Hoe u een programma geforceerd kunt sluiten dat Taakbeheer niet kan beëindigen

Telkens wanneer een proces of een lopend programma vastloopt, starten we Taakbeheer, zoeken het proces, klikken er met de rechtermuisknop op en selecteren Taak beëindigen om het te beëindigen. Zoveel als het proces bekend is, helpt het soms niet. U kunt op Taak beëindigen klikken, maar deze reageert niet. Misschien was de instructie die aan het systeem werd gegeven niet voldoende om de taak geforceerd te beëindigen.

De mogelijke oplossingen voor dit probleem zijn als volgt:

Oplossing 1] Gebruik ALT + F4

We weten natuurlijk dat het niet zou werken. Waarom zouden we anders proberen de taakbeheerder te gebruiken om het proces te beëindigen? Maar laat het systeem even op adem komen en probeer het opnieuw. Mocht het werken, dan zou je kunnen overwegen om het programma te verwijderen, vooral als het een redundante freeware is.

Oplossing 2] Met behulp van de opdrachtprompt

De opdracht Taskkill in de opdrachtprompt is vergelijkbaar met de optie Taak beëindigen in Taakbeheer. Het verschil is echter dat het niet wordt beïnvloed, zelfs niet als het systeem traag is en we dit commando kunnen "forceren".

1] Typ Command Prompt in de zoekbalk van Windows en wanneer het pictogram verschijnt, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Als administrator uitvoeren.

2] Typ de volgende opdracht:

Taskkill / / F Taskkill-opdracht

Waar is de naam en extensie van het proces. Bijv. Het zou notepad.exe zijn voor Kladblok. / F wordt aan het einde toegevoegd als de syntaxis om de opdracht te forceren.

Hoewel het commando nuttig zou moeten zijn, kunnen we in het zeldzame geval dat het niet werkt de volgende oplossing proberen.

Oplossing 3] Sluit het systeem geforceerd af of start het opnieuw op

Opmerking: het systeem met geweld afsluiten wordt niet aanbevolen, tenzij er geen andere optie over is

1] Klik op de Start-knop >> het stroomsymbool >> Afsluiten of opnieuw opstarten .Stilgelegd

2] Klik op OK voor een waarschuwing voor niet-afgesloten programma's.

Als het systeem te traag is om op deze manier uit te schakelen, gebruik dan de aan / uit-knop om het krachtig uit te schakelen.

Hoop dat het helpt!