Hoe Windows 10 pc af te sluiten zonder te updaten

Windows 10-updates houden uw systeem en de beveiligingspatches up-to-date, met af en toe functie-updates. Het kan echter erg op uw zenuwen werken wanneer Windows u dwingt om bij te werken wanneer u uw pc wilt afsluiten of opnieuw wilt opstarten. Misschien wilt u later updaten, maar heeft u geen andere keuze dan op Update en afsluiten of Update en opnieuw opstarten te klikken.

Gelukkig zijn er een paar methoden die u kunnen helpen om uw Windows 10-pc af te sluiten zonder de updates te installeren. Laten we eens kijken hoe.

Methode 1: Opdrachtprompt gebruiken

Stap 1: Klik op de Start- knop op uw bureaublad en typ Command Prompt in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en selecteer Als administrator uitvoeren om de opdrachtprompt in de beheerdersmodus te openen .

Typ Command Prompt, klik met de rechtermuisknop op Resultaat, klik op Als administrator uitvoeren om de opdrachtprompt te openen

Stap 2: Voer de onderstaande opdracht uit en druk op Enter :

afsluiten / p

Opdrachtprompt Beheerdersmodus Voer Opdracht Enter uit

Hierdoor wordt de pc uitgeschakeld zonder bij te werken, maar als dit niet het geval is, kunt u de tweede methode proberen.

Methode 2: Verwijder de map voor de update van de softwaredistributie met de opdrachtprompt

Dit is een Windows-map waarin alle gedownloade updates zijn opgeslagen. Om uw pc af te sluiten zonder bij te werken, moet u alle gedownloade updates in deze map verwijderen.

Stap 1: Volg stap 1 van methode 1 om de opdrachtprompt in de beheerdersmodus te openen . Voer nu de onderstaande opdracht in en druk op Enter :

net stop wuauserv

Opdrachtprompt In Admin-modus Voer Command Net Stop Wuauserv Enter uit

Stap 2: Typ nu de onderstaande opdracht en druk nogmaals op Enter :

net stop bits

Stap 3: Druk op de Windows-toets + E om de bestandsverkenner te openen , klik op Deze pc- snelkoppeling aan de linkerkant en klik om de C-schijf aan de rechterkant te openen.

Deze Pc C Drive

Stap 4: Navigeer nu stap voor stap naar het pad zoals hieronder weergegeven:

  • Ga naar Windows
  • Ga naar SoftwareDistribution

Selecteer hier alle bestanden en klik op Verwijderen .

Softwaredistributie Alle bestanden selecteren Verwijderen

Wacht enige tijd en probeer dan uw computer uit te schakelen. Als dit niet werkt, probeer dan de derde methode.

Methode 3: Energiebeheer gebruiken

Stap 1: Klik op de Start- knop op uw bureaublad en typ Configuratiescherm in het zoekveld. Klik op het resultaat om het Configuratiescherm Home te openen .

Start Search Control Panel Resultaat

Stap 2: In het Configuratiescherm , selecteren View by - Grote pictogrammen . Klik vervolgens op Energiebeheer .

Configuratiescherm Startweergave met grote pictogrammen Energiebeheer

Stap 3: Selecteer vervolgens Kies wat de aan / uit-knoppen aan de linkerkant doen.

Energiebeheer Kies wat de aan / uit-knoppen doen

Stap 4: Ga in het volgende venster naar het gedeelte Wanneer ik op de aan / uit-knop druk . Stel zowel de velden Op batterij als Aangesloten in op Slaapstand .

Klik op Wijzigingen opslaan .

Systeeminstellingen Wanneer ik op de aan / uit-knop druk Op batterij Slaapstand Aangesloten slaapstand Sla de wijzigingen op

Wanneer u nu op de aan / uit - knop van uw systeem drukt, wordt de pc direct uitgeschakeld zonder het systeem bij te werken.

Als alternatief kunt u uw Windows 10-pc ook geforceerd afsluiten door lang op de aan / uit - knop te drukken, of u kunt het uitschakelen overslaan en uw computer in de slaapstand zetten als u later wilt updaten.