Top 10 beste gratis open source DNS-servers die u kunt kiezen

10 beste DNS-servers die gratis en openbaar zijn: - Zoals de meesten van ons weten, staat DNS voor Domain Name System. Het is de taak van de DNS-server om het adres van de website dat u in menselijke taal invoert, te vertalen naar een numeriek IP-adres, zodat het als computertaal kan worden aangemerkt. Het zou veel gemakkelijker zijn geweest als u zojuist de voor de computer begrijpelijke numerieke IP-adressen in de URL-balk had ingevoerd. Dan zou het voor de mens niet begrijpelijk zijn. De oplossing voor dit lastige probleem kwam uit in de vorm van DNS-servers. Hoe sneller de DNS-server uw door mensen leesbare website-URL vertaalt in een computer-begrijpelijk IP-adres, hoe sneller u uw zoekresultaat krijgt. De DNS-server die u gebruikt, speelt dus inderdaad een belangrijke rol bij het verbeteren van uw browse-ervaring. Lees verder om de top 10 DNS-servers ter wereld te ontdekken, die openbaar zijn en vooral gratis zijn!

Opmerking: u kunt ons artikel over het onderwerp DNS eenvoudig wijzigen in Windows 10 raadplegen als u twijfelt over het instellen van DNS-server in Windows.

1. Google Public DNS Server

Google Public DNS Server is een van de beste DNS-servers die er zijn. Met Google Public DNS Server kunt u sneller browsen. Bovendien kunt u volledig vertrouwen op Google Public DNS Server voor verbeterde beveiliging. Bijna iedereen gebruikt Google Public DNS Server voor domeinnaamservices. U kunt Google Public DNS Server instellen als uw DNS-server met de volgende details:

Voorkeurs DNS-server: 8.8.8.8

Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4

1google

2. OpenDNS

OpenDNS is een cloudgebaseerde DNS-server die een zeer snelle browse-ervaring biedt. Omdat het zelden uitvalt, wordt de OpenDNS- server als zeer betrouwbaar beschouwd. De OpenDNS- server staat erom bekend zijn gebruikers de ultieme beveiliging te bieden tegen de aanvallen die worden veroorzaakt door de kwaadaardige programma's op internet. Een ander belangrijk kenmerk van OpenDNS- server is optionele inhoudsfiltering. U kunt de OpenDNS- server instellen als uw DNS met de volgende details:

Voorkeurs DNS-server: 208.67.222.222

Alternatieve DNS-server: 208.67.222.220

2opendns

3. Comodo Secure DNS

Comodo Secure DNS kan u een zeer betrouwbare en veel snellere internet-browse-ervaring bieden in vergelijking met degene die wordt aangeboden door uw ISP. Comodo Secure DNS vereist geen installatie van hardware of software. Bovendien is Comodo Secure DNS slimmer en ja natuurlijk veiliger. U kunt Comodo Secure DNS instellen als uw DNS-server met de volgende details:

Voorkeurs DNS-server: 8.26.56.26

Alternatieve DNS-server: 8.20.247.20

3comodo

4. Niveau3

Level3 is nog een van de meest gebruikte DNS-servers over de hele wereld. Level3 maakt gebruik van een meerlaagse beveiligingsaanpak om bescherming te bieden tegen zeer geavanceerde internetaanvallen. U kunt dus gerust stellen dat Level3 een veilige optie is voor uw Domain Name Services. Gebruik de volgende details om Level3 in te stellen als uw DNS:

Voorkeurs DNS-server: 209.244.0.3

Alternatieve DNS-server: 208.244.0.4

4 niveau 3

5. DNS-voordeel

De DNS Advantage DNS-servers hebben de beste routeringsinformatie voor alle websites die u opent. Omdat ze de beste routeringsinformatie hebben, zijn ze sneller en betrouwbaarder. Ze gebruiken natuurlijk een zeer geavanceerd beveiligingsmechanisme om u te beschermen tegen de duistere handen van internet. Om DNS Advantage in te stellen als uw DNS-server, stelt u uw DNS-server in met de volgende details:

Voorkeurs DNS-server: 156.154.70.1

Alternatieve DNS-server: 156.154.71.1

6. OpenNIC

Als u iemand bent die zich grote zorgen maakt over uw privacy, is OpenNIC de DNS-server voor u. Door OpenNIC DNS-servers te gebruiken, krijgt u een snellere browse-ervaring. Maar wat deze DNS-servers onderscheidt, is het feit dat ze hoge prioriteit geven aan de privacy van gebruikers. U kunt uw gegevens zelfs tegen de overheid beschermen met OpenNIC DNS-servers. De volgende details kunnen worden gebruikt om OpenNIC in te stellen als uw DNS-server:

Voorkeurs DNS-server: 46.151.208.154

Alternatieve DNS-server: 128.199.248.105

6opennic

7. Dyn

De volgende DNS-server die in onze lijst met top 10 DNS-servers ter wereld komt, is de Dyn DNS-server. Het is ook een zeer betrouwbare DNS-server. Wat het uniek maakt, is de uitstekende browse-ervaring die het zijn gebruikers biedt. Om een ​​heel andere browse-ervaring te ervaren, stelt u Dyn vandaag zelf in als uw DNS-server. De details voor het instellen van Dyn als uw DNS-server zijn als volgt:

Voorkeurs DNS-server: 216.146.35.35

Alternatieve DNS-server: 216.146.36.36

8. SafeDNS

Zoals de naam al doet vermoeden, is SafeDNS een veilige DNS-server om te gebruiken. Het is een cloudgebaseerde DNS-server en het biedt een zeer betrouwbaar platform om gegevens te delen en te openen. SafeDNS DNS-server kan worden ingesteld als uw DNS-server met de volgende details:

Voorkeurs DNS-server: 195.46.39.39

Alternatieve DNS-server: 195.46.39.40

8 opgeslagen

9. Verisign Public DNS

Verbeterde stabiliteit en beveiliging ten opzichte van andere alternatieven is wat Verisign Public DNS voor u te bieden heeft. Geen van uw vragen wordt naar derden gestuurd. Deze zoekopdrachten zouden ook niet worden gebruikt voor het targeten van advertenties. Als u denkt dat Verisign Public DNS de DNS-server is waarnaar u op zoek was, stel deze dan in met de volgende details:

Voorkeurs DNS-server: 64.6.64.6

Alternatieve DNS-server: 64.6.65.6

10. DNS.Watch

DNS.Watch is de laatste DNS-server die in onze lijst met top 10 DNS-servers staat. Het is erg bekend om zijn beleid van geen censuur . Het is zeer betrouwbaar, veilig en snel. Het komt ook helemaal gratis naar u toe. Gebruik de volgende gegevens om DNS.Watch in te stellen als uw DNS-server:

Voorkeurs DNS-server: 84.200.69.80

Alternatieve DNS-server: 84.200.70.40

10-dnswatch

Controleer elk van deze DNS-servers door ze in te stellen en zoek de server die het beste bij u past. Ik hoop dat je het artikel nuttig vond. Kom alsjeblieft terug voor meer handige trucs, tips en hacks.