Antimalware Service Uitvoerbaar Hoog CPU-gebruik Fix in Windows 10

De Antimalware Service Executable of MsMPEng.exe is een Windows-service die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van beveiligingstaken en het beschermen van uw pc tegen bedreigingen zoals virussen en malware. Het kan gebeuren dat de MsMPEng.exe-service ongebruikelijk hoge CPU-bronnen gebruikt. Hoewel het vrij normaal is dat de Antimalware Service Executable soms een hoog CPU-gebruik gebruikt, zult u weten dat het ongebruikelijk is wanneer dit vaker dan vaak gebeurt.

Als achtergrondtaak mag de Antimalware Service Executable niet meer dan 50% van de CPU-bronnen gebruiken, ook dat voor een relatief kortere duur. Maar als de service continu hoge CPU-bronnen (op een bepaald moment meer dan 50%) blijft gebruiken en andere applicaties niet soepel laat werken, moet u hiertegen actie ondernemen.

Is het uitvoerbare bestand van Antimalware Service een virus?

Je zou kunnen denken dat de MsMPEng.exe een virus is vanwege het hoge CPU-gebruik, maar dat is het niet. Het is een standaard Windows-service die bedoeld is om uw pc te beschermen tegen externe bedreigingen. Het ongewoon hoge CPU-gebruik van deze service kan optreden vanwege interne conflicten op uw pc.

Voordat u op zoek gaat naar oplossingen om de Antimalware Service Executable-service op uw pc te verwijderen, zijn hier een paar dingen waar u voor moet zorgen:

Neemt de service MsMPEng.exe meer dan 50% van de bronnen in beslag?

Gewoonlijk zou deze service ongeveer 50% van de bronnen in beslag moeten nemen. Als het meer dan 50% is, kan er een probleem zijn.

Hoe lang heeft de MsMPEng.exe-service hoge CPU-bronnen verbruikt

Als de dienst je af en toe stoort, of er al langer dan een paar minuten is, dan moet je naar oplossingen zoeken. Deze service is meestal een paar minuten actief en geeft de CPU-bronnen vrij zodra deze klaar is met zijn taak.

Oplossing 1: door realtime bescherming uit te schakelen

De functie Real Time Protection in Windows 10 is gekoppeld aan de Antimalware Service Executable-service. Wanneer u de Real Time Protection uitschakelt, wordt de MsMPEng.exe-service niet automatisch geactiveerd, waardoor het hoge CPU-gebruik dat deze heeft verbruikt, wordt bespaard. Volg de onderstaande stappen om deze wijziging op uw pc toe te passen:

Stap 1 : Open de  app Instellingen door op de  Win + I- toetsen te drukken. Selecteer in de app Instellingen de optie  Update en beveiliging .

Update de beveiliging

Stap 2 : Ga in het venster Update en beveiliging naar het linkerdeelvenster en selecteer de  optie Windows Defender . Ga nu naar het rechterdeelvenster en gebruik de tuimelschakelaar onder de  realtime bescherming om deze uit te schakelen.

Msmpeng

Nadat u deze wijziging hebt aangebracht, sluit u de  app Instellingen en start u uw pc opnieuw op. Controleer na het opnieuw opstarten of het probleem met het hoge CPU-gebruik van MsMPEng.exe u nog steeds hindert.

Oplossing 2: wijzig de planning van Windows Defender

Windows Defender is gepland om met regelmatige tussenpozen scans op uw pc uit te voeren. Als u niet wilt dat de Antimalware Service Executable-service u lastig valt met een hoog CPU-gebruik, kunt u de planning ervan uitschakelen. Hiervoor moet u wijzigingen aanbrengen in de Taakplanner . Hier zijn de stappen:

Stap 1 : Druk op  Win + S op uw toetsenbord om het Windows Search-paneel te openen. Typ hier  planning en selecteer vervolgens Taakplanner in de zoekresultaten .

Taakplanner zoeken

Stap 2 : U ziet een reeks panelen in het venster Taakplanner dat wordt geopend. Ga naar het meest linkse paneel en navigeer naar de volgende locatie:

Taakplannerbibliotheek> Microsoft> Windows> Windows Defender

Stap 3 : Ga nu naar het middelste paneel bovenaan waar u vier Windows Defender-taken ziet. Klik met de rechtermuisknop op elk van de taken en selecteer de  optie Uitschakelen .

Defender Taakplanner

Sluit na het toepassen van de wijzigingen het venster Taakplanner. Start uw pc nu opnieuw op. Het probleem met het uitvoerbare hoge CPU-gebruik van de Antimalware Service zal u niet meer storen.

Oplossing 3: probeer antivirussoftware van derden

De Windows Defender op uw pc heeft de taak deze te beschermen tegen bedreigingen. Bij het uitvoeren van tijdige scans op uw pc, kan de Windows Defender door bepaalde problemen vastlopen. Dit is de reden achter het hoge CPU-gebruik van MsMPEng.exe. Een van de methoden om te voorkomen dat deze service de prestaties van uw pc beïnvloedt, is door antivirussoftware van derden uit te voeren.

Hier zijn enkele van de beste gratis antivirussoftware voor Windows 10. Installeer een van deze antivirusprogramma's op uw pc. Hierdoor wordt Windows Defender uitgeschakeld op uw pc, aangezien de beveiliging wordt overgenomen door de antivirussoftware. Op deze manier zult u geen problemen ondervinden met betrekking tot de Antimalware Service Executable-service.

Oplossing 4: schakel Windows Defender uit

Als u wilt, kunt u Windows Defender zelfs permanent uitschakelen in Windows 10. Hoewel er geen directe instelling in Windows is om Windows Defender permanent uit te schakelen, kunt u dit doen door enkele aanpassingen aan te brengen in de Register-editor.

Voordat u wijzigingen aanbrengt in de Register-editor, is het altijd een goed idee om een ​​registerback-up te maken. Op deze manier kunt u de wijzigingen die u in het Windows-register hebt aangebracht, terugdraaien voor het geval er iets misgaat of als u Windows Defender weer wilt inschakelen. Hier ziet u hoe u een back-up maakt van de Register-editor-instellingen in Windows 10.

Laten we de stappen bekijken om Windows Defender uit te schakelen in de Register-editor:

Stap 1 : Druk op de Win + R- knop op uw toetsenbord om het  dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ hier  regedit en druk op  Enter .

Regedit Run

Stap 2 : Ga in het geopende Register-editorvenster naar het linkerdeelvenster. Ga hier naar het linkerdeelvenster en navigeer naar de volgende locatie:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows Defender

Stap 3 : Ga nu naar het rechterpaneel. Hier vindt u een sleutel met de naam  DisableAntiSpyware . Dubbelklik erop om de waarde van de sleutel te bewerken. Een nieuw subvenster wordt geopend. Hier, in de  waardegegevens veldverandering de waarde 0 (nul) zoals getoond in de schermafbeelding hieronder. Na het invoeren van de waarde, klikt u op Ok om de wijzigingen op  te slaan.

Schakel antispyware uit

Sluit nu de Register-editor af en start uw pc opnieuw op. Zodra de pc opnieuw is opgestart, wordt Windows Defender permanent uitgeschakeld. Op deze manier zal het probleem met het hoge CPU-gebruik van de Antimalware Service Executable u niet langer storen.

Wanneer u nu de behoefte voelt aan Windows Defender op uw pc, kunt u altijd teruggaan naar de Register-editor, dezelfde bovenstaande stappen volgen en de waarde wijzigen van 0 in 1.

Oplossing 5: voeg het uitvoerbare bestand van de antimalwareservice toe aan de uitsluitingslijst van Windows Defender

Een andere manier om af te komen van het proces MsMPEng.exe dat de bronnen van uw pc verstikt, is door het toe te voegen aan de uitsluitingslijst van Windows Defender. De oplossing lijkt misschien ingewikkeld om uit te voeren, maar is heel eenvoudig; Volg onderstaande stappen:

Stap 1 : Open de  app Instellingen op uw computer. Om dit te doen, drukt u gewoon samen op de  Win + I- toetsen. Selecteer in de app Instellingen de optie  Update en beveiliging .

Update de beveiliging

Strep 2 : Selecteer in het app-venster Instellingen de  optie Windows Defender die beschikbaar is in het linkerdeelvenster. Selecteer nu de  optie Een uitsluiting toevoegen die beschikbaar is in het rechterdeelvenster onder het  gedeelte Uitsluiting .

Voeg een uitsluiting toe

Stap 3 : Ga in het volgende venster dat wordt geopend naar het  gedeelte Processen en selecteer het  proces .exe, .com of .scr uitsluiten .

Exclusief Exde

Stap 4 : Typ in het volgende scherm  MsMpEng.exe in het onderstaande vak en klik vervolgens op de  knop Ok .

Msmpeng uitsluiten

Dat is het. Hiermee wordt het uitvoerbare proces van Antimalware Service uitgesloten van de lijst met opstartprocessen van Windows. Zo heb je geen last meer van een hoog CPU-gebruik. Start uw pc gewoon een keer opnieuw op nadat u de bovenstaande instellingen hebt toegepast.

Afsluitende woorden

U kunt een van de bovengenoemde oplossingen kiezen om het probleem met het hoge CPU-gebruik van Antimalware Service Executable in Windows 10 op te lossen. Mocht u uiteindelijk Windows Defender uitschakelen, dan raden we u ten zeerste aan om antivirussoftware op uw pc te gebruiken. Het is belangrijk dat u uw pc beschermt tegen bedreigingen zoals virussen, malware en spywareaanvallen.

Vergeet niet te vermelden welke van de bovenstaande methoden voor u hebben gewerkt en hoe. Het zou erg handig zijn voor andere gebruikers die met soortgelijke problemen worden geconfronteerd.