Oplossing: Diagnostics Policy Service geeft geen fout in Windows 10

Sommige Windows 10-gebruikers rapporteren over een probleem in de forums met betrekking tot het probleemoplossingsproces van netwerkadapters op hun computers. De probleemoplosser op hun computer detecteert een fout met de naam " Diagnostics Policy Service is not running ". Als u nu aan uw kant met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd en u probeert een oplossing voor uw probleem te vinden, bent u op de juiste plek. Deze fout treedt meestal op als gevolg van een verstoring van de Diagnostics Policy Service (DPS) op uw computer. Volg deze oplossingen om het probleem op uw computer op te lossen. Maar voordat u voor de grotere oplossingen gaat, moet u eerst deze tijdelijke oplossing proberen om een ​​aantal tijdelijke oplossingen uit te proberen om het probleem op te lossen met enkele eenvoudigere oplossingen-

Tijdelijke oplossingen -

1. Start uw computer opnieuw op. Aangezien veel services automatisch opnieuw worden gestart tijdens het opnieuw opstarten, wordt Diagnostics Policy Service ook opnieuw gestart.

2. Controleer of Windows Update in behandeling is. Als er een update in behandeling is (of wordt gedownload) op uw computer, installeert u deze en start u uw computer opnieuw op. Controleer of de fout nog steeds aanwezig is of niet.

Als een van deze oplossingen niet voor u heeft gewerkt, ga dan voor deze oplossingen:

Fix-1 Geef beheerdersrechten aan netwerkservices-

Het toevoegen van beheerdersrechten aan netwerkservices heeft dit probleem voor veel gebruikers opgelost. Volg deze stappen om dit te doen-

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten . Typ nu " cmd " en druk op Ctrl + Shift + Enter om de opdrachtprompt met beheerdersrechten te openen . Klik op " Ja " om het gebruikersaccountbeheer toe te staan .

Cmd

2. Typ of kopieer en plak deze opdrachten nu een voor een in het opdrachtpromptvenster en druk na elk op Enter om ze opeenvolgend uit te voeren.

net localgroup Administrators / netwerkservice toevoegen net localgroup Administrators / lokale service toevoegen Exit

Voeg netwerkservice toe

Wacht even, want het kan even duren voordat deze opdrachten op uw computer zijn uitgevoerd.

Start uw computer opnieuw op. Controleer na het opnieuw opstarten of de DPS- service nog steeds niet actief is of niet.

Fix-2 Start de Diagnostics Policy Service opnieuw

Het handmatig opnieuw starten van de Diagnostics Policy Service kan voor u uitpakken. Volg deze stappen-

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten , typ " services.msc " en druk op Enter . Het venster Services wordt geopend.

Services worden uitgevoerd

2. Blader in het venster Services omlaag door de lijst met services om de " Diagnostics Policy Service " te vinden en te selecteren . Klik nu in het linkerdeelvenster van het tabblad Service op " Herstarten " om de service op uw computer opnieuw te starten.

Na het herstarten van de service, dubbelklikt u op de " Diagnostics Policy Service " om de eigenschappen ervan te openen .

Dps Service Dubbelklik

3. Stel in het venster Eigenschappen van diagnostische beleidsservice het ' Opstarttype:'  in de vervolgkeuzelijst in op " Automatisch ". Klik nu op " Toepassen " en " OK " om de wijzigingen op uw computer op te slaan.

Dps automatisch

Sluit het venster Services . Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen op uw computer op te slaan.

Fix-3 Voer SFC-scan en DISM-tool uit-

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten . Typ " cmd " en druk vervolgens op Ctrl + Shift + Enter . Klik nu op " Ja " om toegang te verlenen tot het gebruikersaccountbeheer (UAC) . Het opdrachtpromptvenster wordt geopend met beheerdersrechten.

Cmd

2. Kopieer en plak deze opdracht nu in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter om het uit te voeren.

sfc / scannow

Sfc Scannow Min

NOTITIE-

Als de bovenstaande opdracht een fout op uw computer veroorzaakt, kopieert en plakt u deze opdracht in het opdrachtpromptvenster en drukt u op Enter om deze uit te voeren.

sfc / scannow / offbootdir = c: \ / offwindir = c: \ windows

[OPMERKING- Vervang “C:” door de stationsletter van de Windows-installatiemap op uw computer. ]

Sfc2

Wacht even, want het kan even duren voordat de SFC- scan is voltooid.

Start uw computer opnieuw op nadat het proces is voltooid .

3. Druk nu opnieuw op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten , typ " cmd " en druk vervolgens op Ctrl + Shift + Enter . Klik nu op " Ja " om toegang te verlenen tot het gebruikersaccountbeheer (UAC)  om het opdrachtpromptvenster met beheerdersrechten te openen.

Cmd

4. Nu, in Command Prompt venster, kopiëren en plakken deze commando's een voor een in Command Prompt venster en dan druk op Enter na elk van deze commando's om ze uit te voeren.

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Afbreken

Wacht even, want het DISM- proces kan ook even duren.

Nu, herstart uw computer om de wijzigingen op uw computer op te slaan. Controleer na het opnieuw opstarten van uw computer of het probleem er nog steeds is of niet.

Fix-4 Voeg uw gebruikersnaam toe aan Trusted Installer-

Dit probleem kan worden veroorzaakt doordat uw account niet op de vertrouwde apparaten staat. Volg deze stappen om uw account toe te voegen aan de lijst met vertrouwde apparaat-

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te starten . Typ nu " regedit " en druk op Enter .

Regedit

2. Voordat u doorgaat naar de hoofdoplossing , klikt u in het venster Register-editor op " Bestand " en vervolgens op " Exporteren " en slaat u een back-up van het register op uw computer op. U kunt deze back-up op uw computer importeren als er iets misgaat.

Register exporteren

3.Navigeer nu naar deze locatie in het linkerdeelvenster van de Register-editor -

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ DPS \ Parameters

Klik nu met de rechtermuisknop op " Parameters " en klik vervolgens op " Machtigingen " om de machtigingen voor die sleutel te openen.

Parameters Toestemming

4. Klik in het venster Machtigingen voor parameters op " Toevoegen " om het proces van het toevoegen van uw account te starten.

Gebruikersnaam toevoegen

5. Kopieer en plak nu " NT SERVICE \ mpssvc " in de ruimte onder " Voer de te selecteren objectnamen in: ". Klik nu op " Namen controleren " en klik ten slotte op " OK ".

Mpssvc

6. Klik in het venster Permissions for Parameters op " mpssvc " om het te selecteren. In Machtigingen voor mpssvc  sectie, klik op “ Volledige controle ” om de volledige toegang geven. Klik ten slotte op " Toepassen " en " OK " om de wijzigingen op uw computer op te slaan.

Toestemming voor gebruikersgroep Toevoegen

Sluit nu het venster Register-editor .

Start uw computer opnieuw op en controleer na het opnieuw opstarten of het probleem met Diagnostics Policy Service nog steeds bestaat of niet.

Fix-5 Verwijderen en opnieuw installeren van netwerkstuurprogramma

Volg deze stappen om het netwerkstuurprogramma op uw computer te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Druk op de Windows-toets + R om Uitvoeren te openen . Typ nu " devmgmt.msc " en druk op Enter . Het hulpprogramma Device Manager wordt geopend.

Voer Devicemanager uit

2. Zoek in het Device Manager utility-venster naar de “ Network Adapter ” -optie en klik erop. Het zal worden uitgevouwen om de beschikbare netwerkadapterstuurprogramma's te tonen. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkstuurprogramma dat u gebruikt en klik op " Apparaat verwijderen ".

Unistall netwerkadapter

In de volgende stap zullen we het stuurprogramma voor de netwerkadapter opnieuw installeren-

Methode 1-

Start gewoon uw computer opnieuw op en Windows gaat het niet-geïnstalleerde stuurprogramma zelf installeren. U zult uw netwerkstuurprogramma weer goed laten werken.

Methode 2 -

Als je na het herstarten van je computer ziet dat die driver nog steeds ontbreekt, dan moet je de driver zelf installeren. Volg deze stap om de driver snel te installeren

1. Open Apparaatbeheer . Klik in het venster Apparaatbeheer op "Actie". Klik opnieuw op “ Scannen naar hardwarewijzigingen ”.

Scannen op hardwarewijzigingen

Dit zal het verwijderde stuurprogramma vinden en het stuurprogramma opnieuw installeren.

Methode 3-

Als methode 2 de driver niet heeft geïnstalleerd, volgt u deze stappen -

1. Klik op " View " van Apparaatbeheer . Klik vervolgens op " Verborgen apparaat weergeven ".

Verborgen weergeven

2. Dit toont de verborgen stuurprogramma's in Apparaatbeheer . Let op uw netwerkadapter. Uw netwerkadapter heeft een gele driehoek met de naam (aangezien deze geen geïnstalleerde driver heeft). Klik met de rechtermuisknop op het netwerkstuurprogramma en klik op " Stuurprogramma bijwerken ".

Update stuurprogramma

3. U wordt gevraagd “ Hoe wilt u de stuurprogramma's zoeken? “. Kies de optie " Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's ".

Stuurprogramma-update

Wacht tot Windows zoekt naar een compatibel stuurprogramma voor uw netwerkadapterstuurprogramma, het downloadt en installeert.

Als u een prompt ziet met de melding "Het beste stuurprogramma voor uw apparaat is al geïnstalleerd ", klikt u op " Zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's op Windows Update " om het te selecteren.

Zoek met Windows Update

Het nieuwste stuurprogramma van het apparaat wordt samen met Windows Update geïnstalleerd . Sluit het venster Apparaatbeheer  .

Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen op te slaan. Voer na het opnieuw opstarten de probleemoplosser opnieuw uit en controleer of de fout nog steeds aanwezig is of niet.

Fix-6 Voer Systeemherstel uit vanaf een herstelpunt

Als een van de bovenstaande methoden niet voor u heeft gewerkt, kan het herstellen van de systeembestanden vanaf een systeemherstelpunt werken.

1. Druk op Windows-toets + R en typ " sysdm.cpl ", en druk op Enter .

Voer Systeemeigenschappen uit

2. Klik nu op het tabblad " Systeembescherming " en klik vervolgens op " Systeemherstel ". Klik vervolgens op " Kies een ander herstelpunt ". Klik vervolgens op " Volgende ".

Systeem eigenschappen

3. Klik in het venster Systeemherstel op het  systeemherstelpunt van waaruit u wilt herstellen. Klik vervolgens op " Volgende ".

Herstellen

6. Klik ten slotte op " Voltooien " om dit proces definitief te voltooien. Hierdoor wordt uw systeem opnieuw opgestart naar het systeemherstelpunt dat u hebt geselecteerd.

Bevestig Herstellen

Na het opnieuw opstarten moeten uw bestanden en mappen worden hersteld naar de datum die wordt vermeld in het herstelproces. Sommige recente bestanden kunnen worden weggelaten, maar de meeste bestanden en mappen zullen er zijn.

Na het opnieuw opstarten zou uw probleem met " Diagnostics Policy Service is not running " opgelost moeten zijn.