Oplossing: kritieke structuurbeschadigingsfout in Windows 10

Sommige Windows 10-gebruikers klagen over een fatale fout die de BSOD-fout (Blue Screen of Death) op hun computer veroorzaakt en hun apparaten opnieuw opstart. Volgens hen loopt hun computer plotseling vast met een blauw scherm en krijgen ze een foutmelding met de mededeling: "Uw pc is een probleem tegengekomen en moet opnieuw opstarten ... fout: CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION ". Dit probleem doet zich meestal voor wanneer een bestaande hardware defect raakt, of wanneer een bestaand stuurprogramma de kerneldata aanpast. Als u aan uw einde getuige bent van dezelfde situatie, hoeft u zich geen zorgen te maken. Volg deze fixes gewoon minutieus en uw probleem zal binnen de kortste keren worden opgelost. Maar voordat u doorgaat met de belangrijkste oplossingen, volgt u eerst deze tijdelijke oplossingen om een ​​eenvoudigere oplossing voor uw probleem uit te proberen.

Tijdelijke oplossingen -

1. Als dit probleem zich voor het eerst voordoet op uw apparaat, kan een handmatige herstart uw probleem mogelijk oplossen.

2. Controleer of Windows is bijgewerkt of niet. Veel stuurprogramma-updates worden met Windows Updates naar de gebruikers uitgerold . Als uw Windows niet is bijgewerkt, wacht dan tot Windows de updates heeft gedownload en op uw computer heeft geïnstalleerd. Start uw computer opnieuw op om het proces te voltooien.

3. Verwijder onnodige randapparatuur (externe schijven, extra luidsprekers) van uw computer. Start uw computer opnieuw op nadat u ze van uw computer hebt verwijderd.

4 Controleer uw stroomaansluiting (voornamelijk de PSU ) op eventuele fouten.

Als deze tijdelijke oplossingen niet voor u hebben gewerkt, probeert u deze oplossingen.

Maar voordat u verder gaat met de oplossingen, is het beter om een ​​systeemherstelpunt op uw computer te maken. Als er iets misgaat, kunt u de vorige toestand van uw computer herstellen vanaf het herstelpunt.

Fix-1 Clean start uw computer op-

Door uw computer schoon op te starten, zorgt u ervoor dat de computer alleen wordt opgestart met de benodigde stuurprogramma's. Volg deze stappen om uw computer schoon op te starten.

1. Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te starten. Typ " msconfig " in Uitvoeren en klik op " OK ".  Het venster Systeemconfiguratie wordt geopend.

Msconfig Uitvoeren

2. Ga nu in het venster Systeemconfiguratie naar het tabblad " Algemeen " en schakel het selectievakje naast " Opstartitems laden " uit. Zorg ervoor dat de optie " Load systeemservices " is aangevinkt .

Algemeen

3. Ga nu naar het tabblad " Services ". Vink vervolgens de optie " Alle Microsoft-services verbergen " aan. Klik op " Alles uitschakelen ". Klik nu op " Toepassen " en " OK " om de wijzigingen op uw computer op te slaan.

Diensten 2

4. Start uw computer opnieuw op, deze zal in schone modus worden opgestart.

In de schone opstartmodus zou het probleem moeten zijn opgelost.

Fix-2 Verwijder het beeldschermstuurprogramma

Door het beeldschermstuurprogramma te verwijderen en vervolgens hun computer opnieuw op te starten, is dit probleem voor veel Windows 10-gebruikers opgelost.

1. Druk op de Windows-toets + X en klik vervolgens op " Apparaatbeheer " in het verhoogde venster om het venster Apparaatbeheer te openen .

Apparaat beheerder

2. Nu, in het  Device Manager venster, vinden “ display adapters ” uit de lijst, klik erop om het uit te breiden. Klik nu vanuit de vervolgkeuzelijst met de rechtermuisknop op het  grafische stuurprogramma dat u gebruikt en  klik op " Apparaat verwijderen ".

Unisntall Graphics Driver Device Manager

3. Nu, nadat het verwijderingsproces is voltooid, sluit u het venster Apparaatbeheer .

Start uw apparaat opnieuw op om de wijzigingen op te slaan. Als de computer opnieuw opstart, moet het beeldschermstuurprogramma opnieuw worden geïnstalleerd. Uw probleem moet worden opgelost.

Fix-3 Verwijder enkele programma's

Sommige Windows-gebruikers beweren hun probleem op te lossen door slechts enkele programma's van hun systeem te verwijderen. We hebben een lijst met programma's gegeven, verwijder ze van uw computer en uw probleem is mogelijk opgelost.

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten en typ vervolgens “ appwiz.cpl ” en druk op Enter . Het venster Programma's en onderdelen wordt geopend.

Appwiz

2. Blader in het venster Programma's en onderdelen door de lijst met geïnstalleerde applicaties en probeer vervolgens een van de onderstaande applicaties te vinden, en dubbelklik op elk van de applicaties om ze een voor een te verwijderen .

Lijst met toepassingen

Intel Hardware Accelerated Execution Manager

Alcohol 120%

Android-emulator

Bluestacks

Virtualbox

Deamon Tools

Een programma verwijderen

Het verwijderingsproces kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte en het type van de applicatie.

3. Na het verwijderen van de toepassingen, sluit u het venster Programma en onderdelen . Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen op uw systeem op te slaan.

Na het opnieuw opstarten zou uw probleem moeten zijn opgelost.

Fix-4 Voer SFC-scan uit op uw computer-

De SFC- tool (System File Checker) scant uw computer op systeemfouten als gevolg van beschadigde bestanden en probeert deze te herstellen met de in de cache opgeslagen kopie van dat bestand. Dit kan uw probleem oplossen-

1. Klik op het zoekvak naast het Windows-pictogram en typ " cmd " en klik met de rechtermuisknop op " Opdrachtprompt " en klik vervolgens op " Als administrator uitvoeren ". Klik nu op " Ja " om toegang te verlenen tot het gebruikersaccountbeheer (UAC) . Het opdrachtpromptvenster wordt geopend met beheerdersrechten.

Cmd

2. Kopieer en plak deze opdracht nu in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter om het uit te voeren.

sfc / scannow

Sfc Scannow Min

Als de bovenstaande opdracht een fout op uw computer veroorzaakt, kopieer en plak dan deze opdracht en druk op Enter om deze uit te voeren.

sfc / scannow / offbootdir = c: \ / offwindir = c: \ windows

Sfc2

Wacht even, want het kan even duren voordat de SFC-scan is voltooid.

Start uw computer opnieuw op als het proces is voltooid .

3. Druk nu opnieuw op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten , typ " cmd " en druk vervolgens op Ctrl + Shift + Enter . Klik nu op " Ja " om toegang te verlenen tot het gebruikersaccountbeheer (UAC)  om het opdrachtpromptvenster met beheerdersrechten te openen.

Cmd

4. Nu, in Command Prompt venster, kopiëren en plakken deze commando's een voor een in Command Prompt en dan druk op Enter na elk van hen om ze uit te voeren.

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Afbreken

Wacht even, want het DISM-proces kan even duren.

Start uw computer opnieuw op om het proces te voltooien. Controleer na het opnieuw opstarten of het probleem u nog steeds hindert of niet.

Fix-5 Controleer uw harde schijf op fouten-

Fouten op de harde schijf kunnen tot deze fout leiden. Controleer uw harde schijf door een opdracht uit te voeren vanuit het opdrachtpromptvenster .

1. Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te starten . Typ " cmd " en druk op Ctrl + Shift + Enter . Klik op " Ja " om toegang te verlenen tot het gebruikersaccountbeheer . Dit opent de opdrachtprompt met beheerdersrechten .

Cmd

2. Typ " CHKDSK / r C: " in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter . Druk op " Y ". De schijfcontrole wordt uitgevoerd bij de volgende herstart van uw computer.

Opmerking - Vervang " C: " door de stationsletter van de Windows-installatiemap.

Chkdsk Ontoegankelijk opstartapparaat Windows 10

Wacht even, want dit proces kan even duren.

Sluit het opdrachtpromptvenster . Start uw computer opnieuw op. Controleer na het opnieuw opstarten of u nog steeds met hetzelfde probleem op uw computer wordt geconfronteerd.

Fix-6 Run Windows Memory Diagnostic Tool-

CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION kan worden veroorzaakt door een beschadigd geheugenprobleem op uw computer. Voer het Windows Memory Diagnostic-hulpprogramma uit om de fouten te analyseren tijdens het opnieuw opstarten

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten, typ " mdsched.exe " en druk op Enter. Het hulpprogramma Windows Memory Diagnostic wordt geopend.

Mdsched

2. Klik in het Windows Memory Diagnostic- venster op "Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen (aanbevolen) ".

Windows Meory Diaognostic

Uw computer wordt opnieuw opgestart en op het moment dat u opstart, controleert de Windows Memory Diagnostic- tool op eventuele fouten in het geheugen en lost deze op.

Fix- 6 Controleer Logboeklogboek -

Even Viewer Log is de applicatie die van tijd tot tijd de fouten en storingen op uw computer registreert. Als u het van dichtbij bekijkt, kunt u het probleem identificeren-

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten en typ vervolgens “ eventvwr. msc ”en druk op Enter . Logboekvenster van Logboeken wordt geopend.

Logboekuitvoeren van Event Viewer

2. In het Logboekvenster van Logboeken , in het linkerdeelvenster " Windows-logboeken " om het uit te vouwen. Klik op " Systeem ". Wacht nu een tijdje terwijl de computer het foutenlogboek bijwerkt in het rechterdeelvenster onder Systeeminstellingen .

Systeemlogboeken van Event Viewer

3. Zoek in het systeemvenster naar een fout die de " CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION " -fout op uw computer kan veroorzaken . Controleer ook de lijst met programma's die werden uitgevoerd voordat het systeem crashte.

Veel van de gebruikers hebben geklaagd over dit soort software van derden die dit probleem voor hen hebben veroorzaakt:

Antivirus-software

Virtual Drive-software

Automatische stuurprogramma-updaters

GPU- en CPU-overkloktoepassingen.

4. Verwijder de programma's van derden die actief waren net voordat de BSOD-fout op uw computer optrad. (Volg de Fix-3).

Start uw computer opnieuw op nadat het verwijderingsproces is voltooid. Na het opnieuw opstarten van uw probleem met de " CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION " -fout zou moeten zijn opgelost.

Fix-7 Voer Driver Verifier uit op uw computer-

Driver Verifier kan eventuele stuurprogrammaproblemen op uw computer identificeren en oplossen die de  BSOD-  fout veroorzaken.

Voordat u verder gaat, moet u het minidump-bestand (DMP) inschakelen. Volg deze stappen om ze in te schakelen:

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten , typ " sysdm.cpl " en druk op Enter . Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend.

Sysdm Cpl Min

2. Ga in het venster Systeemeigenschappen naar het tabblad " Geavanceerd ". Klik onder de optie Opstarten en herstellen op " Instellingen ".

Tabblad Geavanceerde instellingen

3. Schakel in het venster Opstart en herstel de optie " Automatisch opnieuw opstarten " uit en klik vervolgens onder het gedeelte ' Foutopsporingsinformatie schrijven '  op de vervolgkeuzelijst " Kleine geheugendump (256 KB) ".

Kopieer en plak nu " % SystemRoot% \ Minidump " in de sectie ' Kleine dumpmap : '. Klik nu op " OK " om de wijzigingen op te slaan.

Minidump systeemeigenschappen

4. Start uw computer opnieuw op.

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, voert u Driver Verifier uit op uw computer en moet uw probleem zijn opgelost.