12 beste terminalemulators voor Windows 10-computer

Het hele doel van een terminalemulator is om te imiteren hoe de reguliere computerterminals presteren en om de hoofdcomputer verbinding te laten maken met een externe computer en deze te gebruiken via een opdrachtregel of een grafische interface. Van de terminalemulators is bekend dat ze de functies uitvoeren met behulp van de software.

Het maakt bestandsoverdracht mogelijk tussen de hoofdcomputer en de externe computer met behulp van SSH (Secure Shell) en stelt het hostsysteem ook in staat om toepassingen op het externe systeem uit te voeren. Hoewel het een grafische gebruikersinterface heeft, geven programmeurs liever de voorkeur aan de op tekst gebaseerde interface om meer controle te krijgen over alle functies en het proces te versnellen.

We hebben een aantal van de beste terminalemulators uitgekozen die het Unix-formulier en vergelijkbare andere consoles imiteren.

MobaXterm

Mobaxterm

Dit is een geavanceerde terminalemulator voor Windows die wordt geleverd met een SSH-client (met tabbladen), netwerkhulpprogramma's en meer. Deze ongeëvenaarde toolkit met tal van functies (speciaal ontworpen voor ontwikkelaars, programmeurs, enz.) Is perfect voor diegenen die externe taken willen afhandelen via extern computergebruik.

Kenmerken :

 • Lichtgewicht en enkel platform tool die gebundeld wordt met GNU / Unix commando's.
 • Het kan worden opgeslagen op een USB-flashdrive (pen drive) waardoor het draagbaar is en dus kan worden geïnstalleerd op elke machine die een lokale terminal tot stand brengt.
 • Zodra een SSH-verbinding is voltooid, wordt deze automatisch gestart en worden wijzigingen aangebracht in de X-11-doorsturing.
 • Toont externe applicaties op uw computer met behulp van X11-forwarding.
 • Het biedt gemakkelijke toegang tot de ingebouwde X-server en tal van andere netwerkclients via een terminal met tabbladen.
 • Het maakt het supergemakkelijk om toegang te krijgen tot de UNIX-opdrachten.
 • Hiermee kunt u meerdere externe netwerken op hetzelfde platform bekijken.
 • Ondersteunt netwerktools en clients zoals telnet, SSH, rlogin, etc., en ook commando's zoals rsync, bash, cat, etc.

Onder de andere functies zijn een optie om gratis plug-ins te downloaden, om een ​​enkele opdracht voor meerdere netwerken tegelijkertijd te starten, met ingebouwde servers met netwerkdaemons, tools voor snelle toegang, RDP met meerdere instellingen, enzovoort.

Prijs: gratis.

Xshell

Xshell

Deze krachtige terminalemulator imiteert het hostsysteem op een manier dat het een virtuele terminal creëert in samenwerking met de systemen op afstand. Het stelt uw systeem in staat om als een terminal te werken, wat vooral handig is als u de gegevens in het mainframe wilt extraheren.

Kenmerken :

 • Het wordt geleverd met een breed scala aan tabbladen met drop-downs waarop kan worden geklikt om een ​​volledig nieuw venster te genereren.
 • Veilig systeem en het maakt gebruik van de MIT Kerberos-verificatiemethode om uw gegevens veilig te houden.
 • Start automatisch upgrades wanneer en wanneer beschikbaar met behulp van een speciale live-updatefunctie.
 • Blokkeert elke ongegronde toegang door een functie te activeren: automatische terminalvergrendeling.

Bovendien biedt het ondersteuning voor meerdere scripttalen met behulp van UTF8-codering en maakt het het automatiseringsniveau superieur in vergelijking met andere vergelijkbare tools.

Prijs: gratis.

Cmder

Cmder

Degenen die op zoek zijn naar een compacte, draagbare en gebruiksvriendelijke terminalemulator, kunnen precies zijn wat ze willen. Het kan worden gedownload in zowel een compacte als een vergrote versie. Dit is een terminalemulator die videogameconsoles op uw systeem emuleert en die ook op een USB-station kan worden opgeslagen.

Kenmerken :

 • Het beschikt over een interface met tabbladen die de opties voor console, opdrachtregel enz. Toont.
 • Een gebruiksvriendelijke app waarmee je ermee kunt experimenteren en exclusieve dingen kunt doen, bijvoorbeeld door fundamentele UNIX-commando's te maken.
 • Het wordt geleverd met geïntegreerde aliassen, bijvoorbeeld degene zoals in Windows Verkenner, van waaruit u het verkennervenster kunt openen door simpelweg ".e" en uw bestaande locatie in te typen.

Bovendien biedt het ook de nieuwste geanimeerde GUI met extreem speciale kleurenschema's, samen met verbeteringen zoals sneltoetsen of aanvulling op basis van context. Het kan ook worden gedownload in zowel een compacte als een vergrote versie.

Prijs: gratis.

Hyper

Hyper

Het biedt een aantrekkelijke en innovatieve ervaring voor degenen die regelmatig de opdrachtregelinterface gebruiken. Gemaakt op basis van open webprincipals, richt de software zich voornamelijk op snelheid, stabiliteit en het creëren van een nauwkeurige API voor degenen die extensies ontwikkelen.

Kenmerken :

 • Het biedt een reeks extensies die beschikbaar zijn op npm. Het enige dat u hoeft te doen, is "hyper" als trefwoord in "package.json" te gebruiken.
 • Hiermee kunt u alle commando's wijzigen. Om ze te wijzigen, moet u het veld bewerken en de wijziging van uw keuze invoegen in de “keymaps”.
 • Hiermee kunt u de standaardgrootte van de afbeelding configureren in pixels, lettertypen, kleur, vorm en meer.
 • Biedt extensies die algemene modules zijn van Node.js.
 • Maakt hot-loading en hot-reloading van plug-ins mogelijk door op Command + R-toetsen te klikken om te vernieuwen.

Een van de andere belangrijke functies zijn de mogelijkheid om een ​​component op een hoger niveau aan te bieden voor de afzonderlijke delen van de gebruikersinterface, en biedt ook de mogelijkheid om effecten te creëren, te negeren of volledig te verwijderen.

Prijs: gratis.

FireCMD

Firecmd

Met deze terminalemulator kunt u verschillende console-apps tegelijkertijd uitvoeren in een interface met tabbladen. Het stelt u ook in staat om te werken met een geïntegreerde teksteditor, samen met UNIX-opdrachten en Shell-scripts.

Kenmerken :

 • Gebruiksvriendelijke omgeving met meerdere tabbladen.
 • Hiermee kunt u met verschillende taken tegelijk en moeiteloos werken.
 • Het helpt u om verschillende opdrachtregels tegelijk uit te voeren, waaronder PowerShell, CMD.exe, enz.
 • Het laat je ook verschillende tekstbestanden tegelijk bewerken en verandert moeiteloos de oorsprong van de scripttaal of de programmeertaal en verzamelt of voert gegevens uit op een apart tabblad.
 • De geïntegreerde opdrachtregelinterpreter zit boordevol functies die u helpen uw taken gemakkelijk uit te voeren.
 • Hiermee kunt u bestandsnamen en mappen toevoegen door de doelitems aan te geven, 500 pseudonamen maken en meer.

Bovendien ondersteunt het HTML- en CSS-codes, heeft het de mogelijkheid om de opdrachtgeschiedenis voor de volgende sessies en mappen te onthouden, en kunt u ook de opdrachtsessies bewerken en opslaan in HTML-indeling.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; Pro-versie geprijsd op $ 29.

Stopverf

Stopverf

Dit is een gratis en open-source terminalemulator waarmee je via een hostsysteem toegang hebt tot andere machines. Het is een clientprogramma voor de SSH-, Telnet- en Rlogin-netwerkmodellen, de seriële console en het hulpprogramma voor netwerkbestandsoverdracht waarmee u een externe sessie op een machine via een verbonden netwerk kunt uitvoeren.

Kenmerken :

 • Het host en voert protocollen uit waarmee u terminalemulatie via internet kunt uitvoeren.
 • Gemaakt voor SSH, Telnet en rlogin, het stelt je in staat om commando's veilig uit te voeren vanaf de hoofdcomputer.
 • Het biedt een breed scala aan tools die u helpen het correct uit te voeren, en ook clients zoals PuTTYtel, PSCP, enz. Voor bepaalde taken.

Bovendien heeft het ook een opdrachtregelinterface aan de achterkant, Pageant (SSH-verificatieagent) en tools zoals PuTTYgen, RSA en DSA.

Prijs: gratis en open source.

z / Bereik

Dit is een geavanceerde terminalemulator die is ontworpen voor online- en Windows-gebruikers en waarmee u uw terminalafhankelijke applicaties kunt openen, synchroniseren en stroomlijnen.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u verbinding maken met een breed scala aan hosts, waaronder SSH, UNIX, VNC, enz.
 • Vooral handig voor mensen die op meerdere computers werken, waar u ze met deze tool op afstand kunt bedienen.
 • Biedt u de mogelijkheid om de terminalvariant, de weergavegrootte te kiezen of terwijl u de hosttypen selecteert.
 • Als Remote Desktop als hosttype is gekozen, hebt u ook de hostnaam, gebruikers-ID, wachtwoord en een webadres nodig.
 • Brengt de verbinding op een responsieve manier tot stand met visuele feedback van het systeem waarmee u bent verbonden.

Mogelijkheid om verbindingen aan uw favorieten toe te voegen, een geïntegreerde browser waarmee u uw webpagina's kunt bekijken of feeds kunt lezen of een native webbrowser behoren tot de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 69.

ZOC Terminal Emulator

Zoc

Als u op zoek bent naar een professionele tool voor terminalemulatie, dan kan dit een goede keuze zijn. Het is een van de meest vertrouwde en geavanceerde tools in de categorie die wordt geleverd met een index met krachtige functies. Het verbindt u met hostcomputers en mainframes met behulp van clients zoals telnet, SSH, seriële en verschillende andere communicatiemethoden.

Kenmerken :

 • Het wordt geleverd met een geavanceerde gebruikersinterface die uw werk gemakkelijker maakt.
 • Het bevat sessies met tabbladen met miniaturen, een adresboek met mappen, gekleurde hosts en met meer dan 200 opdrachten voor de scripttaal.
 • Biedt uitgebreide logboekregistratie, volledige toetsenbordtoewijzing en een optie om terug te scrollen.
 • Het biedt de mogelijkheid om door de gebruiker aangegeven knoppen, standaardacties en een optie voor macro-opname te maken.

Bovendien emuleert het met behulp van Wyse, xterm, VT220, en communiceert het met Rlogin, SSH, Telnet, enz., En ondersteunt het ook bestandsoverdracht via Xmodem, SCP, Ymodem, enz.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; Upgrade geprijsd op $ 79,99.

Pot

Pot

Deze terminalemulator is een tak van PuTTY en is een van de beste SSH / Telnet-clients. Hiermee kunt u op afstand toegang krijgen tot een ander systeem in de terminal. Afgezien van de vergelijkbare functies als PuTTY, zijn het ook filters voor sportsessies, standaardlogoscript, sessie-starter en meer.

Kenmerken :

 • Een gratis en open-sourceprogramma en is een veilige terminalemulator die besturingsreeksen van xterm-, VT102- of ECMA-48-terminalemulaties kan imiteren.
 • Dump rendering naar de GPU om de systeembelasting te verminderen en gemakkelijk te scrollen.
 • Biedt ondersteuning voor alle geavanceerde terminalfuncties.
 • Optie om het af te handelen vanuit scripts of shell-prompt.
 • Vergemakkelijkt opstartsessies waarin u het venster of het tabbladontwerp kunt vermelden.

Onder de andere belangrijke kenmerken zijn ondersteuning van het betegelen van verschillende terminalvensters naast verschillende ontwerpen, het bieden van een structuur voor kittens, platformonafhankelijke ondersteuning en meer.

Prijs: freeware.

ConEmu

Conemu

Deze handige, gedetailleerde, snelle en vertrouwde tool werkt als een terminal voor GUI-gebaseerde programma's. Het bevat verschillende consoles en eenvoudige GUI-applicaties in één geconfigureerde gebruikersinterface met een venster met tabbladen en met verschillende functies.

Kenmerken:

 • Het biedt een passende, uniforme en hartelijke manier om het formaat van het venster te wijzigen.
 • Keuze uit instellingen voor individuele toepassingen, en biedt gebruiksvriendelijke tekst en keuze uit blokken.
 • Sorteert de verschillende applicaties in tabbladen en scheidt ze.
 • Vergemakkelijkt normale en vergrote grafische modi in volledig scherm, verticale of horizontale cursor, biedt ANSI-serie en Xterm 256 kleuren, en meer.

Bovendien biedt het ook vervolgkeuzemenu's in aardbevingsvorm, optie om lettertypefamilie, hoogte, breedte, etc. aan te passen, slepen-en-neerzetten, een statusbalk die kan worden geconfigureerd en erop kan worden geklikt, enzovoort.

Prijs: gratis.

Mintty

Mintty

Deze applicatie behoort tot de beste in de categorie die perfect werkt met Cygwin en wordt geleverd met een gebruikersinterface (voor Windows) zonder dat er een weergaveserver nodig is.

Kenmerken :

 • Lichtgewicht en draagbaar, deze software dient als terminalemulator voor externe systemen en is perfect voor ontwikkelaars, programmeurs en codeerders.
 • De functie voor terminalemulatie werkt met xterm.
 • Het proces dat binnen de software wordt uitgevoerd, maakt verbinding met behulp van POSIX API en de gebruikersinterface wordt toegevoegd met behulp van de Windows API.

Bovendien beschikt het ook over een complete set functies, waaronder 256 kleuren en ondersteuning voor True-color, ondersteuning voor een grote verscheidenheid aan tekencodering, emoji's, optionele lettertypen, mogelijkheden voor slepen en neerzetten, enzovoort.

Prijs: gratis.

Babun

Babun

Dit is een Windows-shell die het potentieel heeft om meerdere opdrachtregelprogramma's uit te voeren. In tegenstelling tot Cygwin (een andere shell) die het een uitdaging maakt om je gemiddelde shell omhoog te brengen en uit te voeren, maakt dit programma het in plaats daarvan erg handig, samen met enkele extra functies.

Kenmerken :

 • Het biedt een minimale installatie en biedt alle functionaliteiten van Cygwin.
 • Om meer voordeel te halen uit zijn functies in een Linux-achtige omgeving, kunt u deze speciale bundelbeheerder gebruiken en ook proxy, plug-ins voor aanbiedingen en meer ondersteunen.

Het beste van alles is dat het gemakkelijk is om een ​​shell te gebruiken die moeiteloos kan worden gebruikt door zowel beginners als professionals

Prijs: gratis.

Conclusie

Windows 10 had voorheen geen efficiënte opdrachtregelinterface en daarom hadden ontwikkelaars terminalemulators van derden nodig om hun klus te klaren. De laatste tijd biedt Windows 10 echter de mogelijkheid om er een bash-shell aan toe te voegen. Maar toch is er geen beter alternatief dan de emulators van derden om vlot toegang te krijgen tot een externe computer. Hoewel er veel terminalemulators online beschikbaar zijn, behoren deze tot de beste. Deze emulators zijn niet alleen efficiënt, maar kunnen ook gemakkelijk worden beheerd. Maak dus uw keuze en krijg eenvoudig toegang tot een systeem op afstand.