Fix Wacom-tabletstuurprogramma niet gevonden op Windows 10

Wacom-tablets worden over de hele wereld gebruikt om te tekenen. Als u het probleem met het ontbreken van een Wacom-tabletstuurprogramma ondervindt, bent u niet de enige. Dit probleem wordt door veel Wacom-gebruikers geconfronteerd. Het is bekend dat de fout optreedt na het installeren van Windows 10. Wat is de reden achter deze fout? En nog belangrijker, hoe los je dit op? Maak je geen zorgen, we hebben alle antwoorden. We zullen u helpen dit probleem op te lossen. Volg gewoon de onderstaande methoden en uw tablet is binnenkort vrij van deze fout.

Hoe te repareren Wacom-tabletstuurprogramma niet gevonden

De fout veroorzaakte problemen bij Wacom Intuos Pro-tablets met Windows 10. Wanneer de gebruiker de tablet draadloos met een beeldscherm probeert te verbinden, verschijnt er een foutmelding "Wacom Tablet Driver Not Found". Hier leest u hoe u deze fout kunt oplossen. Probeer deze methoden gewoon een voor een uit en het probleem zal worden opgelost.

1. Start de Wacom-tabletservice opnieuw

De fout kan optreden vanwege een probleem met de Wacom-tabletservice. Om dit op te lossen, zullen we proberen de Wacom-tabletservice opnieuw te starten. Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

Stap 1 - Druk tegelijkertijd op CTRL + Shift + Esc- toetsen om Taakbeheer te openen.

Stap 2 - Klik nu met de rechtermuisknop en beëindig de taak voor alle aan wacom-tablet gerelateerde services met een vergelijkbaar pictogram.

Tablet-service

Stap 3 - Druk tegelijkertijd op de Windows-toets + R- toets om RUN te openen .

Stap 4 - In het Run dialoogvenster, typ services.msc en klik op OK .

Voer Services.msc uit

Stap 3. Zoek nu in het venster Services naar een van deze services. U vindt een van de onderstaande services.

  • Wacom-consumentenservice
  • Wacom professionele service
  • TabletServiceWacom

Vind deze allemaal en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Opnieuw opstarten . Als de herstartoptie grijs is, selecteer dan Start .

Wacom-tabletservice

2. Wijzig de poort en / of kabel

Probeer deze methode voordat u begint met het repareren van de stuurprogramma's. Dit is de snelste oplossing. Soms ondersteunt de poort het apparaat niet of kan het defect zijn. U kunt dit dus oplossen door de Wacom-tablet in de poort aan te sluiten. De reden achter het probleem kan ook de kabel zijn. U kunt proberen met een andere kabel om te zien of dit het probleem oplost. Probeer de volgende methode als het probleem nog steeds niet is opgelost.

3. Installeer stuurprogramma's opnieuw

Bij deze methode zullen we de stuurprogramma's verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Koppel het apparaat los van uw Windows 10 voordat u begint. Volg nu deze stappen.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-logo en selecteer Apparaatbeheer .

Apparaat beheerder

Stap 2. In apparaatbeheer vindt u Wacom-tablet onder Human Interface Devices. Vouw het uit en klik met de rechtermuisknop op Wacom-tablet. Selecteer Apparaat verwijderen .

Wacom-stuurprogramma verwijderen

Stap 3. Om het stuurprogramma opnieuw te installeren, moet u naar de website van de Wacom-tablet gaan. Ga naar de website, zoek uw apparaatmodel en installeer vanaf daar het stuurprogramma.

Start uw Windows 10 opnieuw nadat u het stuurprogramma heeft geïnstalleerd. Vergeet niet uw Wacom-tablet aan te sluiten. Kijk of het probleem zich blijft voordoen. Als dit het geval is, volgt u de volgende methode.

De fout wordt nu verholpen. Als u vragen heeft of als een andere methode voor u heeft gewerkt, vergeet deze dan niet te vermelden in de opmerkingen hieronder.