14 Beste gratis PDF-lezers voor Windows 10-computer

PDF is zelfs na al die jaren nog steeds een van de meest populaire leesformaten. Van het lezen van een e-book of het invullen van een online formulier tot het maken van gebruikershandleidingen, het PF-formaat is nog steeds de meest geprefereerde manier van lezen. Hoewel de webbrowsers tegenwoordig al zijn uitgerust met standaard PDF-leesfaciliteiten, zou u nog steeds een PDF-reader afzonderlijk moeten downloaden voor functies zoals het invullen van formulieren, het toevoegen van annotaties, enz.

Dus als u een PDF-lezer downloadt voor meer functies, voelt u zich misschien overweldigd door de honderden die online beschikbaar zijn met een exorbitant prijskaartje. Daarom hebben we een lijst samengesteld met enkele van de beste PDF-lezers die meer bieden dan alleen de basisfuncties gratis.

Google Drive

Google Drive

Hoewel de zoekgigant zijn eigen PDF-leesfaciliteit heeft die is gekoppeld aan zijn browser en een exclusieve app voor degenen die geen toegang hebben tot de opslag, kunt u PDF's rechtstreeks in de Drive bekijken als u er toegang toe hebt.

De Drive is de beste plek om toegang te krijgen tot pdf's en zelfs om pdf-documenten op te slaan. Hiermee kunt u al uw bestanden of spreadsheets in PDF-indeling veranderen en u kunt ook PDF-documenten aan de cloud toevoegen om ze te bekijken wanneer u maar wilt. Daarom is de Drive vooral de beste optie om documenten te lezen of om te zetten naar pdf.

Prijs: gratis

Adobe Acrobat Reader DC

Adobe Acrobat

Dit is ongetwijfeld de meest populaire PDF-reader aller tijden. Het helpt u uw PDF's altijd en overal te openen, te lezen of te bewerken. Degenen die het op een Windows-platform gebruiken, krijgen een volledig overzicht en bewerkingsrechten voor verschillende soorten pdf's en andere bestanden.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u bestanden bekijken, bewerken, distribueren en annotaties aan de pdf-bestanden toevoegen.
 • U kunt de bestanden ook exporteren en ze ordenen met behulp van notities en levendige highlights.
 • Hiermee kunt u uw eigen PDF-bestand maken vanuit een MS Office-document of vanaf een webpagina.
 • Het biedt een snelle en vertrouwde manier om uw PDF-bestanden op verschillende soorten apparaten te openen.

Het beste van alles is dat het ook functioneert als een audioboek en de inhoud hardop voorleest voor die boeken die moeilijk te lezen zijn. Deze PDF-lezer is compatibel met alle belangrijke platforms en is perfect voor iedereen die onderweg notities aan de PDF-bestanden wil toevoegen.

Prijs: gratis.

Slanke pdf

Slanke pdf-lezer

Als u op zoek bent naar een eenvoudige PDF-lezer waarmee u af en toe wilt werken, dan is dit het. Het helpt u om het PDF-document te openen en te bekijken zonder veel computerruimte in te nemen.

Kenmerken :

 • Snelle prestaties, het is een lichtgewicht en bloat-vrije applicatie.
 • Je kunt er ook een afdruk van je pdf-bestanden mee krijgen.
 • Het heeft een compact formaat en biedt een veilige manier om pdf-bestanden te bekijken en af ​​te drukken.

Bovendien heeft het een schone gebruikersinterface en is het veel kleiner dan de Adobe Reader.

Prijs: gratis.

Frisdrank PDF

Frisdrank Pdf

Dit is weer een geweldige gratis PDF-lezer die een complete en gebruiksvriendelijke ervaring biedt. Het helpt u niet alleen om pdf-bestanden te openen en te lezen, maar u kunt er ook pdf-documenten mee maken, bewerken, bekijken en zelfs annoteren.

Kenmerken :

 • Biedt gratis toegang tot verschillende pdf-services.
 • Hiermee kunt u PDF-bestanden maken van honderden bestandsindelingen.
 • Hiermee kunt u PDF's naadloos en zonder gegevensverlies naar andere verschillende soorten bestanden converteren.

De mogelijkheid om veel verschillende geselecteerde PDF-bestanden samen te voegen tot één handig document of om de grote PDF-bestanden op te splitsen in verschillende kleinere documenten, behoren tot de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis.

Foxit Reader

Foxit Pdf-lezer

Het is een van de krachtigste PDF-lezers in de categorie en helpt u om PDF's te maken, ze te bekijken, notities toe te voegen, formulieren in te vullen en zelfs digitale handtekeningen te maken. Het is een compacte software die boordevol functies zit en snel presteert.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u moeiteloos PDF's openen, lezen en afdrukken.
 • Hiermee kunt u documenten in PDF-indeling maken die werken met andere PDF-producten.
 • Het helpt u de flexibiliteit op het werk te vergroten en de resultaten te beïnvloeden doordat u de pdf-bestanden kunt delen en kunt samenwerken.
 • Beschermt de gevoelige gegevens op uw documenten met verschillende beveiligingsfuncties.
 • Hiermee kunt u de PDF-documenten in uw eigen handschrift ondertekenen of een digitale handtekening maken.

Het aanbieden van cloudgebaseerde diensten voor PDF-bestanden met de mogelijkheid om toegang tot documenten toe te staan ​​of te weigeren, en om te controleren wie toegang heeft tot uw document en dienovereenkomstig meldingen te verzenden, en om de applicatie moeiteloos te implementeren op alle desktops in het bedrijf, zijn onder de andere belangrijke kenmerken.

Prijs: gratis versie beschikbaar.

Nitro PDF-lezer

Nitro Pdf

Dit is een handige PDF-lezer die de overhand krijgt op zijn concurrenten door PDF-documenten te kunnen lezen, maken, bewerken, annoteren en zelfs beoordelen. Dit biedt meer dan alleen de gratis basisfuncties in vergelijking met de andere PDF-readers.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u PDF maken vanuit bijna elke Windows-app en vanuit meer dan 300 bestandsindelingen.
 • Laat u bestanden slepen en neerzetten om direct een document te maken.
 • Het helpt u om uw PDF-documenten aan te passen met tools die de resulterende kwaliteit kunnen wijzigen, uw eigen kleuren kunnen toevoegen, het formaat van de pagina kunnen wijzigen, lettertypen kunnen insluiten en meer.
 • Hiermee kunt u annoteren, reageren op feedback, teksten markeren en meer.
 • Hiermee kunt u pdf's, inclusief tekst, bekijken en zelfs samenwerken zonder dat u aanvullende kennis nodig heeft.

Van de optie om uw document snel vanaf uw bureau te ondertekenen, of het scannen van een handtekening om uw eigen exclusieve handtekening te maken tot het versleutelen van uw documenten voor beveiliging of de optie om uw PDF-documenten met iedereen te delen, op elk moment en op elke locatie, het biedt een scala aan van dergelijke belangrijke kenmerken.

Prijs: gratis versie beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 159 / gebruiker.

PDF-Xchange-editor

Pdf Exchange Min

Het is een compacte PDF-viewer, reader en editor die boordevol functies zit. Deze snel presterende applicatie biedt een eenvoudig te gebruiken aanpak. Het helpt je om PDF-documenten te maken en ze zelfs te bewerken vanuit bijna elke Windows-app, waardoor het extreem flexibel is.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u de parameters wijzigen, zoals de marges, afbeeldingsresoluties, paginaformaat en oriëntatie.
 • Het stelt u ook in staat om de standaardinstellingen en de afdrukassen te wijzigen.
 • Het helpt u om PDF's in batches te converteren.

Bovendien ondersteunt het meerdere talen en andere functies, zoals syntactische identificatie die het maken en converteren van PDF's versnelt, de mogelijkheid biedt om de toepassingen aan te passen aan uw vereisten, wordt geleverd met verbeterde OCR-plug-ins en meer.

Prijs: gratis versie beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 43,50.

SumatraPDF

Sumatra Pdf

Dit is nog een andere PDF-lezer die alle standaard PDF-functies biedt zonder uw systeem te vertragen. Deze lichtgewicht applicatie kan ook eBook-formaten lezen op Windows.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u moeiteloos PDF-documenten openen en lezen.
 • Het biedt meerdere taalopties.
 • Biedt hoogwaardige zoom- en zoekopties.
 • Open bestanden met een groot formaat sneller en effectief.
 • Het wordt geleverd met een reeks sneltoetsen om het werken met pdf's te vergemakkelijken.

Het is eenvoudig maar sneller en biedt extra functionaliteiten, zoals de optie om pagina's te roteren, pdf's op volledig scherm te bekijken, de standaard e-mailtoepassing te starten, de pdf automatisch bij de e-mail te voegen en meer.

Prijs: gratis

MuPDF

Als u op zoek bent naar afbeeldingen van hoge kwaliteit en een minimalistische benadering, dan is deze PDF-weergavesoftware precies goed voor u. Met deze lichtgewicht tool kunt u de PDF-inhoud bekijken zonder dat u een geavanceerde PDF-lezer nodig hebt.

Kenmerken :

 • Draagbaar van aard en hoeft daarom niet te worden geïnstalleerd en kan op een draagbaar apparaat worden gedragen.
 • Geen Windows-updates met nieuwe vermeldingen en geen ongebruikte bestanden die op de harde schijf achterblijven nadat de toepassing is verwijderd.
 • Het biedt de mogelijkheid om op elke computer op te slaan en het uitvoerbare bestand direct uit te voeren.
 • Zoek en open een PDF met behulp van het dialoogvenster dat verschijnt bij initialisatie.
 • Sport een eenvoudige interface met een normaal venster met handige sneltoetsen.

Een van de andere belangrijke functies is een ingebouwde zoekfunctie om de allereerste invoer te vinden en te markeren, functies in en uit te zoomen, over te schakelen naar de modus volledig scherm, paginarotatie en het gebruik van minimale systeembronnen.

Prijs: gratis.

STDU-kijker

Dit is een veelzijdige documentviewer waarmee u zelfs de wetenschappelijke en technische documenten kunt openen en lezen, waaronder PDF, WWF, DjVu, JBIG2 en meer. Het kan ook veel afbeeldingsbestanden openen, zoals die in CBR- en CBZ-formaten.

Kenmerken :

 • Sport een gebruikersinterface die meerdere talen ondersteunt.
 • Helpt bij het vertalen van de interface in de taal van uw voorkeur door tussen strings in XML te wisselen.
 • Het wordt geleverd met een geavanceerde gebruikersinterface met tabbladen en alle basisfuncties.
 • Hiermee kunt u tekst exporteren uit op tekstlaag gebaseerde documenten.

Bovendien werkt het ook als een converter voor bestanden die moeten worden geconverteerd van PDF of DjVu naar PNG, GIF, enz., Kan ook een volledige pagina of een gedeelte van een pagina naar een afbeeldingsbestand exporteren, zodat u uw eigen bladwijzers kunt maken , en meer.

Prijs: gratis.

Javelin PDF-lezer

Als het uw bedoeling is om PDF-bestanden te bekijken en uw PDF-bestanden te beschermen tegen ongewenste toegang, dan kan deze software precies de juiste keuze voor u zijn. Deze volledig uniforme en gecodeerde PDF-lezer is perfect voor marktonderzoeksbureaus, uitgevers, pedagogen, overheidsinstellingen, enz.

Kenmerken :

 • Biedt ondersteuning voor interne en externe hyperlinks.
 • Het biedt inhoud- of navigatiebomen, een verzameling paginaweergavetypes, zoeken in documenttekst en meer.
 • Hiermee kunt u aantekeningen maken, markeren en zelfs markeren.
 • Voorkomt dat de inhoud van de gecodeerde bestanden wordt gekopieerd en voorkomt dat ze worden gedeeld.

Bovendien kunt u hiermee ook beperkingen toevoegen, zoals het instellen van machtigingen voor afdrukken, hoe lang het moet worden bekeken, enz.

Prijs: gratis versie beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 199 / jaar.

Expert PDF-lezer

Dit is een van de lichtgewicht PDF-lezers die uw bestanden naar PDF-formaat converteren en in slechts een paar klikken een afdruk krijgen. Het beste is dat deze software veel sneller laadt in vergelijking met de grotere namen in de categorie.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u de huidige PDF-documenten bewerken.
 • Hiermee kunt u de contouren wijzigen, stempels toevoegen en eventuele opmerkingen wijzigen die zijn toegevoegd vanuit de PDF-lezer.
 • Het helpt u om PDF-bestanden te openen, op te slaan, als bijlage te e-mailen en een afdruk te krijgen.

Uitgerust met een bekende handcursor, PDF-bestanden op een nette manier weergeven, de mogelijkheid om bestanden en plaknotities toe te voegen aan het commentaargedeelte, commentaar toe te voegen met behulp van tekst, markeringen, stempel, enz., Behoren tot de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis.

Coole PDF-lezer

Pdf-lezers zijn goed, maar iets dat uw documenten vertraagt, kan frustrerend zijn. Deze software maakt het gemakkelijker en sneller om uw PDF-documenten te lezen, waardoor het een geweldig alternatief is voor de grotere namen.

Kenmerken :

 • Sport een gebruiksvriendelijke interface die ook gemakkelijk te begrijpen is.
 • De interface is geladen met opdrachtsymbolen gevolgd door beschrijvingen terwijl u er met de muis overheen beweegt.
 • De kleinste pdf-leessoftware ter wereld laadt sneller en is gemakkelijker te lezen.
 • Hiermee kunt u PDF-bestanden openen, de bestanden lezen, bekijken en zelfs bewerken of converteren naar andere indelingen zoals JPG, TIFF, TXT, EPS en meer.
 • Hiermee kunt u in- en uitzoomen, pagina's draaien, bladwijzers en PDF-diavoorstellingen maken, kan worden gebruikt als een ingebouwde PDF-lezer en meer.

Bovendien kunt u met een paar klikken alle tekst en afbeeldingen uit PDF-bestanden kopiëren, diavoorstellingen op volledig scherm weergeven, lezen in de leesmodus bij weinig licht en in andere leesmodi zoals Citrix-modus, nachtlezen modus, enz.

Prijs: gratis

Sorax

Dit is een andere vertrouwde PDF-lezer in de lijst die compact is en snelle prestaties biedt. Van het openen en lezen van bestanden tot het exporteren van documenten naar verschillende formaten, het doet al het basiswerk van een goede PDF-lezer. U kunt er ook een afdruk van het pdf-bestand mee krijgen.

Kenmerken :

 • Lichter op het systeem waardoor het sneller laadt en gebruiksvriendelijk is.
 • Het biedt een slepen-en-neerzetten-functie waarmee u verschillende documenten snel kunt openen en er gemakkelijk tussen kunt wisselen.
 • Sport een gebruikersinterface met tabbladen.
 • Hiermee kunt u uw PDF-bestanden weergeven in de modus voor één pagina of in de modus voor dubbele pagina's, pagina's ordenen in een ononderbroken kolom, automatisch door documenten bladeren en meer.
 • Hiermee kunt u op afbeeldingen van het bestaande document klikken en het op het klembord opslaan.

Een eenvoudige gebruikersinterface met basisfuncties die volledig kan worden aangepast (u kunt verschillende werkbalken invoegen of verwijderen) is een andere geweldige functie.

Prijs: gratis.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht applicatie met een minimale aanpak, of applicaties die meer bieden dan basisfuncties zoals de optie om een ​​e-handtekening te markeren of toe te voegen, de bovenstaande lijst met gratis pdf-readers biedt dat allemaal voor een complete ervaring. Kies dus degene die aan uw behoeften voldoet en verbeter uw leeservaring.