4 Best Blue Screen of Death (BSOD) -analysetools om u te helpen een probleem met een blauw scherm op te lossen

Ooit het blauwe scherm ervaren terwijl u aan uw systeem werkte? Zo niet alle, de meesten van ons moeten dit een of andere keer hebben meegemaakt. Het is een van de meest gevreesde fouten van het systeem waardoor je systeem crasht tijdens een lopende sessie, waardoor niet-opgeslagen bestanden gedeeltelijk of volledig verloren gaan.

De crash kan optreden als gevolg van defecte hardware of software, inclusief fouten in het geheugen, moederborden, enz. Als de crash echter optreedt als gevolg van een softwarefout, kunt u in plaats van hulp van een technicus te zoeken die anders lang kan duren, gewoon speciale tools gebruiken om los de fout op.

Hier is een korte lijst met enkele van de beste tools die u helpen de BSoD-fout op te lossen door snel de software te detecteren die het probleem veroorzaakt.

BlueScreenView

Blauwbeeld

Het is speciaal ontwikkeld om te helpen bij het controleren en lezen van de kleine geheugendumpbestanden die worden gegenereerd wanneer uw systeem plotseling stopt met werken vanwege het blauwe scherm van de dood.

Kenmerken :

 • Het voert automatisch een controle uit op uw systeem en toont de details met betrekking tot alle crashes en de tijd dat het stopte met werken in de vorm van kleine geheugendumpbestanden in een enkele tabel.
 • Het toont ook een breed scala aan details met betrekking tot de stuurprogramma's en de processors die mogelijk de reden zijn achter het blauwe scherm.
 • Het bevat ook andere informatie met betrekking tot de naam van het bestand, het product, details en de huidige versie.
 • Het wordt geleverd met een exclusief hulpprogramma dat een online zoekopdracht uitvoert om bugs en stuurprogramma's te controleren, zodat u de fouten sneller kunt herstellen.

Bovendien heeft het een nette en eenvoudige gebruikersinterface met minimale configuratiekeuzes, en kunt u ook bepaalde bestanden openen vanaf externe systemen of slechts één bestand toevoegen dat is opgeslagen in een andere map.

Prijs: freeware.

WhoCrashed

Whocrashed

Systeem is plotseling gecrasht en u wilt de oorzaak vinden? Dat is precies waar deze tool je mee helpt. Het helpt u de stuurprogramma's te identificeren die het systeem mogelijk hebben laten crashen en een blauw / zwart scherm weergeven.

Kenmerken :

 • Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool die helpt bij het vinden van de mogelijke problemen van het systeem dat crashes, herstart of weergave van pop-ups met waarschuwingen veroorzaakt.
 • Het scant uw systeem inclusief alle stuurprogramma's.
 • Voert een controle uit op de kernelmodules die een mogelijke oorzaak kunnen zijn achter een BSoD of stopfout.
 • Identificeert de minidump-bestanden die u informeren over de huidige status, of deze nu actief is of niet.
 • Het scant ook de gedetecteerde bestanden en analyseert de mogelijke oorzaak.
 • Toont vervolgens een uitgebreid overzicht van de scan met de mogelijke oorzaken, bijvoorbeeld een bug of een storing in de driver.
 • Het biedt ook veel aanbevelingen met betrekking tot de mogelijke oorzaken van computercrashes.

Een van de andere belangrijke functies is een speciale functie waarmee u opzettelijk uw systeem kunt laten crashen om te controleren of het correct is ingesteld om minidump-bestanden te maken.

Prijs: gratis.

Diagnostisch hulpprogramma voor foutopsporing

Diagnostisch hulpprogramma voor foutopsporing

Deze tool van Windows is meer een probleemoplosser die pc-problemen oplost zoals crashes, blauw / zwart scherm dood, vertraging, geheugenverlies, enz.

Kenmerken :

 • Het wordt geleverd met geïntegreerde analyserichtlijnen die zijn toegewijd aan IIS-toepassingen (Internet Information Services), SharePoint, enz.
 • Wordt geleverd met een nieuwste host voor analysemechanismen die gepaard gaat met een geïntegreerde rapportagestructuur. U kunt dit gebruiken vanaf .NET.
 • Genereert crash- en hangrapporten met behulp van ingebouwde .Net 2.0 en hogere analysetechnologie.

Bovendien biedt het ook prestaties, .NET-geheugen en SharePoint-analysescript en een geïntegreerd heap-evaluatiemechanisme voor alle belangrijke platforms die het ondersteunt.

Prijs: gratis 

WinDbg

Dit is een andere gratis tool voor het oplossen van problemen van Microsoft die een scan uitvoert op de dumpbestanden met behulp van de opdrachtregel en vervolgens het systeem debugt om te voorkomen dat het BSoD of vastloopt.

Kenmerken :

 • Debugt kernel-modus, dat is geheugenverspilling die ontstaat nadat uw systeem is gecrasht als gevolg van het Blue Screen of Death.
 • Lost ook crashdumps op in de gebruikersmodus.
 • Mogelijkheid om automatisch foutopsporingssymboolbestanden van een server toe te voegen na vergelijking van verschillende parameters. Dit helpt u tijd te besparen die u anders zou besteden aan het ontwerpen van een symboolboom.

Wanneer de wijzigingen worden aangebracht op een gesloten symbolenserver, kunnen deze worden geassocieerd met de binaire broncode. Het neemt veel druk weg bij het oplossen van problemen waarbij verschillende soorten binaire bestanden aan het foutopsporingsdoel kunnen zijn toegevoegd door elke mogelijkheid voor het detecteren en toevoegen van bepaalde soorten symbolen op de foutopsporingshost te verwijderen.

Prijs: gratis.

Conclusie

Van een disfunctionele schijf van een hardware of storende software van derden tot aanvallen van hackers, er kunnen veel redenen zijn die tot BSoD kunnen leiden. Hoewel u voor hardwareproblemen professionele hulp moet zoeken, zijn deze tools de beste redder voor softwarefouten. BSoD is inderdaad een vreselijk iets dat iedereen overkomt die aan belangrijke taken op zijn systeem werkt. Het kan leiden tot grote gegevensverliezen en dus tot veel ongemakken. Dus probeer deze uit en los uw Blue Screen-fout in een mum van tijd op.