Oplossing: Steam Api Dll ontbrekende fout in Windows 10

Steam spi dll is een bekende fout die optreedt bij gamers die liever games spelen van Steam, een toonaangevende online game-aanbieder. Steam heeft een online bibliotheek met spellen en om deze spellen te spelen, moet het communiceren met steam_api.dll. Dit is wanneer u de fout opmerkt.

De steam_api.dll-bestanden worden meestal gewijzigd tijdens het spelen van een game en dit gewijzigde bestand wordt door antivirussoftware opgepikt als een virusdreiging en vervolgens opgeslagen voor quarantaine. Dit kan gebeuren als je een game op de computer hebt geïnstalleerd of als het tijdens de antivirusscan als virus is opgelopen. Trouwens, de fout kan ook verschijnen op gelicentieerde spellen.

Gelukkig kan deze fout worden verholpen / Laten we eens kijken hoe.

Oplossing: door steam_api.dll te downloaden

Stap 1: Open Google en zoek naar steam_api.dll-download en klik op het eerste resultaat.

Google Zoeken Steam Api Dll Klik op 1e resultaat

Stap 2: Nu u op de downloadpagina bent, scrolt u omlaag naar het downloadgedeelte waar u een lijst met downloads ziet. We hebben de eerste geselecteerd voor 32-bits architectuur. Deze download is ook geschikt voor 64-bits architectuur. Klik op de downloadlink .

Downloadpagina Selecteer de eerste downloadlink Klik om te downloaden

Stap 3: Eenmaal gedownload, klik op de download om bestand te openen. Het brengt u rechtstreeks naar de opgeslagen locatie in de bestandsverkenner.

Klik om de locatie van de bestandsverkenner te openen

Stap 4: Druk nu op de Windows-toets + E om Verkenner te openen Klik in het Verkenner-venster bovenaan op het tabblad Weergave en daaronder op Opties aan de rechterkant.

Opties voor het tabblad Weergave van de Verkenner

Stap 5: Klik in het dialoogvenster Mapopties op het tabblad Weergave en ga onder Geavanceerde instellingen naar het gedeelte Verborgen bestanden en mappen . Kijk hieronder of Verborgen bestanden, mappen of stuurprogramma's weergeven is geselecteerd. Als u het keuzerondje ernaast niet selecteert, klikt u op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.

Mapopties Verborgen bestanden en mappen weergeven Verborgen bestanden, mappen en stuurprogramma's weergeven OK toepassen

Stap 6: Klik nu op Deze pc. Dubbelklik aan de rechterkant van het paneel op station C [OS (C :)]. 

Win + E Bestandsverkenner Deze pc C-schijf

Stap 7: Blader vervolgens naar beneden en dubbelklik op Windows .

C Rijd Windows

Stap 8: Als uw computer een 64-bits versie is, scrolt u naar beneden en dubbelklikt u op System32 . Als het een 32-bits versie is, dubbelklik dan op SysWOW64. Hier hebben we dubbel geklikt op System32 aangezien onze machine een 64-bits versie is.

Windows Folder System32 voor 64-bits versie

Stap 9:  Kopieer nu steam_api.dll van de map Downloads naar de map System32 .

Kopieer Steam Api Dll van downloads naar System32

Stap 10:  Klik vervolgens op de knop Doorgaan in de prompt om door te gaan met het kopieerproces.

Prompt Doorgaan

Dat is het. De steam_api.dll wordt opgeslagen in de System32-map en nu zou je de fout niet meer moeten tegenkomen wanneer je een Steam-game probeert te spelen.