Bureaubladpictogrammen verplaatsen geen probleem in Windows 10 Fix

Bureaubladpictogrammen zijn de snelkoppeling naar de apps die u dagelijks gebruikt op uw Windows 10 pc / laptop. U gebruikt bijvoorbeeld het Word-bestand, de Edge / Chrome-browser, Mijn pc, enz. Regelmatig en de snelkoppelingspictogrammen op uw bureaublad maken het leven gemakkelijker voor u.

Het beste is dat u de bureaubladpictogrammen kunt verplaatsen en ze naar wens kunt rangschikken. Er zijn echter momenten waarop de pictogrammen stoppen met bewegen, waardoor het moeilijk is om ze volgens uw vereisten te rangschikken. U probeert bijvoorbeeld het pictogram naar een andere locatie te slepen en het wijkt gewoon niet af. Is dat niet frustrerend? Dus, hoe los je dat probleem op? Hier leest u hoe u het gemakkelijk kunt repareren.

Het probleem met de bewegende bureaubladpictogrammen in Windows 10 oplossen

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad op een lege ruimte en selecteer Bekijken in het contextmenu . Schakel nu de optie Pictogrammen automatisch rangschikken uit in het submenu uit.

Bureaublad lege ruimte Klik met de rechtermuisknop op Weergave Schakel het selectievakje Pictogrammen automatisch rangschikken uit

Stap 2: Klik nu opnieuw met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en klik op Vernieuwen .

Lege ruimte op het bureaublad Klik met de rechtermuisknop op Vernieuwen

Het zal het bureaublad vernieuwen. U kunt de pictogrammen nu gemakkelijk verplaatsen en naar wens rangschikken.

Verplaats pictogrammen vrijelijk

Stap 3: Als u wilt, kunt u ook de rangschikking van de pictogrammen sorteren op basis van naam, grootte, itemtype en gewijzigde datum . Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad , selecteer Sorteren op en klik op een van de opties volgens uw vereisten.

Bureaublad lege ruimte Klik met de rechtermuisknop Sorteren op naam Grootte Artikeltype Datum gewijzigd

Stap 4: U kunt ook de bureaubladpictogrammen in verschillende formaten bekijken en ook de uitlijning van de pictogrammen wijzigen of de pictogrammen eenvoudig verbergen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad, selecteer Weergeven , kies nu uit en klik op Grote pictogrammen , Middelgrote pictogrammen en Kleine pictogrammen , of schakel Items uitlijnen op raster uit of schakel Bureaubladpictogrammen weergeven uit .

Desktop Emty Space Klik met de rechtermuisknop op View Any

Dat is het! U zou nu de bureaubladpictogrammen vrij moeten kunnen verplaatsen en zelfs rangschikken of bekijken op basis van uw vereisten.