Hoe de Bonjour-servicefout in Windows 10 te repareren

Veel gebruikers klagen over het ervaren van fouten met betrekking tot de Bonjour-service op hun Windows 10-systeem. Bonjour is een software van Apple en is een essentieel onderdeel van de iTunes- en Safari-applicatie. Deze service zoekt in principe naar printers die draadloos worden ondersteund en andere vergelijkbare apparaten. Dit helpt de draadloze printer en de apparaten te versnellen en biedt gemakkelijke toegang.

Het kan echter interageren met andere toepassingen op uw systeem en een fout genereren, die meestal wordt weergegeven met de foutcode: 100. Gelukkig kunnen de Bonjour-servicefouten in Windows 10 worden verholpen. Laten we eens kijken hoe.

Oplossing: via Service Manager

Stap 1: Ga naar Start en typ Services in het zoekveld.

Desktop Start zoekservices

Stap 2: Klik met de linkermuisknop op het resultaat om het venster Servicemanager te openen .

Desktop Start Search Services Resultaat

Stap 3: Zoek in het venster Services naar Bonjour-service onder de kolom Namen .

Services Naam Bonjour-service

Stap 4: Dubbelklik erop om het dialoogvenster Bonjour Service Properties te openen. Ga op het tabblad Algemeen naar Opstarttype en stel het veld in op Automatisch .

Ga vervolgens naar Servicestatus en klik op Start .

Druk op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.

Bonjour-service-eigenschappen Algemeen Opstarttype Automatische servicestatus Start

Verlaat het servicesvenster en probeer de toepassing te openen waarin u de fout hebt gezien, het zou nu goed moeten werken.

* Opmerking - Als de Bonjour-service echter ontbreekt in de servicemanager , kunt u deze downloaden via de onderstaande link en installeren:

//support.apple.com/kb/dl999?locale=nl_IN

Eenmaal geïnstalleerd, ziet u de service vermeld in de servicemanager . U kunt dan de bovenstaande methode volgen om de service te starten en de fout zou verdwenen moeten zijn.