Fix MTP werkt niet in Windows 10

Met MTP of Media Transfer Protocol kunt u multimediabestanden van en naar een mobiel Android-apparaat en pc overbrengen. Maar soms werkte de MTP niet. Er zijn verschillende manieren waarop het MTP-probleem kan optreden en ertoe kan leiden dat MTP niet werkt in Windows 10 .

Soms kan de mobiele telefoon geen enkele vorm van verbinding tot stand brengen, soms werkt MTP niet, zelfs niet nadat een verbinding tussen de telefoon en de pc tot stand is gebracht. Wordt u ook geconfronteerd met het probleem met de MTP die niet werkt in Windows 10? Lees verder, terwijl we proberen dit probleem op te lossen door verschillende benaderingen toe te passen.

Hoe MTP te repareren werkt niet in Windows 10

Voordat we op de oplossingen ingaan, zijn er bepaalde dingen waar u zeker van moet zijn.

Is uw telefoon MTP-compatibel? Probeer je MTP voor het eerst op je telefoon te gebruiken? U moet ervoor zorgen dat uw Android-apparaat MTP ondersteunt. De meeste telefoons doen dat tegenwoordig, maar als je telefoon een beetje oud is, moet je controleren op MTP-compatibiliteit. U kunt de handleiding van de telefoon raadplegen of gewoon een Google-zoekopdracht uitvoeren met uw mobiele model om hetzelfde te controleren.

Probeer een andere poort of kabel . Soms kan het probleem optreden vanwege een defecte poort of een defecte USB-kabel. Gebruik een andere USB-poort op uw pc om uw Android-telefoon aan te sluiten voor MTP. U moet zelfs een andere USB-kabel proberen om uw apparaat op uw pc aan te sluiten en ervoor te zorgen dat uw kabel niet defect is.

Telefoon instellen voor MTP . Zorg ervoor dat u MTP (Media Transfer Protocol) op uw telefoon selecteert nadat u de telefoon en de pc hebt verbonden. U krijgt ofwel een pop-up op uw telefoon om MTP te selecteren, of u kunt de kluis selecteren in het meldingenpaneel.

Als je zeker bent van de bovenstaande punten en nog steeds merkt dat MTP niet werkt op Windows 10, voer dan de volgende oplossingen een voor een uit en kijk of ze voor jou werken.

# 1 - Installeer wpdmtp.inf op uw pc

Het  bestand wpdmtp.inf is iets dat u al op uw pc aantreft. U kunt proberen het te installeren om te verhelpen dat MTP niet werkt op Windows 10. Het proces om dit te doen is eenvoudig; Volg deze stappen:

Stap 1 : Open  Deze computer of  Deze pc en open vervolgens C: Drive. Open daar de Windows- map en open daar de INF- map. Zoek in de map naar het bestand met de naam  wpdmtp.inf . Klik er met de rechtermuisknop op en klik vervolgens op de  optie Installeren .

Wpdmtp

Stap 2 : Als de installatie is voltooid, moet u uw computer opnieuw opstarten. Als u klaar bent, controleert u of de MTP niet werkt of het probleem met het Media Transfer Protocol niet werkt.

Opmerking : als u het bestand wpdmtp.inf niet kunt vinden  in de INF-map van uw pc, moet u het volgende doen. Kopieer het vanaf een andere Windows 10-pc en plak het in de INF-map van uw pc. Installeer vervolgens de pc en start deze opnieuw op.

Als  wpdmtp.inf het probleem niet heeft opgelost, probeer dan de volgende methode.

# 2 - Installeer Media Feature Pack

Als het Media Feature Pack niet beschikbaar is op uw pc, werkt MTP mogelijk niet. Als u wilt weten wat Media Feature Pack is, bevat het componenten die verband houden met Windows Media Player en nog wat meer. Het is op de een of andere manier gerelateerd aan Media Transfer Protocol.

De N- en KN-versies van Windows 10 hebben standaard geen Media Feature Pack. Dus als dat het geval is, moet u Media Feature Pack mogelijk handmatig op uw pc installeren  .

U kunt Media Feature Pack vanaf hier downloaden  en op uw pc installeren. Als u klaar bent, vergeet dan niet uw pc opnieuw op te starten. Controleer na het opnieuw opstarten of het probleem met het Media Transfer Protocol niet werkt. Als dit niet het geval is, controleert u de volgende methode.

# 3 - Update MTP-stuurprogramma

Als het MTP-stuurprogramma op uw pc verouderd is of een aantal problemen heeft, kan dat de oorzaak zijn dat het MTP-stuurprogramma niet werkt in Windows 10. U kunt proberen het MTP-stuurprogramma bij te werken en kijken of dat voor u werkt. Volg deze stappen:

Stap 1 : Druk tegelijkertijd op de Windows + X- knoppen en klik in het menu dat wordt geopend op  Apparaatbeheer .

Win X Dev Manager

Stap 2 : Klik in Apparaatbeheer op het  tabblad Weergave en selecteer vervolgens  Verborgen apparaten weergeven .

Toon verborgen bestanden

Stap 3 : Vouw nu in de lijst met stuurprogramma's het  gedeelte Draagbare apparaten uit . Klik daar met de rechtermuisknop op het stuurprogramma van de telefoon en selecteer vervolgens de optie  Stuurprogramma's bijwerken .

Update Mtp-stuurprogramma

Stap 4 : Nu wordt een apart venster geopend. Klik hier op de  optie Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's . Uw pc gaat op zoek naar een bijgewerkte driver voor MTP en als deze wordt gevonden, wordt deze automatisch geïnstalleerd.

Stuurprogramma automatisch bijwerken

Vergeet niet uw pc opnieuw op te starten nadat de update is voltooid. Probeer MTP opnieuw te starten nadat u de pc opnieuw hebt opgestart. Probeer de volgende oplossing als het probleem met de MTP niet werkt.

# 4 - Schakel de vliegtuigmodus in

Sommige gebruikers hebben erop gewezen dat het inschakelen van de vliegtuigmodus hen heeft geholpen om een ​​succesvolle MTP-verbinding tot stand te brengen. U kunt ook proberen Vliegtuigmodus in te schakelen voor zowel uw apparaten, pc als mobiel. Op uw Android-mobiel kunt u dit doen vanuit het meldingenvak. Op uw Windows 10-pc kunt u op Ctrl + A drukken om het Action Center- vak te openen, en daar vindt u de knop Vliegtuigmodus. Als u het daar niet kunt vinden, klikt u op de  optie Uitvouwen om meer opties te zien.

Vliegtuigmodus

Schakel de vliegtuigmodus in voor beide apparaten en probeer ze vervolgens te verbinden via. MTP.

Als u nog steeds niet in staat bent om de MTP die niet werkt in Windows 10 te repareren, probeer dan de volgende methode.

# 5 - Schakel MTP van CMD in

U kunt ook de Windows-opdrachtprompt gebruiken om de MTP in te schakelen. Volg hiervoor de gegeven stappen:

Stap 1 : Druk op Windows + X . Klik in het menu op Command Prompt (Admin) .

Cmd Admin

Stap 2 : Typ in de opdrachtprompt de volgende opdracht en druk op Enter :

net localgroup Beheerders lokale service / add

Mtp Cmd

Nadat u de bovenstaande opdracht heeft uitgevoerd, controleert u of de MTP actief is.

Tenslotte,

Met deze stappen zou de MTP die niet werkt in Windows 10 kunnen worden opgelost. Als u dit probleem nog steeds niet kunt oplossen, kunt u altijd OTG gebruiken om een ​​externe flashdrive op uw mobiel aan te sluiten, bestanden over te dragen en op uw pc op te slaan, of vice versa.

Laat ons weten welke van de bovenstaande methoden voor u hebben gewerkt, zodat andere gebruikers hiervan kunnen profiteren.