Fix Windows 10 vast bij het voorbereiden van beveiligingsopties (opgelost)

Microsoft heeft zijn besturingssystemen verbeterd met elke versie die wordt gelanceerd en elke update die ze uitbrengen. Het is echter een bekend feit dat de huidige versie verre van perfect is. Ophangen en invriezen komen minder vaak voor, maar zijn nog steeds een probleem. Soms kunnen we wachten tot het systeem weer leven heeft, en in andere situaties zijn we gedwongen het af te sluiten en opnieuw te starten. In een dergelijk geval loopt het systeem vast op het volgende scherm:

"Beveiligingsopties voorbereiden"

De ronde stippen die de voortgang aangeven, kunnen stoppen met bewegen en dat betekent dat het systeem is vastgelopen. We kunnen op dit scherm noch de muis noch het toetsenbord gebruiken. We hebben dus geen andere optie dan het systeem te dwingen af ​​te sluiten en het later opnieuw op te starten.

Omdat het probleem meestal wordt weergegeven op het vergrendelingsscherm of aanmeldingsscherm, kunnen gebruikers mogelijk geen toegang krijgen tot het systeem om het probleem op te lossen. Om het probleem op te lossen, zouden we het systeem moeten betreden via de veilige modus.

Voer de geavanceerde opstartopties in Windows 10 in, met behulp van de Assist-knop, de installatiemedia of door snel op F11 te drukken zodra het systeem wordt ingeschakeld.

Navigeer in het menu Geavanceerde opstartopties naar Problemen oplossen >> Geavanceerde opties >> Opstartinstellingen . Druk op toets nummer 4 om het systeem op te starten in de veilige modus. In de veilige modus kunnen de volgende stappen voor probleemoplossing worden geprobeerd:

Oplossing 1 - Schakel snel opstarten UIT

Het is een bekend feit dat Windows 8 en hoger, Windows-besturingssystemen snel opstarten. In tegenstelling tot Windows 7 start het opstarten binnen enkele seconden. Dit komt door een functie genaamd Fast Startup. Fast Startup zorgt ervoor dat de kernel van het systeem niet wordt afgesloten als we de computer UITzetten. Hoewel het erg nuttig is, kan dit de reden zijn voor het probleem dat in deze tekst wordt genoemd.

1] Druk Win + R om het venster Uitvoeren te openen en het commando bedieningspaneel . Druk op Enter om het Configuratiescherm te openen.

2] Kies Hardware en geluiden in de lijst en klik vervolgens op Energiebeheer .

3] Klik in het linkerdeelvenster op Kies wat de aan / uit-knoppen doen.

4] Klik nu op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn .

5] Haal het vinkje weg bij de optie Snel opstarten inschakelen (aanbevolen).

Haal het vinkje weg bij Snel opstarten inschakelen

6] Klik op Wijzigingen opslaan en start het systeem opnieuw op.

Oplossing 2 - Hernoem de map SoftwareDistribution

De map SoftwareDistribution is de map waarin de bestanden worden opgeslagen die nodig zijn voor Windows Updates. In normale omstandigheden wordt het over het algemeen als veilig beschouwd om de map te verwijderen als we problemen ondervinden met Windows-updates. De map wordt automatisch van internet gedownload wanneer dat nodig is. Omdat we echter met problemen worden geconfronteerd, kunnen we het eenvoudig een andere naam geven. De procedure hiervoor is als volgt:

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando cmd . Druk op Enter om het opdrachtpromptvenster te openen.

2] Typ de volgende opdracht een voor een en druk na elke opdracht op Enter:

net stop wuauserv net stop bits hernoemen c: \ windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old net start wuauserv net start bits

Oplossing 3 - Bouw BCD opnieuw op

1] Start het systeem in herstelmodus en open het menu Geavanceerde opstartopties zoals we eerder deden om het systeem in Veilige modus te openen. Ga naar Problemen oplossen >> Geavanceerde opties >> Opdrachtprompt .

2] Typ de volgende commando's een voor een en druk op Enter na elk commando:

  • bootrec.exe / FixMbr
  • bootrec.exe / FixBoot
  • bootrec.exe / RebuildBcd

Typ Exit en druk op Enter om het opdrachtpromptvenster te sluiten.

Oplossing 4 - Schakel de Credential Manager-service uit

Volg de volgende stappen om de Credential Manager-service uit te schakelen:

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando services.msc . Druk op Enter om het venster Services te openen.

2] Zoek naar Credential Manager in de lijst met services die in alfabetische volgorde wordt weergegeven .

3] Klik met de rechtermuisknop op de Credential Manager-service en vervolgens op Eigenschappen .

4] Wijzig het Opstarttype in Uitgeschakeld in het vervolgkeuzemenu en vervolgens op Toepassen en OK.

Schakel Credential Manager uit

Oplossing 5 - Verifieer een paar services die zouden moeten werken

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando services.msc . Druk op Enter om het venster Services te openen.

2] Controleer of de status van de volgende services actief en actief moet zijn:

  • Background Intelligent Transfer Service (BITS)
  • Cryptografische service
  • Windows Update
  • MSI-installatieprogramma

3] Als deze services zijn gestopt, klik er dan met de rechtermuisknop op en vervolgens op eigenschappen.

4] Wijzig het opstarttype in Automatisch en klik vervolgens op Toepassen en OK.

Oplossing 1- Update Windows

Soms reageert Windows niet meer als een niet-geïnstalleerde update storend werkt. Bovendien worden de stuurprogramma's mogelijk niet bijgewerkt, wat tot conflicten kan leiden.

1] Klik op de Start-knop en vervolgens op het tandwielachtige symbool om het menu Instellingen te openen.

2] Kies Updates en beveiliging in het menu Instellingen.

3] Klik op Nu bijwerken om de lopende Windows-updates te installeren.

Windows Update

Oplossing 6 - Update stuurprogramma's

Een waarschijnlijke reden achter het probleem is als de hardwarestuurprogramma's lange tijd niet worden bijgewerkt. De procedure om de stuurprogramma's bij te werken is als volgt:

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando devmgmt.msc . Druk op Enter om Apparaatbeheer te openen.

2] Vouw de lijst met alle apparaatstuurprogramma's uit, klik met de rechtermuisknop en werk de stuurprogramma's een voor een bij.

Update stuurprogramma's

3] Controleer of het anders helpt om de stuurprogramma's te verwijderen en start het systeem opnieuw op terwijl het verbonden blijft met internet.

4] U kunt ook overwegen om de stuurprogramma's van de website van de fabrikant te downloaden en ze te installeren.

Oplossing 7 - Ongedaan maken van recent geïnstalleerde Windows-updates

Soms is een recente Windows-update de oorzaak van het probleem. Hoewel dit mogelijk wordt opgelost met de volgende update, moeten we mogelijk de huidige update ongedaan maken totdat deze wordt gelanceerd. De procedure hiervoor is als volgt:

1] Klik op de Start-knop en vervolgens op het tandwielachtige symbool om de pagina Instellingen te openen.

2] Selecteer Updates en beveiliging uit de opties en klik op de pagina voor Windows-updates op Updategeschiedenis weergeven.

3] Klik op Updates verwijderen en de lijst met recent geïnstalleerde updates wordt weergegeven.

Roll Back-stuurprogramma's

4] Klik met de rechtermuisknop en verwijder de laatste update en start het systeem opnieuw.

Start het systeem opnieuw en controleer of het probleem kan worden opgelost.

Oplossing 8 - Reset het systeem

Als al het andere niet lukt, moeten we misschien overwegen om het systeem opnieuw in te stellen. Volg hiervoor de volgende procedure:

1] Klik op de Start-knop en vervolgens op de tandwielachtige knop om de pagina Instellingen te openen.

2] Ga naar Updates en beveiliging en klik vervolgens op het tabblad Herstel tussen de opties in de lijst aan de rechterkant.

3] Klik op Aan de slag onder Deze pc resetten. Het zal de herstelprocedure starten.

Oplossing 9 - Verhoog de RAM

Dit moet worden gedaan door een hardwaretechnicus. Het probleem kan zijn dat het huidige RAM-geheugen de huidige belasting van applicaties niet aankan. In het geval dat we buitensporige applicaties niet kunnen verwijderen om de belasting van het RAM-geheugen te verminderen, moeten we mogelijk het geheugen vergroten.

Hoop dat het helpt!

Oplossing 10 - Voer SFC-scan uit

En SFC-scan helpt bij het scannen van slechte sectoren op de harde schijf en deze indien mogelijk te corrigeren. We zouden dit hulpprogramma eerder van tijd tot tijd moeten uitvoeren om de gezondheid van het systeem te bewaken en te behouden. Om de scan van de systeembestandscontrole uit te voeren, is de procedure als volgt:

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando cmd. Druk op Enter om het opdrachtpromptvenster te openen.

2] Typ de volgende opdracht en druk op Enter:

Sfc / scannow

3] Start het systeem opnieuw op en controleer of dit helpt bij het probleem.