Fix Mfplat.dll ontbreekt in Windows 10

Hoewel bekend is dat Windows-updates veel bekende problemen met Windows-systemen oplossen, knoeien ze soms met de bestaande structuur en bestanden van het systeem en veroorzaken ze nieuwe problemen. Een voorbeeld van zo'n geval is met de volgende fout:

Mfplat.dll ontbreekt in Windows 10

Mfplat.dll ontbreekt in Windows 10

Deze fout doet zich voor als u grafisch intensieve games of applicaties zoals PLEX probeert te spelen. Omdat een .dll-bestand cruciaal is voor de toepassing, kan het niet verder worden gebruikt.

Oorzaak

Het bestand Mfplat.dll maakt deel uit van het Media Feature Pack. Dit bestand wordt ook geïnstalleerd door applicaties die het gebruiken, maar dat is geen regel. Als het bestand ontbreekt voor het systeem en de applicatie het ook niet installeert, zou de fout optreden.

Het moeilijke deel van het probleem is dat het eenvoudigweg terugdraaien van de Windows-update die het probleem veroorzaakte, de oorzaak niet helpt.

Oplossing 1] Installeer het Media Feature Pack handmatig

De Windows 10 N-versie wordt geleverd zonder Windows Media Player (standaard). Windows-updates zullen het Media Feature Pack dus niet installeren of zelfs als het in een andere versie is geïnstalleerd, zouden we het opnieuw moeten installeren voor het ontbrekende bestand Mfplat.dll.

Hier is de Media Feature Pack-lijst voor Windows 10 N en Windows 10 KN. Selecteer dienovereenkomstig. Als u het Media Feature Pack wilt downloaden in overeenstemming met de huidige cumulatieve update die op het systeem wordt uitgevoerd.

Opmerking: - Om uw Windows 10-versie te vinden, drukt u gewoon op de Windows-toets + R om run te openen. Typ vervolgens winver erin en klik op OK.

Winver

Alternatieve methode : - Zoeken Schakel Windows-functies in of uit in het zoekvak van Windows 10.

Desktop Start Windows-functies in- of uitschakelen Klik op Resultaat

Controleer nu de optie Media-functies en klik op OK .

Media-functies

Oplossing 2] Schakel het afspelen van media in vanaf een verhoogde opdrachtprompt

1] Zoek naar de opdrachtprompt in de zoekbalk van Windows en klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer Uitvoeren als beheerder.

2] Typ de volgende opdracht en druk op Enter om deze uit te voeren:

dism / online / enable-feature / featurename: MediaPlayback

Afbreken

3] Verlaat de opdrachtprompt en start het systeem opnieuw op.

Een andere oplossing is om een ​​kopie van mfplat.dll uit de directory windows.old te extraheren, maar als het besturingssysteem, Windows 10 N het bestand nooit heeft gehad, heeft het geen zin. Sterker nog, we hebben het hele Media Feature Pack in oplossing 1 geïnstalleerd, dus het had het probleem moeten oplossen.

Aanvullende oplossingen

Probeer de volgende voorbereidende stappen voordat u doorgaat met het oplossen van problemen:

1] Update Windows: hier is de procedure om Windows bij te werken.

2] Zoekherstel in Windows 10 zoekbalk op de taakbalk en ga verder met Systeemherstel .

Als het niet lukt, gaat u verder met de volgende oplossingen die hieronder een voor een worden gegeven: