Fix Windows Store ontbreekt in Windows 10 (opgelost)

De Windows Store van Microsoft is een zeer nuttige app voor alle Windows-apparaten. Het is misschien niet zo succesvol als Google's Play Store of Apple's App Store. Maar het doet zijn werk redelijk goed.

De laatste tijd hebben Windows-gebruikers problemen met de Windows Store-app. Het probleem lijkt te verschijnen na het installeren van een Windows-update, waarbij het pictogram van de Windows Store nergens te zien is. De gebruikers kunnen Windows Store eenvoudigweg niet vinden op hun computer. Meestal bevindt het zich in het menu Start. Systeemherstart helpt ook niet. Dus, hoe lossen we dit op?

Een aantal Windows-gebruikers heeft last van dit probleem. Bent u ook een van hen, dan hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. In dit artikel helpen we u dit probleem op te lossen met behulp van onze methoden. Voer gewoon de methoden uit en u bent binnen de kortste keren vrij van dit probleem.

Het belangrijkste gebruik van Windows Store is dat je apps veilig kunt downloaden. Dit betekent geen malware of virussen en alleen schone apps. Het downloaden van apps van een derde partij maakt uw computer kwetsbaar voor aanvallen. Het wijst er allemaal op hoe belangrijk Windows Store is.

Volg de methoden een voor een totdat het probleem is verholpen.

1. Reset cache

De beste methode tot nu toe die veel Windows-gebruikers met hetzelfde probleem heeft geholpen, is het opnieuw instellen van de Windows Store-cache. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open Uitvoeren. Om Uitvoeren te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteert u Uitvoeren .

Rennen

Stap 2. De laatste stap opent Run. Typ hier wreset en klik op OK .

Voer Wreset uit

Stap 3. Nu wordt het opdrachtpromptvenster geopend en wordt het wreset- commando uitgevoerd. Wacht tot het klaar is. Als het klaar is, start u gewoon uw computer opnieuw op.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Controleer of u Windows Store in het menu Start kunt vinden of niet. Probeer de volgende methode als het probleem nog steeds niet is opgelost.

2. Voer DISM-scan uit

DISM of Deployment Image & Service Management-scan is een ingebouwde Windows 10-probleemoplosser die corrupte systeembestanden zoekt en herstelt. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open de opdrachtprompt als beheerder. Ga hiervoor naar Cortana en typ Command Prompt in het zoekgebied. Klik nu met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de zoekresultaten en klik op Als administrator uitvoeren . Wanneer u wordt gevraagd om een ​​dialoogvenster om te bevestigen of u de opdrachtprompt in de beheerdersmodus wilt openen, selecteert u de knop Ja .

Opdrachtprompt als beheerder

Stap 2. De laatste stap opent het opdrachtpromptvenster. Typ nu in het opdrachtpromptvenster de volgende opdrachten, één voor één, en druk op Enter nadat u elke opdracht hebt getypt.

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 

Stap 3. Laat de scan zijn zoek- en herstelbewerking voltooien. Dit kan tot 20 minuten duren, dus wees geduldig.

Stap 4. Start uw computer opnieuw op als het proces is voltooid .

3. Herstel de Windows Store handmatig

Bij deze methode zullen we de Windows Store handmatig repareren. Dit proces is niet eenvoudig, dus om dit te doen, zullen we een paar opdrachten in Windows PowerShell moeten uitvoeren. Volg de stappen nauwkeurig om deze methode uit te voeren.

Stap 1. De eerste stap is om een ​​bestand via deze link te downloaden. Pak het bestand niet uit, maar download het en plak het op uw bureaublad. Plak het bestand om specifieker te zijn in:

C: \ Users \ Your_Username \ Desktop

Opmerking: hier is "Uw_gebruikersnaam" uw daadwerkelijke accountnaam. Vergeet deze niet te vervangen.

Stap 2. Open Windows PowerShell als beheerder. Ga hiervoor naar Cortana en typ Powershell in het zoekgebied. Klik nu met de rechtermuisknop op Windows PowerShell in de zoekresultaten en klik op Als administrator uitvoeren . Wanneer u wordt gevraagd om een ​​dialoogvenster om te bevestigen of u Windows PowerShell in de beheerdersmodus wilt openen, selecteert u de knop Ja .

Windows Powershell uitvoeren als beheerder

Stap 3. Nu moet u in het Windows PowerShell-venster enkele opdrachten typen en op Enter drukken nadat u elke opdracht hebt getypt.

Set-ExecutionPolicy Onbeperkt

Typ nu Y en druk op Enter als u wordt gevraagd om het uitvoeringsbeleid te wijzigen.

cd C: \ Users \ Your_Username \ Desktop . \ reinstall- preinstalledApps.ps1 * Microsoft.WindowsStore *

 Hier is "Your_Username" uw daadwerkelijke accountnaam. Vergeet deze niet te vervangen.

 

Stap 4. Minimaliseer Windows PowerShell. Nu moet u de cache van Windows Store opnieuw instellen. Voer hiervoor methode 1 uit .

Voer Wreset uit

Stap 5. Ga terug naar Windows PowerShell en typ de volgende opdracht. Druk op Enter nadat u de opdracht hebt getypt.

Set-ExecutionPolicy AllSigned

 

Stap 6. Start uw computer opnieuw op.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Controleer of dit het probleem voor u heeft opgelost of niet. Volg de volgende methode als u Windows Store nog steeds niet kunt vinden.

4. Los problemen op met de probleemoplosser voor Windows Store

Bij deze methode zullen we proberen het probleem op te lossen met behulp van Windows Store Troubleshoot. Windows Store Troubleshoot is de tool van Windows die naar Windows Store-problemen zoekt en deze oplost. Volg de stappen om het probleem op te lossen.

Stap 1. Eerst moet u de probleemoplosser voor Windows Store Apps downloaden. Ga naar deze Microsoft-link om deze te downloaden.

Stap 2. Dubbelklik nu op het gedownloade bestand. Hiermee wordt de probleemoplosser voor Windows Store-apps geopend.

Stap 3. Ga nu in het venster Probleemoplosser naar Geavanceerd .

Windows Store Apps Troubleshooter Advanced

Stap 4. Zorg er in het volgende scherm voor dat het vakje naast Reparaties automatisch toepassen is aangevinkt en klik op Volgende .

Probleemoplosser voor Windows Store-apps Reparaties toepassen

Stap 5. Nu zal de probleemoplosser op problemen zoeken en deze oplossen.

 

Stap 6. De methode is nog niet klaar. Open nu Problemen oplossen. Om Troubleshoot te openen, ga je naar Cortana en typ je Troubleshoot . Selecteer Problemen met resultaten oplossen .

Cortana Troubloeshoot

Stap 7. De laatste stap opent een venster Problemen oplossen. Klik hier op Windows Store-apps en klik vervolgens op De probleemoplosser uitvoeren . Het bevindt zich onder Andere problemen zoeken en oplossen .

Problemen met Windows Store-apps oplossen

Stap 8. Volg de instructies op het scherm om deze methode te voltooien.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Als u het probleem nog steeds ondervindt, volgt u de volgende methode.

 

 

5. Maak een nieuwe gebruikersaccount aan

Als tot nu toe niets voor u heeft gewerkt, moet u een nieuw gebruikersaccount aanmaken. Volg de stappen om een ​​nieuw gebruikersaccount te maken om het probleem op te lossen.

 

Stap 1. Open Instellingen . Om de app Instellingen te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteert u Instellingen .

Open Instellingen 1

Stap 2. Ga in het venster Instellingen naar Accounts .

Accounts

Stap 3. Selecteer Familie en andere mensen aan de linkerkant en klik vervolgens op Iemand anders toevoegen aan deze pc . Het bevindt zich aan de rechterkant onder Andere mensen .

Voeg iemand anders toe aan deze pc

Stap 4. De laatste stap wordt geopend. Hoe meldt deze persoon zich aan? scherm. Klik hier op Ik heb de inloggegevens van deze persoon niet .

Ik heb de aanmeldingsgegevens van deze personen niet

Stap 5. Op de Laten we maak je een account scherm selecteert u Voeg een gebruiker zonder een Microsoft-account .

Voeg een gebruiker toe zonder een Microsoft-account

Stap 6. Vul in deze stap de gebruikersnaam , het wachtwoord en het wachtwoord van uw keuze opnieuw in voor het nieuwe gebruikersaccount. Klik nu op Volgende en volg de instructies op het scherm om het nieuwe gebruikersaccount aan te maken.

Gebruikersnaam toevoegen Wachtwoord Maak een account aan

Als u klaar bent met het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount, zingt u in op het nieuwe gebruikersaccount. U zult geen enkele fout meer tegenkomen.

We hopen dat we u hebben kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem. Als u dit probleem met een andere methode heeft opgelost, of als u vragen heeft over dit probleem, vermeld deze dan hieronder in de opmerkingen.