Fix Error USB Device Descriptor Failure in Windows 10 (opgelost)

Windows 10-gebruikers hebben een nieuwe onbekende USB-apparaatfout gemeld die plotseling is begonnen te verschijnen. De onbekende USB-apparaatfout zegt Device Descriptor Failure of Device Descriptor Request Failed , en een USB-apparaat wordt niet meer herkend door Windows. Dit kan ook gebeuren met een SD-kaart en de computer zal de SD-kaart niet meer lezen wanneer deze in de kaartsleuf is geplaatst.

Als uw USD-apparaat plotseling niet meer werkt, of als u deze foutmelding krijgt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. We zullen u helpen dit probleem en de fout op te lossen met behulp van onze methoden. Volg en voer de methoden een voor een uit, totdat het probleem is verholpen.

De fout kan om verschillende redenen optreden. Het kan dus zijn dat u een aantal methoden moet proberen voordat het wordt opgelost. Voer deze methoden uit om het probleem op te lossen. Voordat u de methoden gaat proberen, moet u er rekening mee houden dat als u een USB-hub gebruikt of gemengde 2.0- en 3.0 USB-poorten hebt, u uw USB-apparaat rechtstreeks op de 3.0-poort aansluit en kijk of het werkt.

Oplossing 1 - De voeding opnieuw plaatsen

Als het probleem wordt veroorzaakt door de voeding, kan deze methode het probleem onmiddellijk oplossen.

1. Haal de stekker uit de laptop.

2. Steek de voeding weer in.

3. Start uw computer opnieuw op en sluit het USB-apparaat aan op de USB-poort.

Fix 2 - Installeer Unknown USB Device Driver opnieuw

Bij deze methode verwijderen we de stuurprogramma's van het onbekende USB-apparaat (apparaatbeschrijvingsfout). Defecte stuurprogramma's kunnen deze fout ook veroorzaken. Dit had kunnen gebeuren omdat Windows de stuurprogramma's automatisch bijwerkt via Windows Update, en het kan verkeerde of corrupte stuurprogramma's hebben geïnstalleerd. Dus bij deze methode zullen we de stuurprogramma's van het onbekende USB-apparaat (apparaatbeschrijvingsfout) verwijderen, zodat deze kan worden teruggezet naar de standaardstuurprogramma's. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open Apparaatbeheer. Om Apparaatbeheer te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteert u Apparaatbeheer .

Apparaat beheerder

Stap 2. Zoek nu naar het item Unknown USB Device (Device Descriptor Failure) met een geel teken. Het bevindt zich onder Universal Serial Bus-controllers . Vouw het uit en klik met de rechtermuisknop op Unknown USB Device (Device Descriptor Failure) . Klik op Apparaat verwijderen .

Verwijder Usb Unknown Device

Stap 3. Koppel nu het USB-apparaat los van uw computer, als het nog niet was losgekoppeld, en sluit het weer aan op het USB-slot.

Stap 4. Scan op hardwarewijzigingen. Klik in het venster Apparaatbeheer op Zoeken naar hardwarewijzigingen .

Scannen op hardwarewijzigingen

Windows installeert nu de stuurprogramma's van het onbekende USB-apparaat (apparaatbeschrijvingsfout) opnieuw. Dit zou het probleem moeten oplossen. Probeer de volgende methode als het probleem nog steeds niet is opgelost.

Fix 3 - Schakel USB Selective Suspend Settings uit

Bij deze methode zullen we proberen het probleem op te lossen door USB Selective Suspend Settings uit te schakelen. Een aantal gebruikers heeft ontdekt dat het uitvoeren van deze methode voor hen heeft gewerkt. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open Energiebeheer. Om Energiebeheer te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteert u Energiebeheer .

Open Energiebeheer.png

Stap 2. De laatste stap opent het instellingenvenster voor Energiebeheer. Zoek hier naar Extra energie-instellingen en klik erop. Het bevindt zich onder Gerelateerde instellingen .

Aanvullende energie-instellingen.png

Stap 3. Klik nu op Plan-instellingen van het geselecteerde plan op uw computer wijzigen.

Planinstellingen wijzigen 1 1

Stap 4. Selecteer in het venster Planinstellingen bewerken de optie Geavanceerde energie-instellingen wijzigen .

Wijzig de geavanceerde energie-instellingen

Stap 5. De laatste stap opent een klein venster Energiebeheer. Zoek hier naar USB-instellingen en vouw deze uit.

Vouw USB-instellingen uit

Stap 6. Vouw nu de instelling voor selectieve USB-onderbreking uit . U moet de status van alle vermeldingen wijzigen in Uitgeschakeld . Klik daarna op Toepassen en vervolgens op OK .

Usb-instelling voor selectieve onderbreking

Oplossing 4 - Schakel snel opstarten uit

Bij deze methode zullen we proberen het probleem op te lossen door snel opstarten uit te schakelen. Een aantal gebruikers heeft gemeld dat deze methode voor hen heeft gewerkt. Windows 10 start erg snel op, en hierdoor worden veel (externe) USB-apparaten niet herkend door Windows. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open het Configuratiescherm. Ga hiervoor naar Cortana en typ Configuratiescherm . Klik in de resultaten op Configuratiescherm .

Open Configuratiescherm Roze

Stap 2. De laatste stap opent het Configuratiescherm. Klik in het Configuratiescherm op Kies wat de aan / uit-knop doet . Het bevindt zich aan de linkerkant van het raam.

Kies wat een aan / uit-knop doet

Stap 3. Selecteer nu Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn .

Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn

Stap 4. Hier moet u het vakje naast Snel opstarten uitschakelen uitschakelen (aanbevolen) . Het bevindt zich onder Afsluitinstellingen . Klik daarna op Wijzigingen opslaan .

Tur O Snel opstarten

Stap 5. Start nu uw computer opnieuw op.

Controleer na het herstarten van de computer of het probleem is opgelost. Probeer de volgende methode als het probleem zich blijft voordoen.

Fix 5 - Los de fout op

Bij de eerste methode zullen we proberen het probleem op te lossen met Windows Troubleshoot. Windows Troubleshoot is de ingebouwde tool van Windows die naar problemen zoekt en deze oplost. Veel gebruikers hebben de fout met deze methode verholpen. Volg de stappen om het probleem op te lossen.

Stap 1. Open Problemen oplossen. Om Troubleshoot te openen, ga je naar Cortana en typ je Troubleshoot . Selecteer Problemen met resultaten oplossen .

Cortana Troubloeshoot

Stap 2. De laatste stap opent een venster Problemen oplossen. Klik hier op Hardware en apparaten .

Los problemen met hardware en apparaten op

Stap 3. Nu controleert Windows of er problemen zijn. Wanneer het proces is voltooid, klikt u op Deze correctie toepassen of Reparatie automatisch toepassen , afhankelijk van wat verschijnt.

Stap 4. Nadat u de fix heeft aangebracht, hoeft u alleen uw computer opnieuw op te starten.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Als u het probleem nog steeds ondervindt, volgt u de volgende methode.

Fix 6 - Update de stuurprogramma's van het USB-apparaat

Bij deze methode zullen we proberen het probleem op te lossen door de stuurprogramma's bij te werken. Dit zou het probleem kunnen verhelpen, aangezien het terugdraaien ervan u niet heeft geholpen bij de laatste methode, dus hoogstwaarschijnlijk zijn de stuurprogramma's verouderd op uw computer. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteer Apparaatbeheer .

 Apparaat beheerder

Stap 2. Zoek nu naar Unknown USB Device (Device Descriptor Failure). Het bevindt zich onder Universal Serial Bus-controllers . Vouw het uit en klik met de rechtermuisknop op Unknown USB Device (Device Descriptor Failure) . Klik op Stuurprogramma bijwerken .

Update station onbekend USB-apparaat

Stap 3. Klik op Automatisch zoeken voor bijgewerkte stuurprogramma's .

Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's

Nu zal Windows de nieuwste stuurprogramma's voor het onrustige USB-apparaat downloaden en installeren. Wanneer het proces is voltooid, start u uw computer opnieuw op en bent u vrij van de fout.

Als deze methode niet voor u werkte en u nog steeds met de fout vastzit, probeer dan de volgende methode.

Fix 7 - Verwijder USB Root Hub-stuurprogramma's

Bij deze methode proberen we het probleem op te lossen door de stuurprogramma's voor USB Root Hub-apparaten te verwijderen. Windows zal de stuurprogramma's automatisch opnieuw installeren nadat de computer opnieuw is opgestart. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteer Apparaatbeheer .

Apparaat beheerder

Stap 2. Vouw Universal Bus Controllers uit . Klik hier met de rechtermuisknop op de eerste USB-hoofdhub en selecteer Apparaat verwijderen .

Usb Root Hub Apparaat verwijderen

Stap 3. Herhaal de bovenstaande stap voor de overige USB Root Hub- apparaten.

Stap 4. Start uw computer opnieuw op.

Nadat de herstart is uitgevoerd, herkent Windows de USB-hoofdhubs als de nieuwe apparaten en worden de stuurprogramma's automatisch geïnstalleerd. Dit zou het probleem moeten oplossen. Sluit uw USB-apparaat aan op de USB-poort, het zal nu correct werken.

We hopen dat we u hebben kunnen helpen dit probleem op te lossen met onze methoden. Als u dit probleem met een andere methode heeft opgelost, of als u vragen heeft over het probleem, vermeld deze dan hieronder in de opmerkingen.