14 beste apps voor het bekijken van foto's voor Windows 10 voor soepelere prestaties

We houden er allemaal van om zo nu en dan onze opgeslagen foto's te bekijken en herinneringen op te halen aan de goede tijden. Windows 10 wordt geleverd met een eigen fotoviewer die de basiservaring voor het bekijken van foto's biedt. Het is een goede app om een ​​foto direct te controleren, maar ondersteunt alleen JPEG- en RAW-formaten en niets anders.

Het wordt ook geleverd met enkele basisbewerkingsopties die goed zijn voor snel werk. Maar als je een app wilt die je afbeeldingen sneller opent met geavanceerde bewerkingsopties, dan moet je ergens anders kijken. Hoewel u een alternatieve fotoviewer kunt downloaden voor extra voordelen, moet u deze als standaardbeeldviewer instellen in de standaard app-instellingen voordat u er volledig van kunt profiteren.

Hier hebben we enkele van de beste apps voor het bekijken van foto's voor Windows 10 opgesomd voor vloeiendere prestaties.

Windows Fotoviewer

Windows Fotoviewer

Dit is de standaardfotoviewer die wordt aangeboden door de Windows 7- of 8.1-versie. Dit komt niet samen met Windows 10. Als je echter een upgrade hebt uitgevoerd van de vorige versies naar Windows 10, heb je mogelijk nog steeds de mogelijkheid om het terug te krijgen.

Het enige dat u hoeft te doen, is met de rechtermuisknop op een foto in de Verkenner te klikken, de optie "Openen met" te selecteren en u ziet nu de fotoviewer als dit de lijst is. Als het niet in de lijst wordt weergegeven, kunt u het niet installeren. Maar als u het helemaal opnieuw hebt geïnstalleerd, moet u de registerbestanden downloaden om het te laten werken.

U moet dan de bestanden uitpakken en vervolgens dubbelklikken op de optie "Windows Photo Viewer op Windows 10 activeren". Start nu uw computer opnieuw op om de Fotoviewer weer te kunnen gebruiken.

Prijs: gratis

Movavi Fotomanager

Oravi Fotomanager

De meesten van ons hebben een verzameling foto's op ons systeem opgeslagen, maar deze zijn meestal verspreid over verschillende mappen. Deze app organiseert dat allemaal, inclusief die in JPEG, PNG, RAW of in andere formaten, en bespaart je tijd.

Kenmerken :

 • Maakt automatisch een album met gedetecteerde afbeeldingen met behulp van "gezichtsherkenning".
 • Hiermee kunt u tags aan afbeeldingsbestanden toevoegen voor eenvoudige navigatie.
 • Het biedt de mogelijkheid om de fotoalbums te sorteren op land en de afbeeldingen op stad te filteren.
 • Detecteert automatisch afbeeldingen die veel op elkaar lijken en stelt u in staat ze te bewerken, de beste te kiezen, de andere te verwijderen, enz.
 • Detecteert snel dubbele afbeeldingen en verwijdert ze om de schijfruimte op te schonen.

Mogelijkheid om een ​​enkele foto of meerdere tegelijk te bewerken, optie om al uw foto's of albums toe te voegen aan het beeldarchief (zelfs tags en plaatsen), afbeeldingen te sorteren op datum en GPS-details, of foto's op volledig scherm te bekijken modus zijn enkele van de andere belangrijke kenmerken.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; De prijzen beginnen vanaf $ 8,38.

Apowersoft Fotoviewer

Apowersoft Fotoviewer

Als je moeite hebt gehad om de fotobestanden in HEIC / HEIF-formaten te openen, is deze iets voor jou. Hoewel er tegenwoordig nogal wat apps zijn die dit formaat ondersteunen, is deze app de eerste van allemaal. Bovendien ondersteunt het ook andere afbeeldingsindelingen zoals JPEG, PNG en BMP.

Kenmerken :

 • Sport een gebruiksvriendelijke en responsieve interface met veel handige functies.
 • Hiermee kunt u de opties wijzigen om de HEIC-afbeeldingen te bekijken, bijvoorbeeld in- en uitzoomen, naar rechts of links draaien, enz.
 • Hiermee kunt u een diavoorstelling met afbeeldingen maken voor de HEIC-indelingen.
 • Vergemakkelijkt het maken van screenshots.
 • Uitgerust met een krachtige afbeeldingseditor waarmee u kunt bewerken, roteren, vergroten of verkleinen en meer.

Het beste van alles is dat het minimale systeembronnen verbruikt en de systeemprestaties niet vertraagt, u in staat stelt moeiteloos lange afbeeldingen te bekijken en ook werkt als een PDF-lezer.

Prijs: gratis versie beschikbaar; Plannen beginnen vanaf $ 12,95 / maand.

Google Foto's

Google Foto's

Het maakt gebruik van cloudgebaseerde technologie en daarom kunt u uw foto's in de cloud opslaan en overal openen vanaf elk apparaat en vanuit elke browser van uw keuze, ga gewoon naar //photos.google.com. Is dat niet gaaf? Ja, deze app is perfect voor diegenen die toegang willen hebben tot hun foto's vanaf meerdere apparaten.

Kenmerken:

 • Hiermee kunt u gratis een back-up maken van een willekeurig aantal visuele inhoud.
 • Organiseert uw visuele inhoud op een manier dat u ze snel vindt zonder tagging.
 • Hiermee kunt u eenvoudig de afbeeldingen waarvan al een back-up is gemaakt, uit uw apparaatopslag wissen.

Onder de andere belangrijke functies zijn de optie om uw opgeslagen foto's te delen met vrienden en familie, ongeacht het apparaat dat ze bezitten, de zoekbalk, ondersteuning van verschillende afbeeldingsindelingen en meer.

Prijs: gratis versie beschikbaar tot 15 GB; Prijzen voor post 15 GB beginnen vanaf $ 1,99 / maand voor 100 GB.

XnView

Nview Imageviewer Mp

Dit is een ander geweldig hulpmiddel voor het bekijken van afbeeldingen waarmee u niet alleen de foto's kunt bekijken, maar ook waarmee u uw foto's kunt ordenen en zelfs gemakkelijk kunt bewerken.

Kenmerken :

 • Sport een eenvoudig te gebruiken en responsieve interface.
 • Het biedt uitstekende begeleiding bij het navigeren en helpt u gemakkelijk aan de slag te gaan.
 • Een netjes georganiseerde interface waarmee u een specifieke map kunt bekijken, miniatuurafbeeldingen kunt weergeven in het primaire weergavevenster en meer.
 • Ondersteunt alle belangrijke afbeeldingsindelingen, waaronder PDF, JPEG, GIF, PNG, enz.
 • Het biedt een breed scala aan bewerkingsopties, zoals bijsnijden, kleuraanpassing, metadata bewerken, enz.

Mogelijkheid om afbeeldingen in batches te converteren, identieke afbeeldingen te zoeken, afbeeldingen te vergelijken, een diavoorstelling te maken of het formaat van batchafbeeldingen te wijzigen, zijn enkele van de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis

ACDSee Ultimate

Photo Studio Ultimate

Dit is een lichtgewicht app voor Windows waarmee u foto's direct kunt bekijken en afdrukken. Het is een ongecompliceerde beeldviewer die wordt geleverd met minimale functies en toch krachtige prestaties.

Kenmerken :

 • Presteert snel, biedt de mogelijkheid om in en uit te zoomen op foto's of de afbeelding in te stellen als bureaubladachtergrond.
 • Sports print controls om een ​​afdruk te krijgen van de foto's die je op een bepaald type papier hebt bekeken.
 • Sleep de faciliteit om de bestanden te openen, dubbelklik op de optie voor volledige schermweergave of de optie om uw afbeelding te roteren.

Over het algemeen heeft het een eenvoudige maar krachtige interface en een reeks handige functies.

Prijs: gratis.

Irfan View

Rfan-weergave

Dit is een gratis app voor het bekijken van foto's die in de loop der jaren is verbeterd. Het presteert veel beter dan de ingebouwde beeldviewer van de besturingssystemen als het gaat om het bekijken van foto's.

Kenmerken :

 • Gemakkelijk te gebruiken met even gemakkelijk toe te passen effecten.
 • Het biedt een snelle menuselectie waarmee u de optie met slechts een paar klikken kunt selecteren.
 • Hiermee kunt u eenvoudig experimenteren met fotokleuren en een reeks filters en effecten toevoegen.
 • Hiermee kunt u diavoorstellingen maken, watermerken toevoegen en afbeeldingen uit een scanner halen.
 • Hiermee kunt u de afbeelding die u bekijkt, openen in een andere afbeeldingseditor.

Bovendien ondersteunt het een breed scala aan afbeeldingsformaten, biedt het de mogelijkheid om nieuwe afbeeldingen te maken of maakt het gebruik van verschillende plug-ins uit het beschikbare aanbod.

Prijs: gratis.

HoneyView

Als u op zoek bent naar een snellere oplossing, dan is dit precies de juiste app die u nodig heeft. Deze app voor het bekijken van afbeeldingen is sneller en ondersteunt een breed scala aan afbeeldingsindelingen, waaronder RAW, JPG, PNG, BMP, GIF en meer.

Kenmerken :

 • Het ondersteunt alle belangrijke stripboekformaten zoals ZIP / CBZ, RAR / CBR, LZH / LHA, TAR, 7Z, HV3, ALZ en EGG.
 • Biedt alle weergavemogelijkheden voor het bekijken van advertenties.
 • Hiermee kunt u de afbeeldingen vergroten, draaien en zoomen voor een betere weergave.
 • Hiermee kunt u de interpolatietechniek selecteren en meer effecten toevoegen.

Bovendien helpt het u ook om het archief te bekijken zonder het uit te pakken, biedt het de mogelijkheid om het in verschillende modi te bekijken, waaronder vul- en parallelle weergave, stelt u in staat om diavoorstellingen te maken en meer.

Prijs: gratis

ImageGlass

Imageglas

Dit is een compacte app die aan bijna alle eisen van een fotoviewer voldoet en veel lijkt op de native fotoviewer van Windows. Dit is speciaal ontworpen om de fotoviewer van Windows 7 en Vista te vervangen of die met compatibiliteitsproblemen met betrekking tot PNG- en GIF-formaten.

Kenmerken :

 • Voegt afbeeldingen sneller toe in vergelijking met de oorspronkelijke Windows Photo Viewer-app vanwege de mogelijkheid om de volgende afbeelding vooraf te laden met RAM.
 • Hiermee kunt u foto's snel vergroten of verkleinen en verplaatsen in het primaire venster.
 • Sport een nette interface met het lege hoofdvenster en een werkbalk met pictogrammen.

Het beste van alles is dat het gemakkelijk de nieuwste taalpakketten en thema's kan installeren en snel tussen afbeeldingen kan wisselen.

Prijs: gratis en open source.

Fototheca 2

Phototheca Pro

Van deze gratis app voor het bekijken van foto's is ook bekend dat deze de organisatie van foto's stroomlijnt. Hiermee kunt u foto's bekijken, ordenen, ordenen, bewerken en zelfs poolen met vrienden en familie.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u uw foto's aan albums toevoegen, ze in de kalender bekijken en ze trefwoorden labelen.
 • Vindt de identieke foto's voor u, biedt de mogelijkheid om uw fotomappen te importeren, en ook alle duplicaten.
 • Hiermee kunt u uw foto's naar een beveiligde zone verplaatsen waar ze zijn vergrendeld met een wachtwoord en de foto's worden verborgen.

Bovendien kunt u evenementen in uw bibliotheek maken, de afbeeldingen in kalenderformaat bekijken, een gebruiksvriendelijke en responsieve interface bieden, ondersteuning, aanraking en gebaren, en meer.

Prijs: gratis versie beschikbaar; pro-versie begint vanaf $ 39,95.

Nomacs

Deze responsieve app voor het bekijken van foto's staat bekend om zijn compatibiliteit met een breed scala aan afbeeldingsindelingen en de mogelijkheid om te bewerken.

Kenmerken :

 • Het biedt tal van functies die netjes zijn gerangschikt en waarmee u de toegewezen richtlijnen kunt aanpassen.
 • Hiermee kunt u de foto's uploaden met behulp van de functie slepen en neerzetten.
 • Biedt u snel toegang tot de bestanden en mappen in uw systeem, zodat u de afbeelding gemakkelijk kunt selecteren.
 • Biedt de mogelijkheid om foto's in alle belangrijke formaten te openen, inclusief JPEG, BMP, MPO, DNG, enz.

Mogelijkheid om in of uit te zoomen op de afbeeldingen, naar de volgende of laatste afbeelding te gaan, items te sorteren op aanmaakdatum, laatst gewijzigd of bestandsnaam, over te schakelen naar volledige schermweergave, foto's te bekijken die in diavoorstellingen of miniaturen worden vermeld, of weergeven of het bedekken van het standaard histogram is een van de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis.

FreshView

Als u op zoek bent naar meer dan alleen een fotoviewer, kan deze app u daarbij helpen. Het stelt je ook in staat om je afbeeldingen te ordenen terwijl je de visuele inhoud (foto's, video's en audio) kunt bekijken.

Kenmerken :

 • Hiermee kunt u naar muziek luisteren en ook video's en afbeeldingen in diavoorstellingen bekijken.
 • Toont afbeeldingsbestanden in een map in meerdere weergaven inclusief miniatuurweergave.
 • Ondersteunt 86 verschillende soorten formaten.

Bovendien kunt u afbeeldingen van de ene variant naar de andere transformeren, een afdruk krijgen en ook een album in HTML-indeling maken.

Prijs: gratis

JPEGView

Dit is een snelle, minimale en extreem aanpasbare app die een breed scala aan beeldformaten ondersteunt, waaronder GIF, PNG, TIFF, JPEG, enz. Het heeft een eenvoudige en gestroomlijnde gebruikersinterface.

Kenmerken :

 • Het biedt fundamentele en ter plekke beeldverwerking waarmee u de specifieke criteria zoals rotatie, belichting, contrast en meer kunt wijzigen.
 • Compact maar krachtig en snel.
 • Hiermee kunt u de fundamentele beeldverwerkingstools implementeren voor live-weergave.

Filters van superieure kwaliteit, het opslaan van de beeldscherpte-aanpassingen of de optie om JPEG-films af te spelen in de filmmodus zijn enkele van de andere belangrijke kenmerken.

FastStone-afbeeldingsviewer

Deze fotoviewer biedt ook bewerkingsmogelijkheden en wordt geleverd met een unieke interface. Uitgerust met een breed scala aan eersteklas weergaveopties, is deze app een snelle en betrouwbare beeldviewer.

Kenmerken :

 • Geladen met een fotoviewer en browser met een gebruikersinterface die lijkt op die van de Windows Photo-app.
 • Ondersteunt een breed scala aan formaten, waaronder JPEG, TIFF, BMP en meer.
 • Toont miniaturen van afbeeldingen met een voorbeeldvenster voor het momenteel geselecteerde bestand.
 • Maakt het mogelijk om afzonderlijke afbeeldingen op volledig scherm en als een diavoorstelling te bekijken.
 • Biedt de mogelijkheid om in en uit te zoomen en uw foto's uit te breiden.
 • Hiermee kunt u maximaal vier afbeeldingen naast elkaar vergelijken.

Optie om snel foto's te bewerken, een keuze voor bump maps voor texturering tijdens het werken met 3D, gebruikelijke bewerkingstools voor bijsnijden, vergroten of verkleinen, enz., Of batchconversie van foto's naar JPG, PNG en PDF, behoren tot de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis.

Conclusie

Hoewel de in Windows 10 ingebouwde fotoviewer een aantal goede basisfuncties biedt, zoals een gestroomlijnde interface, mooi fotobeheer of de optie om mediabestanden van externe apparaten te importeren, mist het nog steeds een soepele prestatie en veel handige functies. Dus als u op zoek bent naar een compleet pakket in combinatie met een snellere weergave en opties om te bewerken volgens uw vereisten, moet u een van de bovenstaande apps van derden proberen.