Hoe Windows 10 na enige tijd automatisch wordt afgesloten

Er zijn momenten waarop we willen dat onze pc na een tijdje automatisch wordt uitgeschakeld. Dit kan zijn als de kans bestaat dat u in slaap valt door online een film te kijken of als u wat ander werk wilt gaan doen en een download nodig heeft om te voltooien. In al deze gevallen is het een grote hulp als de pc automatisch uitschakelt volgens de door ons ingestelde timer.

Dit kan op veel manieren. Laten we enkele van deze methoden onderzoeken.

Windows Command gebruiken:

1. open het venster Uitvoeren door op Windows + R te drukken. Typ het commando " shutdown -s -t 3600 / f  " in het startopdrachtvenster . Klik nu op OK.

Merk op dat als het niet werkt, u ook  shutdown / s / t 3600 kunt gebruiken. 3600 in seconden betekent dat het zichzelf na 3600 seconden zal uitschakelen. U kunt uw gewenste tijd in seconden zetten om uw Windows 10-pc na enige tijd automatisch af te sluiten.


  

afsluiten met cmd

Opmerking: - In Windows 8 en latere versies kan "shutdown / s / t 3600 / f" ook worden gebruikt. Beide opdrachten zijn gelijkwaardig.

Hier is de betekenis van verschillende argumenten die in de opdracht worden gebruikt:

/ s - afsluiten

/ t - tijd in seconden. Hier is 3600 seconden de opgegeven tijd. Het systeem wordt dus uitgeschakeld na 3600 seconden, dat is 1 uur.

/ f- optie 'gedwongen afsluiten' is ingeschakeld.

Nu is uw automatische uitschakeling gepland. Dit wordt als melding in de taakbalk weergegeven.

geplande stopzetting

2. Maar wat als uw plannen zijn gewijzigd en u het geplande afsluitproces moet afbreken? Maak je geen zorgen, je kunt het gemakkelijk doen. Open gewoon het venster Uitvoeren door op Windows + R te drukken. Typ het commando " shutdown -a " en klik op OK. Hier staat het argument -a voor afbreken.

het afsluiten afbreken

Nu kunt u de melding zien over het annuleren van het afsluiten.

afsluiten geannuleerd

De geplande uitschakeling wordt dus geannuleerd.

Maak Geplande automatische uitschakeling Dagelijks, wekelijks of maandelijks

Met behulp van de taakplanner in onze vensters kunnen we opties instellen om ons systeem automatisch af te sluiten. Dit heeft veel opties. We kunnen de uitschakeltaak plannen voor elk interval, zoals dagelijks of eenmalig, en een tijdstip instellen waarop de taak zal worden uitgevoerd. Volg hiervoor deze stappen.

  1. Open de taakplanner vanuit het zoekpaneel of ga naar Configuratiescherm-> Systeem en beveiliging-> Systeembeheer -> Taakplanner. Selecteer de optie Basistaak maken op het tabblad Acties.

taakschema dialoogvenster

2.Geef een naam aan de taak, zoals Automatisch afsluiten of automatisch afsluiten van vensters, zoals u wilt. Klik dan op volgende.

afsluiten met behulp van de taakplanner

2. Kies nu de frequentie van de taak. Als u de uitschakeling elke dag op een bepaald tijdstip of slechts één dag wilt plannen, selecteert u de optie op basis van uw gemak. Klik dan op volgende.

afsluiten met taakplanner2

3. Stel nu de tijd in waarop het evenement zal beginnen. Als het is ingesteld als een eenmalige gebeurtenis, wordt het systeem die dag op het geplande tijdstip uitgeschakeld. Als een andere periode is ingesteld, wordt na elk interval de taak van uitschakeling uitgevoerd. Klik na het instellen van de starttijd op volgende.

afsluiten met behulp van taakplanner 3

4. Selecteer nu op het tabblad Actie 'Een programma starten' en klik op Volgende.

afsluiten met behulp van taakplanner4

5. Typ in de programma- / scriptbalk het pad ' C: \ Windows \ System32 \ shutdown.exe '. Geef ' / s ' als argument. Klik volgende.

afsluiten met behulp van taakplanner 5

6. Voltooi nu de geplande taak door op Voltooien te klikken.

afsluiten met behulp van taakplanner 6

Nu is de uitschakeling gepland voor de opgegeven tijd. Als u de taak wilt annuleren of verwijderen, gaat u gewoon naar de taakplanner en klikt u met de rechtermuisknop op de taak die we hebben gemaakt voor automatisch afsluiten en selecteert u uitschakelen. Selecteer verwijderen om de taak definitief te verwijderen.

Deze methoden kunnen worden gebruikt om uw systeem automatisch af te sluiten. Dus nu hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u het systeem vergeet af te sluiten. Plan het gewoon met een van de bovenstaande methoden en het is klaar.