Hoe audio zoemen in Windows 10 te repareren

Het zoemende geluid in Windows 10 is door een aantal gebruikers over de hele wereld gemeld. Volgens de rapporten begon hun pc plotseling rare, luide zoemende geluiden te maken tijdens het spelen van videogames, het bekijken van video's of het luisteren naar muziek. De pc loopt soms ook vast en het geluid stopt pas de komende minuten. In dit artikel gaan we kijken naar de waarschijnlijke oorzaken en hoe u Audio Buzzing in Windows 10 kunt  oplossen .

Het zoemen van audio in Windows 10 kan het gevolg zijn van een aantal oorzaken, een defect audiosysteem of verkeerde audio-instellingen. Maar zolang dit probleem van uw pc geen verband houdt met de hardware (de luidsprekers van de computer), kunt u het zelf oplossen.

Allereerst moet u controleren of het probleem met het zoemen van audio te maken heeft met hardware of uw pc.

Voor luidspreker en hoofdtelefoon : probeer uw luidsprekers op een andere pc of een mobiel apparaat aan te sluiten en audio af te spelen. Als het zoemende geluid nog steeds hoorbaar is, kunt u uw hardware op problemen controleren. Controleer eerst of de verbindingskabel een probleem heeft en controleer vervolgens de luidspreker / koptelefoon.

Voor geluidskaart : Controleer de geluidskaart op uw pc. Zorg ervoor dat het midden in de haven ligt. Ruim ook het stof rond de geluidskaart op. Als u bovendien een defecte geïntegreerde geluidskaart op uw pc hebt, kan dit het statische geluid veroorzaken.

Als het probleem niet bij de audiohardware ligt, gaat u verder met de onderstaande methoden.

Methoden om Audio Buzzing in Windows 10 te verhelpen

# 1 - Update Device Audio Driver

Audio Driver verbindt uw luidsprekers met de CPU. Vaak raakt het audiostuurprogramma verouderd en kan het geluid zoemen in Windows 10. Volg deze stappen om uw audiostuurprogramma bij te werken naar de nieuwste versie:

Stap 1 : Druk tegelijkertijd op de Windows + X- toets of klik met de rechtermuisknop op het menu Start om een ​​lijst met opties te openen. Klik met de rechtermuisknop op de  optie Apparaatbeheer in de lijst.

Apparaat beheerder

Stap 2 : Apparaatbeheer wordt geopend, vouw nu de optie Geluids-, video- en gamecontrollers uit  . Het wordt uitgebreid en u kunt alle audioapparaten zien die op uw systeem zijn aangesloten.

Apparaatbeheer geluid

Stap 3 : Dubbelklik op uw audiosysteem (bijvoorbeeld Realtek High Definition Audio). Er verschijnt een nieuw vak. Bovenaan vindt u tabbladen, ga naar het tabblad Stuurprogramma . Klik hier op de knop Stuurprogramma bijwerken .

Update stuurprogramma

Stap 4 : Zodra u dat doet, wordt er een nieuw venster geopend. Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's . Het zoekt online naar een bijgewerkte audiodriver.

Update Auto

Als er een geschikte update wordt gevonden, wordt deze geïnstalleerd. Start na de installatie uw pc opnieuw op en controleer of Audio Buzzing er nog steeds is. Zo ja, probeer dan de volgende methode.

# 2 - Verwijder het audiostuurprogramma

Als het bijwerken van het audiostuurprogramma niet heeft geholpen, kan opnieuw installeren een optie zijn waarmee u het zoemen van audio in Windows 10 kunt verhelpen. Hier volgen de te volgen stappen:

Stap 1 : Open uw audioapparaat via Apparaatbeheer (volg daarvoor stap 1 en 2 van methode 1).

Apparaatbeheer geluid

Stap 2 : Klik nu met de rechtermuisknop op uw geluidsstuurprogramma. Klik op Verwijderen om het geïnstalleerde geluidsstuurprogramma van uw pc te verwijderen.

Verwijder Driver

Stap 3 : Start uw pc opnieuw op nadat u het stuurprogramma voor geluid hebt verwijderd. De computer zal bij het opnieuw opstarten automatisch de nieuwste versie van de geluidsdriver herkennen en installeren. (Actieve internetverbinding wordt aanbevolen).

Kijk of deze methode het probleem van Sound Buzzing in Windows 10 heeft opgelost. Als dit niet het geval is, bekijk dan de volgende methode.

# 3 - Schakel over naar Basic Windows Audio Driver

Alle pc's die op het Windows-besturingssysteem draaien, worden geleverd met twee geluidsstuurprogramma's: het standaard geluidsstuurprogramma van de pc-fabrikant dat de pc voornamelijk gebruikt, en een geluidsstuurprogramma van Microsoft. Als u problemen ondervindt met de geluidsdriver van de fabrikant, zoals sissend geluid, kunt u overschakelen naar de Windows-geluidsdriver. Volg hiervoor de volgende stappen:

Stap 1 : Druk tegelijkertijd op de Windows + X- toets of klik met de rechtermuisknop op het menu Start om een ​​lijst met opties te openen.

Apparaat beheerder

Stap 2 : Klik op de optie Apparaatbeheer om deze te openen.

Stap 3 : Dubbelklik op de optie Geluids-, video- en gamecontrollers  om deze uit te vouwen. U vindt Realtek High Definition Audio als een optie (er kunnen ook andere zijn, afhankelijk van de pc).

Apparaatbeheer geluid

Stap 4 : Dubbelklik op uw audiosysteem (bijvoorbeeld Realtek High Definition Audio). Er verschijnt een nieuw vak. Bovenaan vindt u tabbladen, ga naar het tabblad Stuurprogramma . Klik hier op de knop Stuurprogramma bijwerken .

Update stuurprogramma

Stap 5 : Klik in het venster dat verschijnt op Browse my Computer for driver software .

Stuur het stuurprogramma handmatig bij

Stap 6 : Selecteer de optie die zegt " Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer ".

Kies stuurprogramma van computer

Stap 7 : Kies nu High Definition Audio Device en klik op Next . Terwijl de stappen blijven komen, blijft u op Volgende klikken totdat u wordt gevraagd op Voltooien te klikken .

Hoge def. Audio

Start uw pc opnieuw op zodra de installatie is voltooid. Controleer nadat de pc opnieuw is opgestart of het probleem zich blijft voordoen of niet.

# 4 - Schakel verbeteringen aan uw audioapparaat uit

Met Windows kunt u de geluidskwaliteit van uw pc-luidsprekers verbeteren. Als de luidsprekers van uw pc niet goed zijn of niet reageren terwijl de geluidsverbeteringen zijn ingeschakeld, kan het resultaat in elk geval een zoemend geluid zijn. In dergelijke gevallen kunt u de volgende stappen proberen om er zeker van te zijn dat ze geen problemen veroorzaken:

Stap 1 : Ga naar het configuratiescherm .

Stap 2 : Zoek uit de reeks opties naar Geluid en dubbelklik erop.

Configuratiescherm Geluid

Stap 3 : Er wordt een nieuw venster geopend. Op het  tabblad Afspelen vindt u uw audioapparaat. Klik er met de rechtermuisknop op om een ​​lijst met opties te openen, klik op Eigenschappen .

Luidspreker-eigenschappen

Stap 4 : Ga in het venster Eigenschappen naar het  tabblad Verbetering . Selecteer daar de optie om alle verbeteringen uit te schakelen . Klik op Toepassen en Ok om de wijzigingen door te voeren.

Schakel Verbeteringen uit

Start nu uw pc opnieuw op en probeer erachter te komen of het zoemende geluidsprobleem aanhoudt of niet.

Als geen van de bovenstaande methoden uw probleem oplost, zijn er een aantal andere dingen die u kunt proberen. Die zijn:

  • Schakel het geluidsapparaat uit en weer in via het configuratiescherm . Hiervoor kunt u stap 1 t / m 3 van methode # 4 volgen, maar in plaats van op Eigenschappen te klikken  , klikt u op Uitschakelen . Schakel het daarna op dezelfde manier weer in.
  • Gebruik Windows Troubleshooter.
  • Herstel Windows naar een herstelpunt wanneer het zoemende geluid er niet was.
  • Windows resetten.

Conclusie

Als u het zoemen van audio in Windows 10 nog steeds niet kunt verhelpen, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van uw pc-fabrikant. Mocht u dit hebben kunnen doen, laat u dan weten welke van de methoden voor u hebben gewerkt, zodat anderen er gebruik van kunnen maken.