Fix dvd die niet speelt in Windows 10 [opgelost]

Microsoft probeert Windows altijd gebruiksvriendelijk te maken in elk aspect. Windows 10 is daar een duidelijk voorbeeld van. Het heeft tonnen nieuwe functies, samen met oude functies met een tweak. Maar ze hebben er ook nogal wat functies uit verwijderd. Als je ooit een dvd hebt afgespeeld in Windows 7 of Windows 8 / 8.1, heb je misschien het Windows Media Center erin opgemerkt. Nou, het is niet inbegrepen in Windows 10. We weten dat tegenwoordig niet veel mensen cd's of dvd's gebruiken, maar we zouden tenminste een optie moeten hebben. Microsoft heeft de ingebouwde ondersteuning voor dvd's verwijderd uit Windows 8 en Windows 10. U kunt nog steeds video-dvd's afspelen op Windows 8. Hoe zit het met Windows 10? Hoe speel ik dvd's af in Windows 10? Het is nog steeds mogelijk om dvd's af te spelen in Windows 10.

Lees ook : Topsoftware voor het branden van dvd's

U kunt nog steeds dvd's afspelen in Windows 10. U moet een dvd-speler-app downloaden en gebruiken. Er is een dvd-speler met licentie van Microsoft zelf, en er zijn ook andere opties. Lees de onderstaande methoden om dvd af te spelen in Windows 10.

1. Gebruik een dvd-speler-app van derden

Als u de Windows 10 van uw computer hebt geüpgraded van Windows 7 of Windows 8 / 8.1 met Windows Media Center, dan vindt u een nieuwe app Windows DVD Player. Het is ook mogelijk dat u het niet op uw computer vindt. Maak je geen zorgen. U kunt het gratis downloaden van Windows Store.

Maar gebruikers die een schone installatie van Windows 10 uitvoeren, krijgen deze applicatie niet gratis. Als je een schone installatie hebt gedaan, kost deze app je geld. Momenteel is deze app beschikbaar in de Windows Store voor € 999, -. En dat is het niet. De app heeft erg lage beoordelingen omdat hij niet erg goed presteert. Veel gebruikers hebben gemeld dat de app crasht bij het verwisselen van dvd's en nog veel meer problemen.

Dus, in mijn suggestie, gebruik VideoLAN VLC mediaspeler. Het is volledig gratis en gemakkelijk te gebruiken. Download deze speler gewoon niet uit de Windows Store, want hij ondersteunt geen dvd's of Blu-ray. Download de desktopversie-app van VLC Player. Na het installeren van de VLC-speler, plaatst u de dvd in het dvd-station en opent u de VLC-speler. Ga naar Media en selecteer Open Disc . Hiermee wordt de dvd afgespeeld.

Vlc Open schijf

Als u via deze methode geen dvd kunt afspelen, probeert u de volgende methode.

2. Werk het stuurprogramma voor het dvd-station bij

Zelfs nadat u een dvd-speler-app hebt geïnstalleerd en u de dvd niet kunt afspelen, is het mogelijk dat het stuurprogramma van het dvd-station niet up-to-date is. Bij deze methode werken we het stuurprogramma van het dvd-station bij. Volg de onderstaande stappen om dit te doen.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteer Apparaatbeheer .

Apparaat beheerder

Stap 2. Vouw in het venster Apparaatbeheer de dvd- / cd-rom-stations uit. Hier ziet u de naam van uw dvd-station. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Stuurprogramma bijwerken .

Update dvd-stuurprogramma

Stap 3. Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's . Hiermee wordt het nieuwste stuurprogramma voor uw dvd-station gedownload en geïnstalleerd.

Zoek automatisch naar software-update

Stap 4. Start uw computer opnieuw op.

Dit zou het probleem moeten oplossen.

Kan dvd-station niet vinden in Apparaatbeheer

Als u de naam van uw dvd-station niet kunt vinden onder Dvd / cd-rom-stations in Apparaatbeheer, volgt u deze methode. We zullen het register in deze methode bewerken. Vergeet dus niet een back-up van het register te maken en ga dan verder met deze methode.

Stap 1. Ga naar Cortana en typ Command Prompt . Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer Als administrator uitvoeren .

Opdrachtprompt als beheerder

Stap 2. Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter.

reg.exe voeg "HKLM \ System \ CurrentControlSet \ Services \ atapi \ Controller0" / f / v EnumDevice1 / t REG_DWORD / d 0x00000001 toe

 

Stap 3. Start uw computer opnieuw op.

U kunt uw dvd-station nu in Apparaatbeheer vinden. Als u het nog steeds niet kunt vinden, is het waarschijnlijk een fysiek probleem. Ofwel de kabel die uw dvd-rom-station verbindt, werkt niet, of uw dvd-rom-station moet worden vervangen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat of breng uw computer gewoon naar het geautoriseerde servicecentrum om het te laten repareren.