Maak een sneltoets voor het knipprogramma om het te openen met een sneltoets

In de eerdere versie van Windows betekende het vastleggen van afbeeldingen en teksten op het systeem het drukken op de knop Print Screen om een ​​screenshot te maken van een volledig venster, een gedeeltelijk gedeelte van het scherm of het hele scherm. U moet dan de Paint-app openen en de schermafbeelding plakken (Ctrl + V) om verder te bewerken.

Dit was nogal een omslachtig proces en om tijd te besparen, moesten gebruikers bewerkingssoftware van derden zoeken en installeren. Om deze lange procedure te vermijden, heeft Microsoft de Snipping Tool-app geïntroduceerd voor Windows Vista en de bovenstaande versies. Met deze tool kunt u eenvoudig afbeeldingen en teksten vastleggen en vervolgens opslaan in het formaat van uw voorkeur.

Hoewel de Knipprogramma inderdaad een handig hulpmiddel voor het vastleggen van afbeeldingen is voor een Windows-systeem, zou je willen dat het een sneltoets had om dingen nog sneller te maken. Helaas biedt Windows nog geen sneltoets voor Snipping Tool. Maar er is een manier om de Snipping Tool Tool uit te voeren met een sneltoets in Windows 10. Laten we eens kijken hoe.

Oplossing: via de eigenschappen van het knipprogramma

Stap 1: Ga naar de Start- knop helemaal linksonder op uw Windows 10-bureaublad en typ Snipping Tool in het zoekveld.

Desktop Start Search Knipprogramma

Stap 2: Klik nu met de rechtermuisknop op het resultaat en selecteer Bestandslocatie openen in het rechtsklikmenu.

Resultaatknipprogramma Klik met de rechtermuisknop op Bestandslocatie openen

Stap 3: Zoek in het bestandslocatievenster het knipprogramma en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Bestandslocatie Knipprogramma Klik met de rechtermuisknop op Eigenschappen

Stap 4: In de Knipprogramma Properties dialoogvenster, gaat u naar de snelkoppeling tab. Navigeer nu naar het veld Sneltoets en stel een snelkoppeling in voor het knipprogramma .

Maak bijvoorbeeld een snelkoppeling zoals Ctrl + Alt + A of iets dergelijks. Druk op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.

Knipprogramma Eigenschappen Sneltoets Tabblad Sneltoets Toepassen Ok

Dat is alles. U hebt met succes de sneltoets voor het knipprogramma gemaakt . U hoeft niet meer naar de Start-knop te gaan om naar de tool te navigeren.

* Opmerking: u kunt ook het knipprogramma vastzetten op de taakbalk en vervolgens de Windows- toets en een numerieke toets samen gebruiken om de app te starten. Als het bijvoorbeeld helemaal links van de taakbalk is vastgezet, dat wil zeggen naast de Start-knop, drukt u op Win + 1 om de tool te starten.