Meerdere Word-documenten samenvoegen tot één in Microsoft Word 2016

Als je te maken hebt met meerdere Word-documenten en je wilt ze combineren tot één, is de kans groot dat je ze een voor een kopieert en in één document plakt. Maar dit is geen slimme manier om het te doen, aangezien u uiteindelijk veel meer tijd zult doorbrengen.

Als u de documenten eerder als objecten invoegt, zou dat een veel gemakkelijkere en snellere methode zijn. Laten we eens kijken hoe we documenten kunnen samenvoegen in Word 2016.

Oplossing: gebruik het hulpprogramma Object invoegen Word

Stap 1: Open een nieuw Word- document. Klik in het nieuwe document op het tabblad Invoegen en klik op het pictogram Object .

Nieuw Word-document Objectpictogram invoegen

Stap 3: Vouw het Object- pictogram uit en selecteer Tekst uit bestand in de vervolgkeuzelijst.

Vouw objectpictogram uit Selecteer tekst uit bestand

Stap 4: Het opent de locatie waar de bestanden zijn opgeslagen. Hier hebben we de documenten op het bureaublad opgeslagen . Selecteer alle drie Word- documenten die u wilt samenvoegen.

Om alle drie de documenten te selecteren, selecteert u het eerste document ( deel 1 hier), en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de Shift- en Ctrl-  toetsen op uw toetsenbord en selecteert u de andere twee documenten (hier deel 2 en deel 3 ) tegelijkertijd. Op deze manier worden al uw drie documenten samen geselecteerd. Klik nu op de knop Invoegen onderaan om alle drie de pagina's in één document in te voegen.

Selecteer alle drie de documenten samen invoegen

* Opmerking - Vergeet niet om de meerdere documenten te selecteren in de volgorde waarin u ze wilt samenvoegen. We hebben bijvoorbeeld eerst deel 1 geselecteerd , dan deel 2 en tenslotte deel 3 in die volgorde. U kunt in uw gewenste volgorde selecteren.

Dat is alles en al uw documenten worden samengevoegd tot één Word-document.