Fix 4K 60FPS Video-lagging-probleem in VLC Media Player

VLC Media Player is ongetwijfeld een van de meest populaire mediaspelers vanwege zijn scala aan functies en veelzijdigheid. En een van de belangrijkste mogelijkheden is 4K-weergave. Hoewel het een geweldige 4K-afspeelervaring met 60 fps biedt voor het bekijken van uw favoriete films en video's, kan het ook resulteren in een schokkerige en laggy 4K-videoweergavekwaliteit. U kunt ook groene kaders ervaren.

Dit kan frustrerend zijn, vooral als u uw favoriete video's bekijkt en deze storing ervaart. Maar gelukkig kan dit eenvoudig worden opgelost. Laten we eens kijken hoe.

Methode 1: Voorkeuren gebruiken

Stap 1: Open VLC Media Player , klik op Tools en selecteer Preferences in het contextmenu.

Vlc Media Player Tools Voorkeuren

Stap 2: In de Simple Preferences venster, klikt u op de Input / Codecs optie op de top. Ga nu onder het gedeelte Codecs naar H.264 in-loop deblocking-filter overslaan en stel het in op All . Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.

Eenvoudige voorkeuren Invoercodecs Codecs H.264 overslaan in lus Deblokkering Filter alles

Dat is het. Wanneer u nu de 4K-video's in uw VLC Media Player-app afspeelt, zou deze prima moeten spelen. Maar als het probleem aanhoudt, probeer dan de tweede methode.

Methode 2: Update Player

Vaak is het probleem in de app dat deze niet is bijgewerkt naar de huidige versie. Er is misschien een update beschikbaar, u wordt ook op de hoogte gesteld, maar u negeerde gewoon het idee dat u het later zou doen. Maar dan vergeet je het en begin je problemen onder ogen te zien. Het is dus altijd beter om elke twee weken te controleren op nieuwe updates en de update op het juiste moment te installeren.

Stap 1: Open VLC Media Player , klik op de Help- optie bovenaan en selecteer Controleren op updates in het contextmenu.

Vlc Media Player Help Controleren op updates

Er wordt nu gecontroleerd op beschikbare updates. Indien beschikbaar, krijgt u de mogelijkheid om de nieuwste versie te downloaden en te installeren. U kunt dan de instructies van de wizard volgen om de installatie te voltooien.

Nu kunt u proberen een 4K 60fps-video af te spelen en deze zou soepel moeten worden afgespeeld.