[Opgelost] De gebruikersprofielservice is mislukt De aanmeldingsfout van Windows 10

Heeft u problemen met het inloggen op uw gebruikersprofiel in Windows 10? Als u de volgende foutmelding krijgt, heeft u te maken met een beschadigd gebruikersprofiel in Windows 10 :

 De gebruikersprofielservice is mislukt De aanmelding

Gebruikersprofiel kan niet worden geladen

Hoofdgebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Er zijn veel redenen gespeculeerd om dit probleem te veroorzaken, en het is niet exclusief voor Windows 10. Beschadigde gebruikersprofielfout is door veel gebruikers gemeld sinds de tijd van Windows 7, Vista en Windows 8. Dus, wat zijn de belangrijkste redenen die kunnen veroorzaken  De gebruikersprofielservice is mislukt Het aanmeldingsprobleem ?

Een mislukte Windows-update die de update van Windows-systeembestanden bevat die erg kritiek zijn, is een van de belangrijkste redenen om de fout Gebruikersprofiel kan niet worden geladen te activeren . Als u probeert om van gebruikersprofiel te wisselen in Windows terwijl een antivirus- of antimalwarescan wordt uitgevoerd, kan het gebruikersprofiel gemakkelijk beschadigd raken. Een beschadigde of beschadigde harde schijf kan ook een reden zijn voor het verschijnen van deze fout. Er kunnen ook verschillende andere redenen zijn, maar laten we dat overslaan om een ​​oplossing voor dit probleem te vinden.

Hoe een beschadigd gebruikersprofiel in Windows 10 te repareren

Er zijn verschillende manieren om dit probleem aan te pakken. Als de fout ' De gebruikersprofielservice is mislukt bij het aanmelden , gebruikersprofiel kan niet worden geladen ' slechts één keer is opgetreden, kunt u proberen uw pc opnieuw op te starten en opnieuw proberen in te loggen. In sommige gevallen kunt u inloggen en in sommige gevallen niet. Als je kunt inloggen en je hebt geen last van een fout, dan ben je klaar om te gaan. Maar als de fout opnieuw verschijnt, moet u de onderstaande methoden volgen om deze op te lossen. En om al deze methoden uit te voeren, moet u op uw pc zijn aangemeld.

Als u zich niet kunt aanmelden met uw gebruikersprofiel, kunt u proberen toegang te krijgen tot Windows op een van de volgende twee manieren:

a) Log in via een ander gebruikersaccount met beheerdersrechten.

b) Start Windows op in de veilige modus als u geen ander gebruikersaccount heeft.

Welnu, inloggen met een ander gebruikersaccount is eenvoudig. En voor het geval u niet weet hoe u de pc moet opstarten in de veilige modus, drukt u eenvoudig herhaaldelijk op de F8- knop met een tussenruimte van 1 seconde wanneer u uw pc start / herstart, totdat u het scherm Geavanceerde opstartopties krijgt. Navigeer vanuit de opstartopties naar de optie Veilige modus via uw toetsenbord en druk vervolgens op  Enter . Hiermee logt u uw computer in Veilige modus met beheerdersrechten.

Veilige gebruikersprofielservice is mislukt De aanmelding Windows 10

Ga nu niet verder met de methoden om de beschadigde Windows 10- fout van het gebruikersprofiel te herstellen . U moet een back-up maken van bestanden die beschikbaar zijn op de harde schijf en gebruikersspecifiek zijn voor uw gebruikersprofiel .

Maak een back-up

Als u regelmatig een back-up van uw bestanden maakt, bent u helemaal klaar en gaat u direct van hier naar methode # 1 . Als u niet de gewoonte hebt om een ​​back-up te maken, kunt u het beste de harde schijf van uw pc verwijderen en via een andere pc / laptop aansluiten. USB en maak een back-up van de gegevens. U kunt dit doen met behulp van een harde-schijfbehuizing of een harde-schijf USB-adapter . Beide tools zouden gemakkelijk online of in elke computerwinkel beschikbaar zijn.

Hdd-gebruikersprofielservice is mislukt De aanmelding Windows 10

Als u geen idee heeft waar u hier mee te maken heeft, moet u hulp krijgen van iemand die weet hoe dat moet.

Zodra u voor dit back-upgedeelte van de harde schijf hebt gezorgd, moet u de volgende methoden uitproberen, te beginnen met methode # 1.

# 1 - Kopieer de map 'Standaard' van een andere computer

Door de standaardmap van een normale Windows 10-computer te kopiëren en in de directory van de defecte computer te plakken, wordt dit probleem zeker opgelost.

Vereisten -

Voordat u doorgaat, heeft u een werkend Windows 10-systeem nodig met de volgende functies:

een. Beide Windows 10-computers (uw systeem en de werkende computer) moeten van hetzelfde Windows-type zijn (Pro of Home, Single Language of Education, maar hetzelfde).

b. Beide Windows moeten van hetzelfde architectuurtype zijn ( 32-bits of 64-bits ).

c. Een pen drive.

Als u een werkend Windows 10-systeem heeft dat aan beide vereisten voldoet, volgt u deze stappen:

Stappen om uit te voeren op de werkende Windows 10-computer

1. Druk op de Windows-toets + E om de bestandsverkenner op uw computer te openen.

2. Klik in het Verkenner- venster aan de linkerkant op “ Lokale schijf (C :) “.

3. Scroll aan de rechterkant naar beneden en dubbelklik op de map " Gebruikers ".

Deze pc-gebruikers

4. Klik in de gebruikersmap op " Weergave " in de menubalk.

5. Vink nu de optie " Verborgen items " aan om de verborgen items van de map te zien.

Bekijk gebruikers van verborgen items

6. Klik met de rechtermuisknop op de map " Standaard " en klik vervolgens op " Kopiëren " om de map te kopiëren.

Standaard kopie

7. Sluit nu de pen drive aan op deze computer.

8. Klik aan de linkerkant op " Deze pc " om alle schijven tegelijk te zien.

9. Dubbelklik nu op " USB Drive " om er toegang toe te krijgen.

Udb-station geopend

10. Druk nu in de usb-drive samen op ' Ctrl + V ' vanaf je toetsenbord om de map ' Default ' in de usb-drive te plakken .

Standaard bij USB-plakken

Na het plakken van de map, werpt u de usb uit de computer.

Uit te voeren stappen op uw computer 

Volg deze eenvoudige stappen om de map ' Standaard ' van dit USB-apparaat naar uw computer te kopiëren en plakken .

1. Sluit de pendrive aan op uw computer.

2. Druk op de Windows-toets + E om het Verkenner- venster te openen .

3. Klik aan de linkerkant op " Deze pc " om alle schijven tegelijk te zien. Nu, dubbelklik op “ USB Drive ” om toegang te krijgen.

Udb-station geopend

4. Klik nu met de rechtermuisknop op de map " Standaard " en klik vervolgens op " kopiëren " om deze te kopiëren.

Standaardkopie van USB

5. Op dezelfde manier als hiervoor, klik aan de linkerkant op “ Lokale schijf (C :) “.

6. Scroll aan de rechterkant naar beneden en dubbelklik op de map " Gebruikers ".

Deze pc-gebruikers

7. Klik in de gebruikersmap op " Weergave " van de menubalk.

8. Vink nu de optie " Verborgen items " aan om de verborgen items van de map te zien.

Bekijk gebruikers van verborgen items

9. Klik nu met de rechtermuisknop op " Default " en klik vervolgens op " Rename ".

10. Noem de map als " Default.old ".

Standaard hernoemen

11. Druk ten slotte tegelijkertijd op ' Ctrl + V ' om de gekopieerde ' Default' -map te plakken .

Final Paste

Sluit het Verkenner- venster.

Dat lost het probleem op. Meld u af van uw computer en meld u vervolgens aan met het nieuwe account.

Uw probleem wordt opgelost.

# 2 - Gebruik het Windows-register om de gebruikersprofielservice te repareren mislukt De aanmeldingsfout

Met de Windows Register-editor kunt u een beschadigd gebruikersprofiel eenvoudig herstellen. Hoewel er risico's aan verbonden zijn dat gebruikersgegevens verloren gaan, zorgt het maken van een registerback-up ervoor dat u gedekt bent. De workflow zou dus zijn om een ​​registerback-up te maken en vervolgens de beschadigde Windows 10-fout van het gebruikersprofiel te herstellen. Volg deze stappen om een ​​back-up van het register te maken en vervolgens het gebruikersprofiel te herstellen:

Stap 1 : Start uw pc op in de veilige modus , zoals hierboven weergegeven.

Stap 2 : Druk in de veilige modus op de Windows + R- toetsen om het vak Uitvoeren te openen. Typ regedit in het vak Uitvoeren  en druk op  Enter op je toetsenbord.

Regedit-gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding in Windows 10

Stap 2 : Hiermee wordt het venster Windows Register-editor geopend . Ga daar naar het  menu Bestand en klik op de optie Exporteren . Exporteer en bewaar de back-up van het register nu ergens op uw pc.

Gebruikersprofielservice exporteren mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 3 : Zodra de back-up is voltooid, moet u vanuit het paneel aan de linkerkant naar het volgende pad in de Register-editor navigeren:

HKEY_LOCAL_MACHINE

SOFTWARE

Microsoft

Windows NT

Huidige versie

Profiellijst

Als u zich eenmaal in de sectie ProfileList bevindt, vindt u mappen die beginnen met de naam S-1-5. Zoek in deze mappen vanuit de map onderaan. Selecteer hiervoor een map en bekijk de opties die in het rechterpaneel verschijnen. Deze opties worden weergegeven bij Naam, Type en Gegevens . Bekijk de sectie Gegevens van het bestand met de naam  ProfileImagePath .

Als de sectie Gegevens is gekoppeld aan uw gebruikersprofielnaam, dan is dat uw gebruikersprofielsleutel. Als de gegevenssectie niet de naam van uw gebruikersprofiel heeft, ga dan in een andere S-1-5-map kijken.

Profiel Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Opmerking : als aan een profielmap .bak of .ba is toegevoegd achter hun naam, moet u deze eerst een andere naam geven voordat u doorgaat en controleert op gebruikersnaamassociatie. Hoewel dit niet vaak voorkomt, kunt u, als u met dit probleem wordt geconfronteerd, de instructies van Microsoft doornemen om de aanmeldingsfout door de gebruikersprofielservice te herstellen , en methode # 1 uitbreiden en de instructies in  stap 4 volgen .

Stap 4 : Nadat u uw corrupte gebruikersprofiel in Regedit heeft gevonden, klikt u op de optie RefCount in het rechterpaneel. Hierdoor wordt een invoervak ​​geopend, waarin u de waardegegevens op 0 (nul) moet instellen en vervolgens op OK moet klikken .

Regcount gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Als RefCount optie niet beschikbaar is, dubbel-klik op de  State -optie, en zijn ingesteld waardegegevens op 0 (nul) en klik op de  OK -knop.

Staat Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Nadat u deze waarden in de Register-editor hebt gewijzigd, sluit u het venster en start u uw pc opnieuw op. Start deze keer uw pc in de normale modus en probeer in te loggen met uw gebruikelijke gebruikers-ID. Als u de fout De gebruikersprofielservice is mislukt De aanmelding , het gebruikersprofiel kan niet worden geladen foutmelding krijgt, betekent dit dat uw probleem met het beschadigde gebruikersprofiel is opgelost. Als deze methode niet voor u werkte en nog steeds de foutmelding krijgt, moet u de volgende methode proberen.

# 3 - Maak een nieuw gebruikersprofiel aan

Als het proces van het herstellen van het gebruikersprofiel via de Windows Register-editor niet werkte, betekent dit dat u een zeer ernstig beschadigd gebruikersprofiel heeft . In dit geval kunt u proberen een nieuw gebruikersprofiel aan te maken en vervolgens gebruikersgegevens van het beschadigde profiel naar het nieuwe over te dragen.

Als u een ander gebruikersprofiel met beheerdersrechten op dezelfde pc heeft, kunt u meteen beginnen met het maken van een nieuw gebruikersprofiel (ga verder met stap 1). In het geval dat u niet zo'n gebruikersaccount heeft, moet u het verborgen beheerdersaccount activeren dat elke Windows heeft. Om het te activeren, moet u eerst uw pc opstarten in de veilige modus . Om de pc in de veilige modus uit te voeren, volgt u de instructies zoals beschreven in het gedeelte " Hoe u een beschadigd gebruikersprofiel in Windows 10 kunt herstellen " hierboven.

Verborgen beheerdersaccount activeren

Zodra u zich in de veilige modus bevindt, opent u de opdrachtprompt in de beheerdersmodus. Open hiervoor het menu Start en typ  CMD in de zoekbalk Start . Klik in het zoekresultaat met de rechtermuisknop op de opdrachtpromptoptie en klik vervolgens op de  optie Als administrator uitvoeren in het rechtsklikmenu.

Wanneer de opdrachtprompt wordt geopend in de beheerdersmodus, typt u de volgende opdracht erin en drukt u op de  Enter- knop:

netgebruiker beheerder / actief: ja 

Dism User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Zodra de opdracht met succes is uitgevoerd, is het tijd om uw pc opnieuw op te starten in de normale modus en een poging te wagen om de fout " De gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding , gebruikersprofiel kan niet worden geladen " te herstellen.

De aanmeldingsoptie Administrator verschijnt op het aanmeldingsscherm na het opstarten. Log nu in met de Admin ID en volg deze stappen om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken:

Stap 1 : Open het menu Start door op de knop Start te klikken en typ gebruiker toevoegen in de zoekbalk Start. Selecteer in het zoekresultaat de optie Andere personen toevoegen, bewerken of verwijderen .

Gebruiker toevoegen Gebruikersprofiel Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 2 : Er wordt een nieuw venster geopend. Ga daar naar het gedeelte Familie en andere mensen en selecteer vervolgens de optie Iemand anders toevoegen aan deze pc .

User1 User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 3 : Selecteer in de volgende stap de optie Ik heb de inloggegevens van deze persoon niet .

User2 User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 4 : Klik nu op de optie Een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-account .

User3 User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 5 : De wizard zal u nu vragen om de gebruikersnaam, het wachtwoord en een wachtwoordhint van het nieuwe gebruikersaccount toe te voegen . Nadat u die informatie heeft toegevoegd, klikt u op de knop Volgende .

User4 User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Met deze stappen wordt een nieuw gebruikersaccount op uw pc gemaakt. De volgende stap is het overzetten van de herstelbare en back-upgegevens van uw oude account naar het nieuwe account.

Gegevens overdragen van oude naar nieuwe gebruikersaccount

In dit proces hebben we toegang tot uw oude gebruikersaccountgegevens vanuit het reeds geopende beheerdersaccount , kopiëren deze en verplaatsen we deze naar het nieuwe gebruikersaccount . Volg hiervoor deze stappen:

Stap 1 : Open het  venster Deze pc ( Deze computer) via het pictogram op het bureaublad. Hier, ga naar de C-schijf .

C Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 2 : Ga in C Drive naar de map Gebruikers , waar u de map van uw oude gebruikersprofiel moet vinden . Dubbelklik wanneer gevonden om het te openen.

Gebruiker Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 3 : Open nu de mappen, zoals Bureaublad, Documenten, etc. in uw oude profiel, en verplaats de vereiste gegevens van dat profiel naar het nieuwe gebruikersprofiel. U vindt de map die aan het nieuwe gebruikersprofiel is gekoppeld in de map Gebruikers, zoals vermeld in stap 2 . Probeer slechts één map tegelijk te kopiëren.

Bestanden Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 4 : Zodra het kopiëren is voltooid, logt u uit bij de Admin User ID en logt u in met de nieuwe ID. U kunt dat doen door op deze knop te drukken, de nieuwe gebruikers-ID te selecteren en vervolgens het wachtwoord in te voeren dat u hebt ingesteld.

Stap 5 : Wanneer u bent aangemeld met het nieuwe account, controleert u of al uw bestanden met succes zijn gekopieerd of niet. Als u merkt dat er iets ontbreekt, kunt u dit ophalen uit de back-up die u vanaf uw harde schijf op een andere pc hebt gemaakt (raadpleeg de  sectie Back-up maken ).

Het proces is lang en kan enige tijd in beslag nemen. Als u enkele snelle oplossingen wilt proberen, kunt u ook de onderstaande methoden proberen.

# 4 - Voer SFC-scan uit om te repareren De gebruikersprofielservice is mislukt De aanmeldingsfout

Een SFC-scan is de ingebouwde tool van Windows die systeembestanden van uw pc scant en als een beschadigd of beschadigd bestand wordt gevonden, worden deze voor u hersteld. Het kan soms ook helpen om de beschadigde Windows 10-fout van het gebruikersprofiel op uw pc te herstellen. U kunt deze tool uitvoeren in de veilige modus of terwijl u bent aangemeld via het  gebruikersprofiel van de beheerder . Stappen om de pc in beide modi uit te voeren, worden hierboven in het artikel vermeld. Volg deze stappen om een ​​SFC-scan uit te voeren:

Stap 1 : Open de opdrachtprompt in de beheerdersmodus. Druk hiervoor de Windows + X- toetsen samen op uw toetsenbord en open het Win + X- menu. Selecteer de opdrachtprompt (Admin) -optie in dit menu om de opdrachtprompt in de beheerdersmodus uit te voeren. U krijgt een prompt om Windows 10 de opdrachtprompt in de beheerdersmodus te laten openen. Klik op Ja om toe te staan.

Cmd Admin User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 2 : Typ in het opdrachtpromptvenster de onderstaande opdracht en druk op de Enter-toets:

sfc / scannow

Sfc User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Wacht tot de scan helemaal voorbij is. Het kan even duren voordat deze scan is voltooid, dus onderbreek de scan tussendoor niet. Wanneer de scan is voltooid, start u uw pc opnieuw op en probeert u in te loggen met uw originele gebruikers-ID en wachtwoord. Als u de volgende methode niet kunt proberen.

# 5 - Voer een DISM-scan uit om het gebruikersprofiel te repareren kan niet worden geladen Windows 10-fout

Soms kan de SFC-scan sommige corrupte bestanden op uw pc niet herstellen. U kunt een DISM- of Deployment Image & Servicing Management Scan uitvoeren om dit op te lossen. Wat het doet is, het repareert de corrupte bestanden die verantwoordelijk zijn voor een SFC-scan die onvolledig was.

Om DISM-scan uit te voeren om het corrupte gebruikersprofiel in Windows 10 te herstellen, opent u de opdrachtprompt in de beheerdersmodus zoals vermeld in de bovenstaande methode.

Typ nu in de geopende opdrachtprompt het volgende commando:

DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth 

Dism User Profile Service is mislukt De aanmelding Windows 10

Wacht tot de DISM-scan is voltooid. Zodra de scan is voltooid, voert u de SFC-scan opnieuw uit zoals ik heb uitgelegd in methode # 3 .

Start uw computer opnieuw op nadat de SFC-scan is voltooid. Probeer nu in te loggen met uw originele gebruikers-ID. Krijgt u nog steeds  de gebruikersprofielservice mislukt? De aanmeldingsfout van Windows 10 ? Bekijk de volgende methode die de truc voor u zou kunnen doen.

# 6 - Update Windows 10

Als u uw Windows 10 niet-bijgewerkt laat, of als een Windows 10-update onvolledig blijft, kan het probleem van een beschadigd gebruikersprofiel u opvallen. Het is dus belangrijk dat u uw Windows up-to-date houdt. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om uw Windows 10 bij te werken.

Stap 1 : Log in op Windows via de beheerdersaanmelding. Raadpleeg het  gedeelte Verborgen beheerdersaccount activeren van  methode 2 .

Stap 2 : Open het menu Start en klik op de optie Instellingen .

Start H Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 3 : Klik in het venster Instellingen op de optie Update en beveiliging .

Update N Sec gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 4 : Hiermee wordt het venster Update en beveiliging geopend . Ga hier naar het gedeelte Windows Update in het linkerdeelvenster. Zoek in het gedeelte Windows Update naar de knop Controleren op updates in het rechterdeelvenster. Windows ga op zoek naar een nieuwe Windows-update, indien beschikbaar. Als er een update beschikbaar is, voltooi de update dan door de instructies van de update-wizard te volgen.

Controleer Updates Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Nadat de Windows 10-update met succes is voltooid, wordt uw computer opnieuw opgestart. Probeer nu in te loggen met uw originele gebruikers-ID.

Als het updaten van Windows niet werkte, kunt u deze laatste methode proberen. Hier reset u Windows 10 om de gebruikersprofielservice mislukt De aanmeldingsfout te herstellen  .

# 7 - Reset Windows 10 zonder persoonlijke bestanden te verwijderen

Het opnieuw instellen of opnieuw installeren van Windows 10 zonder persoonlijke bestanden te verwijderen, is een andere manier om de fout Gebruikersprofiel kan niet worden geladen te herstellen  . Hoewel uw persoonlijke bestanden niet van de computer worden verwijderd, worden alle geïnstalleerde software en apps tijdens dit proces verwijderd. Dus, verwijderde apps storen u niet, probeer deze methode eens. Zorg ervoor dat u bij Windows bent aangemeld met het beheerdersaccount (zie Methode 2, het gedeelte Verborgen beheerdersaccount activeren ). Volg deze stappen:

Stap 1 : Open het Windows Start-menu en klik op de optie Instellingen .

Start H Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 2 : Het  venster Instellingen wordt geopend. Klik daar op de  optie Update en beveiliging .

Update N Sec gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 3 : Klik in het venster Update en beveiliging op de optie Herstel .

Stap 4 : Wanneer u zich in het herstelvenster bevindt, is het gedeelte Deze pc opnieuw instellen beschikbaar met een knop Aan de slag ; klik op Aan de  slag .

Reset gebruikersprofielservice is mislukt De aanmelding Windows 10

Stap 5 : Van de twee opties die hierna verschijnen, klikt u op de optie Mijn bestanden behouden . Ter herinnering: alle software die op uw pc is geïnstalleerd, wordt verwijderd, maar de persoonlijke bestanden blijven ongewijzigd.

Keep Files Gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding Windows 10

Nu, terwijl u doorgaat, wordt Windows 10 gereset / opnieuw geïnstalleerd op uw pc. Wanneer de reset van Windows 10 is voltooid, zou dit het beschadigde gebruikersprofiel hebben hersteld. Probeer na het opnieuw opstarten in te loggen met uw originele ID.

Afsluitende woorden

Dit waren enkele van de processen die het meest hebben gewerkt om  de gebruikersprofielservice mislukt De aanmelding , gebruikersprofiel kan niet worden geladen Windows 10-fout voor gebruikers wereldwijd. Het ultieme dat u kunt doen als u het probleem niet kunt oplossen, is door een nieuw gebruikersprofiel aan te maken en alle back-upgegevens van de back-up te kopiëren die u kunt maken, zoals vermeld in het  gedeelte Back-up maken bovenaan.