10 Beste gratis offline woordenboeksoftware voor uw pc

Wat werkt er tegenwoordig op een pc zonder internetverbinding? Ons leven is de laatste tijd zo sterk afhankelijk van internet dat we zelfs onderweg online zijn, op onze smartphones. Maar wat gebeurt er als er geen internetverbinding is of als er een storing in het netwerk is? We zitten plotseling in een moeilijke situatie en voelen ons in dergelijke situaties volkomen hulpeloos. De meeste applicaties zijn momenteel afhankelijk van een actief internetnetwerk en dat geldt ook voor de meeste woordenboeken.

Lezen: nieuwe rare woorden toegevoegd aan Oxford Dictionary

Hoewel er online tal van woordenboeken beschikbaar zijn die voor pc kunnen worden gedownload, hebben de meeste een internetverbinding nodig of zijn er kosten aan verbonden. Ook al krijgt u misschien een gratis woordenboek, het kan zijn dat het niet alle functies bezit en de meeste woorden mist. In dergelijke gevallen is het hebben van een volledig uitgerust woordenboek op uw pc dat offline toegankelijk is en ook gratis is, voor velen een geweldig alternatief.

Vandaag hebben we in dit bericht een lijst samengesteld met de beste offline woordenboeken voor pc die nuttig zullen zijn voor die snelle woordzoekopdracht. Ze bieden u niet alleen een onmiddellijke oplossing zonder enige internet- of Wi-Fi-verbinding, maar helpen u ook met een uitgebreide database met bijna alle woorden die u maar kunt bedenken. Dus laten we gaan ...

Wordweb gratis woordenboek

woordenweb

Wordweb is een van de beste woordenboeksoftware die de laatste tijd verkrijgbaar is en die absoluut gratis is. U kunt de volledige editie gratis downloaden die een enorme database met bronwoorden biedt die ongeveer 15.000 in aantal is. Niet alleen dat, het gebruik van de vertalerservice is net zo handig als het u de vertaling van het woord biedt met slechts één simpele klik, zelfs als u offline bent.

De toepassing blijft in de systeembestanden en kan vanuit elk computerprogramma worden gestart. Voor MS Word is Wordweb er standaard in ingebed en kan met slechts één klik worden geopend vanuit het Word-bestand zelf. Wordweb definieert niet alleen de woorden die u zoekt, maar geeft ook synoniemen, analoge woorden en de bron van de woorden weer.

Hoewel Wordweb een aantrekkelijke pro-versie en een gratis versie met beperkte mogelijkheden biedt, wordt de gratis software door een groot aantal mensen over de hele wereld gebruikt, omdat niet veel mensen de kosten van een premium woordenboek niet kunnen dragen.

Wordweb biedt meer dan 150000 bronwoorden en synoniemencombinaties meer dan 120000 in aantal met regelmatige updates en aanvullingen op internationale woorden (Engels).

Ultiem woordenboek

ultieme-gratis-offline-woordenboek-min

Ultimate Dictionary is gratis software voor desktop (Windows) die even gemakkelijk te gebruiken als te installeren is. Het biedt een uitgebreide verzameling (bijna 61) woordenboeken met woordkeuzes voor talen als Engels, Frans, Pools en Spaans, samen met woordenlijsten, woordenboeken en thesaurussen. Omdat het een compilatie is van bijna alle informatie die u nodig heeft met betrekking tot een woord, biedt dit programma u een totaaloplossing voor uw vragen. Het helpt u om uw informatie voor een woordzoekopdracht in één keer op te zoeken uit alle 61 woordenboeken tegelijk.

Wanneer u een woordbetekenis zoekt en in het zoekvak van de tool invoert, zoekt het naar hetzelfde in alle 61 woordenboeken die het allemaal tegelijk bevat en geeft het de definitie weer die is opgehaald uit elk woordenboek waar het woord werd getraceerd in de deelvenster aan de rechterkant. Terwijl u het woord met de aanwijzingen invoert, wordt de oplossing in het paneel weergegeven.

Dit woordenboek biedt een ongecompliceerde, georganiseerde en gebruiksvriendelijke interface en helpt bij het soepel vergelijken van verschillende woordenboekbeschrijvingen. Ultimate Dictionary beheert ook moeiteloos de woordenboeken met behulp van de beheertools waarmee u woordenboeken kunt toevoegen, weglaten of zelfs herschikken. Bovendien herkent het ook het formaat dat wordt gebruikt door Stardict Dictionary.

TheSage's Engels woordenboek en thesaurus

TheSage is een volledig en 100% gratis professioneel woordenboek en thesaurus dat ook offline beschikbaar is voor pc-gebruikers. Het bestaat uit een enorm woordenboek dat meer dan 210.000 woordbetekenissen bevat, samen met een uitgebreide thesaurus die meer dan 140.000 links biedt tussen definities die bestaan ​​uit synoniemen, hyperoniemen, holoniemen, antoniemen, hyponiemen enz.

De interface bevat tabbladen waarmee u meerdere woorden tegelijkertijd kunt vinden met behulp van geschikte en uitzonderlijke zoekhulpmiddelen, namelijk. wildcards en meer. U kunt ook de geschiedenis ophalen van de woorden waarnaar u hebt opgezocht. Het beste van de software is dat het wordt opgenomen in de contextlijst van Windows die u helpt om definities van praktisch elke bron op uw pc te vinden.

Terwijl je met The Sage toestemming hebt om online bronnen zoals, van Google of van Wikipedia te gebruiken, heb je ook toegang tot de enorme collectie die al gebruiksillustraties bevat van ongeveer 50.000. Het laat je ook andere online zoekopties gebruiken, zoals real-time zoeken, zoeken naar anagrammen en toestemming om diensten te gebruiken zoals assimilatie in het systeemvak en de vaardigheid om een ​​programma uit te voeren via een USB-stick. The Sage bevat ook meer dan 70.000 fonetische notaties.

Enkele van de andere kenmerken waarmee het zich onderscheidt van andere programma's, zijn de mogelijkheid om met slechts één klik informatie te vinden uit de meeste toepassingen, waardoor een duidelijke thesaurus wordt geboden voor individuele definitie, op elk van de woorden kan worden geklikt bij het starten van een nieuwe zoekopdracht, werkt perfect, zelfs wanneer het wordt uitgevoerd via een draagbaar apparaat zoals een USB, biedt een klembordfunctie waarmee u de opzoekresultaten, definities, voorbeelden, enz. kunt kopiëren, kunt u aanpassen met keuze uit kleuren en lettertypen, laat u in realtime door de lijst bladeren , herinnert je aan het woord dat je zoekt met zijn assistent-tool, werkt als een sprekend woordenboek en laat je ook de woorden uit verschillende bronnen opslaan.

LingoPad

lingopad

Lingopad is een offline woordenboek dat beschikbaar is voor gebruik op een Windows-pc en perfect is voor diegenen die op zoek zijn naar een fantastische Duits-Engelse woordenlijst. Het biedt niet alleen een groot aantal andere woordenboeken in verschillende talen, zoals Frans, Turks, Spaans, Noors, Italiaans, Arabisch en Japans.

Hiermee kunt u uw eigen terminologieën importeren, uw eigen terminologie specificeren, woordstammen opbouwen en zelfs bewerken, en ze naast de huidige woordenboeken gebruiken. Het is absoluut gratis om te downloaden zonder verborgen kosten. Met behulp van de zoekfunctionaliteit kunt u zoeken naar het begin, het midden of het laatste deel van een woord, opzoeken voor collocatie en de index van de recent gezochte woorden bekijken. U kunt ook op een sneltoets op uw pc drukken om een ​​woord op te zoeken dat is getagd of een gekopieerd woord. Als u echter naar woorden op Wikipedia of Google wilt zoeken, zijn er directe links naar hetzelfde.

Merk op dat LingoPad momenteel alleen beschikbaar is voor Windows OS en dat er binnenkort geen andere update voor dit programma voor Windows wordt verwacht. LingoPad is echter klaarblijkelijk van plan om een ​​programma voor Mac OS X, Windows en Linux te maken dat op meerdere platforms kan worden uitgevoerd.

Stardict

Stardict is een open source gratis platformonafhankelijk offline mondiaal woordenboek dat momenteel meer dan 100 gratis woordenboeken bevat. Hoewel je gratis toegang hebt tot deze enorme database met woordenboeken, moet je elk van deze woordenboeken installeren nadat je de korst van het Stardict-woordenboek hebt gedownload.

Het heeft nieuwe boeiende ideeën bedacht, bijvoorbeeld een Fuzz-query die u eraan herinnert hoe u een woord correct moet spellen als u zich niet hetzelfde kunt herinneren. Het geeft je de overeenkomende resultaten die het dichtst bij het woord liggen dat je hebt ingevoerd, nadat het de correlatie tussen twee woorden heeft ontdekt met behulp van de Levenshtein Edit Distance-tool. U hoeft alleen maar "/" toe te voegen vóór uw ingevoerde woord en vervolgens op de knop Enter te drukken om een ​​vage zoekopdracht te ontwikkelen.

Net Dict is een ander nieuw aanbod van het programma waarvoor u geen woordenboek op uw pc hoeft te installeren. U kunt eenvoudig op het pictogram in de rechterbovenhoek van het paneel, het hoofdmenu, klikken en de optie met de tekst Voorkeuren selecteren. Hiermee kunt u de Net Dict-functie vanaf hier instellen die u kunt gebruiken nadat u zich heeft aangemeld en inlogt op uw account. Hiermee kunt u de functie Net Dict nu gebruiken met uw eigen woordenboeken.

Hoewel u met de optie voor volledige tekstvertaling van de ene taal naar de andere kunt vertalen door op het pictogram in de linkerhoek met de tekst 'tekstvertaling' te klikken en de verschillende zoekmachines te gebruiken, zoals Excite Janpan-vertaling, Yahoo, Google, kunt u verkrijg de woorden ook met de muis voor vertaling door op de knop "Scannen" te klikken.

Zoekresultaten worden weergegeven bij de knopinfo tijdens de scanmodus, waardoor u de gewenste woorden uiterst gemakkelijk kunt vinden. In combinatie met Freedict biedt het bij benadering vertalingen van elke website in een vreemde taal. Dit programma is momenteel beschikbaar voor Windows, Maemo, Solaris en Linux.

Artha Dictionary

artha-best-gratis-offline-woordenboek-min

Artha is een multi-platform Thesaurus in het Engels die absoluut gratis wordt aangeboden en alleen beschikbaar is voor offline gebruik. Het programma is gebouwd op WordNet, dat een enorme taaldatabase met Engels bevat die is gemaakt aan de Universiteit van Princeton. Elk woord dat u op deze software zoekt, zal mogelijke verwante woorden oproepen die bestaan ​​uit synoniemen, antoniemen, gelijkaardige woorden, inhoudt, domeinwoorden, afgeleiden, attributen, oorzaken, hyperoniemen enz. Die sense-mapping worden genoemd.

Al deze links verwijzen u naar de interpretatie en illustratie van de analoge categorie en wanneer u een gecorreleerd woord in de software kiest, wordt u automatisch naar de analoge definitie geleid die is gemarkeerd voor een beter begrip. Zodra je begint te typen, toont Artha een index van waarschijnlijke overeenkomende woorden op basis van wat je tot nu toe hebt ingevoerd. Als u een woord invoert met een onjuiste spelling, suggereert het programma ook enkele overeenkomsten die nauw overeenkomen.

Arha blijft in het systeemvak van de computer nadat je het hebt gedownload. Het helpt u om woorden te zoeken vanuit elk van de geopende vensters door de tekst te kiezen en door op de reeds vaste sneltoets te drukken. U kunt ervoor kiezen om Artha een passieve waarschuwing te laten weergeven terwijl u de sneltoets gebruikt, of u kunt er ook voor kiezen om het programma een ballontip te laten weergeven, zodat u snel verder kunt met uw huidige actie.

Bovendien houdt Artha uw hele zoekgeschiedenis bij en voorziet het u van knoppen zoals "Vorige" en "Volgende" zodat u gemakkelijk door uw opzoekingen kunt bladeren.

Everest Dictionary

everest-beste-gratis-offline-woordenboek

Degenen die op zoek zijn naar een gratis offline woordenboek voor hun pc, Everest kan precies de juiste oplossing voor hen zijn. Tot nu toe zijn er 35 woordenboeken die beschikbaar zijn onder dit programma en beweert dat ze van tijd tot tijd meer woordenboeken zullen toevoegen. Hoewel u hiermee woorden in veel woordenboeken kunt zoeken, is een van de opvallende kenmerken dat het een wacht houdt op het klembord, zodat u het automatisch opzoeken van de term in het woordenboek kunt starten tijdens het gebruik van een programma door simpelweg de woord naar het klembord met behulp van het commando "Kopiëren".

Everest biedt resultaten voor alle belangrijke Europese talen en helpt u ook de termen te vinden met behulp van de index. De applicatie wordt geleverd met een spraakhulpmiddel waarmee u de woorden correct kunt uitspreken, naast de responsieve functie. Bovendien maakt het het ook mogelijk om woorden aan te passen, start het automatisch opzoeken bij dubbelklikken op de term, geeft een knop Terug weer die u helpt om terug te gaan naar de eerdere interpretatie, toont een willekeurig nieuw woord op een klein paneel voor leerdoeleinden, stelt u om woordkleuren aan te passen, je kennis te testen, verschillende talen te vertalen, je eigen woordenboek te bouwen, ze te delen en te vertalen naar je vrienden, en zelfs je favoriete websites te beheren.

Aard Dictionary

aard-best-free-offline-woordenboek

Aard Dictionary is een open source en gratis platformonafhankelijk offline woordenboek dat woordoplossingen in meerdere talen biedt. Het wordt geleverd met een woordenboekmodule waarmee u zoektermen in het woordenboek kunt opzoeken en snel kunt zoeken in Wikipedia, zelfs als u offline bent. U hoeft de software slechts één keer te downloaden en u bent klaar.

Aard biedt een breed scala aan woordenboeken die in verschillende talen beschikbaar zijn op hun website die een Wikipedia-index bevat in verschillende talen zoals Engels, Portugees, Spaans, Frans, Italiaans en nog veel meer. Andere databases die door het programma worden aangeboden, zijn WikiQuote, WordNet, Wiktionary, enz.

Bovendien kunt u meer dan vijftig verschillende woordenboeken in de directory opnemen, biedt het geweldige nieuwe functies zoals on-the-fly zoek- en filteropties, de mogelijkheid om naar de recente opzoekingen of een geschiedenis te kijken, kunt u inzoomen en uit de resultatenpagina en snel zoeken naar woorden. De termen die u met het programma op Wikipedia hebt gevonden, worden weergegeven in de vorm van een heel artikel dat u in HTML-indeling kunt opslaan op de harde schijf van uw voorkeur.

Je hebt ook toegang tot veel sneltoetsen op het toetsenbord met Aard, dat is voor die mensen die liever het toetsenbord gebruiken en niet de muis voor navigatie.

tinySpell

tinyspell-free-offline-woordenboek

TinySpell is meer een spellingcontrole dan een traditioneel woordenboek en is absoluut gratis. Dit programma kan vooral handig zijn voor degenen die naar een woordenboek verwijzen om de juiste spelling van een woord te controleren in plaats van een spellingcontrole. Het is echt een handig hulpmiddel voor iedereen, omdat het ook wordt geleverd met een Amerikaans-Engels woordenboek met meer dan 110.000 termen.

Het kan uw typevaardigheid in de gaten houden en u op de hoogte stellen wanneer het een woord vindt dat verkeerd is gespeld. Niet alleen dat, het voert ook een snelle spellingcontrole uit op de tekst die naar het klembord wordt gekopieerd, en kan ook automatisch worden geïnstalleerd in het meldingsgedeelte van de taakbalk voor gemakkelijk bereik.

tinySpell is een compacte tool waarmee u uw tekst in elk Windows-programma kunt analyseren en snel en moeiteloos kunt corrigeren. Dus als u gewoon een snelle spellingcontrole van uw tekst wilt uitvoeren, maar niet de moeite wilt nemen om de tekstverwerker te starten, dan kunt u de snelle en efficiënte tinySpell gebruiken. Kortom, het is een van de meest benodigde tools in uw systeemtaakbalk voor degenen die vaak schrijven.