Het oplossen van een dvd / cd-station wordt niet gedetecteerd in Windows 10

In de moderne tijd verbeteren opslagapparaten met de dag en dus ook de technologie voor het opslaan van gegevens. In deze tijd neemt het gebruik van cd's / dvd's met de dag af vanwege de lage ruimtecapaciteit, de lage verwerkingssnelheid van het geheugen en nog veel meer nadelen. Maar wanneer u een installatiebestand voor bepaalde hardware gaat installeren of u een Blu-ray-film wilt afspelen, wordt het dvd-station op uw computer een cruciaal onderdeel van het proces. Als u het dvd-station niet in uw verkenner kunt vinden, betekent dit dat u de dvd niet kunt uitvoeren. Om vele redenen kan dit probleem optreden, maar in de meeste gevallen gaat het om corrupte stuurprogrammabestanden of verouderde firmware. Geen zorgen, er zijn oplossingen beschikbaar om uw probleem op te lossen. Maar voordat u naar de oplossingen gaat, probeert u deze eerste tijdelijke oplossingen.

Initiële oplossingen -

1. Start uw computer opnieuw op. Plaats de dvd na het opnieuw opstarten en controleer of u het dvd-station kunt vinden.

2. Start de Verkenner opnieuw vanuit het venster Taakbeheer op uw apparaat.

3. Vergeet niet de dvd die u gaat gebruiken te controleren door deze op een aparte computer uit te voeren.

4. Werk uw Windows 10 bij naar de nieuwste versie.

Als u het dvd-stuurprogramma nog steeds niet op uw computer kunt bekijken, ga dan voor deze oplossingen.

Fix-4 Het verwijderen van de UpperFilters / LowerFilters-sleutel in uw register

Het verwijderen van de UpperFilters / LowerFilters-sleutel in uw register kan het probleem oplossen waarmee u wordt geconfronteerd met het probleem met het cd / dvd-stuurprogramma op uw computer. U kunt het doen door deze stappen te volgen:

[BELANGRIJK - U MOET ZIJN INGELOGD ALS BEHEERDER ]

1. Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te starten, typ " regedit " en druk op Enter . Klik op " Ja " als u daarom wordt gevraagd door Gebruikersaccountbeheer. Het venster Register-editor wordt op uw computer geopend.

Regedit

2. Navigeer naar deze locatie in het linkerdeelvenster van Register-editor -

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Register Bovenfilter

3. Controleer in het rechterdeelvenster of u de sleutel ' UpperFilters ' of ' LowerFilters ' kunt vinden (u vindt de sleutel 'UpperFilters' of 'LowerFilters' op uw computer). Klik er met de rechtermuisknop op. Klik op " Verwijderen ".

[OPMERKING - Als u de sleutel 'UpperFilters' of 'LowerFilters' niet kunt vinden in de Register-editor, werkt deze oplossing niet voor u]

Bovenfilter Verwijderen

4. Klik op " Ja " om de sleutel te verwijderen.

Bevestig de afmelding

Start uw computer opnieuw op en controleer zodra uw systeem opstart of uw probleem is verholpen of niet. Als je nog steeds met hetzelfde probleem kampt, ga dan voor de volgende oplossing. U zult het dvd-stuurprogramma kunnen ontdekken.

Fix 3 - Met behulp van de registry-editor

1. Ga naar de volgende locatie in de registereditor

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ atapi \

2. Klik nu met de rechtermuisknop op atapi en maak een nieuwe sleutel met de naam Controller0 .

Atapi nieuwe sleutel

3. Klik op Controller0  om het te selecteren en klik vervolgens aan de rechterkant op een lege ruimte en maak een nieuw Dword EnumDevice1.

4. Wijzig de waardegegevens in 1 .

Enumdevice

5. Start de pc opnieuw op .

Fix-1 Reset het dvd-station vanaf de opdrachtprompt-

U kunt het dvd-station resetten door een enkele opdracht uit te voeren in het opdrachtpromptvenster. Volg deze eenvoudige stappen-

1. Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te openen  , typ " cmd.exe " en druk op Ctrl + Shift + Enter  om de opdrachtprompt met beheerdersrechten te openen .

Cmd

2. Nu, in het Command Prompt venster, kopieer en plak deze opdracht en druk op Enter .

reg.exe voeg "HKLM \ System \ CurrentControlSet \ Services \ atapi \ Controller0" / f / v EnumDevice1 / t REG_DWORD / d 0x00000001 toe

Cmd1

3. Sluit het opdrachtpromptvenster . Start uw computer opnieuw op en controleer na het opnieuw opstarten of u het dvd-stuurprogramma kunt vinden in uw bestandsverkenner.

Als je nog steeds met hetzelfde probleem kampt, ga dan voor de volgende oplossing.

Fix-2 Update uw dvd-stuurprogramma vanuit Apparaatbeheer-

U wordt geconfronteerd met dit probleem met het dvd-stuurprogramma, mogelijk omdat uw dvd-stuurprogramma verouderd is of een beschadigd bestand bevat. Volg deze eenvoudige stappen om uw dvd-stuurprogramma bij te werken vanuit Apparaatbeheer-

1. Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te openen , typ " devmgmt.msc " en druk op Enter. Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.

Voer Devicemanager uit

2. Vouw nu in het venster ApparaatbeheerDvd / cd-rom-stations ” uit en klik met de rechtermuisknop op het cd / dvd-station dat u op uw computer gebruikt. Klik vervolgens op " Stuurprogramma bijwerken ".

Dvd-update

3. U wordt gevraagd “ Hoe wilt u de stuurprogramma's zoeken? “. Kies de optie " Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's ".

Update dvd

4. Wacht tot Windows zoekt naar een compatibel stuurprogramma voor uw dvd-stuurprogramma, het downloadt en installeert.

Als u nu een venster ziet met de tekst “ De beste driver voor uw apparaat is al geïnstalleerd. ”Klik op“ Zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's op Windows Update ”. U hebt uw stuurprogramma samen met Windows Update geïnstalleerd.

Update stuurprogramma met Windows Update

Start uw computer opnieuw op.

Controleer na het opnieuw opstarten van uw computer of het probleem waarmee u wordt geconfronteerd, is verholpen of niet. Als je het probleem nog steeds tegenkomt, ga dan voor de volgende oplossing.

Fix-3 Verwijderen en opnieuw installeren van dvd-stuurprogramma

Door het dvd-stuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren, kunnen corrupte of slechte bestanden van het dvd-stuurprogramma van uw computer worden gewist. Nu zal in de eerste stap het verwijderen van het dvd-stuurprogramma worden uitgevoerd en in de volgende stap zullen we het dvd-stuurprogramma installeren.

Volg deze stappen om uw dvd-stuurprogramma te verwijderen -

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te openen . Typ nu " devmgmt.msc " en druk op Enter . Het hulpprogramma Device Manager wordt geopend.

Voer Devicemanager uit

2. Vouw nu in het venster ApparaatbeheerDvd / cd-rom-stations ” uit en klik met de rechtermuisknop op het cd- / dvd-station dat u op uw computer gebruikt en klik op “ Apparaat verwijderen ”.

Verwijder Dvd

3. Klik op “ Verwijderen ” als u wordt gevraagd door “ Waarschuwing: u kunt dit apparaat niet van uw systeem verwijderen. ”Hierdoor wordt de dvd-driver tijdelijk verwijderd.

Unisntall zeker

In de volgende stappen zullen we de DVD-driver te installeren  weer-

Methode 1-

Start gewoon uw computer opnieuw op en Windows zal de verwijderde driver zelf installeren. Je dvd-stuurprogramma werkt weer goed.

Methode 2 -

Als het opnieuw opstarten van uw computer de driver niet heeft geïnstalleerd, moet u de driver zelf installeren. Volg om de driver handmatig te installeren-

1. Klik in het venster Apparaatbeheer op "Actie". Klik opnieuw op “ Scannen naar hardwarewijzigingen ”.

Scannen op hardwarewijzigingen

2. Dit zal het verwijderde stuurprogramma vinden en het stuurprogramma opnieuw installeren .

Sluit het Device Manager- venster. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen op te slaan.

Controleer na het opnieuw opstarten of u het cd- / dvd-stuurprogramma kunt vinden in Verkenner . Ga voor de oplossing als het probleem zich blijft voordoen.

Fix-5 Gebruik dvd-stuurprogrammaherstel -

Er is een gratis handige tool, DVD Driver Repair kan uw probleem analyseren en oplossen. Deze gratis tool is erg handig om uw probleem op te sporen en op te lossen. Volg deze stap-

[U heeft een actieve internetverbinding nodig om de driver te downloaden]

1. Download de nieuwste software voor het repareren van dvd-stuurprogramma 's. Ga na het downloaden naar de downloadlocatie. Dubbelklik op het zip-bestand "DVDRepair Setup" om het te openen. Dubbelklik nu opnieuw op "DVDRepair_1100_Setup" om het te openen.

Winrar downloaden

2. Klik nu in het venster Setup-DVD Drive Repair op “ Installeren ” om de software te installeren. Als de installatie is voltooid, vinkt u het vakje " DVD Drive Repair " aan en klikt u vervolgens op " Finish ".

Lancering

3. Nu, wanneer het venster DVD Drive Repair 2  verschijnt, klikt u op “ Repair DVD drives ”.

Reparatieschijf

Wacht een tijdje totdat DVD Repair uw drive heeft hersteld.

Start uw computer opnieuw op en controleer of de oplossingen voor u hebben gewerkt. Uw probleem moet worden opgelost.

NOTITIE-

Als u het dvd-stuurprogramma nog steeds niet kunt vinden in de bestandsverkenner, kunt u deze tips volgen die u zeker zullen helpen:

1. Verwijder elke virtuele schijf die u gebruikt:

Als u een virtuele schijf gebruikt (zoals Daemon Tools Lite), moet u deze verwijderen.

een. Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te starten , typ " appwiz.cpl " en druk op Enter .

Appwiz

b. Zoek nu in het venster Programma's en onderdelen het virtuele-schijfprogramma dat u gebruikt in de lijst met programma's. Dubbelklik erop om het verwijderingsproces te initialiseren.

Voltooi het verwijderingsproces. Start uw computer opnieuw op en controleer of u het dvd-stuurprogramma in de bestandsverkenner kunt vinden.

2. Gebruik een gratis mediaspeler zoals VLC Media Player of Gom Player. Met deze mediaspelers kunt u de films op uw dvd afspelen zonder het dvd-station te openen vanuit Verkenner.