14 Beste gratis bandbreedtebewakingstools voor Windows-pc

Het kan heel vervelend worden als u een belangrijk bestand downloadt via uw internet thuis en uw bandbreedte-quota ineens voorbij zijn! Dit is vooral belastend als u een student bent of iemand die net is begonnen met werken en met een strikt budget. Internet Service Providers (ISP) bieden een vast quotum voor het uploaden en downloaden van elke maand, wat u extra kosten kan kosten.

Als u liever geen extra kosten betaalt, moet u met lage snelheden werken die uw geduld echt op de proef kunnen stellen. Om lage bandbreedtes zoals inbellen te vermijden, is het een goed idee om uw internetsnelheid te controleren. Door de netwerkbandbreedte in de gaten te houden, kunt u eventuele congestie signaleren, de werkelijke verbindingssnelheid begrijpen in vergelijking met de premiumversie, terwijl het echte bandbreedteverbruik wordt opgesplitst van het netwerkgebruik van verdachte aard.

Lees ook: - Hoe internetgegevens die worden gebruikt in Windows 10 pc te minimaliseren

Vandaag hebben we de beste gratis tools voor bandbreedtebewaking waarmee u het internetverbruik kunt volgen. Deze gaan vergezeld van enkele basisfuncties waarmee u kunt zien hoeveel netwerkgegevens door de bekabelde verbinding worden verplaatst. Dit helpt u de oorsprong van het internetgebruik binnen de grenzen van uw netwerk te achterhalen.

BitMeter OS

bandbreedte-monitor-windows-bit-os-min

BitMeter OS is een gratis en open source-software en is ontworpen om de bandbreedtesnelheid van Mac OSX, Windows en Linux te bewaken. Met deze tool kunt u uw internetgebruik in de gaten houden en zelfs een visuele weergave hiervan krijgen via een opdrachtregelprogramma of een webbrowser. U kunt uw internetverbindinggebruik bekijken via de verschillende grafieken en diagrammen die op de webinterface worden weergegeven.

De grafieken worden elke seconde op de monitor bijgewerkt en laten u weten waar uw netwerk aan gewend raakt. Er is ook een zoekvenster dat u uitgebreide informatie geeft over het netwerkgebruik voor een bepaalde datum. U kunt desgewenst ook een spreadsheet met de resultaten krijgen.

Als u de veranderingen in uw internetgebruik in de afgelopen uren, dagen of maanden wilt bijhouden, kunt u deze informatie bekijken in het venster Geschiedenis. Met behulp van deze tool kunt u ook meldingen en waarschuwingen instellen wanneer uw bandbreedtegebruik de door u ingestelde limiet overschrijdt.

Om de tijd te berekenen die nodig is voor het downloaden of uploaden van een bestand, of om het datavolume te controleren dat u in een vaste tijdsperiode kunt overdragen, kunt u gebruik maken van de calculator. Om de verschillende functionaliteiten van de webinterface aan uw wensen aan te passen, kunt u hiervoor het venster Voorkeuren openen.

Downloaden: //www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/BitMeter-OS.shtml

Compatibiliteit: Windows, Linux en Mac OSX

FreeMeter Bandbreedtemonitor

gratis meter

FreeMeter Bandwidth Monitor is een eenvoudige, lichtgewicht en gebruiksvriendelijke tool die helpt bij het bewaken en analyseren van uw netwerksnelheid. Het goede aan deze software is dat deze draagbaar is en dat u de realtime visuele weergave van alle gegevens (geüpload of gedownload) kunt zien. U kunt de grafische weergave van alle netwerkgebruiksgegevens op het hoofdpaneel zien die op en neer worden getransporteerd via uw netwerkkabel.

Omdat het draagbaar is, kunt u het overal op de harde schijf uitvoeren of op een USB-flashstation opslaan en op uw computer uitvoeren. We vinden het ook leuk dat het geen sporen van items op de harde schijf of in het Windows-register achterlaat nadat het programma is verwijderd. FreeMeter Bandwidth Monitor wordt geleverd met een kleine interface die naar elk willekeurig deel van het scherm kan worden verplaatst

Het wordt geleverd met tal van eenvoudige maar nuttige tools zoals ping, Traceroute, URL-grabber, UPnP NAT, e-mailwaarschuwingsservice en meer. U kunt zelfs de interface aanpassen, zoals kleuren fietsen, het donkerheidsniveau instellen, het standaardframe wijzigen, enz. Bovendien kunt u ook de applicatie-updates en loginformatie bekijken.

Zodra de installatie is voltooid, bevindt het zich in de lade, klik er gewoon met de rechtermuisknop op en kies de optie of dubbelklik erop om de interface te openen.

Downloaden : //sourceforge.net/projects/freemeter/

Compatibiliteit: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / Vista

ShaPlus bandbreedtemeter

imagem_shaplus_bandwidh_meter

Houd het internetverkeer in de gaten en houd de statistieken over het bandbreedtegebruik in de gaten met de ShaPlus Bandwidth Meter gedurende een door u gedefinieerde periode. Een klein venster op de interface geeft de status van het netwerkverkeer weer voor de huidige dag en de hele maand. Voor meer informatie kunt u naar het pictogram in het systeemvak gaan.

Als op uw computer meerdere adapters zijn geïnstalleerd, kunt u de netwerkinterfaces configureren vanuit het instellingenmenu voor controledoeleinden. Als u bovendien gebruikmaakt van de onbeperkte nachtdataplannen, kan het bijzonder nuttig zijn om de startdag van de maand en een tussentijdse instelling te configureren om de bewakingsactiviteit van het netwerkverkeer te deactiveren.

Deze handige software is soepel op de hardwarebronnen en zorgt er ook voor dat het systeem perfect presteert. Met zijn intuïtieve interface biedt het het gemak om door zowel beginners als experts te worden geïnstalleerd.

Downloaden: //download.cnet.com/ShaPlus-Bandwidth-Meter/3000-2381_4-10672850.html

Compatibiliteit: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008/7/8

Bandbreedte D

bandbreedte

BandwidthD is een andere freeware die afzonderlijk op de achtergrond wordt uitgevoerd en het monitoren van het internetgebruik (TCP / IP-netwerk) mogelijk maakt. De resultaten voor het bandbreedtegebruik, in de vorm van HTML-bestanden, worden vervolgens weergegeven in de vorm van grafieken en tabellen op de interface.

Verschillende IP's vormen de grafische weergave en vertonen standaard de periodes van 2 dagen, 8 dagen, 40 dagen en 400 dagen. Bovendien kan de gebruiksweergave van elk IP-adres elke 3,3 minuten, 10 minuten, 1 uur of 12 uur worden uitgelogd. Deze afmeldingen zijn beschikbaar in cdf-indeling of kunnen worden geëxporteerd naar een backend-server. De verkeersinformatie in P2P, HTTP, ICMP, TCP, VPN en UDP heeft een kleurcode.

Om dit programma te kunnen installeren heb je Wincap versie 3.0 of hoger nodig. Om de grafische weergave van het bandbreedtegebruik te kunnen zien, moet u de BandwidthD uitpakken, het configuratiebestand (../etc/bandwidth.conf) bewerken, het batchbestand voor "Install Service" uitvoeren en vervolgens de BandwidthD-app starten vanuit de services.msc-console.

Downloaden: //www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/BandwidthD.shtml

Compatibiliteit: alle Windows-versies, Unix

PRTG Bandbreedtemonitor

prtg-bandbreedte-montor-min

PRTG Bandwidth Monitor is gratis te downloaden voor maximaal 30 sensoren en is een geïntegreerd onderdeel van de PRTG Network Monitor. Een sensor kan elk item zijn, zoals een router, website, netwerkinterface en meer die dienovereenkomstig kunnen worden ingesteld om te worden bewaakt. Zodra je een sensor organiseert om je bandbreedtesnelheid in de gaten te houden, begint hij meteen informatie te verzamelen.

PRTG daarentegen evalueert het verkeer in uw netwerk en biedt u uitgebreide informatie in vormgrafieken en grafieken. Het biedt een geweldige downloadsnelheid waardoor uw netwerkmonitor binnen enkele minuten wordt uitgevoerd. PRTG garandeert niet alleen een soepelere serverprestatie en vermijdt netwerkcongestie, maar bewaakt ook toegevoegde frameworks zoals uploadtijd, responstijd en nog veel meer. PRTG is zo'n gratis tool die meer dan 200 verschillende soorten sensoren ondersteunt, samen met bandbreedtebewaking en netwerkanalyse.

Om naar de bandbreedtemonitorpagina voor de specifieke sensor te gaan, navigeert u naar de optie "Apparaten", selecteert u "Alle" in de menubalk bovenaan en kiest u vervolgens de gewenste sensor. U komt dan op de overzichtspagina van de betreffende sensor. Hier kunt u de bandbreedtegegevens zien in de vorm van grafieken, grafieken en tabellen die het heen en weer verkeer aangeven.

Downloaden: //www.paessler.com/bandwidth_monitor

Compatibiliteit: Windows, Linux, Oracle, Citrix en meer.

Monitor bandbreedtegebruik software

Monitor-bandbreedte-gebruik-software-tool

Monitor bandbreedtegebruik Software is een frivole tool voor Windows waarmee u uw netwerkgebruik kunt bijhouden. Het wordt geleverd met een nette en responsieve interface waar u de meeste activiteiten probleemloos kunt uitvoeren. De software is snel en efficiënt genoeg om de bewakingsfunctie op te nemen vanaf een seconde tot 24 uur. Niet alleen dat, het toont ook de geschiedenis van het netwerkgebruik (nl. Upload- en downloadsnelheid) door middel van grafieken of rechtstreeks in het hoofdvenster.

Met behulp van deze freeware kunt u ook de automatische logactie in- of uitschakelen, het recordlogboek met informatie over alle functies in platte tekstformaat bekijken en het eerdere record naar het klembord kopiëren. Bovendien kunt u zelfs de records met slechts één simpele klik verwijderen en de toepassing laten starten wanneer Windows opstart. Het beste is dat zelfs beginners gemakkelijk toegang hebben tot deze tool met zijn gebruiksvriendelijke functies.

Monitor bandbreedtegebruik Software is behoorlijk snel zonder fouten tijdens het hele proces. Aangezien het niet veel sporen achterlaat, worden de algehele prestaties van uw pc ook niet beïnvloed.

Downloaden: //www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/Monitor-Bandwidth-Usage-Software.shtml

Compatibiliteit: alle Windows-versies

NetWorx

networx

Als u op zoek bent naar een eenvoudige maar aantrekkelijke tool die u helpt om uw bandbreedtegebruik eerlijk te volgen, dan is NetWorx precies de juiste tool voor u. Verzamel netwerkgegevens en bereken de snelheid van uw internet of andere verbindingen met deze tool gratis. Met behulp van dit hulpprogramma kunt u mogelijke redenen voor netwerkproblemen achterhalen, bevestigen dat de bandbreedtelimiet niet wordt overschreden buiten de gespecificeerde limieten die zijn ingesteld door de ISP, of u kunt zelfs twijfelachtige netwerkactiviteiten zoals Trojaanse paarden en hackaanvallen aan het licht brengen.

Hoewel u draadloos of mobiel breedbandnetwerk kunt volgen met NetWorx, kunt u ook geluids- en visuele meldingen aanpassen. De meldingen kunnen worden gemaakt om u te waarschuwen wanneer het internet uitvalt of als er een dubieuze activiteit wordt opgemerkt, bijvoorbeeld het optreden van een onverwachte overmatige gegevensstroom. Het programma verbreekt ook automatisch alle inbelnetwerken en schakelt het systeem uit.

Bekijk het dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse netwerkgegevensgebruik en de inbelperiode op het lijndiagram dat de verkeersbeweging weergeeft. U kunt deze lograpporten ook exporteren naar verschillende formaten zoals MA Word, Excel en HTML.

Het programma staat als een pictogram in het systeemvak nadat het is gedownload en geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram om het menu te openen met een optie om de tool te besturen. Door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken, kunt u de huidige status van het programma zien. Ping, traceroute en netstat zijn enkele van de netwerktools die door NetWorx worden gebruikt. Het beste is dat dit programma beschikbaar is om in meerdere talen te downloaden.

Downloaden: //www.softperfect.com/products/networx/

Compatibiliteit : Windows XP, Windows Server 2003, Windows 2012, Windows 10,

SolarWinds real-time bandbreedtemonitor

solarwinds-bandbreedte-monitor

Als u op SNMP gebaseerde apparaten gebruikt, kan SolarWinds Real-Time Bandwidth Monitor uw ideale tool zijn. Deze freeware helpt real-time te monitoren en vertoont de output in de vorm van grafieken die gemakkelijk te begrijpen zijn. Hiermee kunt u vitale en alarmerende criteria vastleggen om te zien wanneer het verbruik de ingestelde limiet overschrijdt, onmiddellijk.

Bij het starten van het programma moet u alle informatie over het op SNMP gebaseerde apparaat invoeren en vervolgens op "Volgende" klikken. In de volgende stap wordt u gevraagd om te selecteren welke lay-outs moeten worden samengevoegd en welke criteria moeten worden vastgesteld voordat de grafische weergave verschijnt. Als u bijvoorbeeld twee afzonderlijke afdruktaken vanaf uw SNMP-gebaseerde netwerkprinter verzendt, ziet u twee afzonderlijke groene lijnen die het verkeer naar het apparaat weergeven.

Compatibiliteit: Windows 2003 / Server 2008

Downloaden: //www.solarwinds.com/freetools/real-time-bandwidth-monitor.aspx

NetSpeedMonitor

NetSpeedMonitor-1

NetSpeedMonitor is een hulpprogramma voor netwerkmonitoring waarmee u uw internetverbinding altijd in de gaten kunt houden. Het is een compacte en lichtgewicht software die de huidige upload- en downloadsnelheid van uw netwerkverbinding bewaakt, zodat u het overgedragen datavolume kunt bijhouden. U kunt de netwerkgebruiksgegevens voor een dag of voor een volledige maand bekijken.

Het wordt geleverd met een eenvoudige interface en een strak ontwerp waardoor het gemakkelijk te gebruiken is door gebruikers. U kunt niet alleen de uitgebreide lijst van alle systeemeindpunten (TCP en UPD) bekijken, maar ook de lokale en externe adressen van de TCP-netwerken samen met hun status. U kunt de bewakingsprocedure op elk gewenst moment in- en uitschakelen via het menu dat vanuit het systeemvak kan worden bediend.

Er zijn extra instellingen beschikbaar waarmee u voor elke netwerkinterface het volledige volume aan internetgegevens kunt bekijken die voor één dag zijn verzonden en ontvangen. U kunt de NetSpeedMonitor-interface ook aanpassen met behulp van de verschillende opties, zoals lettertypenaam, grootte en positie. Over het algemeen is het een eenvoudig en handig programma dat niet veel leercurve vereist en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en aangepast.

Downloaden: //www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/NetSpeedMonitor.shtml

Compatibiliteit: Windows 2000 / XP / 2003 / Vista / 7

Rokario Bandbreedtemonitor

rokario

Bewaak de snelheid van uw netwerkverbinding met Rokario Bandwidth Monitor die gratis kan worden gedownload (premium beschikbaar) en lichtgewicht is. Het geeft de netwerkgegevensinformatie in realtime weer via grafieken en bandbreedterapporten. Bij het starten van het programma wordt u meteen gevraagd met welke interface u verbinding wilt maken? Dit volgt met de lancering van de grafiek op het bureaublad en deze begint onmiddellijk de informatie over de netwerksnelheid weer te geven.

Als u de interface-instellingen, de netwerkgegevens of het uiterlijk wilt wijzigen, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak te klikken en instellingen te kiezen. De gratis versie wordt geleverd met thema-ontwerper, opties om aan te passen, real-time database, weergave-instellingen en bandbreedtecontrole, terwijl het extreem lage bronnen gebruikt voor de acties.

Over het algemeen is Rokario Bandwidth Monitor eenvoudig te bedienen, kan hij eenvoudig worden geïnstalleerd, geconfigureerd en aangepast, en biedt hij nauwkeurige bewakingsgegevens.

Downloaden : //download.cnet.com/Bandwidth-Monitor/3000-2085_4-10521410.html

Compatibiliteit: Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7

Cucusoft Net Guard

Volg uw breedbandverbruik efficiënt met Cucusoft Net Guard, dat gratis te downloaden is. Het helpt ook uw internetsnelheid te verhogen en verwijdert alle verdachte software die uw internet mogelijk discreet gebruikt. Bovendien biedt het u gratis een maandelijks rapport voor uw bandbreedtegebruik. Het elimineert de toegang van adware, spyware of virussen.

De software heeft een klein zwevend paneel (real-time) dat de upload- en downloadsnelheid van internet in realtime laat zien. U kunt ervoor kiezen om het paneel te verbergen of de dekking ervan aan te passen om het indien nodig transparanter te maken. U hoeft alleen maar met de rechtermuisknop op het zwevende deelvenster te klikken. Klik nu op de optie "Dekking" en kies vervolgens het doorzichtigheidsniveau dat u wenst. U kunt nu zien dat het zwevende paneel transparant wordt.

U kunt ook een maandelijkse limiet voor internetverkeer instellen met behulp van de functie "Voorspelling". Deze optie berekent automatisch de voorspelde bandbreedte voor een maand, zodat u erachter kunt komen of de maandelijkse verbruikslimiet is overschreden.

Downloaden: //www.softpedia.com/get/Network-Tools/Misc-Networking-Tools/Cucusoft-Net-Guard.shtml

Compatibiliteit: alle Windows-versies, inclusief Windows 8

ManageEngine Realtime Bandwidth Monitor

ManageEngine Bandwidth Monitor biedt real-time ondersteuning voor het bewaken van het netwerkverkeer van een op SNMP gebaseerd apparaat. Dit programma maakt deel uit van het OpUtils-pakket van de 16 netwerktools. De gratis versie van het programma staat twee verbindingen toe van elk netwerkapparaat waarmee SNMP kan worden gevolgd. U kunt de informatie over het bandbreedteverbruik zowel op apparaatniveau als op interfaceniveau ophalen. U kunt de vergelijking van het afzonderlijke verkeer van de interfaces bekijken, weergegeven door het bandbreedtegebruik van het apparaat.

Het biedt ook andere functies zoals meldingen, de mogelijkheid om de rapporten in XLS-formaat te exporteren en een werkingsmodus zonder enige agent. Wanneer de webinterface start en u zich aanmeldt, moet u het tabblad "Bandwidth Monitor" bezoeken en een op SNMP gebaseerd apparaat invoeren samen met zijn analoge interfaces om het monitoringproces te starten. Nu kunt u op de interface klikken om diep naar beneden te gaan en de gedetailleerde statistieken in de vorm van grafieken in realtime te bekijken. Desgewenst kunt u de netwerkgegevens dagelijks, maandelijks of jaarlijks inzien.

Downloaden: //www.manageengine.com/products/oputils/bandwidth-monitoring.html?lhs

Compatibiliteit: Windows NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008/7

ISP-monitor

ISP-Monitor

Als u iets lichtgewicht wilt dat u kan helpen uw internetsnelheid moeiteloos bij te houden, kunt u zeker gebruik maken van deze gratis tool genaamd ISP-monitor. Het helpt u de echte bandbreedtesnelheid te krijgen waarvoor u daadwerkelijk betaalt. Het biedt u real-time bewaking van het netwerkverkeer, terwijl de geïntegreerde verkeersbewakingsfunctie de lopende netwerksnelheid toont met behulp van 3 afzonderlijke grafische modi. Wat hier geweldig is, is dat alle drie de modi kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

Het programma toont ook het percentage gegevens dat is gebruikt van uw totale limiet en maakt het mogelijk dit aan te passen voordat het de ingestelde limiet bereikt. U kunt de upload- en downloadlimieten instellen door de instellingen van het programma aan te passen. U heeft ook de mogelijkheid waar u ervoor kunt kiezen om het programma de netwerkverbinding te laten verbreken zodra deze de ingestelde drempel heeft bereikt. Het is een schone en eenvoudige tool die geen virussen of spyware bevat.

Downloaden: //www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/ISP-Monitor.shtml

Compatibiliteit: Windows 10/8/7 / Vista / XP

BitMeter 2

Als het gaat om het bewaken van de netwerkbandbreedte van uw computer, is er geen betere applicatie dan BitMeter 2. Met deze eenvoudig te gebruiken en gratis applicatie kunt u uw internetsnelheid in de gaten houden met behulp van een zwevende grafiek. Deze grafieken geven de upload- en downloadsnelheid van uw netwerkverbinding weer, die wordt geleverd met eenvoudige tekst en gemakkelijk te volgen is.

Hoewel het absoluut gratis is en de functies niet in de tijd zijn beperkt, is het zelfs vrij van spyware en adware. Hiermee kunt u de kleur en transparantie van het scherm aanpassen. Hoewel het een kleine applicatie is, biedt het een aantal echt coole functies en informatie. Het toont een samenvatting van de uur-, dagelijkse en maandelijkse analyse van uw netwerkactiviteit en verzamelt zelfs audio-waarschuwingen die u kunt regelen door dimensies en richting over te dragen.

Bovendien helpt de ingebouwde rekenmachine bij het berekenen van de download- en uploadgrootte en -snelheid. Niet alleen dat, u kunt zelfs handmatige of automatische back-ups van de toepassing instellen waarmee u de activiteitengeschiedenis en instellingen kunt herstellen, en het samenstellingsvenster van ISP-beperkingen moeiteloos configureren.

Compatibiliteit: Windows 2000 / XP / Vista / Server 2008/7

Downloaden: //download.cnet.com/BitMeter-2/3000-2381_4-10398686.html