6 Beste gratis wifi-hotspot-software voor Windows 10

Internettoegang is een vereiste voor iedereen in de wereld van vandaag, maar gezien de snelheid en beschikbaarheid in landen als India hebben we meer nodig dan dat. Het hebben van internet op alle apparaten, of het nu een smartphone of computer is, is een vereiste, daarom is het delen van internetverbindingen via een Wi-Fi-hotspot een van de opties die het leven gemakkelijker maken. Het feit dat de meeste computers en smartphones tegenwoordig zijn uitgerust met een ingebouwde WiFi-functie, maakt het delen van internet moeiteloos.

Lezen: Hoe een Wi-Fi-hotspot te maken in Windows 7 en Windows 10

Terwijl smartphones op Android een WiFi-hotspot-optie bieden, zodat u uw internetverbinding kunt delen, biedt een Windows-pc die optie daarentegen niet. Daarom, op plaatsen waar je al beperkte mogelijkheden hebt voor mobiel internet en wifi, maakt het ontbreken van wifi-hotspotoptie op Windows-computers het zelfs een uitdaging.

Zie ook : Gratis Connectify-alternatieven

Dus wat nu? Houd uw paarden vast, want vandaag laten we u kennismaken met precies de juiste WiFi-hotspotsoftware waarmee u in een mum van tijd en helemaal gratis een WiFi-hotspot op uw Windows-computer kunt bouwen! Dus laat dat idee om je energie te legen in het netwerkgebied van je pc los en laten we aan de slag gaan.

HostedNetworkStarter

hostednetworkstarter-scrnshot

Hosted Network Starter is een gratis hulpprogramma van Nirsoft om op de gemakkelijkste manier een Wi-Fi-hotspot te creëren. Dit is de eenvoudigste tool die tot nu toe beschikbaar is. U kunt het gebruiken in Windows 7/8/10 met een 32- of 64-bits computer. Het beste van de tool is dat het een draagbare tool is en dat je deze tool gewoon moet uitvoeren. U kunt deze tool ook op uw USB opslaan om hem overal te gebruiken.

MaryFi

Maryfi

Volgens het bedrijf kun je met MaryFi (een wifi-routersoftware) een wifi-hotspot bouwen voor je Windows-computer waarmee je moeiteloos een internetverbinding kunt delen. En het feit dat het volledig gratis is en ook compatibel is met Windows 7 pc is een bijkomend voordeel. Laten we eens kijken wat de andere functies zijn die MaryFi biedt en de reden waarom u ervoor kunt gaan:

 • Het biedt een schone gebruikersinterface met alleen de basiselementen die eraan zijn toegevoegd die precies aan uw vereisten voldoen, in plaats van onnodige rommel te creëren. Het past dezelfde benadering toe op zijn functies, waarbij u alleen die opties krijgt die essentieel zijn.
 • Het is echter niet zo elementair als we denken, aangezien MaryFi een meer uitgebreide functie biedt voor zijn gebruikers, namelijk dat het werkt als een wifi-repeater. Deze tool helpt bij het overbrengen van signalen van de wifi-router en deze vervolgens via de wifi-hotspot naar je computer.
 • Bovendien helpt de MaryFi-tool u bij het ontbreken van een internetverbinding om de gedeelde bestanden op uw computer te verkrijgen van andere gadgets, waaronder ook LAN-games en multiplayers.

Mijn wifi-router

myw-fi-min

Download de gratis software "My Wifi Router" om een ​​WiFi-hotspot op uw Windows-computer te bouwen voor Windows XP, Windows 7 en Windows 8 versies. Niet alleen dat, het is ook beschikbaar om te downloaden voor zowel 32 bit als 64 bit builds. Maar wacht! Dat is niet alles wat het te bieden heeft, want "My WiFi Router" is veel meer dan dat en biedt tal van andere functies voor uw voordeel, zoals hieronder vermeld:

 • "My WiFi Router" wordt geleverd met een uiterst gebruiksvriendelijke interface voor de gewone gebruiker. Het beste hiervan is het feit dat er minimale items netjes zijn gerangschikt voor een veel gemakkelijker begrip voor iedereen.
 • Hoewel u met de tool gemakkelijk alle apparaten kunt beheren die op uw pc zijn aangesloten, kunt u ook bijnamen van apparaten wijzigen of deze blokkeren en zelfs het momentum regelen. Ga dus naar het gedeelte "klantenbeheer" van "Mijn WiFi-router" en blokkeer bepaalde apparaten die uw gegevenssnelheid opeten.
 • Met de software kun je video's overzetten naar je smartphone en andere apparaten met behulp van wifi. Eenmaal overgedragen, kunt u de video rechtstreeks vanuit de browser van uw apparaat / smartphone openen. Schakel de optie "Video delen" in en u ontvangt een IP-adres. Nu hoeft u alleen maar naar het IP-adres te gaan om toegang te krijgen tot de video's (bladeren en afspelen), die zijn opgeslagen in een van de pc-mappen.

Deze geweldige functies in gratis service maken de "My WiFi Router" zeker tot een gewilde WIFI-hotspot-software.

MyPublicWiFi

mijn-openbare-wifi

Een van de andere gebruiksvriendelijke en uiterst eenvoudige WiFi-hotspotsoftware is MyPublicWiFi. Het is niet alleen gratis beschikbaar, maar is ook compatibel met alle Windows-versies vanaf Windows Server 2008, Windows 7 tot Windows 8 en Windows 10. Bovendien is MyPublicWiFi ook beschikbaar voor 32 bit en 64 bit processors, waardoor het moeiteloos werkt op apparaten met Windows. Naast deze biedt MyPublicWiFi ook tal van andere functies:

 • Het helpt u de lijst met webpagina's te identificeren via URL-logboekregistratie die zijn geopend terwijl de hotspot was ingeschakeld. Als u dus iemand vindt die toegang heeft tot onaangename websites, kunt u de details extraheren met behulp van de functie URL-logboekregistratie voor die sessies toen de hotspot was ingeschakeld.
 • Om het wifi bereik in je huis of op andere locaties uit te breiden, gebruik je MyPublicWiFi software als wifi repeater. Het duurt slechts een paar seconden om het signaalbereik van de wifi-router te vergroten met behulp van deze tool.
 • MyPublicWiFi helpt u ook te achterhalen welke apparaten toegang hebben tot uw WiFi-hotspot-verbinding. Dit zal u helpen de gebruikers te identificeren, zelfs als er een open netwerk door u is gecreëerd.

160 WiFi

Updates: OsToTo Software Co. heeft officieel de ondersteuning voor deze software stopgezet.

160-wifi

Een volledig gratis WiFi-hotspot-software, 160 WiFi is behoorlijk populair bij gebruikers vanwege zijn unieke functies.

 • Wat anders is aan deze tool, is dat er, ondanks dat deze zonder extra kosten beschikbaar is, er geen vervelende pop-ups en advertenties zijn die voor storing zorgen tijdens het surfen op internet.
 • Gezien het uiterst ongecompliceerde installatieproces, kunt u uw pc met slechts één klik in een wifi-hotspot veranderen.
 • Met 160 WiFi kunt u alle apparaten bedienen die op uw hotspot zijn aangesloten.
 • U kunt voorkomen dat ongerechtvaardigde verbindingen toegang krijgen tot uw WiFi-hotspot met behulp van de optie Wachtwoordbeveiliging.
 • Deze unieke gratis tool is compatibel met alle versies van Windows, inclusief Windows 10.

mHotSpot

mhotspot

mHotSpot is software die werkt als een internetbron en die uw Windows-apparaat omzet in een efficiënte WiFi-hotspot. Dit is wederom een ​​uiterst gebruiksvriendelijke tool die gratis kan worden gedownload, terwijl er een nieuwe hotspot wordt aangemaakt. U kunt de hotspot een naam geven, een wachtwoord toewijzen, de internetbron selecteren en ook het maximale aantal clients. Bovendien is mHotSpot ook compatibel met de andere Windows-versie, waaronder Windows 7 en 8. Laten we eens kijken welke andere functies het te bieden heeft:

 • mHotSpot kan alle details volgen over andere gebruikers die zijn verbonden met uw wifi-hotspot, samen met het internetgebruik, zodat u het verbruik en alle activiteiten tegelijkertijd in de gaten kunt houden.
 • Deze tool is aanzienlijk kleiner in vergelijking met andere WiFi-hotspotsoftware die slechts 400 KB van de schijfruimte van uw computer beslaat. Gezien het kleinere formaat is het extreem gemakkelijk te downloaden, zelfs met een beperkte internetverbinding.
 • Het beste van mHotSpot is dat het tot 10 aangesloten clients kan hebben. Maar voor het geval u het niet met zoveel clients wilt delen, kunt u ervoor kiezen om het aantal clients of apparaten dat toegang heeft tot uw WiFi-hotspot te beperken.
 • Hiermee kunt u het internetbronpunt kiezen voordat u de hotspot kunt bouwen.

mHotSpot is een geweldige tool voor het maken van hotspots die u helpt om een ​​WiFi-hotspot op uw pc te bouwen met een aantal unieke functies en in een zo kort mogelijke tijd.