Hoe u ingebouwde apps met powershell in Windows 10 verwijdert

Windows 10 is uitgerust met een groot aantal ingebouwde apps zoals Skype, Groove Music, Camera, App Connector, Microsoft Wallet, Xbox en nog veel meer. Het kan echter zijn dat u niet al deze apps nodig heeft, omdat de kans groot is dat u hiervoor betere alternatieven heeft of u wilt gewoon niet dat ze het RAM van uw pc verstoren.

Maar aangezien deze apps vooraf zijn geïnstalleerd met Windows 10, kunt u ze niet rechtstreeks verwijderen. Hoewel het niet wordt aangeraden om de vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen, omdat u de Windows Store per ongeluk kunt verwijderen, is er nog steeds een geavanceerde methode waarmee u ingebouwde Windows 10-apps die u niet wilt, kunt verwijderen. Laten we meer ontdekken.

Hoe alle ingebouwde apps in Windows 10 te verwijderen

Stap 1: Klik op het Windows- pictogram op uw bureaublad en typ Powershell in het zoekvak. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op Uitvoeren als beheerder .

Bureaublad Windows-pictogram Powershell Klik met de rechtermuisknop op Uitvoeren als beheerder

Stap 2: Voer in het Powershell- venster de onderstaande opdracht uit en druk op Enter :

Get-AppxPackage

Powershell Voer de opdrachtlijst uit van alle apps met details

Met deze opdracht wordt een uitgebreide lijst met alle geïnstalleerde apps weergegeven met gedetailleerde informatie over elke app. Maar wat je hier nodig hebt, is de PackageFullName  (de volledige pakketnaam van de ingebouwde app) van de app die je wilt verwijderen. Ga daarom verder met de volgende stap.

Stap 3: Voer de volgende opdracht uit om de PackageFullName te verkrijgen van de app die u wilt verwijderen en druk op Enter .

Get-AppxPackage | Selecteer Name, PackageFullName

Powershell Commando uitvoeren Apps Lijstnaam Pakketvolledige naam

Met deze opdracht worden alle ingebouwde apps alleen in Name en PackageFullName gesorteerd, waardoor het gemakkelijk te lezen en te begrijpen is.

Stap 4: Noteer nu de PackageFullName van de app die u wilt verwijderen, voer de onderstaande opdracht uit en druk op Enter :

Get-AppxPackage PackageFullName | Verwijderen-AppxPackage

Vervang de PackageFullName door de daadwerkelijke PackageFullName van de gewenste app, zoals eerder in deze stap vermeld.

Stap 5: U kunt ook gebruik maken van jokertekens , bijvoorbeeld het symbool - (*) om de PackageFullName gemakkelijk te typen. Dus als u bijvoorbeeld de Xbox- app wilt verwijderen , ziet de opdracht om deze te verwijderen er als volgt uit:

Get-AppxPackage * Xbox * | Verwijderen-AppxPackage

Powershell Commando uitvoeren Voeg pakket volledige naam toe met Asterix Xbox Enter App verwijderen

Het duurt een paar seconden om de app te verwijderen, dus heb geduld. Als u een fout opmerkt nadat de opdracht is voltooid, negeert u deze gewoon. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.