14 Beste benchmarksoftware om de prestaties van uw Windows 10 pc te controleren

Of u nu nieuwe hardware aan uw pc hebt toegevoegd of wijzigingen in de pc-hardware wilt aanbrengen, u wilt weten hoe uw pc presteert. En daarvoor hebt u benchmarksoftware nodig die u helpt te analyseren of uw systeem de beste prestaties levert of ondermaats werkt.

In feite legt een vertrouwde benchmarksoftware een beeld vast van de systeemprestaties, helpt u bij het oplossen van het gedetecteerde probleem, beoordeelt ze op basis van de prestaties en stelt u zelfs in staat om wijzigingen aan te brengen in de systeemhardware om dingen gedaan te krijgen met eventuele problemen.

Hier is een overzicht van enkele van de beste benchmarksoftware om uw pc-prestaties te controleren en deze in zijn beste vorm te houden.

CPU-Z

CPU Z

Deze gratis prestatietesttool verzamelt alle details met betrekking tot uw systeem, waaronder de naam, het nummer, de bundel, enz. Van de processor, details met betrekking tot het moederbord, het geheugen of de timings, en het live testen van de geheugensnelheid van elke kern, en meer.

Kenmerken :

 • Sport een slimme interface met meerdere tabbladen en met gedetailleerde statistieken.
 • Geeft de cacheniveaus weer, details met betrekking tot de grafische afbeeldingen van uw computer
 • Presenteert de rapporten in gemakkelijk te lezen tabellen die zijn geladen met uiterst technische termen en cijfers.

Bovendien geeft het ook het batterijniveau en de pc-temperatuur weer om u het resterende vermogen voor uw systeem te laten weten.

Prijs: gratis.

Speccy

Speccy

Dit is een lichtgewicht en snel presterende benchmarksoftware voor uw systeem, die diepgaande statistieken biedt met betrekking tot uw systeem. Van het RAM-geheugen tot de prestaties van het moederbord, de harde schijf en meer, het omvat alle aspecten.

Kenmerken:

 • Het wordt geleverd met een netjes ontworpen gebruikersinterface waar de statistieken worden weergegeven en een momentopname opslaat.
 • Hiermee kunt u de RAM-configuratie evalueren voordat u andere modules aanschaft.
 • Toont de temperatuur van belangrijke pc-onderdelen in realtime om het probleem gemakkelijk te detecteren.

Over het algemeen is het een eenvoudig te gebruiken programma met helponderwerpen voor hulp bij het product.

Prijs: gratis.

UserBenchmark

Gebruikersbenchmark

Deze benchmark-tool is perfect voor het bewaken van de hardware-instellingen van uw computer, zodat u de gegenereerde resultaten kunt analyseren.

Kenmerken :

 • Controleert de prestaties van uw harde schijf, grafische kaart, externe schijf en processors.
 • Genereert een gedetailleerd rapport met zowel sterke als zwakke punten samen met de score.
 • Het voert drie verschillende tests uit - string, zwevend en een geheel getal terwijl de score voor de videokaart wordt geproduceerd.
 • De rapporten bevatten scores voor alle geëvalueerde hardware-onderdelen, die de toestand van de harde schijf, grafische kaart en processor weergeven.

Perfect voor zowel amateurs als professionals, het stelt u ook in staat om uw resultaten af ​​te wegen met andere systemen met dezelfde instellingen en dienovereenkomstig de nodige stappen te ondernemen om uw pc te versnellen.

Prijs: gratis.

Novabench

Novabench

Als u op zoek bent naar een gratis benchmark-tool voor uw pc, dan zou dit het wel eens kunnen zijn. Het is snel en duurt slechts een paar minuten om uw pc-prestaties te testen.

Kenmerken:

 • Voert een test uit op uw CPU en GPU, en controleert de snelheid van de geheugenoverdracht, evenals de lees- en schrijffrequentie van de harde schijf.
 • Hiermee kunt u de resultaten online vergelijken met meerdere andere, dezelfde soorten systemen.
 • Het helpt je om de scores op te slaan om je profiel te openen.

Bovendien kunt u de scores online vergelijken om mogelijke problemen op te sporen, en kunt u uw pc ook verfijnen, upgraden of repareren op basis van de scores.

Prijs: gratis.

Cine Bench

Cinebench

Als u gratis op zoek bent naar een krachtige benchmarkingtool, dan is dit er een van. Dit programma werkt met alle grote platforms en evalueert de hardwareprestaties van uw systeem gemakkelijk.

Kenmerken :

 • Het genereert een fotorealistische 3D-weergave van de hardwareprestatierapporten van uw systeem die alle beschikbare processorcores omvatten.
 • Analyseert de prestaties van uw grafische kaart in OpenGL-modus op basis van de GPU-processor op uw hardware.

Of u nu besluit iets te kopen of niet, of u bent een hardwarefabrikant, u kunt deze tool gebruiken om u te helpen bij dergelijke aankoopbeslissingen of om uw nieuwste producten te verbeteren op basis van de feedback van de tool.

Prijs: gratis.

Geekbench

Geekbench

Deze werkt op alle grote platforms en het is bekend dat het uw pc-prestaties met slechts één klik analyseert. Het beste van alles is dat het de prestaties van zowel uw pc als uw mobiele apparaat controleert.

Kenmerken :

 • Controleert de kracht van zowel de single- als multi-core processors, evalueert bijvoorbeeld uw e-mails, klikt op een afbeelding, hoe het systeem de muziek afspeelt, enz.
 • Het controleert ook de prestaties van AR (Augmented Reality) en ML (Machine Learning).
 • Voert een test uit op de capaciteit van het systeem om games te spelen, afbeeldingen te verwerken en video's te bewerken.
 • Bewaakt de GPU-prestaties en biedt ondersteuning voor CUDA, OpenCL, Vulkan, enz.

Een van de andere belangrijke functies is de optie om uw scores te delen met de geïntegreerde browser, zodat u de resultaten met anderen kunt delen, en u kunt ook al uw scores op één plek volgen door u aan te melden voor een account.

Prijs: gratis versie beschikbaar; De prijzen beginnen vanaf $ 9,99.

Echte bank

Echte bank

Het controleert de algehele prestaties van uw systeem zoals in hoe het presteert onder wanneer u foto's bewerkt, video's codeert of tijdens hard multitasken. Het maakt gebruik van verschillende open-source applicaties om de test uit te voeren.

Kenmerken :

 • Het kan worden uitgevoerd op een systeem met minimaal 4 GB RAM.
 • Produceert de resultaten zodra u het programma start.
 • Bewerkt de moeilijke afbeeldingen met behulp van de open-source editor (GIMP) en verkrijgt de rekenkrachtgegevens en de prestaties van het systeemgeheugen.
 • Analyseert hoe de computer zich gedraagt ​​wanneer de videobewerking H.264 bezig is.
 • Test het potentieel van de GPU met behulp van Luxmark-renderingtest.

Het combineert alle bovenstaande tests om de zware multitasking-mogelijkheden van het systeem te controleren en voert de stresstest uit om de hoge belasting van de CPU te controleren.

Prijs: gratis.

MSI Afterburner

Naverbrander

Het is een grafische kaarttoepassing die niet alleen uw game-ervaring verbetert, maar u ook helpt om uw systeemprestaties te overklokken met behulp van benchmarking-hulpprogramma's. Het geeft een uitgebreid overzicht van uw hardwareprestaties en biedt u dus volledige controle over uw grafische kaart.

Kenmerken :

 • Verhoogt de kloksnelheid van uw GPU en helpt u bij het creëren van de juiste balans tussen temperatuur en prestaties.
 • Evalueert en test de hardwareprestaties door u de belangrijke details in realtime te laten zien, bijvoorbeeld kloksnelheid, gebruik, spanning en temperatuur.

Bovendien biedt het je ook de mogelijkheid om alleen die details op het scherm te laten zien die je wilt zijn terwijl je bezig bent met een game.

Prijs: gratis.

HWMonitor

Cpuid

Deze benchmarksoftware staat erom bekend de prestaties van uw systeemhardware te volgen. Het bewaakt de toestand van de kritische systemen, zoals de temperatuur, ventilatoren en de spanning.

Kenmerken:

 • Het biedt direct een overzicht van het vermogen en het warmteniveau van uw systeem.
 • Lichtgewicht en dus niet zwaar voor uw systeem.
 • Het hoeft niet te worden geïnstalleerd en kan worden uitgevoerd vanuit het .EXE-bestand.
 • Het slaat geen van de bestanden in de directory op en brengt geen wijzigingen aan in het register.
 • Toont gedetailleerde systeemprestatiestatistieken.

Het bewaakt nu ook de batterijprestaties en toont de spanning, capaciteit, huidige slijtagestatus en het oplaadpercentage.

Prijs: gratis.

Prestatie test

Passmark Benchmark testen

PC-benchmarking is supergemakkelijk gemaakt met deze software die beschikbaar is voor zowel Windows als Android. Het helpt u niet alleen om de efficiëntie van uw pc te vergelijken met hetzelfde type computers over de hele wereld, maar analyseert ook de impact van eventuele wijzigingen in de instellingen en upgrades van de hardware.

Kenmerken :

 • Het wordt geleverd met een enorme database die is bijgedragen door andere gebruikers van de software.
 • Het geeft u een algemene score zodra de test is voltooid.
 • Hiermee kunt u uw eigen standaardmogelijkheden creëren met behulp van de geavanceerde tests.
 • Het ondersteunt een breed scala aan CPU-controles met meerdere CPU's.
 • Het test de capaciteit van de videokaart van uw systeem om grafische 3D-functies uit te voeren voor dagelijks gebruikte toepassingen zoals surfen op het web, cd-tekenen, enz.
 • Analyseert op dezelfde manier de 3D grafische prestaties op uw systeem.

Het gebruik van de bulkopslageenheden die aan uw computer zijn gekoppeld, zoals de harde schijf, optische stations, enz., Het RAM-geheugen van uw systeem, of het uitvoeren van de prestatietest rechtstreeks vanaf het USB-station behoren tot de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; De prijzen beginnen vanaf $ 23,20.

3DMark

Dit is een perfect hulpmiddel om het vermogen van uw systeem om games uit te voeren met behulp van de DirectX 11-technologie te testen door een reeks krachtige en aantrekkelijke tests te doorstaan.

Kenmerken :

 • Het biedt gestroomlijnde testprocedures, vanaf de lancering tot het genereren van de resultaten.
 • Elk menu wordt bepaald door hoogwaardige afbeeldingen en wordt opgefleurd met animaties terwijl u tussen de tabbladen wisselt.
 • Het biedt een volledig authentieke kijkervaring waarbij alle evaluaties worden gedaan in een presentatietest die elk maximaal 5 minuten duurt.
 • Hiermee kunt u uw systeem online met anderen vergelijken en diepgaande details genereren.

Bovendien wordt het geleverd met meerdere tabbladen op de bovenste werkbalk van het primaire venster die op elk moment toegankelijk zijn, en biedt het een communicatieve grafiek die u helpt om de temperatuur van de GPU, CPU en de FPS van uw systeem te evalueren.

Prijs: gratis download beschikbaar; Pro-versie begint vanaf $ 29,99.

Unigine Suite

Deze software voert een maximale test uit om de prestaties en stabiliteit te controleren van pc-hardware die de grafische kaart, het koelsysteem en meer omvat. Het helpt u om de overklokcapaciteit van uw systeem en de voorradige rig te testen.

Kenmerken:

 • Biedt interactieve ervaring in een aantrekkelijke en uitgebreide omgeving.
 • Biedt nauwkeurige resultaten met behulp van volledige GPU-focustests.
 • Biedt ondersteuning voor stereo 3D, instellingen voor meerdere monitoren en DirectX 9, 11 en Open GL 4.0-technologie.
 • Voert een test uit op de GPU-temperatuur en kloksnelheid.

Real-time wereldwijde uitstraling, gedetailleerd gebruik van flexibele hardware-mozaïekpatroon of ondersteuning voor filmachtige en communicatieve en enkele van de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis versie beschikbaar; De prijzen beginnen vanaf $ 14,95.

Fraps

Dit Windows-programma is perfect om te gebruiken met DirectX- of OpenGL-gebaseerde games. Dit maakt in feite snapshots en video's van uw systeem terwijl u bezig bent met games.

Kenmerken :

 • Registreert en voert tests uit op de videoprestaties van uw pc in realtime.
 • Legt audio- en video-opnamen vast die op de pc worden uitgevoerd, inclusief tijdstempels en voert een test uit op de FPS, minimum / maximum gemiddelde, enz.
 • Slaat de resultaten op de harde schijf op en gebruikt ze voor feedback en toepassingen.

Over het algemeen is het een veelzijdige tool die ook werkt als schermopname en video-hulpprogramma, afgezien van benchmarking, licht voor het systeem, gebruiksvriendelijk en wordt geleverd met voldoende functies.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; Pro-versie geprijsd op $ 37.

PCMark 10

Wie op zoek is naar een pc-benchmarksoftware, kan hier gemakkelijk op vertrouwen. Dit programma wordt geleverd met een uitgebreid aantal tests die worden uitgevoerd in de huidige kantoorruimte. Het voert ook tests uit op basis van individuele vereisten, controleert het resterende batterijniveau en analyseert de nieuwste opslagnormen.

Kenmerken :

 • Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd en uitgevoerd zonder dat er complexe instellingen nodig zijn.
 • Van het controleren van de batterijduur tot het genereren van testscores, het evalueert de prestaties van uw moderne kantoorvereisten.
 • Het kost minimale tijd om de prestatietests in vergelijking uit te voeren.
 • U hoeft niet te kiezen tussen de verschillende benchmarkmodi. Het enige dat u hoeft te doen, is erop te klikken en uit te voeren.

Elke test genereert scores van hoge kwaliteit, groepsscores voor tussentijdse tests, secundaire scores, sport een gebruikersinterface vergelijkbaar met VRMark en meer.

Prijs: gratis versie beschikbaar; Pro-versie geprijsd op $ 29,99.

Conclusie

Het regelmatig controleren van uw pc-prestaties is net zo belangrijk als het raadplegen van een arts voor uw gezondheid. Precies zoals je te allen tijde fit wilt blijven, moet je pc altijd aan de top presteren. Als u een goede benchmarksoftware bij de hand heeft, kunt u op de hoogte blijven van eventuele defecten in het systeem of de hardware, zodat u op het juiste moment actie kunt ondernemen. Kies dus gewoon uit de bovenstaande lijst met de beste benchmark-tool en werk met een sneller en soepeler systeem.