12 Beste gratis IDE voor C ++ voor Windows 10

C ++ is zo'n hoog programmeerniveau dat nog steeds populair is sinds het begin. Het wordt nog steeds actief toegepast bij de ontwikkeling van vele applicaties en systemen over de hele wereld. C ++ is een unieke taal die de basis vormt van de belangrijkste programmeertalen, zoals Java, C #, Python, enz. Bovendien worden deze programmeertalen veel gebruikt door professionele programmeurs voor hardware-ontwikkeling.

Dus degenen die kennis willen opdoen van C ++, moeten weten dat een IDE (Integrated Development Environment) de beste plaats is om programmeren soepel te laten verlopen. Dit komt omdat IDE's zijn geïntegreerd met functies zoals foutopsporing, code-aanvulling, compileren en meer.

IDE's worden voornamelijk gebruikt om verschillende elementen van softwareprogramma's aan te bieden terwijl de applicatie in ontwikkeling is. Het beste van de software is de aantrekkelijke interface. Laten we enkele van de beste IDE voor C ++ op de door ons geselecteerde Windows-shortlist bekijken.

Visuele studio

Visual C Plus Plus Ide

Het is een volledig functionele IDE die werkt met alle grote platforms zoals Windows, web, cloud en Android. Met Visual Studio IDE kunt u codes correct en effectief schrijven zonder de bestaande bestandsvoorwaarden te verliezen. Men kan gemakkelijk inzoomen op de details, zoals de oproepstructuur, bijbehorende functies, aanmeldingen en teststatus. U kunt ook profiteren van de services die helpen bij het refactoren, analyseren en repareren van codeproblemen.

Visual Studio leidt u door met live ondersteuning terwijl u codeert, ondanks de gebruikte taal (C # / VB, C ++, JavaScript, Python en meer). Wat interessant is, is dat IntelliSense de API's voorspelt terwijl u schrijft en automatisch aanvult om de snelheid en efficiëntie te verbeteren. Bovendien helpt het u om gemakkelijk door een grote codebasis te navigeren zonder de context van de code te verliezen.

Prijs: gratis versie beschikbaar; upgrade begint vanaf $ 45 / maand

CodeBlocks

Codeblok

Code :: Blocks is een C, C ++ en Fortran IDE die gratis beschikbaar is. Dit is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende eisen van de gebruikers. Deze IDE is ontwikkeld om extreem flexibel en volledig configureerbaar te zijn. Het biedt alles wat je nodig hebt, biedt een stabiel uiterlijk, gevoel en controle over verschillende platforms.

Deze IDE is ontworpen rond plug-in-ondersteuning die kan worden uitgebreid met plug-ins. U kunt elk type functionaliteit toevoegen door een plug-in te coderen of te installeren. Het assembleren en debuggen van functionaliteiten wordt bijvoorbeeld al aangeboden door de plug-ins.

Prijs: gratis en open source

Verduistering

Verduistering

Eclipse is een van de toonaangevende IDE's voor C en C ++ die is gebaseerd op het Eclipse-platform. Het biedt ondersteuning voor projectontwikkeling en beheerd raamwerk voor verschillende toolchains, klassiek maakraamwerk, bronnavigatie, enz. Het ondersteunt ook verschillende bronkennishulpmiddelen, bijvoorbeeld beoordeling, macro-definitie browser, vouw- en hyperlinknavigatie, visuele foutopsporingshulpmiddelen, code-editor met syntaxisaccentuering en meer.

Het is gratis en open source-software die werkt met alle grote platforms, waaronder Windows, Mac OS X en Linux. Het beschikt over een geweldige gebruikersinterface die helpt bij het rangschikken van de elementen met slepen en neerzetten.

Prijs: gratis

Clion

Clion

Clion is een krachtige en platformonafhankelijke IDE voor C en C ++ die moderne C ++ -standaarden, libc ++ en Boost omvat. Deze IDE kent de codes zeer goed en beheert de routine terwijl u zich op de kernzaken concentreert. Een van de belangrijkste functies is refactoring waarmee u symbolen kunt hernoemen, leden omhoog of omlaag kunt verplaatsen in de ranglijst, functiehandtekeningen kunt wijzigen en er ook voor kunt zorgen dat de geautomatiseerde refactoring de vereiste wijzigingen in de code correct genereert.

Geïntegreerde debugger analyseert en lost problemen moeiteloos op met behulp van de vriendelijke debugger UI van de IDE met GDB / LLDB als een backend. Bovendien koppelt het ook op afstand aan native processen of debugt het. Het analyseert ook de demontageweergave bij gebrek aan bronnen.

Clion biedt ook een volledig inline overzicht van uw project met behulp van de variabelewaarden die direct in de editor worden weergegeven terwijl u debugt. Bovendien controleert het de status van alle variabelen voor een geselecteerde functie in hetzelfde stapelframe. Het analyseert ook de resultaten van een functieaanroep of een ingewikkelde uitdrukking.

Prijs: gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar; upgrade begint vanaf $ 199 / gebruiker voor het eerste jaar

Vim

Vim C Ide

Deze lichtgewicht IDE is een uiterst configureerbare teksteditor voor het efficiënt maken en wijzigen van elk teksttype. In de meeste Unix-systemen en Apple OS X wordt het toegevoegd als "vi". Vim is superstabiel en wordt constant ontworpen voor een verbeterde ervaring. Het is een consistente IDE met een boomstructuur voor ongedaan maken op meerdere niveaus.

Vim biedt een uitgebreid plug-insysteem en biedt ondersteuning voor meerdere programmeertalen en bestandsindelingen. Het biedt ook krachtige zoek- en wisselfunctionaliteit. Bovendien integreert het met veel tools en biedt het ook ondersteuning voor alle talen die snelle codering bevorderen.

Prijs:

CodeLite

Codelight Ide

CodeLite is een gratis en open source IDE die gespecialiseerd is in programmeertalen C, C ++, PHP en JavaScript. Het is een platformonafhankelijke IDE die voornamelijk wordt gebruikt voor backend-ontwikkelaars die Node.js gebruiken en werkt met alle grote platforms, waaronder Windows, Mac OS X en Linux.

Het stelt je ook in staat om de bewerkingen ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren, basisbewerkingen uit te voeren, regels te verschuiven, verwijderen of converteren, overschakelen naar een volledig scherm, de witruimte verbergen of blootleggen, samen met functies die het zoeken en vervangen van woorden ondersteunen.

U kunt ook bladwijzers maken, snelle foutopsporingsacties uitvoeren en ook de instellingen van de broncode-editor configureren door de tool regelnummers te laten weergeven. Bovendien kunt u ook gebruikmaken van de geïntegreerde functie voor automatisch aanvullen. Bovendien kan de software ook de lege lijnen stroomlijnen bij het opslaan van de bestanden. U kunt ook de bladwijzers aanpassen, sneltoetsen toewijzen, achtergrondlettertypen en kleuren selecteren en nog veel meer.

Prijs: gratis en open source

NetBeans IDE

Netbeans

NetBeans IDE is een gratis en open source programma dat gebruikers helpt bij het ontwikkelen van mobiele, web- en desktoptoepassingen met Java, JavaScript, HTML5, PHP, C / C ++ en meer. Het werkt met alle grote platforms, waaronder Windows, Linux, Solaris en MacOS.

Het beste is dat het gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en direct uit de doos kan worden gebruikt. Het is uitgerust met alle tools die ontwikkelaars nodig hebben om professionele en platformonafhankelijke applicaties te bouwen voor mobiel, internet, desktop en ondernemingen.

Prijs: gratis

Qt Creator

QT Creator is een andere geweldige IDE die snel en gemakkelijk is en de leukste ervaring biedt voor een C ++ -ontwikkelaar. Deze platformonafhankelijke IDE wordt geleverd met een ultramoderne C ++ -code-editor, ingebouwd GUI-ontwerp en formulierontwerper, snelle code, navigatietools en meer. Het is vooral geliefd bij ontwikkelaars vanwege de API's en bibliotheken, omdat deze consistent, gedetailleerd, gebruiksvriendelijk en goed gedocumenteerd zijn.

Bovendien wordt het geleverd met een complete set tools die zijn ontworpen om eenmaal applicaties en gebruikersinterfaces te maken en deze vervolgens verder te implementeren in verschillende mobiele besturingssystemen en desktops. Het beste van alles is dat het wordt geleverd met een eenvoudige en responsieve interface. Het beschikt over een code-editor met syntaxisaccentuering en automatische aanvulling, UI-creatie met slepen en ontwerpen, visuele foutopsporing en profileringstool en nog veel meer.

Als je diep wilt ingaan op de basisdetails van de Qt API's en de bibliotheken, kun je hulp zoeken op hun documentatiepagina's.

Prijs: gratis

Dev C ++

Devplus Plus

Het is een volledig functionele IDE ontworpen voor programmeertaal C en C ++. Het maakt gebruik van de Mingw-poort van GCC (GNU Compiler Collection) als compiler. Het bouwt lokale Win32-uitvoerbare bestanden, zoals een console of een GUI. Orwell Dev-C ++ kan ook worden gemengd met Cygwin en worden gebruikt.

Dit wordt geleverd met veel functies die meer gericht zijn op basisprogrammering en niet op geavanceerde programmering. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd, zodat u direct met de applicatie aan de slag kunt. Het beste is dat de interface vrij eenvoudig te gebruiken is, met alle opties netjes gerangschikt voor gemakkelijke toegang en behoorlijk ruim.

De tool helpt u bij het maken en bewerken van verschillende gangbare bronbestandsindelingen zoals .C, .CPP, .CC, .C ++ of .CP. Het kan ook headerbestanden beheren met de volgende extensies: .H, HPP, .RH en .HH. Het ondersteunt ook resource-scripts zoals .RC en stelt u in staat uw projecten op te slaan in het gebruikelijke .DEV-formaat. Compileren en debuggen, individuele configuraties voor compiler, omgeving en editor zijn enkele van de andere functies.

Prijs: gratis

C ++ Builder

C Plus Plus Builder

Het is een snelle IDE met geïntegreerd ontwerp en ontwikkeling voor de nieuwste apps. Voor degenen die een krachtige platformonafhankelijke app willen bouwen die de "volledige stapel" van de database tot aantrekkelijke gebruikersinterfaces, enzovoort, omvat, is C ++ Builder alles wat ze nodig hebben. Met behulp van deze app worden uw C ++ -toepassingen lokaal samengesteld voor mobiele en desktopplatforms.

Dit helpt u tijd en moeite te besparen die u anders zou besteden aan het leren van verschillende programmeertalen voor elk extra platform. C ++ Builder Rio (10.3) helpt ontwikkelaars om prachtige en goed presterende apps te bouwen voor Windows, macOS, iOS en Android, met dezelfde fundamentele codebasis. Het brengt duidelijke verbeteringen voor C ++ -ontwikkelaars, waaronder C ++ 17 win32-ondersteuning, verbeterde codeaanvulling, foutopsporing voor geoptimaliseerde builds en nieuwe bibliotheken.

Het brengt ook verbeteringen aan in VCL voor beeldschermen met hoge DPI, ondersteuning voor Per Monitor V2, bijgewerkte ondersteuning voor mobiele platforms voor Android API26 en iOS12, en meer.

Prijs: begint vanaf $ 1495

MonoDevelop

Monodevelop

Als u op zoek bent naar een IDE waarmee ontwikkelaars snel desktop- en webtoepassingen op Windows, Mac OS X en Linux kunnen schrijven, dan is MonoDevelop de beste keuze. Het beste van alles is dat het voor de ontwikkelaars ook supergemakkelijk is om .NET-apps die met Visual Studio zijn gebouwd, over te zetten naar MacOS en Linux met behoud van één codefundament voor alle platforms.

Het wordt geleverd met een geavanceerde tekstbewerkingsoptie zoals ondersteuning voor C #, codesjablonen en codevouw. Daarnaast biedt het ook volledig aanpasbare vensterslay-outs, sneltoetsen die door de gebruiker worden gespecificeerd en een set externe tools. Van ondersteuning voor meerdere talen (C #, F #, Visual Basic .NET, Vala), of een geïntegreerde debugger die fouten opspoort in Mono en lokale applicaties, tot de mogelijkheid om eenvoudig GTK # -toepassingen te maken, er zijn veel van dergelijke functies die deze tool populair maken.

Prijs: gratis

Anjuta

Anjuta is een allround IDE die wordt geleverd met verschillende programmeeropties, waaronder projectbeheer, broneditor, GUI-ontwerper, toepassingswizard en meer. De tool richt zich voornamelijk op het aanbieden van een eenvoudige gebruikersinterface, en dat is ook bruikbaar. Bovendien is het krachtig en helpt het bij een effectieve ontwikkeling.

Het wordt geleverd met een eenvoudige interface die eenvoudig te bedienen is en wordt geleverd met krachtige tools. Het bevat enkele van de gemakkelijke wizards en projectsjablonen om met nieuwe projecten te beginnen. Het beste is dat het programma de meeste populaire programmeertalen C, C ++, Java, Javascript, Python en Vala ondersteunt.

Bovendien ondersteunt het volledige glade-integratie voor WYSIWYG UI-ontwikkeling voor GTK + / GNOME-toepassingen, volledig geïntegreerde GDB voor foutopsporing aan boord en meer.

Prijs: gratis

IDE-programma's zijn de beste manier om applicaties minus de fout te bouwen en die efficiënt kunnen worden onderhouden. Hoewel er veel IDE's online beschikbaar zijn voor C ++, zijn er maar weinig die uw verwachtingen overtreffen. Maak dus een keuze uit bovenstaande lijst en bouw moeiteloos C ++ applicatie op Windows.