Top 5 gratis beste architectuursoftware voor architecten

Top 5 architectuursoftware: - Er kunnen verschillende redenen zijn voor een persoon om op zoek te gaan naar architectuur en software voor het ontwerpen van plannen. Misschien ben je een architectuurstudent die je vaardigheden wil verbeteren door virtueel te oefenen - het bespaart zowel materiaal als geld. Je bent misschien een leek die een plattegrond voor een nieuw huis wil uitschrijven, of je bent gewoon geïnteresseerd in het naast elkaar plaatsen van kamerposities en muren om een ​​idee te krijgen van hoe ze er in werkelijkheid uit zouden zien als ze werden gebouwd.

Architectuursoftware kan erg nuttig zijn om spijtervaringen later te voorkomen wanneer het huis op de verkeerde manier is gebouwd, wat zowel kostbaar is als een enorme kopzorg voor de personen van wie het huis is. Als u duidelijk weet hoe u wilt dat uw huis wordt gebouwd, is de kans kleiner dat er fouten in de constructie zullen worden gemaakt en dit kan alleen worden gegarandeerd door het gebruik van goede architectonische software.

Zie ook: - Top gratis animatiesoftware voor Windows PC

Voor welk doel u ook architectuursoftware nodig heeft, het internet biedt een breed scala aan dergelijke software, en veel daarvan zijn gratis, wat voor ons allemaal het meest wenselijk is. Dit artikel bevat de top 5 van gratis architectuursoftware, dus het enige dat u hoeft te doen als u in de war bent, is een van deze te kiezen en deze gewoon online te downloaden.

5. DesignWorkshop Lite

DesignWorkshop-Lite-min

Deze gratis software biedt 3D-ontwerp voor huis en plattegronden, evenals elk landschap waarvan u een realistisch model wilt zien. De interface is erg gebruiksvriendelijk en biedt functies zoals hoogte, projectie, verlenging, in- en uitzoomen, namen aan objecten en materialen toevoegen en een visuele doorloopervaring voor de gebruiker. Tekstberichten kunnen worden toegevoegd en de gebruiker is vrij om tekeningen te maken met een virtueel potlood. Vormen zoals cirkels en rechthoeken zijn ook beschikbaar, evenals de opties voor knippen en kopiëren. Het staat gebruikers vrij om achtergrondafbeeldingen te importeren in JPG, GIF, PICT en een paar andere veelgebruikte formaten.

Deze software is niet ideaal voor plattegronden, maar u kunt er wel een proberen te maken. Gebruikers hebben geklaagd over meer dan noodzakelijke muisbesturing en een gebrek aan geavanceerde ontwerptools. Deze software is geweldig voor u als u voornamelijk 3D-afbeeldingen van een bepaalde ruimte wilt bekijken en niet op zoek bent naar geavanceerde architectuurtools. De eenvoudige gebruikersinterface is ideaal voor een gebruiker die niet veel ervaring heeft met online bewerken en ontwerpen.

4. Mijn virtuele woning

myvirtualhome-min

Dit is geweldige software speciaal voor diegenen die zich een voorstelling willen maken en plannen hoe hun huis eruit zal zien, omdat het de gebruiker een feitelijke weergave laat zien van het effect van een bepaald type constructie van bijvoorbeeld muren, deuren, badkamers; zal hebben over de indeling en structuur van de woning. Deze software biedt zeer creatieve en interactieve modellen van objecten, oppervlakken, materialen en bepaalt ook hoe de verlichting eruit zal zien in verschillende delen van de lay-out. Voor degenen die geen architect willen inhuren, of gewoon een idee willen krijgen van hoe hun huis eruit moet zien, zodat ze de architect hetzelfde kunnen instrueren; deze software is perfect. Bovendien is het gratis en bevat het informatie over materiaal- en serviceleveranciers naast hoe u contact met hen kunt opnemen,de tarieven enz., zodat u niet afzonderlijk op zoek hoeft te gaan naar een leverancier als u eenmaal een materiaal hebt geselecteerd en leuk vindt. Niet alleen bouwmaterialen, ook woondecoratie en tuinbenodigdheden zijn aanwezig.

Een nadeel van deze schijnbaar perfecte software is echter dat deze is gemaakt om zich te richten op een enorm Australisch publiek. Dus tenzij u in Australië verblijft, zullen de kosten van de aangeboden materialen en de leveranciers niet goed voor u zijn. Voor het ontwerpdoel is deze software geweldig, maar het is niet ontworpen om zich wereldwijd aan te passen en te bedienen, dus dat is een groot nadeel voor ons.

3. AutoCAD-architectuur

autodesk-architecture-software-min (1)

Dit is specifiek gericht op al die beginnende architecten, en ook op de reeds gevestigde architecten. Gevuld met geavanceerde tools waarmee elke architectuurstudent vertrouwd raakt, biedt deze software precisie in detail, eenvoudig opstellen en soepele creatie van ontwerpen. AutoCAD Architecture is er in twee versies: gratis proefversie en betaald. De reden dat deze software op nummer 3 op deze lijst staat, is omdat het professionele architectuurtools biedt, en hoewel de gratis versie slechts een proefversie is, wordt elke architect of aspirant-architect die dit gebruikt gegarandeerd verliefd op de betaalde versie. dan absoluut de eenmalige uitgave waard. Volledig compatibel met Windows (zowel 32 bit als 64 bit),deze software is uniek in het feit dat de tekeningen die u maakt, realistisch gedrag vertonen: glad materiaal weergegeven als glad, ruwer materiaal, weergegeven als korrelig, enzovoort. Dit is extra cool voor de architecten die er zijn, omdat ze graag zouden zien dat hun creatie vorm aanneemt. Helaas, als u niet de minimale prijs voor de volledige versie van deze software wilt betalen, is dit misschien niet de prijs voor u.

2. SketchUp

schetsup-min

Deze software wint snel aan populariteit onder gebruikers nadat Google zijn naam aan SketchUp heeft gegeven. SketchUp is verkrijgbaar in verschillende versies, zoals SketchUp Make en SketchUp Pro - gebruikers kunnen kiezen welke versie ze geschikt achten voor hun vereisten. SketchUp heeft veel kritiek gekregen vanwege zijn beperkingen: het kan een vorm niet herkennen die niet recht is gesneden zoals rechthoeken of cirkels, maar een eigen unieke vorm heeft; dat prestatieproblemen de snelheid en het functioneren van de software vertragen en soortgelijke klachten.

Maar het biedt veel add-ons en een forum waar gratis en tijdig hulp wordt geboden, om nog maar te zwijgen van enkele van de echt goede functies die het biedt - het is heel gemakkelijk te leren, genereert duidelijke 3D-beelden, stelt u in staat om de vloer te besturen, houtbewerking, het maken van extra armaturen zoals garage, schuur, terras, etc. Elk object, oppervlak en materiaal heeft zijn eigen unieke textuur, wat zeker een pluspunt is. Gebrek aan nauwkeurigheid is een probleem, maar nu de ontwikkelaars er hard aan werken om dat op te lossen, zou SketchUp binnenkort nog populairder moeten worden. Zijn grootste pro blijft tot op heden zijn gebruiksvriendelijke interface.

1 Herstel architectuur

revit-min

Deze is gratis voor alle studenten en onderwijsgerelateerde professionals, en Revit biedt ook een gratis driejarige licentie om de software te gebruiken voor alle andere gebruikers, wat echt geweldig is. Het gratis lidmaatschap maakt deze software ideaal voor architectuurstudenten. Deze software is zeer gestructureerd en professioneel en slaat alle wijzigingen die u aanbrengt op zodra u ze aanbrengt, en gaat door met het aanpassen van het landschap / plan waaraan u werkt om u een ideale ervaring te bieden. Nauwkeurigheid is een belangrijk pluspunt bij deze software - het garandeert en levert ontwerpen netjes en vrij van fouten. Gebruikers kunnen elke structuur ontwerpen en deze in 3D-vorm bekijken, snel ontwerpen en toezicht houden op het bouwproces vanaf het begin van de bouw tot de sloop van onderdelen die de gebruiker wil verwijderen.

Hoewel het een goed gedefinieerde en duidelijke aanpak is, is Revit niet bedoeld voor nieuwe leerlingen en leken die hun huis plannen - alleen iemand met ervaring in architecturale studie en ontwerp kan Revit gebruiken om gebouwen, armaturen en aanvullende detaillering te creëren.

Als u het niet erg vindt om te betalen, is ArchiCAD ook echt een goede architectonische software die hoogwaardige ontwerpen en efficiënte prestaties biedt. Hoewel ArchiCAD net als AutoCAD een gratis proefversie biedt, hebben gebruikers de betaalde volledige versie verkozen als de enige versie die het proberen of gebruiken waard is; de proef biedt niet veel mogelijkheden om te proberen.

Veel gebruikers willen niet meteen betalen voor het gebruik van software waarvan ze niet zeker weten of ze ze goed zullen vinden, en vertrouwen op een proefversie om hen te helpen beslissen, maar als de proefversie niet overeenkomt met de beloofde functies in de betaalde versie versie, zijn klanten niet erg enthousiast over het gebruik van dergelijke software.

DreamPlan Home Design is een andere gratis software die bijna op onze lijst is verschenen, vergelijkbaar met SketchUp in zijn eenvoud en basisweergave, maar hoewel DreamPlan een uiterst beperkt en ongekunsteld scala aan objecten, materialen en gereedschappen biedt, is SketchUp veel creatiever in de opties die het biedt. SketchUp is ook zeer gebruiksvriendelijk, wat het nog een voordeel geeft ten opzichte van DreamPlan.

MicroStation is een architectuursoftware die door velen wordt gebruikt omdat het een stabiele interface biedt om mee te werken. Hoewel dat veelbelovend klinkt, klagen gebruikers dat de software veel achterloopt en tot prestatieproblemen voor de computer leidt. Software die vaak achterblijft en de workflow verstoort, verdient helemaal niet de voorkeur; vandaar dat dat van ons een nee is voor MicroStation.

Het is moeilijk om de geschikte software te kiezen uit alle architectuursoftware-opties die op internet worden aangeboden, maar kosten, betrouwbaarheid, prestaties en geschiktheid voor iemands behoeften zijn de grootste en belangrijkste factoren die men moet onthouden. Hoewel het misschien geweldig is om niet te hoeven betalen voor het gebruik van software, is betaalde software soms beter in werking en service. Maar als iemand geen geld wil uitgeven, kan hij gemakkelijk alle software gebruiken die in de bovenstaande lijst wordt genoemd, en alle gebreken die ermee gepaard gaan, dragen, zolang ze redelijk zijn.

Een woord van waarschuwing:

Welke software u ook kiest om te downloaden, zorg er altijd voor dat het een betrouwbare website is en niet een of andere duistere, minder bekende niet-gelieerde site die er zelfs maar op afstand uitziet alsof deze malware kan bevatten. Verschillende onbekende sites zien er misschien onschuldig genoeg uit, maar één klik op de downloadlink kan uw systeem met virussen infecteren. Sites zoals CNET download, softpedia en officiële websites zijn betrouwbaar.