22 beste alternatieven voor Microsoft Active Directory

Alternatieven voor Microsoft Active Directory: - Als u een gebruiker van het Windows-besturingssysteem bent, zou u dan willen dat iemand anders behalve u op uw systeem inlogt? De Active Directory is precies daarvoor gebouwd, dat wil zeggen om te controleren of de persoon die inlogt op uw systeem een ​​gewone gebruiker is of de systeembeheerder. Dit beschermt uw systeem in zekere zin tegen onbekende inlogpogingen.

Active Directory is ontworpen voor Microsoft Windows-domeinenetwerken en is een database voor speciale doeleinden. Het wordt geleverd als een reeks processen en services die zijn gekoppeld aan de meeste Windows-serverbesturingssystemen. Een server waarop de Active Directory Domain Services wordt uitgevoerd, is de domeincontroller die alle gebruikers en machines in het Windows-domeinenetwerk valideert en doorgeeft.

Dit helpt bij het aanwijzen en toepassen van beveiligingscodes voor alle machines en voor installatie of software-update. Dus als een gebruiker probeert in te loggen op uw Windows-domeincomputer, verifieert Active Directory het ingevoerde wachtwoord, identificeert en maakt het onderscheid tussen een systeembeheerder en een gewone gebruiker.

Active Directory is speciaal ontwikkeld om een ​​groot aantal wijzigingen en updates op uw computer te lezen. Er zijn tegenwoordig echter nogal wat alternatieven van derden voor Microsoft Active Directory die hetzelfde werk uitvoeren terwijl ze een ander soort functies bieden. Vandaag zullen we u in dit bericht door de beste alternatieven voor Microsoft Active Directory leiden die u zullen helpen om uw keuze op de juiste manier te maken.

Apache-directory

Directory Zwart Met Label

Apache Directory is een open source-software van de Apache Software Foundation en biedt een oplossing die volledig in Java is geschreven en die de LDAP V3-gecertificeerde directoryserver omvat. Het is gecertificeerd door de Open Group n 2006 en ook door de op Eclipse gebaseerde databasehulpprogramma's. Afgezien van LADP ondersteunt Apache Directory ook andere codes samen met de Kerberos-server.

De op eclipse gebaseerde directory-tool, Apache Directory Studio toegevoegd door een subproject, omvat een schemabrowser, DSML-editor, LDAP-editor / browser, LDIF-editor, enz. Een eclipse RCP-applicatie, de Apache Directory is gemaakt van verschillende plug-ins op basis van Eclipse die kunnen worden handig opgewaardeerd met extra opties.

Open LDAP

Openldap-logo

Open LDAP of LDAP Admin is een gratis en open-source applicatie van het Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) ontworpen door het OpenLDAP-project. Het is een Windows LDAP-client en beheertool voor LDAP-databasebeheer. Een van de beste alternatieven voor MS Active Directory die aanwezig is voor de beheerder, Open LDAP laat u items op de LDAP-server bladeren, opzoeken, wijzigen, maken en verwijderen.

Enkele van de andere functionaliteiten die door dit project worden aangeboden, zijn bladeren door schema's, wachtwoordbeheer, ondersteuning voor het binaire attribuut, LDIF exporteren en importeren en meer.

Univention Corporation Server (UCS)

Univention Corporation Server is een serversoftware die wordt gebruikt voor winstgevende bewerkingen en gemakkelijke besturing van servertoepassingen en complete IT-bewerkingen. Dit serverbesturingssysteem is overgenomen van Debian GNU / Linux met een gecombineerd beheersysteem voor de centrale en multi-platform controle van servers, clients, desktops, gebruikers en diensten, inclusief de transitieve machines die in het UCS worden gebruikt.

De Univention Corporation Server is sinds de upgrade naar versie 3.0 ook begonnen met het ondersteunen van functies die door Microsoft Active Directory aan veel bedrijven worden aangeboden voor het beheer van machines die worden bestuurd met MS Windows met behulp van assimilatie van Samba 4 (een open source software).

Lepide Auditor voor Active Directory

Beheer Active Directory-wijzigingen met behulp van de krachtige software, Lepide Auditor for Active Directory. Het is specifiek ontworpen om een ​​tool te bieden om de directorywijzigingen te beheren. Het kan zowel wijzigingen achterhalen als de ongewenste ontrafelen. Hiermee kunt u snel zien wie de wijzigingen heeft aangebracht, welke wijzigingen, wanneer en waar. Het beste is dat het ook systeemaudits toestaat, zelfs als er geen auditlogboeken aanwezig zijn.

Tot de andere functies behoren het configuratiescherm voor alle gecontroleerde systemen, aanpasbare configuratieschermweergaven, het opbouwen van alle auditlogboeken op één centrale locatie, het creëren van een bedrijfsoverzicht voor wie er wijzigingen aanbrengt en wat er wordt gewijzigd en meer. Het stelt u ook op de hoogte wanneer het kritieke wijzigingen detecteert.

JXplorer

JXplorer is ontworpen door het ontwikkellaboratorium van eTrust Directory door Computer Associate en is een gratis, open source en multi-platform LDAP-browser en -editor, een standaard-compatibele LDAP-client voor algemeen gebruik die geschikt is om elke standaard LDAP op te zoeken, te lezen en te wijzigen directory of X500-directory met DSML-interface. Het wordt verondersteld een extreem flexibele oplossing te zijn die op veel verschillende manieren kan worden aangepast.

De software is geschreven in Java en heeft zijn build-systeem en broncode in svn of is beschikbaar als een gebundelde build voor degenen die het programma verder willen analyseren of ontwikkelen. JXplorer wordt geleverd met ingebouwde hulpprogramma's voor rapportage, regelgeving en beveiliging.

GratisIPA

FreeIPA, ondersteund door Red Hat, is een van hun ambitieuze projecten, een gratis en open source-project, dat identiteits-, beleids- en auditsuites wil aanbieden die voornamelijk gericht zijn op Linux- en Unix-computernetwerken. Dit project, dat momenteel wordt geleverd met RHEL 6.2, heeft tot doel veel van de functies van Active Directory aan te passen.

Tot de verschillende functies behoren een geassimileerde oplossing voor het beheer van beveiligingsinformatie die Linux, NTP, DNS en meer omvat, geassembleerd met Open Source-componenten en standaardcodes, robuuste focus op gebruiksgemak en mechanisatie van installatie- en configuratiefuncties, volledige duplicatie van meerdere masters van verhoogde herhaling en flexibiliteit, en uitbreidbare beheerinterfaces zoals XMLRPC, CLI, WEB UI, enz.

Samba

Samba is een open source en gratis CIFS-implementatie die draait op Unix-platforms en werkt aan een harmonieus samenleven van Unix en Windows. Hoewel het op Unix draait, spreekt het met de Windows-clients alsof het van hen is. Wat we leuk vinden, is dat het Unix zonder gedoe naar een Windows-netwerkomgeving laat overschakelen, waarna Windows-gebruikers moeiteloos toegang hebben tot de afdruk- en bestandsservices, zonder te weten of te storen welke voordelen het Unix-systeem biedt.

Dit project kan dit alles beheren door middel van een gedragscode die momenteel CIFS of "Common Internet File System" wordt genoemd. Samba is verplaatst naar verschillende niet-Unix-hosts zoals NetWare, AmigaOS en VMS. Exclusieve bestandsserverprogramma's ondersteunen ook CIFS via verschillende leveranciers, waardoor het bijna overal beschikbaar is.

GoSa

Als u accounts en systemen in de LDAP-directory wilt beheren, is GOsa2 een geweldig alternatief voor Active Directory, dat u voorziet van een robuuste GPL-structuur. Beheer moeiteloos uw toepassingen, mailharinglijsten, gebruikers en groepen, fat en thin clients, telefoons en faxen en diverse andere richtlijnen met GOsa2. Deze tool staat ook de sterk gemechaniseerde installatie toe van vooraf georganiseerde systemen in samenwerking met "Fully Automatic Installation" (FAI). U heeft dus één enkel, op LDAP gebaseerd controlepunt voor grote en kleine instellingen. Dit helpt om de gebruikers- en systeemadministraties en alle andere relevante specificaties gemakkelijk en beheersbaar te maken.

GOsa is een beroemd project in Frankrijk, Spanje, Duitsland, België en andere landen in de VS en Europa dat helpt om de nieuwe open source-configuratie gemakkelijk te assimileren. Hun webpagina bundelt alle geïnteresseerden in dit project en stelt hen in staat om de informatie over dit project in verschillende talen te delen.

eDirectory

Novell's eDirectory is een van de belangrijkste alternatieven voor MS Active Directory. Het is een aanpassing van het oorspronkelijke project van Novell dat de directory van het netwerkbesturingssysteem wordt genoemd en dat is opgezet om de Netware-omgeving van het merk te ondersteunen. Het evolueerde vervolgens uiteindelijk tot een krachtig en bedrijfskritisch element om de zich ontwikkelende rol van de directory-services in IT te ondersteunen.

eDirectory is een van de meest gebruikte directories met meer dan 28.000 klanten en de meerderheid van de Fortune 1000-organisaties die het product gebruiken. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de grootschalige distributies met als een van zijn speciale sterke punten schaalbaarheid. Het wordt geleverd met beveiligingsfuncties en ondersteunt SASL, DSML, LDap, Soap en beveiligingsstandaarden net als de Active Directory.

Zentyal

Zentyal biedt een directoryserver die uiteraard compatibel is met MS Active Directory. Beheer uw IT-framework vanuit één enkel punt van gebruikersbeheer, ondanks de verschillende kantoren en locaties. Enkele van de functies die door de directoryserver worden aangeboden, zijn: centraal beheer van de domeindirectory, SSO-validatie (single sign-on), meerdere organisatiesystemen, beheer van printers, contacten, gebruikers, bezorglijsten, beveiligingsgroepen, antivirussysteem met uniforme quarantaine voor bestanden server, en nog veel meer.

389 Directory Server

389 Directory Server is een volledig functionele open source en gratis LDAP-server voor het Linux-platform die een geweldig alternatief vormt voor de Microsoft Active Directory. Wat er interessant aan is, is dat het is gekruid met gebruik in de echte wereld, multi-master herhaling ondersteunt en al verschillende grootste LDAP-distributies over de hele wereld beheert. Het beste is dat het gratis beschikbaar is om te downloaden en binnen een uur kan worden samengesteld met behulp van de grafische interface.

De LDAP-server presteert goed en kan ontelbare bewerkingen per seconde en meer dan tienduizenden parallelle gebruikers beheren. Het beschikt over een uitgebreide directory die alleen wordt beperkt door schijfruimte, die hoge prestaties, gemak om uit te breiden en herhaling van meerdere materies biedt, de 389 Directory Server kan voldoen aan de allerhoogste eisen.

Red Hat-directoryservers

Beheer gebruikerstoegang tot meerdere systemen moeiteloos met Red Hat Directory Server in een UNIX-omgeving. Het verstrekken van lokaal opgeslagen informatie wordt vrij moeilijk aangezien het aantal gebruikers en systemen hoog wordt in een UNIX-omgeving. In dit geval wordt de Red Hat Directory Server handig omdat u hiermee de gebruikersgegevens kunt opslaan op de op LDAP gebaseerde server, waardoor het systeem uitbreidbaar, veilig en gemakkelijk is.

Een van de vele voordelen die het biedt, zijn gegevensbescherming met beperkte toegang tot directorygegevens, biedt diepgaande controle op basis van de identiteit van de gebruiker, rolidentiteit, domeinnaam, groepslidmaatschap, enz., Biedt een basis voor overtuigende op certificaten gebaseerde validatie, geeft u toegang via verschillende methoden op afstand of via validatieprocedures en nog veel meer.

OpenSSO

Open SSO (Single Sign-On) is een open source en platformonafhankelijk toegangscontrole- en federatieserverpodium. Het biedt ook beveiliging van webservices in een enkele, autonome applicatie. Oracle Open SSO is verbeterd voor zowel interne webtoegangscontrole als extranetvalidatie en biedt veilig en geïntegreerd toegangsbeheer binnen het bedrijf en daarbuiten, Oracle Open SSO is ontwikkeld met herhaalbare en uitbreidbare taken voor een snellere plaatsing van talloze situaties en creëert uitgelijnde mashups van interne en geassocieerde applicaties en webservices om een ​​eenzame kijk te ontwikkelen voor de eindgebruiker. Het stelt de klanten in staat om snel en redelijk het bereik van hun bedrijf te vergroten met behoud van de hoge beveiligingsparameters.

MKB-server

SME Server van Koozali is een open source, uitputtende, veilige, solide en volbrachte Linux-servercirculatie ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Het is gebouwd op robuuste CentOS / Redhat-bronnen en wordt u aangeboden door een enorme, actieve en getalenteerde gemeenschap die sinds 2007 vooruitgang, plug-ins en ondersteuning biedt. Het is gratis te gebruiken software die enkele unieke functies biedt, waardoor het een bijzonder veilige, stabiel en gebruiksvriendelijk serverplatform dat zo is ontwikkeld dat het eenvoudig te monteren en te gebruiken is, veilig en stabiel te gebruiken, en multi-platform en uitbreidbaar om aan toekomstige eisen te voldoen.

Koozali SME Server is opmerkelijk betrouwbaar en eenvoudig te bedienen, en kan binnen 20 minuten worden geïnstalleerd en ingesteld. Het beste van alles is dat het nog steeds wordt aangedreven door een veilig en open Linux-systeem dat volledig kan worden geüpgraded en aangepast.

Resara-server

Resara Server is een open source-server die is gebouwd voor kleine bedrijven en die compatibel is met Active Directory. Dit project is gratis en is ontworpen rond Samba 4. Het is ontwikkeld om eenvoudig en gemakkelijk te bedienen te zijn. Met het configuratiescherm kunt u gebruikers beheren, bestanden delen en DHCP en DNS instellen. Het consolideert alle stukjes, biedt een schone grafische gebruikersinterface en wordt geleverd met eerlijke documentatie.

De gratis versie van Resara Server wordt geleverd met gebruikersbeheer, bestandsshares, active directory-achtige domeincontroller, automatische schijftoewijzing voor Windows-clients en netwerkhostbeheer.

Sun Java System Directory Server

De Sun Java System Directory Server, momenteel bekend als de Oracle Directory Server Enterprise Edition, was een LDAP-database en DSML-server van Sun Microsystem, geschreven in C. De originele software kon voor altijd gratis worden gedownload voor commercieel gebruik, serviceproviders, onderzoeksdoeleinden of individuele gebruikers. behoeften, en is nog steeds beschikbaar om te downloaden op de Oracle-webpagina, de nieuwe officiële bestemming voor Sun-producten.

U kunt alleen de nieuwste versie vinden op de Oracle-website. Het feit dat het oorspronkelijke product, Sun Java System Directory Server, veel problemen had met de C-taal en daarom begon het met de OpenDS in 2011. En sindsdien is de codebasis nog niet bijgewerkt.

IBM Tivoli Directory Server

IBM Tivoli Directory Server is een IBM-implementatie van het LDAP of het Lightweight Directory Access Protocol. Het is een directory die speciaal is ontworpen voor bedrijven die zich richten op het bedrijfsintranet en internet. Voor snellere ontwikkeling en distributie van identiteitscontrole-, beveiligings- en webapplicatie-initiatieven door robuuste beheer-, afdruk- en beveiligingsfuncties toe te voegen, is de BM Security Directory Server ingebouwd om aan de behoeften te voldoen.

Deze server bevat meerdere validatiemethoden die verder gaan dan alleen gebruikersnamen en wachtwoorden. Het ondersteunt ook validatie op basis van digitaal certificaat, SASL (Simple Authentication and Security Layer), Kerberos-validatie en CRAM-MD5, dat wil zeggen Challenge Response Authentication Mechanism MD5. De IBM Tivoli Directory Server is gebaseerd op het LDAP-framework dat een basis biedt voor het implementeren van complete identiteitscontroletoepassingen en progressieve softwareplanning.

Windows NT Directory Services

NTDS of Windows NT Directory Services zijn de directoryservices die door MS Windows NT worden gebruikt om netwerkbronnen te vinden, beheren en ordenen. Het maakt gebruik van domeinen, directory-integratie en trusts om gebruikers te voorzien van Windows NT-netwerken op ondernemingsniveau. Deze hebben meestal de vaardigheden zoals eenmalige aanmelding, een gecentraliseerde manier van beheer en de toestemming om overal in de onderneming toegang te krijgen tot bronnen.

Dus als u Windows NT-domeinen gebruikt om efficiënte directoryservices op bedrijfsniveau te creëren, moet u met een aantal factoren rekening houden, zoals het gebruikte domeinmodel of het aantal vereiste domeinen, het aantal domeinbeheerders dat nodig is om het aantal gebruikers, de inzet van ondersteunende domeincontrollers om een ​​effectieve directory-integratie van directoryservices te garanderen, en de inzet van BDC's om een ​​efficiënte aanmelding en validatie van bronnen via trage WAN-koppelingen te garanderen.

Lotus Domino

IBM Domino, voorheen bekend als Lotus Domino, is de clientserver van een collectief client-serversoftwareplatform dat door IBM wordt verkocht. Het was voorheen het serveronderdeel van de client-server messaging-automatisering van Lotus Corp. Het is een IBM-serverapplicatieplatform dat wordt gebruikt voor berichten, e-mail, samenwerking en planning. Niet alleen dat, het biedt ook andere zakelijke samenwerkingsservices zoals agenda's, takenlijsten, het delen van bestanden, blogs, discussieforums, microblogging, gebruikerslijsten en meer.

Het kan ook worden gebruikt in samenwerking met andere IBM Domino-hulpprogramma's en directory's. Het is een desktopsysteemtoepassing die vaak wordt gebruikt in zakelijke instellingen voor e-mailgebruik, maar die ook kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot mappen zoals documentdatabases en aangepaste hulpprogramma's.