Oplossing: 'Er is een fout opgetreden in Word bij het openen van het bestand' op Windows 10

Als u een .doc-bestand op uw computer probeert te openen en voortdurend wordt geweigerd met een foutmelding 'Er is een fout opgetreden bij het openen van het bestand in Word' en u probeert een oplossing voor uw probleem te vinden, dan bent u op de juiste plek . 'Er is een fout opgetreden in Word bij het openen van het bestand' is een fout die kan optreden omdat de mogelijk beveiligde weergave van Microsoft Word u geen toegang tot het bestand geeft. Nu klagen gebruikers ook over het omgaan met deze onderstaande problemen:

1. Kan Excel-bestanden of Excel-bijlagen niet openen - "Het bestand is beschadigd en kan niet worden geopend".

2. Previewer werkt niet voor Word- of Excel-bijlagen.

Als u met een van de bovengenoemde problemen op uw computer wordt geconfronteerd, ga dan voor de oplossingen. Maar voordat u voor de oplossingen gaat, probeert u deze eerste tijdelijke oplossingen:

Eerste tijdelijke oplossingen -

1. Als u dit probleem voor de eerste keer op uw computer tegenkomt, Start uw computer opnieuw op en controleer na het opnieuw opstarten of u het Word-bestand zonder de fout kunt openen.

2. Controleer of een Windows Update in behandeling is of niet. Als een van de Windows-updates in behandeling is, moet u uw Windows bijwerken. Probeer nu het bestand opnieuw te openen.

3. Als u een antivirusprogramma gebruikt, probeer dan de firewall van het antivirusprogramma een tijdje uit te schakelen. Probeer het bestand vervolgens opnieuw te openen.

Als u nog steeds geconfronteerd wordt met de fout met het Word-bestand of de bijlage, ga dan voor deze oplossingen:

Fix-1 Schakel de instellingen voor beveiligde weergave uit

U kunt het Word-bestand of de bijlage niet openen omdat de instellingen voor "Beveiligde weergave" van Microsoft Word het probleem voor u veroorzaken. U kunt de instellingen voor de beveiligde weergave uitschakelen door deze stappen te volgen:

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten , typ " winword.exe " en druk op Enter.

 MS Word wordt geopend.

Voer Word uit

2. Klik nu in de menubalk op " Bestand " en vervolgens aan de linkerkant op " Opties ", wat als laatste is.

Optie

3. Klik nu in het  Word-optiesvenster in de linkerhoek van het venster op " Vertrouwenscentrum " en klik vervolgens op " Vertrouwenscentrum-instellingen… ".

T2

4. Klik nu in het Trust Center- venster op " Beveiligde weergave " aan de linkerkant en schakel vervolgens alle vakjes uit onder de sectie Beveiligde weergave. Klik vervolgens op " OK " om de wijzigingen op te slaan. Vergeet vervolgens niet op " OK " in het venster Opties voor Word te klikken.

Trus3

Sluit het MS Word. Start uw computer opnieuw op en probeer na het opnieuw opstarten het bestand opnieuw te openen. Als je het bestand nog steeds niet kunt openen, ga dan voor de volgende oplossing.

Fix-2 Voeg een nieuwe vertrouwde locatie toe-

U kunt het bestand niet openen omdat de locatie van het bestand niet is opgenomen in het Vertrouwenscentrum van MS Word. Volg deze stappen om de locatie van het bestand toe te voegen in het Vertrouwenscentrum  van MS Word-

1. Open het Word op uw computer.

2. Klik op " Bestand " in de menubalk. Klik vervolgens op " Opties ".

Optie

3. Klik aan de linkerkant op het ‘ Vertrouwenscentrum

4. Klik vervolgens op “ Instellingen Vertrouwenscentrum… ”.

T2

5. Klik op " Vertrouwde locaties " aan de linkerkant van het  Trust Center-  venster en klik vervolgens op " Nieuwe locatie toevoegen " aan de rechterkant van het venster.

Het venster Vertrouwde locatie van Microsoft Office wordt geopend.

Truslocatie

6. Voer nu in de vertrouwde locatie van Microsoft Office,  in de optie “ Pad: ”, de stationslocatie van het bestand in (in het voorbeeld wordt station 'C:' gekozen).

7. Vink de optie “ Submappen van deze locatie zijn ook vertrouwd ” aan.

8. Klik nu op " OK " om de wijzigingen op te slaan.

Voeg locatie toe

Sluit het MS Word .

Start uw computer opnieuw op en probeer na het opnieuw opstarten het bestand opnieuw te openen. U zou het bestand zonder de fout moeten kunnen openen.