15 beste live achtergronden voor Windows 10 desktop-pc

Vóór Windows 10 kon je je niet voorstellen dat je zoveel met je besturingssysteem zou doen. Laat een live wallpaper met rust, je zou zelfs twee keer nadenken voordat je een app of widget toevoegt, uit angst om je besturingssysteem te overbelasten. Er zou een constante angst zijn, wat als het besturingssysteem crasht!

Hoewel Windows 10 zelf nog steeds in ontwikkeling is, biedt het veel geweldige opties om uw bureaublad aan te passen. Van leuke stickers tot interessante widgets, met Windows 10 kun je je bureaublad nu opfleuren met veel buitenlandse verbeteringen.

En wie wil niet dat die anders saaie desktop tot leven komt met een live wallpaper? Met elke dag een upgrade in technologie, hoeft u zich niet elke dag druk te maken over het selecteren en toevoegen van de nieuwste achtergronden. Tegenwoordig zijn de zaken flexibeler met vooraf ingestelde specifieke parameters.

Hier is een overzicht van enkele van de beste live achtergronden voor een strak ogende Windows 10-desktop.

Regenmeter

Rainmeter achtergrond

Deze gratis en open-source tool biedt een reeks skins / thema's voor je desktop die je verder kunt aanpassen en alle waardevolle informatie kunt bekijken.

Kenmerken :

 • De skins zijn eigenlijk kleine widgets die openlijk over uw bureaublad bewegen.
 • Het gebruikt een minimum aan hardwarebronnen en werkt met elke pc die op Windows 7 en hoger draait.
 • Hiermee kunt u uw eigen applicaties bouwen en verbouwen in een gemakkelijk te leren taal.
 • Veel thema's kunnen zelfs uw notities en takenlijsten vastleggen of uw mediaspeler rechtstreeks op de interface beheren.

Het beste van alles is dat het uw systeembronnen bijhoudt, waaronder batterijgebruik, geheugen, e-mails, enz.

Prijs: gratis en open source.

Wallpaper Engine

Behangmotor Io

Deze software is een van de meest populaire aanbieders van live wallpaper en verlicht uw computerscherm in een mum van tijd. Of je nu je computerscherm wilt versieren met live graphics, korte boeiende video's of op audio gebaseerde achtergronden, deze software doet dat allemaal terwijl je spel- of app-prestaties intact blijven.

Kenmerken :

 • Het ondersteunt meerdere monitoren, 2D- en 3D-animaties, video's, websites, biedt sneltoetsen voor applicaties, integreert volledig met Steam en meer.
 • Het biedt een scala aan opties voor kwaliteit en prestaties, identificeert toepassingen op volledig scherm of vergroot toepassingen, mogelijkheid om te pauzeren wanneer de laptop niet wordt opgeladen, en meer.
 • Ondersteunt MP4 voor workshopvideo's, JPEG, GIF, PNG of BMP voor afbeeldingen en AVI, MP4, WMV of MV4 voor lokale video's.

Bovendien kunt u uw eigen achtergronden toevoegen, voorgestelde achtergronden verkennen en zoeken naar of filteren van achtergronden met verschillende keuzes.

Prijs: gratis

Aqua 3D Live Wallpaper

3D Aqaurium Live Wallpaper

Aquarium Live-achtergronden verfraaien uw bureaublad onmiddellijk met zijn aantrekkingskracht. Het geeft een ontspannend gevoel aan je ogen met de verschillende varianten van vissen die rondzwemmen in de 3D-achtergrond.

Kenmerken :

 • Het wordt geleverd met extra details zoals bubbels of de slingerende koralen.
 • Hiermee kunt u het gewenste type bubbels selecteren.
 • Biedt de mogelijkheid om de backdrop te personaliseren.

Bovendien kunt u er ook voor kiezen uit verschillende lichteffecten voor het aquarium.

Prijs: gratis

Sim Aquarium 3

Als u op zoek bent naar boeiende 3D-afbeeldingen op uw bureaublad, dan is deze achtergrond perfect voor u. Het biedt een interactieve virtuele aquarium op uw bureaublad.

Kenmerken :

 • Het biedt de mogelijkheid om uw aquarium aan te passen met geluidseffecten, bubbels, enz.
 • Hiermee kunt u audiobestanden binnenhalen voor een fantastisch aquarium.
 • Het biedt twee uitgewerkte 3D-koraalrifachtergronden en 30 super ingewikkelde visvarianten met uitgebreide zwemacties en looks.
 • Maakt een volledige link met de vis en de omgeving mogelijk.

Ondersteunende 3D-brillen en -displays, die ultramoderne effecten bieden, zoals licht of ingewikkeld wateroppervlak, of vier varianten van soundscapes, behoren tot de andere belangrijke kenmerken.

Prijs: gratis

RainWallpaper

Dit is een gratis live wallpaper-organizer die automatisch een nieuwe geanimeerde skin op uw bureaublad instelt zodra deze wordt gestart. Als alternatief kunt u op de interface een keuze maken uit de reeks andere achtergronden.

Kenmerken :

 • Uitgerust met een netto en responsieve interface die vrij is van vertragingen en de computerbronnen niet belast.
 • Het wordt geleverd met een geïntegreerde wallpaper-editor waarmee u vanaf het begin soepel livebeelden kunt maken of de bestaande in de galerij kunt bewerken.
 • De achtergronden gaan vergezeld van geluid en kunnen worden verwerkt door op de effecten van het gebruik van de muis te klikken.
 • Ondersteunt verschillende video-indelingen van superieure kwaliteit, waaronder MP4, WebM of WMV, en ook statische achtergronden met HTML-bestanden.

Het is een ongecompliceerde en gebruiksvriendelijke software die helpt om het uiterlijk van uw desktop te verbeteren, en ondersteunt ook meerdere monitoren samen met beeldverhoudingen en geïntegreerde resoluties die speciaal geschikt zijn voor uw hardware.

Prijs: gratis

Chameleon Wallpaper-app

Zoals een kameleon zich zou aanpassen aan de kleur van zijn omgeving, doet dit live wallpaper hetzelfde. Deze verbluffende live wallpaper past zich aan de kleur van de achtergrond aan zodra je de muis op iets in de buurt richt.

Kenmerken :

 • De software heeft de mogelijkheid om meer dan één kleur op te pikken, vooral degene die het populairst zijn en met heldere tinten.
 • Het implementeert vervolgens naadloos de gekozen kleuren op uw achtergronden.
 • Sterk geoptimaliseerd en dus minimaal batterijverbruik.
 • Hiermee kunt u de kleuren vastleggen met dubbele tik, waardoor er minder batterij nodig is.

Bovendien bevat het ook een widget die camerakleuren oppikt, de naadloze prestaties van animaties, de nulschaduwmodus en de optie om een ​​cameravoorbeeld weer te geven om te begrijpen hoe de camera de kleuren vastlegt.

Prijs: gratis

Hologram Girl uit Blade Runner 2049

Geïnspireerd door de film Blade Runner, is deze live wallpaper voor degenen die op zoek zijn naar iets unieks. Het geeft je bureaubladachtergrond een vleugje sciencefiction met het bewegende Hologrammeisje op een betoverende manier.

Kenmerken :

 • Werkt soepel met uw besturingssysteem en vertraagt ​​de prestaties van uw computer op geen enkele manier.
 • De achtergrond wordt alleen weergegeven als u naar het bureaublad gaat.

Het beste van alles is dat de achtergrond vanzelf pauzeert wanneer u van het bureaublad naar de browser overschakelt of bijvoorbeeld een map opent.

Prijs: gratis

Hekken

Deze software gaat niet alleen over achtergronden, maar meer over het organiseren van uw computer. Hoe? Hiermee kunt u de snelkoppelingen en pictogrammen op uw bureaublad netjes ordenen.

Kenmerken :

 • Maakt schaalbare gemarkeerde delen op uw bureaublad die helpen bij het beheren van de snelkoppelingen en pictogrammen op uw pc.
 • Hiermee kunt u eenvoudig dubbelklikken op de titelbalk van de app en wordt de rommel standaard opgeruimd terwijl er meer ruimte wordt gecreëerd.
 • Het biedt de mogelijkheid om meer pagina's in de app te maken om in meer pictogrammen te passen, ruimt uw bureaublad onmiddellijk op met een dubbelklik en stelt u in staat om regels in te stellen voor hoe de pictogrammen worden georganiseerd.

Tot de andere belangrijke functies behoren het fungeren als een portaal naar elke map op uw computer en de mogelijkheid om de achtergrondkleuren, transparantie en labels snel te personaliseren.

Prijs: gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 12,45

DeskScapes

Deze software transformeert je anders alledaagse desktop volledig in een live achtergrond met foto's, video's en meer van dergelijke nieuwste effecten.

Kenmerken :

 • Het stelt u in staat om uw bureaubladachtergrond te animeren en aan te passen door u te laten kiezen uit de brede ingebouwde bibliotheek met een reeks afbeeldingen en videobestanden.
 • Hiermee kunt u geanimeerde achtergronden maken met de ".Dream" -lay-out.
 • Biedt meer dan 60 speciale effecten samen met verschillende kleuropties om het uiterlijk van uw achtergrond te verbeteren.
 • Het heeft een responsieve en gebruiksvriendelijke interface die je helpt om moeiteloos een prachtige desktoplay-out te ontwerpen.

Mogelijkheid om te kiezen uit 60 effecten om aan de achtergrond toe te voegen, kleuren toe te voegen aan de volledige afbeelding of slechts een paar kleuren, gebruik van een eenvoudige schuifregelaar om nieuwe kleuren aan de achtergronden toe te voegen of ondersteuning voor meerdere monitoren zijn enkele van de andere belangrijke kenmerken.

Prijs: gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 6,23.

Star Wars Darth Vader

Dit is voor de Star Wars-fan, verliefd op de sinistere schurk, Darth Vader. Deze achtergronden met een donker thema bieden je saaie bureaubladachtergrond een verbluffende look met zijn bewegende thema.

Hoewel je hiermee de lichtzwaardtijd kunt bepalen op basis van het batterijverbruik of de sterkte van het wifi-signaal, kun je het trillende lichtzwaard ook aanpassen aan je vereisten.

Prijs: gratis

Push Video Wallpaper

Deze software maakt allerlei soorten achtergronden, inclusief live en geanimeerde achtergronden om uw bureaublad op te fleuren. Het wordt geleverd met een draagbare, duidelijke en toch perfect werkende interface waarmee u begrijpt hoe u achtergronden maakt en gemakkelijk navigeren.

Kenmerken:

 • Biedt u toegang tot alle functies vanuit één compact venster.
 • Reageert snel op de verzoeken, is eenvoudig in te stellen en gebruiksvriendelijk.
 • Hiermee kunt u huidige videobestanden op uw computer selecteren en categorieën rangschikken om de afspeellijsten met slechts een paar klikken te laten draaien.
 • Biedt een breed scala aan achtergronden om uit te kiezen.
 • Helpt je om eenvoudig de videofrequentie, afspeelmodus of de willekeurige functie te kiezen.

Bovendien is er een extra knop om de Dreamscene-website te bezoeken, waar u kunt kiezen uit een grote selectie live-achtergronden, bijvoorbeeld aqua-achtergronden, landschappen, enz. En deze kunt downloaden.

Prijs: gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 3,10.

Reddit Wallpaper-wisselaar

Deze lichtgewicht software is gebaseerd op C # en is speciaal ontworpen voor Windows. Het scant het populaire communityforum op nieuwe en scherpe bureaubladachtergronden. Het enige dat u hoeft te doen, is in te voeren welke subs u wilt scannen en hoe vaak u uw achtergrond wilt wijzigen.

Kenmerken :

 • Het maakt gebruik van de interface van het populaire gemeenschapsnetwerk om uw bureaubladachtergrond automatisch te wijzigen, op basis van de vooraf gedefinieerde parameters.
 • De achtergronden worden vervolgens ingesteld afhankelijk van het vooraf gedefinieerde interval.

Bovendien biedt het meerdere subreddits, sorteeropties voor nieuwe berichten, filteropties voor afbeeldingen, geeft achtergrondgeschiedenis weer, verschillende snelkoppelingswidgets voor apps, waarschuwingen voor achtergrondwijzigingen en meer.

Prijs: gratis

Grafrover

De beroemde actie-avonturenfilm en franchise gaven aanleiding tot veel games, animaties, merchandise en zelfs wallpapers vanwege zijn populariteit. Live-achtergronden zijn een van hen die de nieuwsgierigheid van zijn fans ontmoeten door hun desktops te versieren.

Deze gratis softwareapplicatie biedt een reeks 3D-modellen van de populaire personages uit de film in verschillende versies. De grafische verbeteringen in de nieuwste live-achtergronden verlevendigen uw bureaubladachtergrond onmiddellijk.

Prijs: gratis

Widgets HD

Dit gaat een stap vooruit en brengt de coole gadgets terug naar Windows 10, zoals ze eerder waren in Windows 7. Het belangrijkste hoogtepunt is het aantrekkelijke materiaalpatroon dat uw bureaublad in een handomdraai transformeert.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u kiezen uit een verzameling toepassingen en thema's om uw bureaublad aan te passen aan uw behoeften.
 • U kunt ook kiezen uit alternatieve toepassingen in de eigen winkel.
 • Het stelt u in staat om verschillende cruciale widgets te gebruiken die u helpen het weer, de datums, de tijd en nog veel meer te controleren zonder enige vertraging.

Bovendien biedt het ook veel extra's, bijvoorbeeld verschillende soorten thema's, woordenboek, snelheidstest voor internet, diavoorstellingen en meer.

Prijs: gratis

 1. Windows 10-instellingen

Omdat Windows 10 zijn eigen ingebouwde functie voor live achtergronden heeft, hoeft u niet te zoeken naar de sites die gratis achtergronden aanbieden. Hiermee kunt u eenvoudig dynamische achtergronden maken met uw eigen opgeslagen foto's, waardoor het erg leuk wordt.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u uw eigen foto's, achtergronden en afbeeldingen gebruiken om een ​​diavoorstelling te maken.
 • U kunt ook afbeeldingen en achtergronden gebruiken uit cloudopslag zoals Google Drive, enz.
 • De achtergronden verschijnen op elk apparaat waarmee u Windows synchroniseert.

Het enige dat u hoeft te doen, is met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken, de optie Gepersonaliseerd in de lijst te kiezen, op de optie Diavoorstelling te klikken in de vervolgkeuzelijst, de map te selecteren, indien nodig een tijdsverschil tussen twee dia's op te lossen en de instellingen op te slaan.

Prijs: gratis

Conclusie

Het selecteren van achtergronden voor uw Windows 10-bureaublad is tegenwoordig een makkie omdat het besturingssysteem dynamische achtergronden ondersteunt. Het bestaat uit een reeks diavoorstellingen en aangepaste afbeeldingsbibliotheken die uw bureaublad ogenblikkelijk tot leven kunnen brengen. Om ze echter om te zetten in live achtergronden, heb je de ondersteuning nodig van apps van derden (die we hierboven hebben vermeld). Selecteer er dus een uit de bovenstaande lijst en pas uw favoriete live wallpaper aan op basis van uw voorkeuren.