DLNA-server in- / uitschakelen op uw Windows 10-pc

De volledige vorm van  DLNA is Digital Living Network Alliance . Het is software om media-inhoud te verkennen die op uw pc is opgeslagen door tv's en verschillende andere media-apparaten in uw netwerk. Multimedia-apparaten kunnen onderling digitale media delen via de DLNA-server. Het is ook vriendelijk met smartphones en kan mogelijk worden gebruikt om inhoud te streamen via de DLNA-server waar de smartphones de draadloze bedieningselementen zijn. Het werkt ook met kabels, satellieten en telecom om gegevens aan beide kanten te beschermen, en wordt daarom gebruikt bij het delen van media.

DLNA-server inschakelen op Windows 10

U kunt de DLNA-server niet inschakelen in Windows 10 via instellingen , daarom moet u het Configuratiescherm gebruiken . De stappen om DLNA in te schakelen zijn als volgt:

1. Schrijf Configuratiescherm in het zoekvak van Venster 10 , linksonder in het scherm.

Controlepaneel

2. Kies de optie Netwerk en internet .

Netwerk en internet

3. Selecteer nu het  Netwerkcentrum.

Netwerkcentrum

4. Selecteer de derde optie " Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen " link in het menu aan de linkerkant.

Geavanceerde instelling

5. Onder Opties voor delen wijzigen voor verschillende netwerkprofielen  vindt u drie profielen: - Privé, Gast of Openbaar (huidig ​​profiel) en Alle netwerken. Door op de neerwaartse pijl naast Alle netwerken te  klikken, wordt een subsectie geopend.

Alle netwerken

6. Selecteer de link “ Kies opties voor mediastreaming ” onder Mediastreaming.

Schakel mediastreaming in

7. Er verschijnt een venster, kies Media Streaming inschakelen.

Schakel mediastreaming in

8. Er wordt een nieuwe pagina geopend met de volgende velden en opties:

  • In de eerste rij is er een leeg veld om de naam van uw mediabibliotheek in te voeren en apparaten te kiezen die deze kunnen lezen voor gemakkelijke identificatie als u de inhoud ervan wilt ophalen.
  • De tweede rij heeft een veld om apparaten op weer te geven en is meestal standaard op lokale netwerken. Door erop te klikken, verschijnt een drop-box met twee opties: Alle netwerken en Lokale netwerken. Als u wilt dat alle apparaten toegang hebben tot de mediabibliotheek, kiest u  Alle netwerken.
  • In het laatste gedeelte van de pagina staat een lijst met alle apparaten die momenteel toegang hebben tot uw media en u kunt de toegang tot bepaalde apparaten te allen tijde stoppen door het vakje Toegestaan ​​uit te schakelen dat aan de rechterkant van de apparaten verschijnt.

Lokaal netwerk

9. U moet de multimediagegevens toegankelijk maken voor andere apparaten, klik daarom op de koppeling Energiebeheer kiezen  .

Power optie

10. Selecteer in het menu aan de linkerkant de laatste link " Wijzigen wanneer de computer slaapt".

Verandering

11. Er wordt een nieuw scherm geopend met de naam Instellingen wijzigen vanuit het plan waar u de slaaptijd kunt bewerken. Nadat de tijd is gewijzigd, klikt u op de  optie Wijzigingen opslaan  in de rechterhoek van het scherm.

Wijzigingen opslaan

12. Ga terug tot u de onderstaande pagina bereikt en klik op OK.

OK

Na voltooiing van de bovenstaande stappen, kunt u multimedia-inhoud of gegevens delen met elk van de streaming-apparaten die toegang hebben gekregen. We hopen dat je een geweldige ervaring hebt met het bekijken van media op je tv via de DLNA-server. Maar als u later niet langer gegevens van uw pc wilt delen, kunt u de DLNA-server op elk moment uitschakelen.

Hoe DLNA-server op Windows 10 uit te schakelen

U kunt de DLNA-server op elk moment uitschakelen door de gegeven stappen te volgen: -

1. Typ services.msc  in het zoekvak in de taakbalk in de linkerhoek van het scherm.

Diensten

2. Als u op services.msc klikt , wordt het services-venster geopend zoals weergegeven:

Diensten

3. Zoek “ Windows Media Player Network Sharing Services ”.

Windows Media Speler

4. Een nieuw Windows-venster wordt geopend door te dubbelklikken op “ Windows Media Player Network Sharing Services ”. Hierin is er een optie voor het  opstarttype. Selecteer de handmatige keuze in de vervolgkeuzelijst.

Handleiding

5. Er is een optie voor  Servicestatus, direct daaronder selecteert u het tweede vak  Stop. En klik vervolgens op OK  om de wijzigingen op  te slaan.

Hou op

De eerder geïnstalleerde DLNA-server wordt uitgeschakeld zodra u alle bovengenoemde stappen heeft uitgevoerd.