JPG-bestand converteren naar bewerkbaar Word-document in Windows 10

Vaak hebben we een afbeelding (JPG-indeling) bij ons, en we zouden willen dat deze kon worden bewerkt. Het kan een belangrijk document zijn dat u misschien wilt bewerken en met iemand wilt delen. Het kan zijn voor werkdoeleinden, voor educatieve doeleinden of voor afdrukdoeleinden. Als u echter probeert de JPG-afbeelding te bewerken, is dit niet mogelijk, omdat deze optie niet met die optie is uitgerust.

Maar waarom zou u hetzelfde document opnieuw maken voor enkele kleine wijzigingen? Om tijd te besparen, kunt u MS Word gebruiken om het JPG-bestand naar een bewerkbaar formaat te converteren. Ja dat kan. U hoeft dus geen gratis software te zoeken om afbeeldingen naar Word te converteren. U kunt het doen in het Word-document. Laten we eens kijken hoe.

Oplossing: MS Word gebruiken

Stap 1: Kopieer de afbeelding die u wilt converteren om deze in een leeg Word- bestand te plakken . We hebben de afbeelding bijvoorbeeld op ons bureaublad opgeslagen . We klikten er met de rechtermuisknop op en klikten op Kopiƫren .

Selecteer afbeelding Klik met de rechtermuisknop op Kopiƫren

Stap 2: Open een leeg MS Word- document. Druk vervolgens op het lege Word- document op Ctrl + V toetsen samen op het toetsenbord om de afbeelding te plakken.

Klik nu linksboven op het tabblad Bestand .

Word-document Plak afbeeldingsbestand

Stap 3: Klik in het volgende venster op Opslaan als in het menu aan de linkerkant. Klik nu aan de rechterkant van het paneel op Bladeren .

Bestand opslaan als bladeren

Stap 4: Hierdoor wordt het venster Deze pc geopend , waar u de locatie kunt selecteren om het geconverteerde document op te slaan. We hebben bijvoorbeeld Desktop geselecteerd om het geconverteerde document op te slaan.

Geef het bestand nu een naam volgens uw keuze. We noemden het bijvoorbeeld Converteren naar pdf . Selecteer Opslaan als typeveld als  pdf en klik op de knop Opslaan . Je kunt het alles noemen.

Selecteer Locatie Bestandsnaam Opslaan als Type Pdf Opslaan

Stap 5: Ga nu in hetzelfde Word-document opnieuw naar het tabblad Bestand , selecteer Openen en klik vervolgens op Browser .

Word-document Bestandstab Browser openen

Stap 6: Klik in het geopende Verkenner- venster op de locatiesnelkoppeling aan de linkerkant, waar u het PDF- document hebt opgeslagen .

Selecteer aan de rechterkant van het paneel het PDF- document en klik op de knop Openen .

File Explorer Desktop Selecteer Pdf File Open

Stap 7: Er verschijnt een prompt waarin staat dat uw PDF nu wordt geconverteerd naar een bewerkbaar Word-document. Druk op OK .

Prompt Ok

Stap 8: Wacht nu een tijdje tot het de PDF naar een bewerkbaar Word- document converteert . U kunt het document nu gemakkelijk bewerken en ook de afbeelding en het document ernaast vergelijken.

PDF en bewerkbaar Word-document ernaast

Dat is alles. U bent klaar met het converteren van de afbeelding naar het bewerkbare Word-document. U kunt nu vrijelijk bewerken.