Fix Wdf01000.sys blauwe schermfout in Windows 10

Veel gebruikers hebben de blauwe schermfout Wdf01000.sys gemeld tijdens het installeren of uitvoeren van een programma. De fout treedt ook op tijdens het laden van een specifiek stuurprogramma.

Wdf01000.sys Fout met blauw scherm

Oorzaak

Wdf01000 staat voor Windows Driver Framework 01000 en treedt op wanneer er nieuwe hardware of software in het systeem wordt geĆÆnstalleerd. Dit activeert het laden van de stuurprogramma's die zijn gekoppeld aan die specifieke hardware of software die dit probleem veroorzaakt.

In tegenstelling tot de meeste andere fouten met een blauw scherm, kunnen gebruikers bij deze meestal het systeem opstarten.

Probeer de volgende voorbereidende stappen voor probleemoplossing voordat u doorgaat naar de meer gecompliceerde stappen.

1] Windows bijwerken: hoewel alle hardware en software op een bepaald moment mogelijk niet compatibel zijn met Windows 10, zou Microsoft correcties doorvoeren in de vorm van updates.

2] Stuurprogramma's bijwerken: aangezien het probleem bij stuurprogramma's zit, is het raadzaam om de stuurprogramma's bij te werken (vooral voor de problematische hardware of software).

3] Scan het systeem op virussen en malware met behulp van onze antivirussoftware.

4] Voer de probleemoplosser voor het blauwe scherm uit. Ga naar Instellingen >> Updates en beveiliging >> Problemen oplossen >> Blauw scherm .

Probleemoplosser voor blauw scherm

5] Ontkoppel / verwijder de specifieke hardware of software

Daarna kunnen we doorgaan met de volgende oplossingen:

1} Voer een SFC-scan uit

2} Voer een CHKDSK-scan uit

3} Registreer het bestand wdf01000.sys opnieuw

Oplossing 1] Voer een SFC-scan uit

De blauwe schermfout Wdf01000.sys kan ook worden veroorzaakt door ontbrekende bestanden in het systeem. Een SFC-scan zou nuttig zijn bij het verifiƫren en herstellen van dit probleem. Voer een SFC-scan uit op uw pc.

Oplossing 2] Voer CHKDSK uit

De CHKDSK-opdracht helpt bij het controleren van slechte sectoren op de harde schijf van een systeem, meestal de hoofdoorzaak van blauwe schermfouten. De procedure hiervoor is als volgt:

1] Zoek naar de opdrachtprompt in de zoekbalk van Windows en klik met de rechtermuisknop op het pictogram.

2] Selecteer Als administrator uitvoeren.

3] Typ het commando  chkdsk / f / r in het administratieve opdrachtpromptvenster en druk op Enter om het uit te voeren.

Chkdsk

4] Als ze vragen "Wilt u dat dit volume de volgende keer dat het systeem opnieuw opstart, wordt gecontroleerd?", Typ dan Y en druk op Enter.

5] Verlaat het opdrachtpromptvenster en start het systeem opnieuw op.

Oplossing 3] Registreer het bestand wdf01000.sys opnieuw

Het opnieuw registreren van het bestand wdf01000.sys kan het probleem helpen oplossen als het probleem bij het bestand zat.

1] Open de opdrachtprompt als beheerder zoals vermeld in Oplossing 2.

2] Typ de volgende opdracht en druk op Enter:

regsvr32 C: \ Windows \ system32 \ drivers \ wdf01000.sys

Registreer Wdf opnieuw

3] Start het systeem opnieuw op.

Hoop dat het helpt!