Fix Skype-microfoon werkt niet in Windows 10 [opgelost]

Skype is de beste videochat- en videosoftware voor Windows. Er zijn miljoenen mensen die Skype op hun Windows-computer gebruiken om videogesprekken te voeren met hun vrienden, familieleden, collega's etc. Skype is geweldige software, maar soms werkt de microfoon er niet in en zonder een microfoonverbinding heeft de video geen zin bellen.

Ik denk dat je dit probleem erg vervelend vindt, maar maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen. We hebben een aantal oplossingen verzameld die uw niet-werkende microfoon in Skype corrigeren en u kunt uw videogesprek naadloos voortzetten.

Oplossing 1 - Controleer of Skype toestemming heeft voor de microfoon

Windows 10 heeft een speciale privacysectie waarin u de microfoon voor elk programma op uw computer kunt in- of uitschakelen. Het is mogelijk dat je de microfoontoestemming voor Skype hebt uitgeschakeld of dat je deze in de eerste plaats geen toestemming hebt gegeven. Volg hoe dan ook het onderstaande proces om te controleren of Skype toestemming heeft voor de microfoon of niet.

STAP 1 - Open Instellingen vanuit het Windows-menu (tandwielpictogram aan de linkerkant).

Windows-instellingen

STAP 2 - Open Privacyinstellingen en kies Microfoon  in het menu aan de linkerkant.

Privacy instellingen

STAP 3 - Controleer of Skype de AAN- status heeft.

Toestemming voor Skype Micohphone

Nu heeft Skype toestemming om de microfoon te gebruiken, dus u bent klaar om te gaan. Controleer of de microfoon werkt door iemand te bellen via Skype. Als je microfoon nog steeds niet werkt, probeer dan onderstaande methoden.

Oplossing 2 - Controleer de microfooninstellingen in Skype-instellingen

De microfoon werkt niet in Skype als deze niet correct is geconfigureerd in de Skype-instellingen. Uw apparaat heeft mogelijk meerdere microfoons of als u een externe microfoon gebruikt, is het mogelijk dat Skype dat niet kan detecteren. Volg deze stappen om de microfooninstelling in Skype te controleren.

STAP 1 - Klik op het menu met drie stippen in de zijbalk en selecteer Instellingen .

STAP 2 - Het opent Skype-instellingen, zoek de microfooninstellingen .

Instellingen Microfoon

STAP 3 - Verander Microfoon van Standaard naar uw apparaat (dwz Microfoon - Realtek High Definition audio).

Mic instellingen

Oplossing 3 - Controleer of de audioservice goed werkt

Services zijn essentieel voor een goede werking van hardware en software en moeten altijd actief zijn. Als een service stopt in Windows, worden de hardwareprestaties beïnvloed. Het is dus mogelijk dat uw microfoon niet werkt omdat de audioservice niet actief is. Start uw audioservices opnieuw om uw microfoon te gebruiken.

STAP 1 - Open het menu Uitvoeren door tegelijkertijd op de Windows- en R- knop te drukken.

STAP 2 - Typ services.msc  in het tekstvak en druk op Enter .

Rennen

STAP 3 - Het opent het Services-venster, zoek Windows Audio in de services-lijst.

Windows-services

STAP 4 - Klik met de rechtermuisknop op Windows Audio en selecteer Eigenschappen . Controleer de servicestatus en als de status is gestopt, klikt u op de knop Start en vervolgens op OK .

Eigenschappen van audioservice

Ik hoop dat deze methoden nuttig voor je waren en dat je je microfoon weer op Skype kunt gebruiken.