Fix WSAPPX High Disk Usage-probleem in Windows 10

Vaak controleren we de status van het schijfgebruik als we het gevoel hebben dat de computer langzamer draait dan zou moeten en plotseling merk je dat er een aantal processen zijn die nutteloos lijken maar je schijfgebruik opslokken. Er zijn veel Windows en processen en programma's van derden op Windows die geheugentoewijzing op de achtergrond gebruiken en het moeilijk maken voor de computer om ze allemaal soepel te laten verlopen.

Wat is WSAPPX?

WSAPPX is een van die processen die vaak het grootste deel van de schijf op de Windows-computer gebruiken. Dit proces maakt deel uit van het Windows Store-programma dat instaat voor het installeren, verwijderen en bijwerken van de Windows Store-apps.

Het WSAPPX-proces is dus voornamelijk nodig wanneer we een app uit de Windows Store willen installeren, bijwerken of verwijderen. We hebben enkele methoden gevonden waarmee u dit probleem met veel schijfgebruik op de computer kunt oplossen.

Methode 1 - Schakel Windows Store uit met behulp van het Windows-register

Windows Store is meestal nutteloos in Windows 10 en de meeste gebruikers willen er niet eens apps op controleren. Als u geen apps downloadt vanuit de Windows Store en u geconfronteerd wordt met een hoog schijfgebruiksprobleem vanwege WSAPPX, kunt u Windows Store uitschakelen om dit proces te stoppen.

Stap 1] Open het vak Uitvoeren door tegelijkertijd op Windows en R te drukken , typ regedit en druk op enter .

Regedit Run

Stap 2] Klik op Ja op de prompt voor gebruikerstoegangsbeheer. Het opent het Windows Register-editorvenster.

Stap 3] Vouw in het linkerdeelvenster HKEY_LOCAL_MACHINE uit en vervolgens SYSTEEM (zie onderstaande afbeelding voor referentie).

Systeemregister

Stap 4] Vouw in de SYSTEM- map CurrentControlSet en vervolgens Services uit .

Services Register

Stap 5] Blader in de map Services naar beneden, zoek en selecteer de map AppXSvc . U vindt een aantal sleutels in de map AppXSvc.

Start het register

Stap 6] Dubbelklik op de Start- toets, typ 4 in de gegevenswaarde en klik op OK.

Value Data Start Register

Sluit het registratievenster en controleer nu of het proces wordt uitgevoerd in Windows Taakbeheer of niet.

Methode 2 - Wijs meer virtueel geheugen toe

Als u vaak problemen heeft met een hoog schijfgebruik op uw computer, dan is het raadzaam om de toewijzing van virtueel geheugen voor de processen te verhogen, zodat alle processen soepel verlopen en u ook schijfgeheugen krijgt voor uw werk. Volg deze stappen om de toewijzing van virtueel geheugen te vergroten.

Stap 1] Druk op de Windows- knop en zoek naar prestaties, klik op het resultaat dat zegt Pas het uiterlijk en de prestaties van vensters aan . Het opent prestatie-opties .

Prestatie-opties

Stap 2] Schakel over naar het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Wijzigen onder Virtueel geheugen.

Geavanceerde prestatie-opties

Stap 3] Schakel het selectievakje Automatisch wisselbestandgrootte beheren voor alle stations uit, selecteer het besturingssysteemstation en klik op het aangepaste formaat. Typ in het vak Initiƫle grootte uw RAM-geheugen in MB en in Maximale grootte het dubbele van uw RAM en klik vervolgens op Instellen .

Virtuele geheugentoewijzing

Stap 4] Klik op OK en start uw apparaat opnieuw op.

Dit proces zal uw virtuele geheugen vergroten en hoogstwaarschijnlijk zult u nooit te maken krijgen met hoge schijfgebruiksproblemen.

Methode 3 - Gebruik de CHKDSK-opdracht om eventuele schijffouten op te lossen

1. Open de opdrachtprompt met beheerdersrechten. Om dit te doen, drukt u gewoon op de Windows-toets + r om run te openen.

2. Schrijf nu cmd erin en druk vervolgens op CTRL + SHIFT + Enter- toetsen samen vanaf uw toetsenbord. Druk op ja in de UAC-prompt.

Cmd Admin

2. Voer nu de onderstaande opdracht uit en druk op de Enter-toets.

chkdsk.exe / f / r

Wacht enige tijd totdat de opdracht volledig is uitgevoerd.