16 Beste gratis mapvergrendelingssoftware voor Windows

16 Beste gratis software voor mapvergrendeling : - Ik ben onlangs al mijn gegevens kwijtgeraakt die in een map waren opgeslagen, alleen omdat mijn gegevens niet beschermd waren. Afgezien van het feit dat geen van de Windows-versies wordt geleverd met de wachtwoordvergrendelingsoptie voor uw persoonlijke mappen, zijn de meesten van ons nonchalant over de gegevens die we op onze pc of laptop opslaan en zouden ze niet eens overwegen om ze te beschermen.

Wat we niet begrijpen, is dat anderen hierdoor toegang krijgen tot uw privacy, die per ongeluk kan worden verwijderd door vrienden of familie, of zelfs kan worden gemanipuleerd door iemand anders. Daarom is het een goede gewoonte om uw mappen met een wachtwoord te beveiligen, zodat uw gegevens veilig en beveiligd zijn.

Hoewel u de mogelijkheid heeft om de mappen in het Windows-besturingssysteem te verbergen, heeft dit geen zin, omdat de map kan worden doorzocht of niet kan worden verborgen. Daarom worden degenen die hun gegevens met een wachtwoord willen beschermen, gedwongen om hulp te zoeken bij software van derden. Dus als je al je spullen in een handomdraai wilt beschermen, kun je een aantal goede applicaties gebruiken om ze te versleutelen.

Lees ook: - 16 gratis USB-coderingshulpmiddelen om uw USB met een wachtwoord te beveiligen

Er zijn veel applicaties die u helpen uw map te vergrendelen, maar de meeste zijn betaalde versies. Vandaag hebben we een lijst samengesteld met enkele van de beste gratis software voor mapvergrendeling, speciaal voor jou, waarmee je je schijven op je Windows-platform kunt opslaan. Dus laten we gaan.

Mapvergrendeling gratis

map-lock-7-min

Als u een grote hoeveelheid gegevens heeft, wilt u deze zeker beveiligen, en Folder Lock is een van de tools die u daarbij helpen. Het helpt u uw bestanden, mappen en stations te vergrendelen en te verbergen door ze met een wachtwoord te beveiligen. Bovendien versleutelt het ook bestanden, mappen en e-mailbijlagen, terwijl het veilig een back-up maakt van uw gegevens en ook uw cd en de USB-drives beschermt.

Daar blijft het niet bij, want met behulp van Folder Lock kun je ook wallets maken om je creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie op te slaan. Het voorkomt dat uw gegevens worden geopend door zelfs de slimste hackers en spionnen met de door een sneltoets geactiveerde geheime modus. Maak de geschiedenis schoon en vernietig ongewenste bestanden met Folder Lock en probeer alle voordelen gratis gedurende de eerste 30 dagen nadat het $ 39,95 kost.

Downloaden: //www.newsoftwares.net/folderlock/

Prijs: gratis; $ 39,95 na gratis proefperiode van 30 dagen

Compatibiliteit: Windows 2000 / XP / Vista / 7/8/10

IObit Free (beschermde map)

Een van de beste keuzes voor een map locker gaat naar de gratis wachtwoord of beschermde map van IObit, die gebruiksvriendelijk is, minder schijfruimte vastlegt en een solide elementaire bescherming biedt voor uw bestanden en mappen. Met IObit kunt u uw bestanden en mappen verbergen voor externe toegang. Hoewel alle buitenstaanders de toegang tot uw gegevens hebben geblokkeerd, kunnen ze deze zelfs tijdens uw afwezigheid niet bekijken.

Het biedt een uiterst eenvoudig dashboard waar u gewoon uw voorkeursgegevens kunt slepen en neerzetten om ze te vergrendelen. Bovendien houdt het programma zichzelf ook beveiligd door zichzelf te beschermen met een wachtwoord, zodat niemand het ook kan verwijderen. Hoewel de wachtwoordmap van IObit een gratis applicatie is, is deze volledig vrij van malware en virussen.

Downloaden : //www.iobit.com/en/password-protected-folder.php

Prijs: gratis

Compatibiliteit: Windows 2000 / XP / Vista / 7/8 / 8.1 / 10

Lock-A-Folder

lock-a-folder

Ook al heeft de ontwikkelaar het project opgeschort, wat betekent dat er geen updates voor het product zouden zijn, je hebt nog steeds de mogelijkheid om de archiefapplicatie Lock-A-Folder gratis te downloaden. Het is gebruiksvriendelijke software die een kleine schijfruimte in beslag neemt en u helpt bij het vergrendelen of verbergen van privémappen op uw pc of laptop. Deze actie blokkeert andere gebruikers om toegang te krijgen tot uw bestanden en maakt uw gegevens onzichtbaar.

U moet een hoofdwachtwoord maken om de map te selecteren die u wilt verbergen of vergrendelen. Klik gewoon op de optie om ze onzichtbaar te maken. U kunt het wachtwoord opnieuw invoeren en de gewenste map selecteren om deze te ontgrendelen. Zelfs wanneer u de applicatie moet verwijderen, moet u het hoofdwachtwoord invoeren, wat betekent dat niemand tijdens uw afwezigheid de tool kan verwijderen zonder het wachtwoord.

Downloaden : //lock-a-folder.en.softonic.com/

Prijs : gratis

Compatibiliteit : Windows XP / Windows Vista / Windows 7/8/10

Safehouse Explore

Safehouse Explore is een gratis coderingssoftware en helpt de privacy van uw gegevens te behouden door ze te beschermen met wachtwoorden. Het dekt effectief uw gegevens van snoopers of iemand anders die er geen toegang toe zou moeten hebben. Met wachtwoorden en sterke versleuteling van maximaal 256-bit om uw gegevens volledig uit de buitenwereld te laten verdwijnen.

Van foto's, video's, gevoelige bestanden, spreadsheets enz. Tot alle soorten bestanden, het beschermt en verbergt uw gegevens volledig. Het kan ook de gegevens op uw USB- en cd-stations, geheugenkaarten, iPods en zelfs netwerkservers beschermen. Het geeft u alleen toegang tot uw bestanden als u het wachtwoord invoert, wat het ook beschermt tegen externe krachten.

Downloaden: //www.safehousesoftware.com/SafeHouseExplorer.aspx

Prijs: gratis

Compatibiliteit: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8

Gemakkelijk File Locker

easy-file-locker

Easy File Locker is gratis software die gebruiksvriendelijk en lichtgewicht is. Deze tool is perfect voor het Windows-besturingssysteem en helpt uw ​​bestanden en mappen te beschermen tegen verlies of diefstal. Het biedt solide bescherming voor uw gegevens die zijn beveiligd tegen andere gebruikers en blokkeert hen om informatie te bekijken, openen, lezen, wijzigen of verwijderen, kopiëren of zelfs mappen te verplaatsen. De bestanden of mappen zijn volledig verborgen voor weergave door andere gebruikers of spionageprogramma's.

Easy File Locker is ontwikkeld om uw privébestanden en mappen op uw privécomputer te beschermen. Het beste is dat het de snelheid van uw systeem niet vertraagt, geen gegevens op uw beschermde mappen wijzigt of beschadigt.

Downloaden : //xoslab.com/efl.html

Prijs : gratis

Compatibiliteit : alle Windows-besturingssystemen

Folder Guard

map-bewaker

Als u hebt besloten uw privébestanden en mappen te verbergen voor externe gebruikers, vergrendelt het wachtwoord uw gegevens, beperkt u de toegang tot het Configuratiescherm, beschermt u de bestanden in het systeem tegen vernietiging en controleert u de toegang tot bestanden, programma's en mappen tot verschillende Windows-bronnen, dan is Folder Guard de juiste keuze voor jou.

Hoewel u kunt specificeren om de toegang te beperken voor welk type bestand, kunt u ook "alleen-lezen" bestanden maken met Folder Guard voor andere gebruikers of virussen en deze beperken om uw gegevens te beschadigen of te wijzigen.

Het is een lichtgewicht applicatie die nauwelijks ruimte inneemt en uw privégegevens efficiënt beschermt. Bovendien maakt het met een uiterst gebruiksvriendelijke interface het hele proces supergemakkelijk voor de gebruiker.

Downloaden : //www.folder-guard.com/

Prijs : gratis

Compatibiliteit : Windows 10, 8, 7, Vista en XP

Privémap

privé-map

Met Private Folder kunt u uw privémappen effectief verbergen of vergrendelen met een wachtwoord. Elke map die verborgen is, is alleen toegankelijk voor de eigenaar die de map handmatig kan openen zonder deze zelfs maar weer te verbergen en een configuratietool te gebruiken. Vergrendelde mappen kunnen alleen worden ontgrendeld met configuratiesoftware voor persoonlijke mappen, anders kan deze niet worden geopend door onbekende gebruikers.

In combinatie met de optie Map verbergen creëert het een robuuste bescherming die de map volledig verbergt. Als u in deze modus een bestand probeert te vinden, zal het terugkomen met de prompt "windows kan niet vinden ..." in plaats van het gebruikelijke bericht "toegang geweigerd".

Bovendien krijgt u alleen toegang tot de verborgen bestanden als u het juiste wachtwoord invoert. Het slot wordt ook automatisch gereset wanneer u de map per ongeluk langer dan twee minuten ontgrendeld heeft gelaten. Enkele van de unieke kenmerken van de privémap zijn dat wanneer de naam van de map of de root ervan wordt gewijzigd, de regel zichzelf automatisch zal verfijnen om de wijzigingen weer te geven terwijl de bestanden nog steeds vergrendeld en verborgen zijn.

Er is geen beperking om bestanden en mappen te vergrendelen.

Downloaden : //www.emingsoftware.com/products/private-folder/

Prijs : gratis

Compatibiliteit : Windows 7 en Windows 8/10; zowel 32 bit als 64 bit configuraties

Gratis map verbergen

verbergen-map-map-vergrendeling

Zoals de naam al doet vermoeden, is Free Hide Folder gratis software die u helpt om een ​​lijst met privémappen te verbergen. Hoewel het voorkomt dat uw gevoelige gegevens toegankelijk zijn voor externe gebruikers, zullen ze ook niet op de hoogte zijn van het bestaan ​​van uw persoonlijke bestanden en kunnen ze deze dus niet per ongeluk zien.

De software biedt wachtwoordbeveiliging voor uw mappen die op elk moment kunnen worden gewijzigd of verwijderd. Free Hide Folder is een gebruiksvriendelijke tool die werkt met slechts een paar muisklikken. Open de tool, zoek de map die u wilt verbergen, selecteer deze en klik ten slotte op de optie "Map verbergen" om eenvoudig uw privémappen te verbergen.

Tenzij de mappen niet verborgen zijn door de eigenaar, blijven de mappen volledig verborgen. Terwijl u het programma uitvoert, zijn de mappen met een wachtwoord beveiligd en hoeven er geen wijzigingen in het bestandssysteem te worden aangebracht. U kunt een onbeperkt aantal bestanden verbergen met Free Hide Folder, die volledig vrij is van virussen, advertenties of spyware.

Downloaden : //www.cleanersoft.com/hidefolder/free_hide_folder.htm

Prijs : gratis

Compatibiliteit : Windows 9x / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / 7/8

Onmiddelijke vergrendeling

lock-folder-1

Met Instant Lock kunt u er zeker van zijn dat uw stapels gegevens binnen enkele seconden worden vergrendeld en beschermd. Er zijn veel manieren waarop u uw gegevens kunt vergrendelen, dat wil zeggen door de knop Toevoegen in de app te gebruiken, de map te slepen en neer te zetten, de map eenvoudigweg naar de applicatielink te slepen door de opdrachtregel in te voeren, zoals 'D : New Folder ”of door met de rechtermuisknop op de gewenste map te klikken en de optie“ Lock ”te kiezen.

Instant Lock zorgt ervoor dat niemand toegang heeft tot uw bestanden en mappen, zelfs niet als uw laptop wordt gestolen, en niemand kan de tool verwijderen, behalve u die dit kan doen met het wachtwoord. Het beste is dat zelfs als de gegevens per ongeluk of door iemand worden verwijderd, je de app eenvoudig opnieuw kunt installeren met hetzelfde wachtwoord en je hebt je mappen terug!

Dat is niet alles, want u kunt ook uw USB-stations, cd- / dvd-stations of flash-geheugenstations beschermen door een wachtwoord aan te vragen. Bovendien kunt u hiermee ook moeiteloos defragmenteren en ScanDisk, maar vergeet niet om alle mappen te ontgrendelen en een back-up te maken van uw vergrendelde mappen voordat u de actie uitvoert.

Downloaden : //instantlock.net/

Prijs : gratis

Compatibiliteit : Windows 95/98 / ME / NT / 2000 / XP / Vista / 2003/2008/2012, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10; voor zowel 32 bit als 64 bit edities.

Geheime map

geheim-folder-lock

Secret Folder is een freeware die is gemaakt om uw privémappen te beschermen met een wachtwoord. Hoewel de interface elementair is, is deze uiterst gebruiksvriendelijk en ongecompliceerd. Zodra de map is beveiligd met SecretFolder, is deze niet zichtbaar in de bestandsverkenner. Het beste hieraan is dat gebruikers geen toegang hebben tot deze beschermde mappen, zelfs niet via de opdrachtprompt, wat het een unieke functie maakt.

Zelfs als iemand het programma wil verwijderen, moet hij / zij het wachtwoord invoeren om de actie uit te voeren. Dit betekent ook dat geen enkele buitenstaander in staat zal zijn om toegang te krijgen tot uw beschermde map op uw pc zonder het wachtwoord, deze te verwijderen of het wachtwoord opnieuw in te stellen, waardoor het een uiterst veilige en beveiligde optie is.

U kunt een onbeperkt aantal bestanden of mappen van elke grootte beveiligen en de bestandssystemen die worden ondersteund door de SecretFolder zijn FAT, FAT32, exFAT en NTFS. U kunt de mappen die u wilt verbergen en beschermen toevoegen door op de knop Toevoegen te klikken of door de gewenste map naar het app-venster te slepen en neer te zetten. Als u de map wilt ontgrendelen die u nodig hebt om de tool te openen, toetst u het wachtwoord in en klikt u op de optie Ontgrendelen. U heeft de mogelijkheid om de taal en het wachtwoord te wijzigen onder de voorkeuren.

Download : //ohsoft.net/en/product_secretfolder.php

Prijs : gratis

Compatibiliteit : Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10; voor zowel 32 bit als 64 bit versies

HiddenDIR

hide-folder-lock

HiddenDIR is een ander geweldig hulpmiddel dat niet alleen gratis is, maar ook uw privacy beschermt door uw privémappen met slechts een paar klikken te verbergen. Eenmaal verborgen, zijn de mappen onzichtbaar voor andere gebruikers en voor niemand toegankelijk. De mappen die zorgvuldig door de software zijn verborgen, zijn alleen zichtbaar als u het wachtwoord voor de map of het USB-station hebt waar het is opgeslagen.

U hoeft alleen maar op de knop "Verbergen" te klikken om de map te verbergen en onzichtbaar te maken, terwijl u de map zichtbaar wilt maken door de gewenste mappen te selecteren en de optie "selecteer om zichtbaar te maken" aan te vinken en klaar is Kees! U moet vooral een wachtwoord instellen dat wordt gevraagd om in te voeren wanneer u de applicatie wilt openen.

Downloaden: //www.rcpsoft.net/hdir.html

Prijs: gratis

Compatibiliteit: Windows 2000, XP, Vista, 7

Bestands- en mapbeveiliging

file-folder-protector

Bestands- en mapbeveiliging is een andere gratis mapbeveiligingssoftware die u helpt uw ​​gevoelige gegevens te beschermen met een robuuste wachtwoordbeveiligingsoptie. Deze stap geeft geen enkele buitenstaander toegang tot de bestanden behalve de eigenaar.

U kunt de bescherming activeren vanaf het hoofddashboard en eenvoudig de gewenste mappen selecteren die u wilt vergrendelen. Hiermee kunt u meerdere items tegelijk selecteren, waarna u de beschermingsprocedure kunt starten. U moet nu een sterk wachtwoord maken dat aanpasbaar is, zodat u het op elk gewenst moment kunt bewerken. Zodra de gegevens zijn beschermd, heeft niemand anders dan de eigenaar toegang tot de vergrendelde gegevens vanuit Windows of via de MS-DOS-zoekoptie.

Downloaden : //www.softheap.com/ffp.html

Prijs : gratis

Compatibiliteit : Windows 98, Windows Me, Windows XP, Windows Vista, Windows 7

Bescherm map

flycryptor-protect-folder

Protect Folder is een compacte en lichtgewicht software die niet veel van de computerruimte in beslag neemt. Het helpt uw ​​persoonlijke mappen te beschermen en versleutelt ook uw gevoelige bestanden, mappen en andere draagbare apparaten met een sterk wachtwoord dat opnieuw kan worden ontgrendeld met alleen sneltoetsen. Als u liever ZIP-archiefbeveiliging gebruikt, moet u in plaats daarvan Protect Folder proberen en het verschil voelen.

Deze applicatie kan snel worden geïnstalleerd en verwijderd en heeft ook de functie om de directory automatisch te vergrendelen wanneer de tijd om is. Andere kenmerken zijn de mogelijkheid om de bestanden en mappen naar de beveiligde map te leiden en de mogelijkheid om robuuste bescherming te bieden.

Beschermmap wordt ook geleverd met een schoon en lichtgewicht dashboard en helpt ook om alle verwisselbare schijven en hun mappen te beschermen.

Downloaden : //www.everstrike.com/password-protect-folders/

Prijs : gratis voor een beperkte periode, daarna kost het $ 34,95 per exemplaar.

Compatibiliteit : 2000 / XP / Vista / 7/8 en Windows 10.

Mapbeveiliging

Kaka Folder Protection is compacte en draagbare software die uw gevoelige gegevens helpt beschermen door ze met een wachtwoord te vergrendelen. Uw privébestanden en -mappen zijn beveiligd met de huidige 256-bits AES-coderingstechnologie. Het beste is dat u de tool meestal rechtstreeks kunt openen zonder deze zelfs op uw werkstation te installeren.

U kunt gewoon het commando "Lockdir.exe" naar een station of map kopiëren en het gewoon uitvoeren om de map met een wachtwoord te vergrendelen. De gebruikte wachtwoorden zijn exclusief, dus u kunt er zeker van zijn dat uw gegevens niet worden gewijzigd, verwijderd, misbruikt of verplaatst.

U kunt uw kostbare bestanden en mappen met slechts een paar klikken beschermen, waardoor ze van buitenaf worden beperkt en ook wordt voorkomen dat er met uw gegevens wordt geknoeid of gewist. Mapbeveiliging beschermt ook uw verwisselbare schijven zoals externe harde schijven, geheugenkaarten, USB-drives, pen-drives enz. Met een wachtwoord.

Downloaden: //www.kakasoft.com/folder-protect/

Prijs: gratis voor 1.0 download

Compatibiliteit: Windows 7 (32 bit en 64 bit), Windows 8, Windows Vista (32 bit en 64 bit), Windows XP (32 bit en 64 bit), Windows 2003 / XP / 2000

Geavanceerde mapversleuteling

Geavanceerde mapversleuteling is een ander aanbod van Kakasoft waarmee u uw privébestanden, mappen en harde schijven in slechts twee eenvoudige stappen kunt vergrendelen. Hiermee kunt u mappen direct vergrendelen met de militaire standaardversleuteling, dat wil zeggen 256 bit AES. Het is een zeer gebruiksvriendelijk programma dat hoogwaardige beveiliging biedt voor uw gevoelige gegevens op uw pc of laptop.

Het biedt een uiterst eenvoudige interface waar u een bestand / map kunt slepen en neerzetten om te beschermen. U kunt vervolgens een nieuwe toegangscode instellen en als u klaar bent, veranderen uw beveiligde bestanden of mappen onmiddellijk in beveiligde pictogrammen. U kunt ook gewoon met de rechtermuisknop op de map klikken en de optie "Versleutelen" kiezen om uw mappen in een oogwenk te beschermen.

Bovendien kunt u met Advanced Folder Encryption ook bestanden versnipperen en zelfs ongewenste bestanden permanent van uw computer verwijderen die niet kunnen worden hersteld. De tool integreert rechtstreeks met Windows Verkenner en helpt bij het versleutelen van bestanden en mappen, ze te bekijken en te bewerken en zelfs te ontsleutelen met slechts een paar klikken.

Downloaden: //www.kakasoft.com/folder-encryption/

Prijs: gratis voor download van 3,0 miljoen

Compatibiliteit: Windows 8/7 / Vista / 2003 / XP / 2000

Map vergrendelen en verbergen

Als het uw doel is om eenvoudig uw mappen te verbergen en te beschermen, kunnen Lock and Hide Folder de juiste keuze voor u zijn. Door simpelweg op de knop "Verbergen" te klikken, kunt u de geselecteerde mappen verbergen. Hoewel deze tool relatief minder functies heeft dan de andere in de categorie, is het een van de beste opties als u alleen uw mappen wilt beschermen.

Het verbergt uw gevoelige bestanden op een zodanige manier dat het niet kan worden bekeken door andere gebruikers en ook niet kan worden geopend. Uw verborgen bestanden kunnen niet eens worden getraceerd met links in uw huidige documenten zodra ze zijn beveiligd. Voor extra veiligheid kunt u een wachtwoord instellen zodat niemand anders toegang heeft tot uw bestanden. Deze app kan ook in stealth-modus worden uitgevoerd, waardoor deze onzichtbaar is voor andere gebruikers.

U kunt ook sneltoetsen gebruiken om de verborgen mappen te activeren of deactiveren om zichtbaar te zijn. Lock and Hide Folder werkt op 256 bit Blowfish-codering.

Downloaden: //www.lock-folder.com/

Prijs: 15 dagen gratis; $ 29 na proefperiode

Compatibiliteit: Windows 10, Windows 8 / 8.1, Windows 7, Vista, Windows XP / 2000