Fix Spellingcontrole werkt niet in MS Word

Of u nu documenten wilt maken om professionele redenen, voor educatieve doeleinden of als schrijver, MS Word is de eerste app die bij u opkomt. Het is een van de meest gebruikte Microsoft-apps vanwege de geavanceerde functies. Maar zelfs de beste apps hebben problemen. Zo ook met MS Word.

Een van de vele functies is de functie Grammatica- en spellingcontrole die u helpt om de basisgrammatica en spelfouten in het document te corrigeren. Tijdens het werken worden de onjuiste woorden gemarkeerd met rode onderstrepingen. U kunt met de rechtermuisknop op het onderstreepte woord klikken en de juiste spelling in het contextmenu selecteren.

Grammatica en spellingcontrole werken

Er zijn echter momenten waarop u merkt dat het niet werkt. Dus, hoe zorg je ervoor dat de grammatica- en spellingcontrole werkt en kun je een foutloos document maken? Hier is hoe.

Methode 1: Grammatica en spellingcontrole repareren werkt niet in MS Word 2007-2016 in Windows 10 met behulp van het tabblad Beoordeling

Stap 1: Open het Word- document en klik op het tabblad Review in het lint bovenaan.

Tabblad Herziening van Word

Stap 2: Onder het tabblad Review > klik op Language  - klik op Set Proofing Language.

Review Language Set Proofing Language

Stap 3: Selecteer in het volgende venster de typetaal van uw voorkeur (hier hebben we Engels VS geselecteerd )> schakel de optie Spelling of grammatica niet controleren uit . Druk op OK om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.

Controletaal instellen Engels ons Schakel het selectievakje Spelling of grammr niet controleren uit

Wanneer u nu het Word-bestand typt, zou de functie Grammatica en spelling nu moeten werken. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 2: Grammatica en spellingcontrole repareren werkt niet in MS Word 2007-2016 in Windows 10 met behulp van opties

Stap 1: Ga in hetzelfde document naar het tabblad Bestand linksboven en klik erop.

Word bestand

Stap 2: Klik in het contextmenu op Opties .

Bestandsopties

Stap 3: Klik aan de linkerkant van het Word- optiesvenster op Proofing > aan de rechterkant van het paneel, scrol omlaag en zoek Bij het corrigeren van spelling en grammatica in Word  > vink de vakjes aan naast alle vier opeenvolgende opties.

Controle bij het corrigeren van spelling en grammatica in Word Ok

Daar, en u bent klaar met het oplossen van het probleem met grammatica en spelling in MS Word 2007 tot 2016. Het zou nu goed moeten werken.