Top 11 beste gratis wifi-hacktools om toegang te krijgen tot gratis wifi

Hacken en de gevolgen ervan: -  Hacken wordt in bijna alle landen over de hele wereld afgekeurd en is illegaal en mag niet worden gedaan voor illegale doeleinden.

Opmerking: dit artikel is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en moet worden gebruikt om kwetsbaarheden in uw eigen netwerk te vinden en op te lossen. Gebruik deze programma's in geen geval om illegale toegang tot andere draadloze netwerken te krijgen.

Wifi hacken

Alles hacken begint met het eenvoudige proces om kwetsbaarheden op te sporen en ze vervolgens te gebruiken om toegang te krijgen. Evenzo zijn er veel soorten kwetsbaarheden die u kunt vinden bij wifi-protocollen.

-> Slechte configuratie

Dit zijn lacunes en mazen in de configuratie van elk draadloos netwerk. Elk draadloos netwerk heeft bij het instellen zijn eigen standaardwaarden en instellingen om een ​​gemakkelijke installatie te garanderen. Vaak hebben gebruikers die niet bekend zijn met dit aspect, de neiging om dezelfde standaardwaarden / instellingen te behouden, zonder enige kennis ervan. Dit wordt een gratis gateway voor elke vorm van aanval, aangezien deze standaardwaarden vaak bekend zijn bij aanvallers, of als ze niet bekend zijn, gemakkelijk beschikbaar zijn door het netwerk te bewaken.

-> Slechte versleuteling

Dit zijn beveiligingslekken en mazen in de versleuteling van uw wachtwoorden of gegevens.

Dit kan komen door de slechte keuze van wachtwoorden of simpelweg door het gebruik van een zwak beveiligingsprotocol. Zwakke beveiligingsprotocollen zijn als uitnodigingen voor draadloze aanvallen en moeten daarom regelmatig worden onderhouden.

Wifi-beveiligingsprotocollen

- WEP en WPA

WEP staat voor = Wired Equivalent Privacy

WPA staat voor = Wi-fi Protected Access

WEP is een verouderd Wi-Fi Lan-beveiligingsprotocol, dat in de jaren negentig werd gebruikt tijdens de opkomst van draadloze technologie. Het protocol werd als ernstig kwetsbaar en zwak bevonden. Al snel konden hackers en andere kwaadwillende gebruikers hiervan profiteren en onethische taken uitvoeren. Daarom werden in het begin van de jaren 2000 al snel WPA-protocollen geïntroduceerd om gebruikers meer bescherming te bieden in vergelijking met het WEP-protocol. Dit nieuwe protocol was beschikbaar in twee verschillende versies, WPA 1 en 2. Deze protocollen zijn de huidige beveiligingsprotocollen die tegenwoordig in draadloze machines worden gebruikt om een ​​goede beveiliging van uw netwerk te garanderen.

Lees ook: Hoe een Facebook-account van iemand te hacken

Om toegang te krijgen tot een wifi-netwerk, moet u het WEP- of WPA-protocol omzeilen, afhankelijk van het actieve protocol. Om de beveiligingsprotocollen te omzeilen of te kraken, kunt u profiteren van de WEP-zwakte of doorlopend WPA1 of WPA2 aanvallen om uiteindelijk toegang te krijgen tot het wifi-netwerk.

U kunt ook keyloggers en andere monitoringtools gebruiken om toegang tot het netwerk te krijgen als u de WEP / WPA-beveiligingsprotocollen niet kunt kraken.

Hieronder vindt u de lijst met programma's die u kunt gebruiken om kwetsbaarheden in uw draadloze netwerk te vinden en onbevoegde toegang te krijgen.

Opmerking: deze inhoud is alleen voor educatieve doeleinden

Het gebruik van deze programma's voor onethische doeleinden wordt niet aanbevolen en afgeraden. De schrijver of de blog zijn niet verantwoordelijk voor illegale activiteiten als gevolg van deze inhoud. De gebruiker wordt geadviseerd om ethische normen te handhaven en de software op eigen risico te gebruiken.

Lees ook: Hoe u uw vergeten wifi-wachtwoord weet in Windows 10

1- AirCrack

Dit is een van de meest populaire en bekende programma's die er zijn om elk wifi-netwerk te kraken met WEP- of WPA-beveiligingsprotocollen. AirCrack is een van de beste tools voor het kraken van wachtwoorden die er zijn en maakt gebruik van de modernste algoritmen om in de loop van de tijd verschillende gegevenspakketten van het draadloze netwerk vast te leggen, en zodra er voldoende gegevenspakketten zijn verzameld, gaat de software in het proces van het wachtwoord herstellen.

De ontwikkelaars van het programma bieden online tutorials om u te helpen draadloze netwerken efficiënt en zonder hinder te kraken. De software is beschikbaar voor alle besturingssystemen in het Linux-distributieformaat, Live-cd of gewoon een VMware-image. De afbeelding en de cd hebben hun eigen beperkingen, waar u op moet letten voordat u verder gaat.

2- AirSnort

Dit is weer een geweldige tool voor het kraken van wifi-wachtwoorden die door veel gebruikers over de hele wereld wordt vertrouwd. AirSnort kan elk type WEP-codering van een wifi-netwerk decoderen, zodat u toegang krijgt tot dat netwerk. De software is volledig gratis en is ook beschikbaar voor Linux-gebruikers en Windows-gebruikers. De tool is een heel eenvoudig programma met eenvoudige verwerkingsinstructies. De tool is ontworpen om passief verschillende transmissies van het draadloze netwerk te verzamelen en te bewaken en vervolgens de gegevens te verwerken om toegang te krijgen tot het netwerk zodra er voldoende pakketten zijn verzameld.

Het enige nadeel is dat het vanwege de eenvoud van de tool niet langer wordt onderhouden, maar nog steeds beschikbaar is om te downloaden.

3- Kaïn en bekwaam

Dit is een zeer populaire tool voor het kraken van wachtwoorden die wereldwijd door veel beveiligingsanalisten wordt gewaardeerd. De tool is ontwikkeld door zijn ontwikkelaars om het netwerkverkeer te onderscheppen en te monitoren. Na het vinden van het juiste type inhoud, is het programma ontworpen om het antwoord te herstellen met behulp van de brute kracht van cryptanalyse-aanvalsmethoden. Als de aanvallen niet werken en u op het punt staat betrapt te worden, kunt u het beveiligingsprotocol en de routeringsprotocolmanager gebruiken om kwetsbaarheden te zoeken en te vinden. Al met al is dit weer een geweldig programma om de volledige beveiliging van uw netwerk in één keer te testen en eventuele kwetsbaarheden te zoeken.

4- Kismet

Dit is een draadloze netwerksnuffelaar en een IDS. IDS staat voor Intrusion Detection System. Het programma kan wifi 802.11 a / g / b / n laag 2 analyseren en daarin kwetsbaarheden vinden. De tool kan elk draadloos netwerk kraken dat radiofrequentiebewaking ondersteunt. De tool verzamelt gegevenspakketten totdat er voldoende gegevens zijn verzameld om het netwerk te kraken. Het programma kan zelfs verborgen netwerken detecteren en identificeren, en kwetsbaarheden daarin vinden voor uw beveiligingsbehoeften. De software is beschikbaar voor alle platforms, inclusief Linux-, Mac-, Windows- en BSD-platforms.

Al met al is het weer een geweldig hulpmiddel om mazen en kwetsbaarheden in uw draadloze netwerk te zoeken.

5- NetStumbler

Dit is weer een geweldig programma om open draadloze toegangspunten in elk draadloos netwerk te kunnen vinden. De tool is absoluut gratis en is beschikbaar voor alle Windows-gebruikers. Het programma zit boordevol verschillende tools en andere hulpprogramma's om u te helpen bij al uw beveiligingsconfiguratiebehoeften.

Er is een lichte versie van de tool, de miniNetStumbler. De ingekorte, lichte versie van de tool kan voor sommigen van jullie nuttig zijn.

NetStumbler kan worden gebruikt om al deze verschillende soorten kwetsbaarheden en fouten in de beveiligingsconfiguratie te zoeken en te vinden.

- wardriving

- Configuraties verifiëren

- Gebieden met een slecht netwerk en slechte verbindingen

- Ongeautoriseerde toegangspunten

Enzovoort.

De tool heeft maar één groot nadeel

- De tool is alleen compatibel met 32 ​​bit-versies van Windows en niet met 64 bit.

Al met al is het weer een geweldig programma om kwetsbaarheden in uw draadloze netwerk op te sporen.

6- InSSIDer

InSSIDer is een andere populaire tool voor zowel Windows- als Mac-besturingssystemen. De tool was in de beginfase open source en werd enorm bekroond omdat hij de beste in zijn categorie was. De tool kost nu 19,99 $ en heeft verschillende premiumfuncties die hem uitzonderlijk geweldig maken. Het programma is een wifi-scanner en kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Het programma kan gemakkelijk open toegangspunten en kwetsbaarheden vinden, verschillende logboeken opslaan en zelfs de signaalsterkte volgen voor gedetailleerde analyse.

Al met al is InSSIDer een ander geweldig hulpmiddel voor beveiligingsanalyse en het testen van de kwetsbaarheid van uw draadloze netwerk.

7- WireShark

Dit is weer een geweldig programma om de stabiliteit van uw draadloze netwerk te testen. WireShark is een netwerkprotocolanalysator waarmee u alle activiteiten op uw netwerk kunt controleren en volgen. Naast het vastleggen van uitgaande pakketten voor zelfanalyse door het programma, kunt u ook pakketten in realtime vastleggen en kwetsbaarheden zoeken en deze zelf analyseren. U kunt de gegevens analyseren en splitsen tot u het microniveau bereikt. De software biedt u ultieme precessie en detail om de beste resultaten te garanderen.

Het programma ondersteunt alle belangrijke platforms, waaronder Windows, Linux, Max OS, Solaries, FreeBsd en nog veel meer.

WireShark wordt aanbevolen voor gevorderde gebruikers, aangezien de tool handmatige beoordeling van elk vastgelegde datapakket vereist en daarom te veel kan blijken te zijn voor iedereen die nieuw is in dit veld.

Al met al is WireShark nog een geweldige netwerkprotocol-analysator voor het vinden van kwetsbaarheden in uw draadloze netwerk.

8- CoWPAtty

Dit is een geautomatiseerde aanvalstool die zich richt op het WPA-PSK-protocol van het draadloze netwerk. Het programma is zeer efficiënt en is alleen compatibel met Linux. De tool heeft zelfs een opdrachtregelinterface en werkt op een lijst met woorden.

Deze lijst bevat ook het wachtwoord dat bij de aanval moet worden gebruikt.

De tool is heel eenvoudig te gebruiken zonder enige complicaties. Het enige nadeel is dat het proces vanwege de decodering van SSID-codering veel langer duurt dan u kunt verwachten. Dit komt door het proces dat door uw programma wordt gebruikt, in eenvoudige bewoordingen, het programma moet een woordenwoordenboek doorlopen en het matchen met het opgegeven wachtwoord om te proberen het beveiligingsprotocol te kraken.

In de nieuwste aflevering van het programma probeerden de ontwikkelaars de wachttijd te verkorten door ongeveer 1000 van de meest populaire SSI's op te nemen. Dit betekent dat als uw SSID niet is opgenomen in de 1000 populaire, u iets langer moet wachten totdat het proces is voltooid.

9- AirJack

AirJack is een andere populaire tool voor wachtwoordherstel. De tool is in wezen ontworpen rond het concept van een pakketinjectietool, die geïnfecteerde / specifiek ontworpen pakketten in een netwerk kan injecteren om het gewenste effect te hebben.

U kunt ook vervalste pakketten naar het netwerk verzenden om te proberen deze te verwijderen.

Deze tool kan ook helpen bij het testen van een "man in the middle" -aanval.

Al met al is AirJack een ander geweldig hulpmiddel voor pakketinjectie dat kan worden gebruikt om de integriteit van uw draadloze netwerk te controleren.

10- WepAttack

Dit is een zeer eenvoudige, to the point, tool voor het breken van WEP-sleutels voor alle Linux-gebruikers. Deze tool voert gewoon een actieve woordenboekcontrole-aanval uit op het wachtwoord door het te vergelijken met miljoenen items die een heel woordenboek vormen.

De enige vereiste is een werkende WlAN-kaart.

Al met al is WEPAttack een ander geweldig hulpmiddel om uw draadloze netwerk te controleren op beveiligingslekken en ervoor te zorgen dat het veilig is.

11- OmniPeek

OmniPeek is een packet sniffer en ook een tool voor netwerkanalyse. De tool wordt tegen een kleine vergoeding verkocht en wordt daarom geclassificeerd als een commercieel pakket. De tool vereist dat u bekend bent met netwerkprotocollen en verschillende technieken voor netwerkanalyse. Dit komt omdat de tool is ontworpen voor professionele gebruikers en verwarrend zal zijn voor beginners. De tool wordt gebruikt om en

Analyseer de draadloze verkeersgegevens op kwetsbaarheden en gaten in de beveiliging. De tool is compatibel met bijna alle WLAN-kaarten, dus u hoeft zich niet al te vaak zorgen te maken over compatibiliteit.

12- CommView voor Wi-Fi

Dit is een ander hulpmiddel voor draadloze monitoring en pakketanalyse dat kan worden gedownload. Het programma heeft een eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface, wat een enorm pluspunt is als het gaat om dergelijke tools en programma's. Meestal hebben beveiligingstests en kwetsbaarheidsopsporingsprogramma's geen beschrijvende en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface. De tool is ontworpen om belangrijke pakketten met belangrijke gegevens vast te leggen en weer te geven als een gemakkelijk te lezen en te begrijpen lijst.

Pakketten kunnen eenvoudig worden gedefinieerd met door de gebruiker gedefinieerde WPA / WEP-sleutels.

Al met al is dit weer een geweldig hulpmiddel om uw draadloze netwerk te bewaken en te onderhouden, of u nu een thuisgebruiker bent of een netwerkprofessional.

Opmerking: - Dit waren de beste programma's om de beveiliging van uw draadloze netwerk te testen en op kwetsbaarheden te testen.

Deze programma's moeten op verantwoorde wijze worden gebruikt en mogen niet worden misbruikt voor illegale doeleinden.

Elke juridische kwestie of elk probleem waarmee u door deze inhoud wordt geconfronteerd, heeft geen betrekking op de schrijver van de blog.

Gebruik de tools op een verantwoorde manier.