Hoe u de BSOD-fout van geheugenbeheer in Windows 10 eenvoudig kunt oplossen

Microsoft is al jaren erg behulpzaam voor zijn trouwe Windows-gebruikers, maar als je die veel gevreesde BSOD (Blue Screen of Death) ervaart met de zelfs enge Memory Management-fout, wordt het absoluut niet nuttig. Hoewel er veel redenen kunnen zijn voor deze fout, is er gelukkig een manier om deze vervelende situatie te vermijden en uw Windows 10-pc met plezier te blijven gebruiken. Dus, hoe los je deze BSOD-fout op? Laten we kijken hoe.

Hoe u de BSOD-fout van geheugenbeheer in Windows 10 kunt oplossen via het Configuratiescherm

Stap 1: Wanneer u de Blue Screen of Death Memory Management-fout ziet , start u eenvoudig uw pc opnieuw op, drukt u onmiddellijk op de F8- knop en start u het systeem in de veilige modus .

Stap 2: Klik op het bureaublad op het Windows- pictogram, typ Configuratiescherm in het zoekvak en druk op Enter . Klik op het resultaat.

Klik op Start, typ Configuratiescherm in zoekvak en druk op Enter

Stap 3: Klik in het Configuratiescherm op Systeembeheer .

Bekijken met grote pictogrammen Systeembeheer Windows Memory Diagnostic

Stap 4: In het Administrative Tools venster, aan de rechterzijde van de ruit te vinden en dubbelklik op de Windows Memory Diagnostic optie.

Beheerderstools Windows Memory Diagnostic

Stap 5: Er wordt een Windows-geheugenprompt geopend met twee keuzes: Start nu opnieuw en controleer op problemen (aanbevolen ) en Controleer op problemen de volgende keer dat ik mijn computer opstart . Selecteer de eerste optie om uw computer opnieuw op te starten.

Windows Memory Diagnostic Start nu opnieuw op en controleer op problemen

Het voert automatisch de diagnostische tests uit om te controleren of er een probleem is, wat enkele minuten duurt, dus heb geduld en zet uw pc niet uit. Laat de diagnostische test voltooien. Eenmaal voltooid, zal het uw pc opnieuw opstarten.

* Opmerking - Uw pc zou nu goed moeten werken. Als u nog steeds met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, kunt u uw RAM, harde schijf of andere externe apparaten opschonen en opnieuw aansluiten.