Fix Shift-toets werkt niet in Windows 10-toetsenbord

Wanneer een van de toetsen op uw toetsenbord niet meer werkt, kan het een uitdaging worden om met uw systeem te werken. Het toetsenbord is het belangrijkste invoerapparaat en vereist daarom uw onmiddellijke aandacht als een van de toetsen niet werkt. In veel gevallen kan de SHIFT-toets van uw Windows 10-systeem plotseling stoppen met werken, waardoor het moeilijk wordt om veel acties uit te voeren.

Dus, moet je het toetsenbord meteen vervangen? Nee, niet voordat u deze oplossingen hebt geprobeerd. Laten we eens kijken hoe we het probleem met de SHIFT-toets niet kunnen oplossen.

Methode 1: Configuratiescherm gebruiken

Stap 1: Klik op het menu Start op uw bureaublad, typ Configuratiescherm in het zoekvak en klik op het resultaat.

Klik op Start, typ Configuratiescherm in zoekvak en druk op Enter

Stap 2: Typ in het Configuratiescherm Sneltoetsen inschakelen in het zoekvak rechtsboven met het vergrootglas ernaast. Druk op Enter .

Zoeken op het bedieningspaneel Schakel sneltoetsen in

Stap 3: In het volgende venster> Toegankelijkheidscentrum > klik op Sneltoetsen inschakelen .

Toegankelijkheidscentrum Schakel Easy Access-toetsen in

Stap 4: In het volgende venster ( Maak het toetsenbord gebruiksvriendelijker )> Bestuur de muis met het toetsenbord > schakel het selectievakje Muistoetsen inschakelen uit > Maak het gemakkelijker om te typen > Zet plaktoetsen aan > Toepassen > OK .

Maak het toetsenbord gebruiksvriendelijker Schakel het selectievakje Muistoetsen inschakelen uit Schakel plaktoetsen in

Start nu de pc opnieuw op en dit zou moeten helpen bij het oplossen van het probleem met de SHIFT- toets die niet werkt. Probeer methode 2 als het probleem hiermee niet is opgelost.

Methode 2: Apparaatbeheer gebruiken

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op Deze pc op uw bureaublad en klik op Beheren in het contextmenu.

Klik met de rechtermuisknop op deze pc beheren

Stap 2: In de Computerbeheer venster, klik op de Device Manager optie op de extreem-links.

Computerbeheer Apparaatbeheer

Stap 3: Klik op de toetsenbordoptie aan de rechterkant om deze uit te vouwen. Klik met de rechtermuisknop op HID-toetsenbordapparaat en klik op Stuurprogramma bijwerken  om te controleren of het een bijgewerkt stuurprogramma nodig heeft.

Apparaatbeheer Toetsenborden Hd-toetsenbord Apparaat Klik met de rechtermuisknop op Stuurprogramma bijwerken

Stap 4: Klik in het volgende venster op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's  om te controleren of er een nieuwste stuurprogramma beschikbaar is voor update.

Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's

Stap 5: Er wordt online naar stuurprogramma's gezocht. Als er een nieuw stuurprogramma beschikbaar is, wordt het automatisch bijgewerkt. Als u klaar bent, sluit u het venster en start u uw systeem opnieuw op. De SHIFT- toets zou nu moeten werken.

Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's

Als er geen stuurprogramma's beschikbaar zijn, wordt het bericht weergegeven: de beste stuurprogramma's voor uw apparaat zijn al ge├»nstalleerd. In dat geval moet u proberen uw toetsenbord met een andere computer te controleren. Als het niet werkt, moet u mogelijk het toetsenbord vervangen door een nieuw.

* Opmerking - Mogelijk moet u ook het toetsenbord wijzigen als methode 2 ook niet werkt.