Hoe u de fout in de stroomstatus van het stuurprogramma kunt oplossen in Windows 10 (9-methoden)

Driver Power State Failure Error in Windows 10 is een veel voorkomend type BSOD-fout. Het is bekend dat Blue Screen-fouten in Windows 10 gebruikers afschrikken. Maar in tegenstelling tot andere BSOD-fouten in Windows 10, is deze fout relatief eenvoudig op te lossen. Voordat we doorgaan en kijken naar de methoden om de Driver Power State Failure-fout op te lossen , laten we eens kijken naar de redenen die dit mogelijk veroorzaken.

Wanneer uw computer of een van de geïnstalleerde apparaatstuurprogramma's overgaat in de slaapstand terwijl u uw computer al gebruikt, stuurt Windows dat stuurprogramma een weksignaal wanneer dat nodig is. En als het stuurprogramma niet op tijd of helemaal niet reageert op het weksignaal, treedt de  fout in de stroomstatus van het stuurprogramma op in Windows 10 .

Dit gebeurt meestal vanwege ongunstige energie-instellingen of vanwege een defect apparaatstuurprogramma dat op uw pc is geïnstalleerd.

Nu u de redenen kent, gaan we verder met de methoden.

Hoe te repareren Driver Power State Failure Windows 10 Error

# 1 - Door register bewerken

1. Zoek CMD in het zoekvak van Windows 10.

2. Klik met de rechtermuisknop en voer als administrator uit .

3. Kopieer en plak nu de onderstaande opdracht en druk op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren.

REG TOEVOEGEN "HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ SafeBoot \ Minimal \ MSIServer" / VE / T REG_SZ / F / D "Service"

4. Kopieer en plak nu een ander commando dat hieronder wordt gegeven en voer het ook uit.

net start msiserver

dat is het. Nu, hopelijk wordt uw probleem opgelost, als het niet wordt opgelost, probeert u gewoon de volgende methode

# 2 - Schakel energiebesparing uit om de fout in de stroomstoring van het stuurprogramma te verhelpen

Als u een laptop gebruikt en deze bevat energiebesparing, dan kan dit de belangrijkste reden zijn waarom uw computer een Driver Power State Failure-fout krijgt. Er is gerapporteerd dat deze methode de fout meestal verhelpt. Hier zijn de stappen die u moet volgen om energiebesparing op uw computer uit te schakelen:

Stap 1 : Druk één voor één op de Windows + R- toetsen op uw toetsenbord om het  vak Uitvoeren te openen. Typ " Configuratiescherm " in het vak Uitvoeren en druk op de Enter- toets. Hiermee wordt het Comtrol-paneel van uw computer geopend.

Voer Fix Driver Power State Failure Error Windows 10 uit

Stap 2 : Zoek in het Configuratiescherm naar  de vervolgkeuzelijst Weergeven via in de rechterbovenhoek. Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer de  optie Kleine pictogrammen . Selecteer Energiebeheer uit de opties die worden weergegeven  .

Cntrl Panel Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 3 : Kijk uit de nieuwe opties die verschijnen of de optie Energiebesparing is geselecteerd. Als dit niet het geval is, selecteert u de optie Gebalanceerd . Nadat u dit hebt gedaan, klikt u aan de rechterkant van de optie Gebalanceerd op de optie  Planinstellingen wijzigen .

Power Plan Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 4 : Selecteer hier de  optie Geavanceerde energie-instellingen wijzigen .

Advanced Power Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 5 : Zoek in het venster Geavanceerde instellingen naar  Instellingen draadloze adapter en klik erop om uit te vouwen. Vouw vervolgens  Energiebesparende modus uit en selecteer in de  vervolgkeuzelijst  Instellingen Maximale prestaties .

Was Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 6 : Zoek in hetzelfde venster naar  PCI Express en vouw het uit. Vouw daaronder de optie  Link State Power Management uit en selecteer in de vervolgkeuzelijst Instellingen de optie Maximale energiebesparing . Als u klaar bent, klikt u op  Ok om de instellingen toe te passen.

Pci Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Start nu uw computer opnieuw op en kijk of u deze fout opnieuw krijgt. Probeer de volgende methode als de fout in de stroomstatus van het stuurprogramma aanhoudt.

# 3 - Verwijder defecte stuurprogramma's om de fout in de stroomstatus van het stuurprogramma te herstellen

Een defect stuurprogramma kan dit probleem veroorzaken op uw Windows 10-computer. Om te controleren of een stuurprogramma defect is, moet u controleren op stuurprogramma's met een geel uitroepteken in het venster Apparaatbeheer. Volg deze stappen om stuurprogramma's met een probleem te zoeken en te verwijderen:

Stap 1 : Open Apparaatbeheer . Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op de Windows + X- toetsen. Nu verschijnt er een lijst; klik op de  optie Apparaatbeheer om deze te openen.

Ctrlx Dev Mgr Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 2 : In het  venster Apparaatbeheer ziet u een lijst met stuurprogramma's. Zoek naar stuurprogramma's met gele uitroeptekens. Als u er geen vindt, gaat u verder met methode 3 . Als u een stuurprogramma met een fout vindt, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u in het snelmenu op de  optie Stuurprogramma verwijderen . Doe dit met alle stuurprogramma's met een fout. Sluit Apparaatbeheer als u klaar bent.

Verwijder Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 3 : Open nu het menu Start en typ Instellingen in de zoekbalk van het menu Start  . Klik op de optie Instellingen die in het zoekresultaat verschijnt.

Zoek instellingen Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 4 : Klik in het venster Instellingen op Update en beveiliging .

Updt Sec Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 5 : Hierdoor wordt het venster Update en beveiliging geopend. Ga hier naar het gedeelte  Windows Update , waar u de  optie Check For Updates krijgt ; Klik erop. Hiermee wordt gezocht naar Windows-updates en ontbrekende stuurprogramma's en volgt u de instructies op het scherm om de update te voltooien.

Chk Updates Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Als de update is voltooid, wordt uw pc opnieuw opgestart. Controleer na het opnieuw opstarten of het probleem met de stroomstatus van het stuurprogramma u blijft lastigvallen. Zo ja, ga dan verder met Andere stuurprogramma's bijwerken op uw pc.

# 4 - Stuurprogramma's bijwerken om de fout in de stroomstatus van het stuurprogramma te herstellen

In deze stap moet u elk van uw stuurprogramma's bijwerken om het probleem met de Windows 10 Power State Failure Driver op te lossen. Volg deze stappen:

Stap 1 : Druk tegelijkertijd op Windows + X- toetsen en klik in de lijst die wordt geopend op Apparaatbeheer .

Ctrlx Dev Mgr Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 2 : Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op het eerste stuurprogramma en klik op de optie Stuurprogramma's bijwerken .

Update Driver Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 3 : Er verschijnt een nieuw venster. Hier moet u automatisch op Zoeken klikken  voor bijgewerkte stuurprogramma's . Dit zoekt naar nieuwe versies van bestaande stuurprogramma's op uw pc. Als er staat dat u de nieuwste versie van het stuurprogramma heeft geïnstalleerd, kunt u het volgende stuurprogramma bijwerken. Volg anders de instructies op het scherm om de installatie te voltooien. Doe dit voor alle chauffeurs.

Auto Update Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op en kijkt u of het probleem er nog steeds is. Als het probleem met de stuurprogrammastatusfout Windows 10 niet is opgelost, probeert u de volgende methode.

# 5 - Draai grafisch stuurprogramma terug naar oudere versie

Van alle stuurprogramma's zijn er de meeste kansen dat het stuurprogramma van uw grafische kaart u hindert met de  foutmelding Driver Power State Failure . Als u uw grafische kaart onlangs heeft bijgewerkt, probeer deze dan terug te zetten naar de vorige versie om dit probleem op te lossen. Hier zijn de te volgen stappen voor hetzelfde:

Stap 1 : Druk tegelijkertijd op de Windows + X- toetsen en selecteer vervolgens in de geopende lijst de  optie Apparaatbeheer om deze te openen.

Ctrlx Dev Mgr Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 2 : Zoek naar de  optie Display Adapters en vouw deze uit. Klik in de uitgebreide lijst met de rechtermuisknop op uw grafische stuurprogramma . Klik in het snelmenu op de optie Eigenschappen .

Eigenschappen Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 3 : Ga in het geopende venster Eigenschappen naar het  tabblad Stuurprogramma . Op het tabblad vindt u de  optie Roll Back Driver . Klik erop en ga verder met de instructies op het scherm om uw huidige stuurprogramma terug te zetten naar uw vorige versie.

Roll Back Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Opmerking : als de optie Roll Back Driver grijs is, betekent dit dat het stuurprogramma van uw grafische kaart nog niet is bijgewerkt.

Als deze methode niet zo goed werkt, is de volgende methode om te proberen.

# 6 - Voer een SFC-scan uit om de fout in de stroomstatus van het stuurprogramma te herstellen

Als u een SFC-scan op uw computer uitvoert, worden uw systeembestanden gescand en als er een beschadigd bestand wordt gevonden, wordt dit hersteld. Aangezien de Windows 10-fout Power State Failure Driver kan optreden vanwege corrupte of slechte stuurprogramma's, kan dit echt nuttig zijn. Hier zijn de stappen om een ​​SFC-scan uit te voeren:

Stap 1 : Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de Windows + X- toetsen. Klik in het menu dat wordt geopend op de optie Opdrachtprompt (Admin) om de opdrachtprompt uit te voeren met beheerdersrechten.

Ctrlx Cmd Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 2 : Typ de volgende opdrachten in het opdrachtpromptvenster:  sfc / scannow en druk op Enter .

Sfc Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

De scan kan enige tijd duren, ongeveer 15 minuten of zo. Wacht tot het klaar is en onderbreek de scan niet. Zodra de scan is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem zich blijft voordoen. Als dit niet het geval is, probeer dan de volgende scan uit te voeren.

# 7 - Voer DISM-scan uit

DISM Scan of  Deployment Image Servicing and Management is een andere manier om Windows te scannen op mogelijke problemen en deze, indien gevonden, op te lossen. U kunt deze scan uitvoeren na de SFC-scan om de BSOD Power State Failure van het stuurprogramma op te lossen  . Hier zijn de te volgen stappen:

Stap 1 : Open de opdrachtprompt in de beheerdersmodus. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op de Windows + X- toetsen en selecteert u in het menu de optie Command Prompt (Admin) .

Ctrlx Cmd Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 2 : Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster:

DISM.exe / Online / Cleanup-image / scanhealth

druk vervolgens op de Enter- knop. Wacht tot de scan is voltooid.

Dism1 Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 3 : Als de scan is voltooid, typt u de volgende volgende opdracht:  DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth en drukt u op Enter .

Dism2 Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Wanneer de scan is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of uw probleem is opgelost of niet. Probeer anders de volgende stap.

# 8 - Antivirus uitschakelen of verwijderen om de fout in de stroomstatus van de driver op te lossen

Sommigen van jullie zullen misschien aarzelen om deze stap te zetten, maar als geen van de bovengenoemde methoden je helpt, kan dit. Er zijn meldingen dat antivirussoftware dit probleem veroorzaakt. En door antivirus uit te schakelen, werd het probleem voor sommige gebruikers opgelost. De meest voorkomende naam die verband houdt met dit probleem is Avast. Dus als u een Avast-antivirusgebruiker bent, moet u deze methode proberen.

Als het uitschakelen van Antivirus het probleem niet oplost, moet u proberen het ook volledig te verwijderen. Als het wel werkt, probeer dan een nieuwe antivirus en kijk of dat uw pc stoort en de fout in de stuurprogrammastatusfout veroorzaakt.

Als het uitschakelen of verwijderen van Antivirus niet werkt, zet u uw antivirusprogramma weer aan en gaat u verder met de volgende methode.

# 9 - Fix Driver Power State Failure Error door BIOS bij te werken

Het BIOS updaten is misschien geen vervelende taak om uit te voeren, maar het is wel een cruciale. Dus voordat u besluit de BIOS-update uit te proberen, moet u ervoor zorgen dat u weet wat u doet. De eerste stap om het BIOS bij te werken, is om de huidige BIOS-versie te achterhalen en te kijken of er een bijgewerkte versie voor uw computer beschikbaar is of niet.

Zorg ervoor dat uw laptop volledig is opgeladen voordat u doorgaat met deze stap. En als u een desktop gebruikt, zorg er dan voor dat deze is aangesloten op een ononderbroken stroomvoorziening.

Hier zijn de stappen om het BIOS op uw pc bij te werken:

Stap 1 : Klik op de Start- knop op uw computer en typ  Systeeminformatie in de startzoekbalk om deze te openen.

Stap 2 : Zoek in het geopende venster Systeeminformatie naar de BIOS-versie in het  gedeelte Systeemoverzicht .

Nios Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 3 : Ga nu naar de website van uw pc-fabrikant en zoek naar het nieuwste BIOS dat compatibel is met uw pc-modelnummer. Als de nieuwste BIOS-versie vergelijkbaar is met die op uw computer, slaat u deze stap over en controleert u de volgende methode. Als er een nieuwer BIOS beschikbaar is, download deze dan. Controleer na het downloaden of er geen antivirussoftware actief is.

Als u klaar bent, voert u het gedownloade BIOS-installatiebestand uit. Vóór de update vindt u een optie om een ​​back-up te maken van het huidige BIOS; doe dat voordat u het BIOS bijwerkt. Als u klaar bent, gaat u verder met de BIOS-installatie.

Nadat u de installatie hebt gestart, wacht u tot deze is voltooid, aangezien het enige tijd kan duren om het BIOS te installeren.

Dit zou hoogstwaarschijnlijk uw Driver Power State Failure-fout in Windows 10 oplossen. Als dit niet het geval is, is methode # 9 uw laatste redmiddel.

# 10 - Voer een systeemherstel uit

Systeemherstel uitvoeren betekent dat uw systeem terugkeert naar de staat waarin het zich bevond. En hiervoor moet u een systeemherstelpunt op uw pc hebben gemaakt wanneer dit niet werd beïnvloed door de foutmelding Driver Power State Failure. Als u er geen heeft, hoeft u deze stap gewoon helemaal over te slaan. En als u dat doet, zijn hier de stappen die u moet volgen:

Stap 1 : Klik op uw bureaublad met de rechtermuisknop op het  pictogram Deze pc en klik op  Eigenschappen  in het rechtsklikmenu.

Stap 2 : Klik in het geopende venster op de  optie Systeembescherming in het linkerpaneel.

System Protectn Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Stap 3 : Er wordt weer een nieuw venster geopend. Klik daar op de  knop Systeemherstel en selecteer het herstelpunt waarnaar u uw computer wilt terugdraaien. Zorg ervoor dat het een datum is voordat u de foutmelding Driver Power State Failure kreeg in Windows 10. Voer het herstel uit en wacht tot het systeemherstel plaatsvindt.

Herstel Fix Driver Power State Failure Error Windows 10

Opmerking : als u een  systeemherstel uitvoert , worden alle gegevens verwijderd die u op uw pc hebt opgeslagen na de herstelpuntdatum. Zorg er dus voor dat u een back-up maakt van belangrijke bestanden op een externe schijf voordat u de pc herstelt.

Afsluitende woorden

De eerste paar stappen zullen hoogstwaarschijnlijk de Driver Power State Failure-fout voor u oplossen. Maar als uw pc niet door hen is gerepareerd en u de laatste paar moet proberen, zorg er dan voor dat u weet wat u doet. Vooral in het geval van methode 8 en 9. Roep zo nodig hulp in van een vriend die goed is met computers. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van uw pc-fabrikant als u het probleem niet kunt oplossen.