Fix Ctrl Alt Del werkt niet op Windows 10 (opgelost)

CTRL + ALT + DEL wordt gebruikt om het venster Beveiligingsopties te openen. Met de opties op de pagina kunnen gebruikers het wachtwoord wijzigen, uitloggen, het systeem afsluiten of het systeem opnieuw opstarten en toegang krijgen tot Taakbeheer. Al deze opties zijn verder beschikbaar op het systeem, maar het doel van het venster Beveiligingsopties is om toegang te krijgen tot deze noodopties wanneer de computer vastloopt en niets anders werkt.

Als het venster Beveiligingsopties niet meer werkt, is het misschien niet meteen een noodgeval als het systeem goed werkt, maar het moet zo snel mogelijk worden opgelost. In het geval dat we de toegang tot het venster met beveiligingsopties verliezen wanneer dat nodig is, is de enige manier om met een bevroren systeem om te gaan, het uit te schakelen, iets dat de hardware kan beschadigen of kan leiden tot gegevensverlies.

Oorzaak

De oorzaken van het probleem kunnen veel zijn. Een bekende oorzaak is malware die het systeem aantast, het toetsenbord kan ook defect zijn.

We zullen de volgende probleemoplossing stap voor stap proberen om het probleem op te lossen:

Opmerking: - Als u Taakbeheer probeert te openen en u kunt het niet vinden op het CTRL + ALT + DEL-scherm, dan kunt u proberen op CTRL + Shift + Esc samen vanaf uw toetsenbord te drukken om taakbeheer onmiddellijk te openen. Sommige gebruikers hebben ook gemeld dat als ze Microsoft HPC Pack op hun pc hebben, het verwijderen van Microsoft HPC Pack dit probleem direct oplost.

Oplossing 1] Via Register-editor

1. Zoek regedit in het zoekvak van Windows 10 en klik op het pictogram van de Register-editor om de Register-editor te openen .

2. Ga nu naar het volgende pad in de registereditor.

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies

3. Controleer nu of er een sleutel is met de naam Systeem wanneer u beleid uitbreidt. Als het niet bestaat, klikt u met de rechtermuisknop op beleid en maakt u een nieuwe sleutel met de naam Systeem .

Beleid Nieuwe sleutel

4. Klik nu aan de rechterkant met de rechtermuisknop en kies Nieuw> Dword (32-bits) waarde genaamd DisableTaskMgr .

Systeem Dword 32

5. Dubbelklik nu op DisableTaskMgr en verander de waardegegevens in 0 .

Disabletaskmge 0

6. Sluit nu het venster van de registereditor en start de pc opnieuw op .

Oplossing 2] - Controleer uw toetsenbord / taal

1. Druk op de Windows-toets + I samen vanaf het toetsenbord om de instellingen te openen.

2. Klik op Tijd en taal .

3. Klik op Taal in het linkermenu.

4. Controleer uw taal  in de lijst.

5. Als de juiste taal niet wordt vermeld, klikt u op Voeg een voorkeurstaal toe om de gewenste taal op uw pc toe te voegen.

6. Als de juiste taal nu in de lijst met talen staat, klik dan op de gewenste taal en klik daarna op de pijlknop omhoog om deze bovenaan te verplaatsen.

Taal Windows 10 Set

Oplossing 3] Controleer het toetsenbord

Twee goede manieren om te controleren of de toetsen werken, zijn door de toetsen op andere functies te controleren en het toetsenbord tijdelijk te vervangen. Als we ontdekken dat de toetsen in beide gevallen defect zijn, kunnen we proberen de toetsenbordstuurprogramma's bij te werken.

Werk de toetsenbordstuurprogramma's bij en start het systeem opnieuw op.

Update toetsenbordstuurprogramma's

Als dit niet werkt, kunt u proberen om het toetsenbord te vervangen of tijdelijk een extern USB-toetsenbord te gebruiken.

Oplossing 4] Controleer het systeem op malware

Malware en virussen kunnen het systeem zodanig aantasten dat ze beveiligingsprocedures zouden verhinderen voor het geval ze het systeem zouden beschadigen. Ze zijn meestal op een dergelijke manier geschreven. Daarom moeten we malware scannen en van het systeem verwijderen. Gebruik uw antivirusprogramma om het systeem te scannen en malware van het systeem te verwijderen.

Oplossing 5] Systeemherstel

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, kunt u proberen het systeem te herstellen zoals hier vermeld.

Hoop dat het helpt!