12 Beste gratis hulpmiddelen voor bestandsvergelijking voor Windows 10

Het dagelijks werken op een computer telt ook die bestanden en documenten op. Hoe meer bestanden, hoe meer rommel, en daarom hebben ze uw speciale aandacht nodig. U wilt niet steeds dubbele bestanden toevoegen of wijzigingen missen die door iemand anders in de bestanden zijn aangebracht, of wel? Het regelmatig vergelijken van uw bestanden is hiervoor de oplossing.

Het handmatig vergelijken van honderden bestanden is een vervelende taak en vrijwel onmogelijk. De kans is groot dat u iets mist. U kunt ook de bestanden controleren of er wijzigingen zijn aangebracht door hackers! Het slimste wat u hier kunt doen, is een bestandsvergelijkingstool gebruiken om bestanden effectief te vergelijken, terwijl u tijd bespaart.

Hoewel applicaties zoals Google Drive of Dropbox je tot op zekere hoogte kunnen helpen door bestandsrevisies uit te voeren, zou je deze services moeten gebruiken. Daarvoor heb je ook een internetverbinding nodig. Bovendien moet u deze services gebruiken en de bestanden uploaden om de service regelmatig bij te houden.

Hier hebben we enkele van de beste tools voor het vergelijken van bestanden op de shortlist gezet die dingen gemakkelijker maken en tijd besparen.

AptDiff

Aptdiff File Compare

AptDiff is een freeware die nu niet meer beschikbaar is, maar nog steeds beschikbaar is om te downloaden via websites van derden. Ondanks dat het gratis is, is het een geavanceerde en responsieve tool voor het vergelijken van bestanden voor Windows. Het laat je twee bestanden (tekst of binair) vergelijken om te controleren of een van hen een duplicaat is. Het wordt snel gedownload en is vrij eenvoudig zonder complicaties. Van opties om sneltoetsen aan te passen, bestandsback-ups te krijgen of de UI-lettertypen en kleuren te personaliseren tot het ondersteunen van meerdere talen, er is veel dat het kan.

Prijs: gratis

DiffMerge

Diffmerge

Degenen die op zoek zijn naar een tool voor het vergelijken van bestanden, zouden DiffMerge erg nuttig vinden vanwege zijn krachtige functies. De applicatie vergelijkt bestanden visueel en voegt ze zelfs samen op grote platforms zoals Windows, Mac en Linux. Bovendien geeft het grafisch de wijzigingen tussen de twee bestanden weer. Het biedt ook opties zoals intra-line highlighting en volledige ondersteuning voor bewerking. Evenzo toont het ook grafisch de wijzigingen (samenvoegen) tussen drie bestanden.

Het stelt de bestanden in staat om indien mogelijk automatisch samen te voegen, en biedt ook volledige controle over het bewerken van het gegenereerde bestand. Bovendien vergelijkt het de twee mappen naast elkaar, terwijl wordt weergegeven welke bestanden alleen in een enkel bestand of in het andere aanwezig zijn. Het toont ook de bestandsparen die vergelijkbaar of verschillend zijn.

Prijs: gratis

Diffuus

Diffuse bestandsvergelijking

Als u op zoek bent naar een eenvoudige maar krachtige grafische tool die helpt bij het samenvoegen en vergelijken van tekstbestanden, dan is Diffuse de beste keuze. Het kan gemakkelijk willekeurige bestanden parallel vergelijken, terwijl het u de mogelijkheid biedt om de lijnafstemming handmatig aan te passen en ook de mogelijkheid om bestanden rechtstreeks te bewerken.

Niet alleen dat, het kan ook wijzigingen van bestanden uit Darcs-, SVK-, Monotone-, Git-, Mercurial-, Bazaar-, RCS-, Subversion- en CVS-bibliotheken herstellen voor vergelijking en samenvoeging. Bovendien? Lijnafstemming kan handmatig door de gebruiker worden aangepast, optie voor syntaxisaccentuering of eenvoudige navigatie van het toetsenbord zijn enkele van de andere belangrijke functies om op te letten.

Prijs: gratis

ExamDiff

Examdiff File Compare

Het is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel voor het vergelijken van bestanden, waarmee u documenten kunt vergelijken. Examdiff is een freeware waarbij u niet beide bestandsnamen hoeft te vermelden, maar het invoeren van de directorynaam voor een van de bestanden ter vergelijking zou prima moeten zijn. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn de automatische keuzefunctie om overeenkomende bestanden te onthouden, automatische detectie van bestandswijzigingen en gebruikers waarschuwen om de bestandsvergelijking te herhalen, snelle selectie van de twee bestanden om te vergelijken, slepen en neerzetten om een ​​of twee bestanden toe te voegen aan het programmavenster , of eenvoudig bewerken van beide bestanden.

Deze tool biedt nog meer functies die u kunt verkennen op uw Windows-platform.

Prijs: gratis

KDiff3

Kdiff3

Met Kdiff3 kunt u maximaal 3 bestanden tegelijk uploaden om te vergelijken. Er verschijnt een prompt waarin u de bestanden moet laden die u wilt vergelijken. U kunt de bestanden later naast elkaar op de interface bekijken. Het enige dat u hoeft te doen, is doorbladeren om ze allemaal tegelijk te bekijken.

Het programma vergelijkt of voegt twee of drie tekstinvoerbestanden of mappen samen, en geeft ook de resultaten regel voor regel en per teken (!) Weer. Bovendien biedt het een automatische samenvoegoptie en een ingebouwde editor voor het eenvoudig oplossen van samenvoegconflicten.

Verder biedt het ondersteuning voor Unicode, UTF-8 en andere codecs, en ook KIO op KDE waarmee je toegang hebt tot ftp, sftp, fish, smb en meer.

Andere belangrijke functies zijn het afdrukken van verschillen, het handmatig uitlijnen van lijnen en het automatisch samenvoegen van de geschiedenis van versiebeheer. Het beste is dat het wordt geleverd met een responsieve grafische gebruikersinterface.

Prijs: gratis

Workshare Vergelijk

Workshare Vergelijk

Als u op zoek bent naar een beetje geavanceerde tool die geschikt is voor het bedrijfsleven, is Workshare Compare perfect. Hiermee kunt u Word-documenten en zelfs pdf's (tekstgebaseerd) vergelijken. Het kan worden uitgevoerd op browsers, mobiele telefoons, pc's of kan ook worden ingebed in andere platforms voor het maken, delen en beheren van documenten.

Het programma zorgt ervoor dat het het proces snel en nauwkeurig voltooit en zorgt ervoor dat er geen kleine verandering wordt gemist. Ondanks de lengte of complexiteit van de inhoud, kunt u gemakkelijk tussen afzonderlijke wijzigingen schakelen. U kunt zich ook concentreren op de wijzigingen gegroepeerd in categorieën.

Hiermee kunt u een vergelijking maken vanuit Outlook en ook Word-, PDF-, Excel- en PowerPoint-bestanden bekijken. Bovendien? Het biedt je ook de mogelijkheid om tekstfragmenten of code te vergelijken, of je kunt twee afbeeldingen of tabellen vergelijken, of wat dat betreft, elke inhoud. De mogelijkheid om onderweg toegang te krijgen tot documenten is een van de andere geweldige functies.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; pro-versie begint vanaf $ 15

WinMerge

Winmerge File Compare

Winmerge is een gratis en open source-tool voor het vergelijken van bestanden, ontworpen voor Windows. Het helpt u zowel bestanden als mappen te vergelijken, die verschillen genereren in een visuele tekstindeling die gemakkelijk te beheren en te begrijpen is. Het is uitermate handig bij het identificeren van de wijzigingen die hebben plaatsgevonden tussen verschillende projectversies en dienovereenkomstig de wijzigingen tussen verschillende versies te mengen.

Dit programma kan ook worden gebruikt als een externe vergelijkings- of samenvoegtool, of ook als een zelfstandige applicatie. Het wordt geleverd met een interface met tabbladen, ondersteunt Unicode en verwerkt Windows-, Unix- en Mac-tekstbestandsindelingen. Mapvergelijking, afbeeldingvergelijking, versiebeheer of shell-integratie zijn enkele van de andere belangrijke functies.

Prijs: gratis

Meld

Meld File Compare

Meld is een bestandsvergelijkingstool die speciaal is ontworpen voor ontwikkelaars. Deze visuele diff- en merge-tool waarmee u bestanden, mappen en projecten kunt vergelijken die onder versiebeheer staan. Het programma biedt twee tot drie manieren om bestanden en mappen te vergelijken. Het ondersteunt ook verschillende bekende versiecontroles. Het helpt u ook om codewijzigingen te bekijken en patches te bemachtigen. Wat interessant is, is dat het je ook kan helpen om te bepalen wat er binnen die fusie gebeurt.

Het kan onderweg bestanden bewerken en updates vergelijken, en u kunt ook moeiteloos tussen verschillen en conflicten schakelen. Syntaxisaccentuering is een andere functie voor het vergelijken van bestanden. U kunt ook twee of drie mappen per bestand vergelijken, terwijl nieuwe, ontbrekende en gewijzigde bestanden worden weergegeven. Bovendien kan het direct bestandsvergelijkingen openen en zelfs bestanden of mappen filteren om valse verschillen te vermijden.

Het programma biedt ondersteuning voor verschillende versiebeheersystemen, zoals Git, Mercurial, Bazaar en SVN. Bovendien kunt u hiermee ook bestandsvergelijking starten om de aangebrachte wijzigingen te analyseren, de status van de bestandsversie te bekijken en meer. Bovendien voegt het twee bestanden automatisch samen met behulp van een gemeenschappelijke voorouder, markeert en toont het de basisversie, vergrendelt het alleen-lezen samenvoegbases om fouten te voorkomen, en nog veel meer.

Prijs: gratis

tkdiff

Tkdiff File Compare

Tkdiff is een duidelijke en eenvoudige toepassing voor bestandsvergelijking die kan worden gebruikt om de kwestie binnen twee bestanden te vergelijken. Het werkt met platte tekstdocumenten (in tekstformaat) en de TCL-documenten. Het beste is dat de tool eenvoudig te gebruiken is en dus door elk type gebruiker kan worden gebruikt, zowel beginners als ervaren gebruikers.

Het wordt geleverd met het gebruikelijke type interface met een eenvoudig ontwerp, waarbij u de bestanden kunt kiezen om te vergelijken met behulp van de bestandsbrowser. U kunt de resultaten bekijken in een venster met twee panelen. Hier kunt u duidelijk de verschillen opmerken tussen de blauw gemarkeerde bestandsinhoud. Dit is mogelijk dankzij de functie voor het markeren van syntaxis.

Het toont regelnummers, omzeilt de witruimtes, synchroniseert schuifbalken en gaat ook naar het eerste, vorige, laatste of volgende verschil. Het kan ook een samenvoegbestand schrijven of een zoekfunctie gebruiken terwijl het enorme hoeveelheden gegevens verwerkt. Het programma gebruikt nauwelijks de CPU en het systeemgeheugen en hindert daarom de looptijd van andere actieve processen niet.

Prijs: gratis

Diff Doc

Diff doc is een eenvoudige tool voor het vergelijken van bestanden waarmee u bestanden snel, nauwkeurig en moeiteloos kunt vergelijken. Of u nu MS Word, Excel, WordPad, Kladblok of een andere editor gebruikt, u hoeft alleen de originele en gewijzigde bestanden te laden en vervolgens op de knop Vernieuwen te klikken om bestanden te vergelijken (of op F5 op het toetsenbord te drukken) en de bestandsvergelijking verschijnt onmiddellijk.

Het stelt u ook in staat om mappen te vergelijken om precies te begrijpen welke bestanden zijn gewijzigd voordat u een gedetailleerde bestandsvergelijking uitvoert. De applicatie kan de bestandsverschillen in twee waarschijnlijke weergaven weergeven, zoals in de modus 'Alles in één' of 'Naast elkaar'. De voordelen van beide weergaven zijn dat het hangen tussen hen net zo soepel gaat als een muisklik (of gewoon door op F6 te drukken). En tot slot is er een breed scala aan rapporttypen en opties waarmee u de gedetecteerde verschillen kunt delen met uw collega's.

Prijs: gratis proefversie beschikbaar; upgrade beschikbaar voor $ 399,95

Het regelmatig vergelijken van uw bestanden beschermt u niet alleen tegen hackers of gemiste wijzigingen, het maakt ook zoveel ruimte op uw systeem vrij als het dubbele bestand zou innemen. Houd uw systeem dus schoon met deze tools voor het vergelijken van superbestanden en haal de maximale prestaties.

DocuProof Enterprise

Docuproof van GlobalVision vergelijkt twee verschillende bestanden om de nauwkeurigheid van de tekst in een ontwerp, document en ontwikkelingsplan voor verpakkingen te beheren. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat er geen onverwachte wijzigingen optreden wanneer uw tekst verschuift van de kopie van het document naar de afdruk.

De automatische proefleesfunctie helpt zelfs de kleinste fouten te voorkomen. Het programma biedt verschillende tools die verschillen in elke taal kunnen identificeren. Het maakt het veel gemakkelijker om tekst te evalueren en vreemde talen die u kent, te proeflezen.

Het werkt ook als een documentvergelijkingssoftware, die de uiteindelijke gegenereerde PDF kan vergelijken met het originele tekstdocument. Dit helpt ervoor te zorgen dat de vergelijking consistent is. Hiermee kunt u PDF-documenten, documenten van twee woorden, twee tekstbestanden of bestanden van twee verschillende soorten vergelijken. Het kan ook fouten in spelling, gewijzigde, toegevoegde of verwijderde kopieën detecteren en eventuele locatieveranderingen detecteren.

Van gevoeligheid voor lettertypegrootte, inspectie van webpagina's of het controleren van sjablonen tot het inspecteren van tabellen en het verwerken van native bestanden, het biedt veel functies om op te letten.

Prijs: begint vanaf $ 150 per gebruiker

Beyond Compare versie 3

Beyond Compare is een andere geweldige tool voor het vergelijken van bestanden die zijn intelligente technologie gebruikt om bestanden en mappen te vergelijken. Het maakt gebruik van eenvoudige, maar krachtige commando's die het verschil benadrukken waarnaar u op zoek bent en negeert degene waarin u niet geïnteresseerd bent. Het helpt bij het samenvoegen van wijzigingen, het synchroniseren van bestanden en zelfs het maken van rapporten.

Bovendien? Met deze tool hebt u ook overal toegang tot gegevens (FTP-sites, media-apparaten, WebDAV-bronnen, svn-repositories en cloudopslag). Het beste van alles is dat het compatibel is met alle belangrijke platforms, zoals Windows, Mac en Linux. Bovendien biedt het geïntegreerde vergelijkingsviewers voor verschillende soorten gegevens.

Prijs: pro-versie geprijsd op $ 60, per stoel